torsdag 20 augusti 2015

September 2015 - En ödesmånad?


Varför fortsätter vi att få varningar om kommande naturkatastrofer och kaos på det ena området efter det andra, där en stor del av dessa händelser är knutna till just september 2015?

Är det här bara konspirationsteorier, eller ligger det något djupare i det som kräver vår uppmärksamhet, och som talar om den tid vi lever i? Är det i verkligheten allvarliga tecken som pekar på vedermödans start och Jesu dyrbara återkomst?

Här är några av de händelser som vi ska hålla ett extra öga på under september 2015:

Tv och Media

Genom årtionden har film, musik och tvindustrin förmedlat dolda budskap om september som något betydelsefullt och avgörande. Särskilt datumet den 23 september är något som går igen på många ställen.

Det är alltså en mängd av filmer, serier och musik som genom lång tid har pekat på detta datum här i 2015. Det har varit filmer som har gett antydan till allt från uppryckelsen eller borttagandet av särskilda människor, våldsamma naturkatastrofer, och en invasion av utomjordingar (Nephilims)

Påven och vita huset

Påven kommer att besöka Obama och det vita huset just den 23 september 2015. Det är precis på dagen på den judiska högtiden Jom Kipur, eller försoningsdagen.

Påve Francis är den 266 i raden av tidigare påvar, och som kommer att möta president Obama på den 266 dagen på året. Många undrar om det är något som är på väg att ”födas fram” under deras möte, då talet 266 är det typiska antal dagar för en kvinnas graviditet innan födsel.

FN och en ny palestinsk stat

Den 15 september börjar FNs 70:e session i FNs generalförsamling. Det är känt att det är här Frankrike har planerat att införa en resolution, som formellt kommer ge FN:s säkerhetsråd ett erkännande av en palestinsk stat.

USA har normalt varit emot en sådan resolution, men har gett antydan till att det kan vara annorlunda den här gången. Skulle det här ha en antydan av sanning, förstår du säkert hur nära vi är en delning av Israel och ett kommande fredsavtal.

Ett par dagar senare den 20 september, har vi ”The world week for peace in Palestine Israel”, som är sponsrad av kyrkornas världsråd. Det följs sedan upp av FN:s internationella fredsdag den 21 september, och många undrar då om det kommer att ligga en färdig fredsplan för Mellanöstern den dagen?

500 dagars varning innan klimatiskt kaos.

Den 13 maj 2014 gav Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius världen 500 dagars varning för att undgå att ett världsomfattande klimatisk kaos kommer inträffa.


Det som gör det lite intressant är att om man räknar 500 dagar från den 13 maj 2014 och framåt, då hamnar man på den 24 september 2015 som alltså är mitt på dagen i den judiska högtiden Jom Kipur. Man måste fråga sig vilken typ av klimatisk katastrof utrikesministern talar om, och på vilket sätt han menar att det kommer att ha katastrofala konsekvenser för hela världen? 

Jom Kipur

Rosh Hashana, är den av Herrens högtider som inleder botdagarna, som avslutas tio dagar senare med Jom Kipur eller försoningsdagen som den också kallas. Jom Kipur inleds på kvällen den 23 september, och avslutas just den 24 september. Denna högtid talar om försoning både mellan Gud och människor, och man vädjar till människor om bot, bättring och bönhörelse. 

Den 14 september 2015, på basunhögtiden, går vi samtidig över i ett jubelår där nästa först kommer i år 2065.

FN kallar till möte för globala lösningar

FN har kallat in till konferens den 25-27 september där man ska hitta globala lösningar på många av världens problem. Ämnet kommer att vara ”Time for Global action for People and Planet”.

Både påven och flera av världens ledare kommer att delta, och man har planer om att lansera en helt ny plan som gäller lösningar och strategier. Ett av de ämnen som bland annat ska diskuteras är världsekonomin.

Cern öppnar dörren till avgrunden

CERN är en kärnforskningsanläggning som grundades 1954. Anläggningen är ett av Europas första samarbeten inom det vetenskapliga området och har nu 20 medlemsländer, några även utanför Europa.

Anläggningens huvuduppgift i Schweiz är att skapa eller hålla öppen en portal, "a wormhole", en dörr till en annan dimension, något som även förskningschefen för CERN Sergio Bertolucci, har antytt. En dimensionsportal eller wormhole är en öppning på jorden eller andra platser i universum, där man mycket snabbt, bara inom några sekunder, kan göra långa resor genom vårt universum och genom olika dimensioner. 

I september öppnas denna dörr, i ett försök att utforska ursprunget till universum, mörk materia, svarta hål och extra dimensioner.

Avgrundens dörr blir öppnad

Upp 9:1-3 - Och den femte ängeln stötte i sin basun. Då såg jag en stjärna vara fallen ifrån himmelen ned på jorden; och åt henne gavs nyckeln till avgrundens brunn. Och hon öppnade avgrundens brunn. Då steg en rök upp ur brunnen, lik röken från en stor ugn, och solen och luften förmörkades av röken från brunnen. Och ur röken kom gräshoppor ut över jorden; och åt dem gavs samma makt som skorpionerna på jorden har.

Uppenbarelseboken kap 9 talar om att när den femte ängeln blåser i sin basun under vedermödans tid, resulterar det i att avgrundens brunn blir öppnad, och onda andemakter blir förlösta över jorden. Dessa onda andar får makt att plåga människorna på jorden under fem månader. De kommer att orsaka så stor smärta att människorna kommer att söka döden, men inte finna den.

Man kan fråga sig om CERN, kommer att vara den nyckel som kommer att öppna dörren till denna avgrund som kommer att förlösa demonisk aktivitet över jorden?

Sabbat och Shmita-år.

2014/2015 är också ett sabbatsår eller et shmita-år som också avslutas i september 2015. Vart sjunde år skulle vara ett sabbatsår för Israels folk, men när Israel valde att inte följa och lyda Herre, blev dessa sabbatsår till dom i stället för välsignelse.

Det här mönstret var en biblisk princip som också har visat sig ha konsekvenser för resten av världen, där vi kan se ett mönster där speciellt världsekonomin har följt denna sjuårscykel. Genom att studera tidigare konjukturcyklus kan man se att dessa konjunkturer fungerar i en slags sjuårscykel, som betyder att ekonomin på något sätt blir speciellt berörd vart 7 år. Denna utveckling kan man bekräfta och kan spåras helt tillbaka till den stora depressionen som fick sin början i USA 1929.

Skulle det här mönstret fortsätta kommer vi alltså att få se en ytterligare ekonomisk världskris i hösten 2015, och vi står inför en mycket allvarlig situation. 

Den sista blodröda månen

Som många vet så är vi mitt inne i en Tetrad av blodröda månar som alla fyra inträffar på Judiska högtider. Det som också är värt att uppmärksammas är att den sista i raden av de fyra blodröda månar kommer att träda fram här i september 2015. Den sista, som också kallas ”super blodmåne” då den är extra stor och även kan ses från Jerusalem, inträffar under lövhyddohögtiden den 28 september i höst.

Det som gör dessa fyra blodröda månar helt speciella och intressanta, är att alla dessa månförmörkelser inträffar på judiska högtider, och som tidigare i historien har visat sig ha stor profetisk betydelse för nationen Israel.

Avslutning

I ett tidigare inlägg skrev jag så här:

”I dag finns ett tydligt globalt rop efter globala lösningar. Hotet om världskrig, stigande terrorism och den kollapsande världsekonomin, har gjort att världens ledare har blivit allt mer medvetna om att människan lever i en tid av oförmåga där den nuvarande världsordningen kollapsar och något som kräver omedelbara globala lösningar.

När man ser listan på allt det som sker bara under september 2015, så kan man inte annat än att bli förundrad. Jag tror inte på tillfälligheter av dessa format men att det är en tid av förberedelse. Världen förbereder sig, ondskans andemakter förbereder sig, men framför allt Herren förbereder för att låta den absolut sista tiden få sin avslutning.

Vad september kommer att föra med sig av profetisk betydning kommer nästa månad att visa oss. Men en sak är helt säker. Vi är med stora steg på väg mot den dagen då Herren kommer att hämta sitt folk och en vredens tid kommer att bli utgjuten över jorden. Vi närmar oss med hast Jesu dyrbara återkomst.


Jesus kommer snart!

15 kommentarer:

 1. Mitt i allt det svåra som kommer får vi lyfta våra huvuden för snart nalkas vår förlossning!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Det är så sant. Allt det här är tecken och varningsklockor, där vi mitt i allt detta få lyfta våra huvuden då vårt saliga hopp och barnaskap närmar sig med hast. Vi väntar på honom som snart ska komma, Jesus Kristus den levande guden.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Väldigt viktigt i tider som ligger framför oss är att alltid ha blicken fäst på Jesus. Mycket tyder på att något stort är på väg att hända, absolut - men vi får inte stirra oss blinda på tecknen och annat som händer i världen och så förlora vårt fokus, nämligen målet fär vår tro. Det är förrädiska tider vi lever i, och djävulen ligger verkligen inte på latsidan.
  Det gäller för oss alla att känna vår Gud, så att vi inte blir bedragna. Se på Jesus!

  Herren kommer verkligen snart
  Maranata!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och just. Tack för en intressant artikel :)

   Radera
  2. Tack Mikael för denna intressanta samanställning av viktiga profetiska händelser i kommande september. Till detta kan fogas att det på YOM KIPPUR är exakt på dagen 7 årsveckor sedan judarna fick tillbaka Jerusalem.


   mvh

   Berndt Isaksson
   Vetlanda

   Radera
  3. Hej Zabastian,
   Jag kan hålla med dig, och det gäller nog att ha båda sidorna på sin vandring. Tidens tecken är ju signaler som pekar på Jesu återkomst, och att Herren önskar en brud som är förberedd. Men det viktigaste är ju alltid som du säger att ha fokus och vår blick fäst på Jesus. Holger Nilsson brukar säga att vi får verka medan vi väntar, och vänta medan vi verkar, och det tycker jag är väldigt bra.

   Så medan vi fortsätter att se dess tydliga tecken som vittnar om vår Herres återkomst, så ser vi enbart på honom och fortsättar att arbeta för Guds rika på olika sätt. Herren önskar att frälsa och förvandla många människor i den tid vi lever.

   Herren välsigne dig
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  4. Tack Berndt för din hälsning!

   Ja, det är sant och den kunde lika gärna ha varit med. Det du nämner är profetian i Daniel kap 9, som kan ha en dubbel fullbordan där den ena är som du nämner 7 veckor från 1967 då Jerusalem "skulle återställas" ska det gå 7 årsveckor. Räknar man fram på dagen så hamnar man då på just Yom Kippur som du skriver.

   Du kan säkert hålla med Berndt, att i all den tid vi har studerat tidstecken har det aldrig varit så dramatiskt med tanke på situationen i omvärlden, eller så många tecken som enhälligt pekar på denna tidens avslutning.

   Jesus kommer verkligen snart
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  5. Ja, absolut. Det som motsvarar september 2015 är en tid till vilken Gud satt ofantligt många blinkande fyrbåkssignaler. Så mycket pekar på att någon form att stort profetiskt vägskäl står för dörren.

   Radera
  6. Ja, jag håller absolut med dig Berndt. Det kan helt enkelt inte vara på annat sätt, än att allt detta som sker just nu, pekar på både ett stort profektiskt vägskäl och den absoluta avslutande och sista tiden.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 3. Tack för denna fina analys. Guds Ord går i uppfyllelse med avslutning för hedningarna. Jag tror att Herren har sina blickar vänt mot Israel, samtidigt som bruden gör sig redo för uppryckelsen. Det känns som om något kommer att hända i höst. Många har tidigare profeterat om "den stor jordbävningen" runt Los Angeles i Califonien. Skulle inte förvåna mig om den kommer.

  Herren Jesu frid
  lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lärljungen,

   Ja, jag tror också att det handlar om två saker just nu, bruden och Israel. Det är ju inte tillfälligt det som sker i Mellanöstern och runt Israel just nu. Utvecklingen de senaste par åren har varit otroliga. Vem hade kunnat förutse den situation vi har i dag för ett par år sedan?

   Herren kommer snart att vända sin blick och fortsätta sitt program med Israel, som avslutas då han vänder tillabaka som lejonet av Juda och som Israels Messias.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 4. Tack för det du delar, käte Mikael!
  Jag såg att detta även har delats på facebook, vilket gör att det når ut till många.
  Herrens Välsignelse över dig och de dina!
  Kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite, och tack för din hälsning.
   Jag är desvärre inte på facebook så där har jag lite svårt att följa med, men det är roligt om det kan vara till välsignelse.
   Jag hoppas att du och familien har det bra. Guds rika väsignelse över dig och de dina.

   Hälsningar Mikael

   Radera
 5. Stort TACK för den sammanställning Du har gjort. Jag vill sända detta vidare till några av mina trossyskon.
  Gud välsigne Dig och Din familj!

  Hälsningar från Elin i Norrland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin,
   Tack för din uppmuntrade hälsning. Ja, det är tydligt att födslovåndorna kommer tätare och att den upptrappning vi har upplevt de senaste året blir allt tydligare. Det betyder samtidt att vi kommer allt närmare vårt himmelska hopp och det fantastiska ögonblick då Herren välger att stiga ner från tronen för att hämta sina barn.

   Det är en fantastisk tanke att vi mycket snart kommer att få se honom sådan som han är i all sin härlighet och kraft.

   Herrens rika välsignelse över ditt liv.
   Hälsningar

   Mikael

   Radera