fredag 29 juli 2016

Döda havet profetia har påbörjat sin uppfyllelse
Just nu så ser vi början på en fantastisk biblisk profetia påbörja sin uppfyllelse. Det som är helt extraordinärt med denna Bibliska profetia, är att den inte har något vår tidsålder eller vedermödan att göra, men med själva 1000-års riket.

Sak 14:8 – Och det skall ske på den tiden att rinnande vatten skola utgå från Jerusalem, ena hälften mot Östra havet och andra hälften mot Västra havet; både sommar och vinter skall det vara så.

Hes 47: 8-9 - Och han sade till mig: »Detta vatten rinner fram mot Östra kretsen och flyter ned på Hedmarken och faller därefter ut i havet. Vattnet som fick bryta fram går alltså till havet, och så bliver vattnet där sunt. Och överallt dit den dubbla strömmen kommer, där upplivas alla levande varelser som röra sig i stim, och fiskarna bliva där mycket talrika; ty när detta vatten kommer dit, bliver havsvattnet sunt, och allt får liv, där strömmen kommer.

Döda havet är en av världens mest salthaltiga sjö, med en salthalt på omkring 34 %, och den är cirka tio gånger saltare än havsvatten. Det gör att knappast ingenting kan leva där. Det enda organismer som kan överleva i den salta miljön, är i princip bakterier och svampar.

Men det finns flera profetior som talar om, att under tusenårsriket kommer det att finnas en källa som kommer att spinga fram ur tempelberget i Jerusalem. Vattnet från denna, kommer sedan att fylla Döda havet med friskt vatten och mycket fisk.

En kvinna hittar fisk på stranden

Det var en ung judisk kvinna som var på en naturvandring vid Döda havet, som fick denna stora överraskning när hon vid ett tillfälle upptäckte en sötvattensdam med fisk på stranden vid Döda havet.

Det här är alltså en upptäckt som går emot alla naturlagar, och som pekar på ett påbörjande av en Bibliska profetia som har med det kommande Guds riket på jorden att göra.

En plats som Herrens lustgård

1 Mos 13:10 – Då lyfte Lot upp sina ögon och såg att hela Jordanslätten överallt var vattenrik. Innan HERREN fördärvade Sodom och Gomorra, var den nämligen såsom HERRENS lustgård, såsom Egyptens land, ända fram emot Soar.

Även om vi ser Döda havet som en plats där inga fiskar eller planter kan överleva, så visar historien något helt annat.

Det var bland annat Döda havet som Lot stod och tittade på när han såg ut över Jordanslätten. Det var tiden innan det att Herren förstörde Sodom och Gomorra, och då beskrivs detta område som en HERRENS lustgård.

Avslutning

Det som gör denna nyhet intressant, är dels att den är tätt knuten till en Biblisk profetia, men också att den har med det kommende Guds riket på jorden att göra. Om vi redan nu börjar se profetiska uppfyllanden som har med 1000-års riket att göra, hur nära är vi då inte vedermödans tid, och själva uppryckandet av Herrens brud? Två händelser som båda kommer att utspela sig före 1000-års rikets början.

Tidens tecken pekar på att Jesus kommer mycket snart för att hämta sitt folk, och sin församling. Var vaken och redo, och låt Jesus vara vår brinnande och första kärlek.

Jesus kommer snart!

 
 
Källa:  


 

4 kommentarer:

 1. Välkommen efter semestern! Du behövs och är efterlängtad i att visa på sanningen om vad som sker!!!
  Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,
   Tack för din hälsning. Jag hoppas också att din sommar har varit välsignad.

   Det känns bra att vara i gång igen. Det händer SÅ otroligt mycket just nu, och på nästan samma gång. Det är svårt att hänga med och kunna skriva om allt det som händer, och alla dessa tidstecken som pekar på den tid vi lever i.

   Det är ett faktum, att vi lever i själva avslutningen av denna tidsålder, och att Jesus mycket snart kommer tillbaka. Vi behöver mer än någonsin vara vakna, och hålla och nära vår frälsare och Herre.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Härligt att bästa bloggen är tillbaka=)! Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för sin uppmuntrande hälsning.

   All ära till Herren och vår underbare frälsare. Det är en stor nåd att få vara en av många som ropar ut om just det som jag upplever är väldigt angeläget på Herrens hjärta. Herrens ögon är vända mot sin brud och mot sin kropp, och han väntar på klartecken från Fadern för att med kraft hämta sitt folk till sig.

   Jag är i förväntan till denna hösten för att se hur, och på vilket sätt att Herren kommer att fullborda sitt profetiska ord. Därför får vi leva i en förväntan till Herren och hans snara återkomst.

   Var välsignad

   Hälsningar
   Mikael

   Radera