lördag 10 oktober 2015

Mellanöstern i profetiskt ljus


Jämte världsekonomin, naturkatastrofer och tidstecken på både det sociala, andliga och politiska området, så lyser Mellanöstern som ett fyrtorn och som ett bloss på den profetiska himlen.

De senaste år, har varje händelse och den utveckling vi sett, varit ett tydligt steg mot den absolut avgörande tiden och den sista årsveckans början.

Israel och Mellanöstern är hjärtat

En stor del av Guds plan och det profetiska ordet har med Israel och det judiska folket att göra, som både innebär deras kallelse, deras tillfälliga förstockelse, och deras kommande upprättelse.

Det betyder att Israel är hjärtat i ändetidens händelser, och desto mer vi närmar oss Jesu återkomst, kommer Mellanöstern, Israel, och det judiska folket att vara i mittpunkt och ha en central plats i det profetiska ordet.

Mellanöstern i brand

Utvecklingen har i den senaste tiden varit skrämmande, och vi upplever i dag ett Mellanöstern som bokstavligt talat står i brand. Det är ett Mellanöstern där vi ser ett kompakt mörker sprida sig, och ett landområde som är präglat av krig, anarki och fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna.

Jag upplevde att Herren talade till mitt hjärta att Mellanöstern var just ett av de områden vi skulle hålla ett extra öga på, med tanke på den absoluta sista och avslutande tiden. Man kan säga att på samma sätt som att allting började i Mellanöstern, kommer allting också att avslutas i Mellanöstern.

Jakobs nöd

Jer 30: 11 - Ty jag är med dig, säger HERREN, för att rädda dig. Jag skall göra slut på alla de hednafolk bland vilka jag har spritt ut dig. Men dig skall jag inte tillintetgöra, utan jag skall bestraffa dig med rättvisa. Ty alldeles ostraffad kan jag inte lämna dig.

Jeremia kap 30 är en profetia som delvis har blivit uppfylld. Vers tre talar om att först och innan Jakobs nöd, måste Israel vara tillbaka i sitt hemland, som senare kommer att resultera i att Israel kommer att tjäna Messias som den kommande konungen i Israel (vers 9). Syftet med Jakobs nöd och vedermödan är tvåfaldig, och i vers elva kan vi tydligt se vad syftet är med den tid av lidande som kommer över världen.
Det ena syftet är att döma och gå straffa de nationer där judarna har varit utspridda i världen, och det andra syftet är att rena, disciplinera och gå till rätta med den judiska nationen. Under vedermödan ska Israel ska få lov att välja mellan Kristus och den falska messias Antikrist, och Israel ska renas och förberedas för det kommande 1000 års riket.

Tecken i Mellanöstern

På bara lite över ett år har vi sett en tydlig upptrappning till denna tid, som också är den sista årsveckan för Israel, och Jakobs nöd.

Bara några av de stora och avgörande händelser vi har upplevt och tagit del under det sista året, är bland annat Islamiska Staten som har bildat ett kalifat och börjat sitt sprida sina terrorhandlingar i Mellanöstern med våldsam kraft. Vi har också upplevt Israel i krig med Hamas, och hur USA och omvärlden har fått igenom ett avtal med Iran om deras kärnprogram, som bäddar för Irans vidare kärnvapen program och utveckling av kärnvapen.

Syrien konflikten

Bare de senaste dagarna har också upplevt en tydlig upptrappning av konflikten i Syrien, som inte bara har blivit ett regionalt krig, men som ser ut till att utveckla sig till något globalt och som kan accelerera till något helt avgörande för den profetiska utvecklingen i Mellanöstern.

Syrien, ett land som gränsar till Israel, upplever just nu ett kaos utan jämförelse, där millioner av människor flyr från detta inferno. Vi har senast sett stormakten Kina blanda sig i konflikten, där förutom Assads egna styrkor, nu också Iran, terrorist gruppen Hizbollah, Ryssland, och Irak står tillsammans för att bekämpa den Islamiska Staten.

Vi ser därmed tydliga förberedelser till GOG/Magog kriget, den profetiska uppfyllelsen av Damaskus profetian i Jesaja 17, och kungarna från Östern som en dag kommer att dra mot Jerusalem.

På väg mot Harmageddon

Till sist men inte minst, är allt detta vi ser och upplever, en tydlig upptrappning som till sist leder till slaget vid Harmageddon, och den dag då Jesus sätter sina fötter på Oljeberget för att besegra Antikrist, den falske profeten och varje arme som har vänt sig mot Israel och det judiska folket.

Det är profetiska tider för Israel, och det är profetiska tider för den här världen. Vi väntar på honom som ”är och som var och skall komma”. Han kommer för att besegra fienden, och för att upprätta sitt rike här på jorden. Herren kommer att sätta sin tron i Jerusalem, och lag ska utgå hur hans mun, och han kommer att uppenbara sig själv som Konungarnas konung och Herrarnas Herre.  


Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Amen, Marana,ta, kom Herre Jesus!
  Tack, Mikael för det du delar med dig av!
  Kram och Herrens Välsignelse över dig och de dina, ditt kall och din tjänst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marana´ta! Tack för din hälsning Marguerite.

   Tänk att få leva i den tid vi gör. Även om det är kamp och strid på många fronter, så vet vi att vi snart är hemma i vår himmelska hemland. Herren kommer att torka varje tår på vår kind, och vi kommer äntligen att få vila ut i Herdens starka famn.

   Jag önskar också dig allt gott och Herrens rika välsignelse
   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera