lördag 7 maj 2016

Muslimsk kvinna ser ett stort ljus och hör Jesu röstTa gärna del av detta fantastiskt starka vittnesbörd, som visar hur Herren rör och förvandlar den muslimska delen i världen i dag. En muslimsk kvinna, som samtidigt är dotter till en muslims ledare i Mellanöstern, tog i mot Jesus efter ett mirakulöst möte med Herren.

Det är evangelist Paul Siniraj, en hemlig bibelsmugglare och grundare av organisationen ”Bibles for Mideast”, som delar denna underbara historien om den 16-åriga Najima, och på det sätt att Jesus mötte och förvandlade hennes liv.

Najimas vittnesbörd

Najima var tidigare en hängiven muslim som följde islams fem pelare. Hon missade aldrig de dagliga bönerna, hon gav till de fattiga och fastade som islamisk lag kräver.

Men det var i ett universitet i Väst där Najima studerade, att hon hittade ett en liten bit papper som fastnat i ett bord där hon satt. Hon hittade ett bibelställe om Jesus Kristus. (2 Kor 5:21)

” Den som icke visste av någon synd, honom har han för oss gjort till synd, på det att vi i honom må bliva rättfärdighet från Gud.”

Najima tyckte att denna vers var konstig, och hon frågade sig själv hur Jesus kunde bli synd för oss? Hon slängde lappen i papperskorgen och trodde inte att hon skulle tänka mer på det. Men Najima fortsatte att bli påmind, och tänka på denna bibelvers.

Möte med Jesus

En natt då Najima låg vaken och funderade just på denna vers, fyllde en närvaro rummet med ett bländande ljus. En röst talade och sade, ”Min dotter, du är en syndare. Det finns ingen rättfärdig, nej, inte en. Alla är ute ur vägen, och är allesamman olönsamma. Mej jag kom för att ta alla era synder, till lösen för många. Tro och acceptera mig. Jag ger dig evigt liv.”

Najima visste att denna röst tillhörde Jesus Kristus, vilket fick henne att knäböja till golvet, och erkänna honom som sin Herre och frälsare. Fylld med glädje, berättade Najima för hennes vänner och familj om sin nyfunna tro.

Förföljd för sin tro

Det blev en stark reaktion från hennes familj. Hennes far, som är en muslimsk ledare, blev rasande och tog av henne alla kläder och band henne til en stol förbundet med en metalplatta, där de skulle ge henne elektrisk ström. Hon bad dem lägga en bibel i hennes knä. Hennes far svarade att om hun valde att dö tillsammans med denna falska religion, så må det ske. Det skulle också visa att din relegion är utan kraft.

När hon satt på stolen kunde Najima röra vid hörnet vid hennes bibel och hon kände en övernaturlig frid, och det var som Jesus själv stod brevid henne. Hennes far och bröder satte på strömmen, men på mirakulöst vis så hände ingenting. I fyra timmar försökte dom med olika kablar men det hände fortfarande ingenting. Najimas far slog henne, och skrek att hon inte längre var hans dotter. Sedan slängde han ut henne på gatan, avklädd och kall.

Vita kläder som en ängel

Najima flydde och fick skydd i en väns hus där hon fick kläder att ta på sig. Senare frågade Najimas vän sina grannar runtomkring, om vad dom tänkte när dom som en naken flicka springa genom gatan.

Dom visste inte vad han pratade om! Dom berättade, att dom i stället såg en flicka som sprang med en underbar vit klänning på sig, som liknade en ängels. Dom undrade sig att någon så vackert klädd fick lov att springa genom gatorna.

Andlig hunger

Najima har behov av mycket förbön. Najima sitter i dag i husarrest, då hon lever i ett område med strikta islamiska reglar, där alla andra religiösa aktiviteter är totalt förbjudna. Myndigheterna undersöker människors hem för att hitta bevis för kristendomen, och fängslar alla i hem där man hittar kors eller ikoner.

På trots av förföljelse, berättar organisationen Christian Aid Mission, att det finns en andlig hunger som är utan motstycke bland muslimer. Organisationen kan nästan inte hinna med i förhållande till den längtan som finns att veta mer om Jesus och Bibeln. Folk är trötta på islam, och är mycket hungriga efter att veta mer om Kristus, särskilt när de hör om mirakler, helande, barmhärtighet och kärlek.

Avslutning

Apg 4:29-30 – Och nu, Herre, se till deras hotelser, och giv dina tjänare att de med all frimodighet må förkunna ditt ord,
i det att du uträcker din hand till att bota de sjuka, och till att låta tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn."

Herre, fortsätt att röra vid den muslimska världen. Vi ber att du ska sträcka ut dina sårmärkta händer, och beröra tusentals själar med din frälsande kraft. Låt samma händer som frälste, upprättade och helade människor för 2000 år sedan, fortsätta att förvandla människor som inte känner dig. Låt korsets kraft bli synlig, och nå orörda platser med evangeliets kraft.

Uppenbara dig själv, och låt ditt namn bli förhärligat med kraftgärningar, under och tecken. Skaka Mellanöstern med din eld, och låt din härlighet fylla detta område. Låt ditt namn bli räddningen för varje enskild dyrbar själ, och fräls människor för evigheten”

Jesus kommer snart!

Källa:

1 kommentar:

  1. Det är stort när människor blir frälsta och pånyttfödda. Ännu större är det när människorna frivilligt vill lida och dö med Jesus. Många ser upp till mirakler, men vem ser det stort att bära Kristi smälek och lida med honom?
    /Stig.

    SvaraRadera