onsdag 6 april 2016

Erdogan vill samarbeta med Israel mot terror


Erdogan har precis gett utryck till Israels president Ravlin, att han är klar till att samarbeta med Israel, i kampen mot terrorism:

”Jag tror, att vi måste stå tillsammans med det internationella samfundet, där vi måste ha en mycket fast hållning och öka vårt samarbete mot alla terroristhandlingar”

IS närmar sig Israel

Israel har ökat beredskapen, och Netanyahu varnar för att Islamiska statens står på tröskeln till Israel och säger att hotet måste tas på allvar. Den Islamiska statens ledare Abu Bakr al-Baghdadi, har kommit med konkreta hot mot Israel:

”Nej, judar, vi har inte glömt Palestina för ett ögonblick. Snart hörs ljudet av mujahaideen (en generell term som används om olika islamiska guerillarörelser), och deras förtrupp kommer att omge dig på en som du tror är långt borta, men som vi ser är nära”

Land mot fred

Netanyahu uttalar sig att han är positiv för att styrka banden mellan Israel och Turkiet, och säger att det redan nu finns ett samarbete mellan dessa länder.
Turkiet har som vi vet stort inflytande på IS, och med Turkiet som samarbetspartner, kan Turkiet stå för avgörande händelser av profetisk betydelse när det gäller fred i regionen.

Samtidigt så har Abbas, Palestinska myndighetens president, yttrat att han helt plötsligt vill återuppta fredssamtal med Israel. Man kan fråga sig, om denna hållningsändring har med Turkiets nya fredsroll i Mellanöstern att göra?                     

Avslutning

Hur stor roll kommer Turkiet och Erdogan att spela i förbindelse med det kommande förbundet med Israel? Kommer Israel att bli tvingade att sluta ett förbund, och till sist gå med till en tvåstatslösning för att säkra nationens och det judiska folkets säkerhet?

Vi är mer än någonsin närmare ett uppfyllande av det profetiska ordet, där vi kommer att se en delning av landet Israel, som kan ha utgångspunkt i ett kommande förbund, för att säkra fred och trygghet i Mellanöstern.

Jesus kommer snart!

Källa:

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Rivlin-calls-for-talks-with-Palestinians-says-he-would-meet-Abbas-450180

2 kommentarer:

 1. Guds vägar är underliga. Hur han styr allt, är fullkomligt. Också med Erdogan har Gud en plan.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Stig,

   Det är så sant. Herren har allt under kontroll och hela ändetidens utveckling i sin hand. Ingenting sker utan Herren har bestämt eller tillåter det.

   Jesus kommer snart!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera