lördag 1 augusti 2015

En tid av vånda - Ett gästinlägg av Tage Bergman


Varmt välkommen tillbaka efter ett långt sommaruppehåll. Jag hoppas att det har varit en välsignad sommar i Herrens närhet. Det första inlägget jag gärna vill dela, är skrivet av min gode vän Tage Bergman som alltid har intressanta tankar att dela kring den yttersta tiden.

Här delar Tage tankar kring det vi upplever i Mellanöstern i dag. Tecken och händelser som pekar på både vedermödan och Jesu återkomst. Tage skriver:

”När vi följer nyheterna och ser vad som händer i Mellanöstern är vi många som tänker för oss själva - "är inte det här något som bibeln talar om" - för mycket av det som bibeln säger ska ske i födslovåndans tid ser vi framför våra ögon idag, och det som kommer senare i vedermödan kan vi ana oss till. Slutet är inte här än, men det som händer idag visar att vi närmar oss med raska steg.”

Tage visar också på profetior som får sin bokstavliga uppfyllelse i dag genom den Islamiska statens framfart. Här skriver Tage bland annat om ”Damaskus skatter” som blir plundrade och erövrade. Tage skriver:

Jes. 8:3-4

Och jag [Jesaja] gick in till profetissan och hon blev havande och födde en son. Och HERREN sade till mig: "Ge honom namnet Maher-salal Has-bas* (*plundra snabbt, bytet hastar). Ty innan pojken kan säga far och mor, skall man bära bort Damaskus skatter och bytet från Samaria till kungen i Assyrien."

”Jesaja får med sin son Maher-salal Has-bas som exempel profetera om det rike som kommer [Assyrien]. Sonens namn betyder " plundra snabbt, bytet hastar". Innan pojken kan säja far och mor ska Damaskus skatter föras bort. ISIS bildade sitt kalifat sommaren 2014. Damaskus skatter förs bort sommaren 2015.”

Ta gärna del av hela inlägget på Jesus kommer snart:

Herrens rika välsignelse
Mikael


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar