fredag 3 november 2023

GOG närmar sig - Turkiet hotar Israel med krig

Tidens tecken pekar på Herrens återkomst, men även på början av slutet på ändetiden. Människor frågar sig vad som egentligen händer i dag och vad som orsakar kaos och upplösning på ett sätt vi aldrig tidigare har skådat. Det är en lavin som har utlösts som inte på något sätt kan stoppas, och vi upplever en global skakning där ingen människa eller ogudaktigt system kommer att förbli oberörd. Varje enskild människa på den här jorden kommer att få känna av konsekvensen av denna skakning och det mörker som är på väg in i världen.  

Två skilda världar 


Uppryckandet är en dörr som förbinder två skilda världar. Här på jorden upplever vi synd, fördärv och mörker, medan i himlen finns enbart helighet, glädje och Guds härlighet. I en tid då mörker sveper över jorden och vi ser starka tecken som pekar på att vi närmar oss slutet av denna tidsålder, innebär det samtidigt att vi snabbt närmar oss vårt hopp och målet för vår vandring på jorden 


Psalm 50:1 - Herren Gud talar och kallar jorden, allt mellan öster och väster 

 

Detta är en varning och en kallelse till omvändelse för mänskligheten. Herren sträcker ut sina händer för att rädda och frälsa denna generation innan det är för sent. Jesus är frälsningens ark, och det är endast i honom som vi finner räddning och frälsning 


Iran och Turkiet hotar Israel 


Israel har just gått in i nästa fas av kriget, vilket innebär markoperationer i Gaza. Men frågan är hur Israels grannländer, särskilt Iran, kommer att reagera på detta? Iran har sedan tidigare hotat med en ”jordbävning” om Israel skulle inleda en markoffensiv i Gaza. Iran kommer att vara en nagel i ögat på Israel, intill den dag, att de kommer att vara en del av den koalition av länder som kommer att anfalla Israel i GOG/Magog kriget. 


Turkiets president, Erdogan, hotar också med krig mot Israel och att skicka militär till Gaza. Den turkiska presidenten sa i ett tal under en demonstration för Palestina att Turkiet kan "dyka upp oväntat när som helst." Folkmassan svarade Erdogan med slagordet: Turkiska militären till Gaza”. 

Vi ser tydliga varningar från både Iran och Turkiet, vilket tyder på att ändetidens krig kommer allt närmare. Mellanöstern håller på att förvandlas till det som uppenbarelseboken vittnar och talar om, och Israel är mitt i det. 


Ingen återvändo 


Broder Björn Ekholm skrev en intressant kommentar i förra inlägget. Där skrev Björn bland annat: 


Spänningarna i dessa konflikter har nu nått en brytpunkt så det räcker med minsta lilla för att en explosiv eskalering skall ske och mynna ut i något mycket, mycket värre. Tiden är nu kommen för den här världen att få uppleva det mest fasansfulla kriget i mänsklighetens historia, nämligen Det Tredje Världskriget. 


Jag håller med Björn, det känns som att den här världen har nått den punkt som på engelska kallas 'point of no return'. Med andra ord har vi nått den punkten där det inte längre finns någon återvändo. Världen är på väg mot förödelse och undergång, och det kommer snabbt och plötsligt.  


Vårt hopp står till Herren och till hans underbara återkomst. Min tro är att tiden är kort och Herrens återkomst står för dörren.


Maranatha

Mikael

45 kommentarer:

 1. Hezbollah-ledaren Sayyed Hassan Nasrallah kommer senare i dag att göra sina första offentliga kommentarer sedan konflikten mellan Hamas och Israel började. Hans tal kommer att vara intressant eftersom det kan ge ledtrådar om hur Hezbollahs roll i konflikten kan förändras.

  Hizbollaz får som vi vet starkt stöd av Iran och det här kan naturligtvis ha stora konsekvenser för krigets utveckling.

  Jesus kommer snart!

  https://www.malaymail.com/news/world/2023/11/02/hezbollah-leader-set-to-weigh-in-on-middle-east-war/99924?utm_source=Newswav&utm_medium=Website#google_vignette

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig tid vi som väntat på Jesus och uppryckelsen, får vara med om.
  Man har svårt att ta in det att det är så nära. Var dag blickar jag uppåt
  Lyssnar efter trumpetljudet .
  Salig inför det . Men känner oxå nöd .För allt som händer. Alla sovande . Varför vaknar dom inte ens nu? Upptagna med att försöka nå varandra i frågor som går emot Guds ord . Gud väck dom och besök dom ofrälsta . En bön jag dagligen ber. Längtar efter mötet i skyn mer o mer / TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en helt otrolig tid men också väldigt väldigt allvarlig. Det handlar om ett uppvaknande bland Guds folk men också varnande tecken då vi närmar oss vedermödans tid. Det ger både glädje och nöd.

   Precis som du, TZ, så längtar jag av hela mitt hjärta.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Välsignelse till Mikael och er alla här i väntan och längtan efter Herren.
  Maranatha
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Maria.

   Tack för din hälsning. Vi önskar också dig Herrens rika och underbara välsignelse, nåd och kraft.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 4. Joh 16:16 - En kort tid och ni ser mig inte längre, ännu en kort tid och ni kommer att se mig

  För två tusen år sedan tog himlen emot dig. Du kom till den här världen, i en tjänares gestalt för att bli människan lik. Du hade lämnat den härlighet du hade hos din Fader, och du vandrade mitt ibland oss, mitt ibland din skapelse. Du for sedan till det himmelska, och satte dig på din Faders högra sida. Himlen blev din tron, och jorden din fotapall. Du fick tillbaka den härlighet som lämnade, och som du hade innan världen var till.

  Du som ser över tid och rum, ser och känner mig lika innerligt som då du fäste stjärnorna på himlafästet. Du är mig lika när just nu, som när du bar min synd i din kropp och ropade ut mitt namn på korsets trä. Det finns ingen skillnad eller avvikelse i din kärlek, som är lika stark, levande och verksam i mitt liv, som den dag jag kommer att stå framför dig, och se dig ansikte till ansikte.

  Mikael

  SvaraRadera
 5. AMEN vi snart mötts hemma hos Herren ååå HERREN rädda nu våra bönebarn till frälsning nu / MY

  SvaraRadera
 6. Översättning från Hizbollah ledarens tal, Elvor och Janne, Telegram!

  I början av sitt tal fokuserar Nasrallah på ord som hyllar de martyrer som dödades på alla arenor som en del av kriget. Nasrallah redogör för det religiösa och humanitära berättigandet för att delta i detta fälttåg, vilket enligt honom är det bästa uttrycket för att kämpa på Guds väg/för Hans skull.
  Hassan Nasrallah: ”Det finns ingen mer legitim och rättfärdig kamp ur humanitär, moralisk och religiös synvinkel som en kamp mot sionisterna.” Nasrallah gratulerar Jemen och Irak för att ha gått med i kampanjen
  Nasrallah: Operation ”Al-Aqsa-översvämningen” beslutades till 100 procent av palestinierna, avrättningen var 100 procent palestinsk, och palestinierna dolde den för alla. Netanyahu: Till Nasrallah: Var försiktig, ett misstag kommer att kosta dig ett pris du inte ens kan föreställa dig. Var uppmärksam på Nasrallahs ord: ”Hizbollah har gått med i kampanjen sedan den 8 oktober och vi bör inte tillfrågas när vi kommer att gå in.
  Nasrallah väntar på det första steget med att förstöra observationsposterna vid gränsen och sedan förmodligen ”överraska” när vi är ”blinda(TELEGRAM

  Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 7. Det här är en intressant video som visar "Azovmena profetian" som en amerikansk pastor, Phillip Barnett, fick från Herren år 2007. I en vision såg han ett kommande krig mellan Ryssland och Ukraina, något som sedan har inträffat. Vid den tiden bodde han i Ukraina och tjänade Herren där. Samma pastor fick sedan ett specifikt datum från Herren som markerade början av det tredje världskriget. Han såg inte ett årtal, bara ett datum, vilket var den 11 november. Han såg en vision av ett kärnvapenkrig mellan USA och Ryssland. Alla sådana påståenden bör granskas i Guds ljus, men tiden är kort och händelserna utvecklas snabbt. Vi är på väg mot denna tidens avslutning

  Maranatha

  Mikael

  https://www.youtube.com/watch?v=0VjQ_Pusdrs

  SvaraRadera
 8. Mikael
  Tack o lov!
  Känner mig helt löst ifrån allt. Längtar bara hem.
  Herren kallar oss verkligen nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Jag delar samma känsla. Vi är fria och lösta från den här världen och vårt och längtan är till vårt himmelska hem. Jag tror att det sista kallet kommer att ljuda mycket snart!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 9. 2 Kor 5:20 - Vi är alltså sändebud för Kristus, och Gud vädjar genom oss. Vi ber på Kristi uppdrag: låt försona er med Gud!

  En ambassadör är ett diplomatiskt sändebud och representerar det land som har sänt honom. På samma sätt är vi, Herrens folk, Kristi sändebud eller Herrens ambassadörer. Det första ett land gör när man är i konflikt och innan dess att man går i krig med ett annat land, är att kalla hem sina ambassadörer.
  Herren kommer snart att påbörja ett krig, och gå till rätta med människan och nationerna i den här världen. Det kommer han att göra, genom att döma världen genom 21 domar, med hjälp av sigill, basuner och vredesdomar. Men på samma sätt som en vanlig ambassadör, kommer vi, Herrens sändebud att kallas hem av Herren innan dess.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Både USA, Europa och Mellanöstern är nu uppe på Defcon 2 som är steget innan en militär konfrontation.

  https://www.defconlevel.com/northern-command-news.php

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Hej broder, jag ser inte hur man kan skicka frågor till dig. Så jag kommenterar på detta senaste inlägg. Hur ser du på Matt 24 i förhållande till Uppenbarelseboken? Det finns de som menar att uppryckandet sker precis före Jesus synliga återkomst med stöd i evangelierna. De jämför Upp6 med Matt24. De menar att vid Jesus synliga ankomst vredesdomen kommer och inte förr. Hur bemöter man det? Hästarna liknar ändå händelserna i Matt 24, eller hur? Frid Camilla

  SvaraRadera
 12. Guds frid, Camilla
  Det är helt fint att ställa frågor här. När det gäller uppryckandet både före vedermödan men också i förhållande till evangelierna, har jag skrivit en del om det i flera inlägg, du kan ta del av. I bjälken till vänster kan du ta del av "Jesu återkomst före vedermödan del 1-5. Här finns många av de svar du frågar efter.

  Det är sant att mycket av det vi läser i Matteus 24, Daniels bok och Uppenbarelseboken går hand i hand. De beskriver vedermödans tid, Guds domslut och Jesu synliga återkomst. Problemet är att dessa texter inte beskriver uppryckandet av Guds församling. Jesus predikade inte uppryckandet alls, då de doktriner som hör till Guds församling förmedlades genom Paulus. Det var han som fick uppenbarelsen av Herren om denna nya frälsningsgrupp och det var han som fick uppenbarat de hemligheter som har med församlingen att göra. En av dessa hemligheter är uppryckandet av människor som inte ska möta döden och ett uppryckandet före vedermödan.

  Det betyder att när Herren predikar om sin synliga återkomst i Matt 24, så vänder han sig och talar till de messianska judarna under den sista årsveckan. Inte Guds församling. Det ser man också i de liknelser han kommer med och det är de messianska judarna som är i fokus.

  I uppenbarelseboken sker uppryckandet i kapitel 4 där de 24 äldste runt om Guds tron representerar den uppryckta församlingen. I och med att Herren räddar oss från hela Guds vrede som är hela vedermödan är det inte längre plats för Herrens brud under den perioden.

  Guds rika välsignelse
  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skiljer du på Messianska Judar mot evangeliskt Kristna Judar?
   Min tro är att alla Kristna är med i uppryckandet, Gal 3:28, här är icke Jude eller Grek, träl eller fri, alla är vi ett i Jesus Kristus vår Herre.

   Radera
  2. Jag skiljer inte på messianska judar och evangeliska kristna judar. I den hushållning vi är i just nu, församlingens tidsålder, så är det som ordet säger; ingen skillnad på jude eller grek. Här är det tala om judar som blir omvända och frälsta i vedermödan, det vill säga efter uppryckandet av Guds församling.

   Det kan du läsa mer om här om du har tid och lust:

   https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2013/10/parantesen-mellan-den-69e-och-den-70e.html

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Jag menar och tror att det finns frälsta Judar som är med i uppryckandet.
   Jag tänker också efter att ha läst koranen som delar en felaktig kunskap om Jesus, hur skall dom undgå att komma till tro i ett enda ögonblick efter kunskapen om uppryckandet blir känt över hela världen.

   Radera
  4. Tack för svar avseende messianska judar omvända under vedermödan respektive innan, de som är med i uppryckandet!

   Radera
  5. Tack för svar avseende Matt 24. Jag har läst allt tidigare, men ändå inte förstått hur just Uppenbarelseboken och Matt 24 hänger ihop. Jag försöker igen! FRid Camilla

   Radera
 13. Erdogan 'vill leda den muslimska världen mot Israel'

  Erdogan liknar allt mer en person som båda kan vara med men också leda arabvärlden i krig mot Israel. Han ställer sig själv i tjänst till att leda hela den muslimska världen mot Israel. Det gör han för att som han själv säger, för att Turkiet ska bli en stor makt.

  https://www.the-express.com/news/world-news/117190/erdogan-muslim-world-israel-turkey-gaza

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gog=Ledaren från Turkiet, Magog=Turkiet. Om sedan Erdogan är Gog eller hans efterträdare återstår att se!

   Guds frid!🙏

   Radera
 14. Du är ett fegt kräk Mikael som undanhåller dina läsare sanningen. Du gullar med ja-sägare och suddar sanningssägare. Vad tror du att det ska bli för framtid för dig när du trycker ner sanningen. Vänd om och be om förlåtelse så kanske Gud i sin nåd har förbarmande med dig. Jag uppmanar på Herrens befallning. Vänd om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Syskon.

   Normalt delar jag inte inlägg som det här men jag blir alltid lika överraskad över hur syskon som har Herrens kärlek i sina hjärtan kan tala på det sättet till andra syskon i Herren på grund av olika och icke frälsningsavgörande frågor. Det är samma syskon som en dag kommer att vara i evigheten tillsamman med Herren.

   Be för beskydd för hemsidan och att Herren ger kraft att fortsätta att arbeta med den uppgift Herren har lagt på mitt hjärta

   Mikael

   Radera
  2. Det är fler som ber än dom dom skriver🌻
   Det budskap du förmedlar fanns i både ÖM och Pingst och liknande församlingar i min ungdom både i tal och ton, jag lever kvar och minns dessa sånger.
   Jag har en bror som är pastor, han blev aggressiv när jag visade på min tro, han menar att vi inte kan lämna Juden, men det gör vi inte om Kristna Judar är med i uppryckelsen.

   Radera
  3. Broder Mikael, jag bad precis för dig och för din sida. Ignorera dessa troll. Vi åker snart härifrån, och denna person kommer ångra att han/hon inte accepterade Jesus i sitt hjärta tidigare när vedermödan börjar.

   God bless you, ses snart!

   Radera
  4. Guds frid och tack för era styrkande och uppmuntrande hälsningar. Vi ses snart på himlens sky.

   Maranatha
   Mikael

   Radera
  5. Bara att uttala sig som han/ hon gör , tyder på en inte kristen som hoppar på dig . Allvarligt inför Herren. Dom jag har förtroende för utsn för denna grupp , som kan sin bibel sen 60 år o studerat detta ämne
   Trovärdiga bra bröder
   Dan Johansson. K-G Larsson , Donald Bergagård , Holger Nilsson
   Är helt överens med din o vår inställning
   Drar Jesus blod över dig o denna tråd . Inga troll mer.

   Radera
 15. Uppenbarelseboken kap 1

  Jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld 13 och mitt bland ljusstakarna en som liknade en människoson, klädd i en hellång dräkt och med ett bälte av guld runt bröstet 14 Hans huvud och hår var vitt som vit ull, som snö, och hans ögon var som eldslågor. 15 Hans fötter liknade skinande brons som glöder i smältugnen, och hans röst var som dånet av väldiga vatten. 16 I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun kom ett skarpt tveeggat svärd, och hans ansikte var som solen när den skiner i all sin kraft.
  17 När jag såg honom, föll jag ner som död för hans fötter. Men han lade sin högra hand på mig och sade: "Var inte rädd. Jag är den förste och den siste 18 och den levande. Jag var död, och se, jag lever i evigheters evighet. Och jag har nycklarna till döden och helvetet

  Kom snart, helige och underbara, Herre

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Och det skall ske på den tiden att HERREN skall sända en stor förvirring bland dem; de skola bära hand på varandra, och den enes hand skall lyftas mot den andres

  Här är ryssbataljonen som slåss för Ukraina


  Ukraina har skapat en bataljon som till stor del består av etniska minoriteter från Ryssland som lyckats lämna landet och som numera strider mot sitt forna hemland.

  – Ryssland under Putin är precis likadant som Tsarryssland och Sovjetunionen, säger frivilligsoldaten Gennadij

  SvaraRadera
 17. Gällande bråket här ovan: vi som läser kommentarerna utifrån har ingen aning om vad saken gäller, så det blir ganska meningslöst för oss samt omöjligt att döma i saken. Självklart skall rent dravel, hot med mera inte släppas igenom, men annars måste man vara generös om man har ett kommentarsfält. Det är viktigt att andra uppfattningar får komma fram. Guds Ord kommer alltid att stå kvar ändå och går inte att omkullkasta. /Magnus.

  SvaraRadera
 18. Jag tycker denna sida ska vara en tröst, uppmuntran, kunskapsökande och lovsjungande sida - som den alltid varit - stort TAAACK till dig Mikael som inte släpper igenom annat! Det finns tillräckligt med sidor med oändliga diskussioner o oliktänkande angående pre-trib! Jag ber om beskydd för dig o din familj, Mikael o för denna sida!🙏💖
  Maranatha! /Y.A

  SvaraRadera
 19. Tack för era kommentarer, Magnus och Y.A

  Det har tidigare varit dialog om hur hemsidan ska förhålla sig till syskon som har andra synspunkter när det exempelvis kommer till tidspunkt för uppryckande. Egentligen talar vi ju om frågor som inte är frälsningsavgörande, men vi har ändå upplevt att det är svårt att hålla en saklig dialog. Hemsidan är alltid öppen var sakliga och nyfikna frågor och undringar, men ofta är det dessvärre på det viset att syskon som har en annat uppfattning än den här, inte samtalar i kärleksfull ton.

  Den här hemsidan har precis som Y.A skriver, ett syfte med att inte bara tala om Jesus återkomst, men också förmedla tröst, frid, glädje och styrka. Framför allt ska den vara genomsyrad av kärleken till vår älskade Herre. Tyvärr så visar det sig ofta att hemsidor som ger plats för allt, inte har det på det viset. Vi ska fortsätta att uppmuntra och i en ande bejaka tidstecken och vänta på Jesus återkomst tills dess han kommer.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 20. SNART ÅKER VI WOOOOHOOOOO

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Det er så sant som det er sagt. Snart mycket snart är vi på väg hem

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 21. Blev illa berörd av att läsa det inlägget som andas hot ,hat, split och förakt. Det har en frukt av förvirring , splittring och maktfullkomlighet.
  Känner inte igen den helige Ande i detta.
  Av frukten känner man trädet.
  Ber i Jesu Kristi namn att Herren omsluter dig Mikael och familjen och din uppgift med hemsidan, ger dig kraft att fortsätta och beskydd över oss andra också på forumet.
  Det är sannerligen nog med hat och hot i världen.
  Vi vill inte ha det här också.
  Frid.

  SvaraRadera
 22. Jag betvivlar inte att broder Walfridsson har saker att komma med. Absolut inte. Jag säger också att hot och hat inte ska vidarebefordras. Inte heller uppenbart käbbel som Paulus säger. Dessutom sade jag att jag inte kan döma i ovanstående konflikt. Det enda jag vill säga är att vi människor kan gå fel och behöva tillrättavisning och att om man bara lyssnar till smekande budskap kan det bli riktigt tokigt. Jag säger inte ens att det är vad som skett i detta fall, eftersom jag inte vet vad det handlar om. Upplevde bara ett behov att göra dessa två inlägg. Vänliga hälsningar /Magnus.

  SvaraRadera
 23. Det kommer ytterligare varningar från Iran till USA:

  Det islamiska regimet säger att USA kommer att drabbas hårt om det inte blir en vapenvila i Gaza - efter att Hezbollah, som stöds av Iran, har varnat för ökad spänning vid gränsen i Libanon.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12712703/Irans-chilling-threat-America-Israel-Islamic-regime-says-hit-hard-no-Gaza-ceasefire-implemented-Tehran-backed-Hezbollah-terrorists-warned-escalation-Lebanon-border.html

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Lustigt nog så blandar även Obama sig i situationen i Mellanöstern och säger att Israels "ockupation" ska avslutas och att det krävs en tvåstatslösning för att få fred.

  Det kan ju vara på det sättet att ropet efter en tvåstatslösning kommer att bli större efter Israels krig med Hamas, och man helt enkelt inte ser andra möjliheter för fred i regionen.

  https://www.foxnews.com/politics/obama-calls-end-occupation-security-israel-state-palestinians

  Mikael

  SvaraRadera
 25. Fromma människor rycks bort

  Jesaja 57:1 - Fromma människor rycks bort, utan att någon inser att den rättfärdige tas bort för att slippa ondskan

  King James: “the righteous is taken away from the evil to come” (svensk översättning; ”Den rättfärdige tas bort från det onda som ska komma”)

  Ordet ”tas bort” är ordet ”asaph” i hebreiska grundtexten och betyder ”to gather, remove” (”samlas, ta bort”)

  Det används exempelvis när David samlade hela Israel för att korsa Jordanfloden inför striden mot Israels fiender. Hela Israels armé samlades för att ge sig ut i strid (1 Krön 19:17) I denna vers i Jesaja 57 så används ordet i förbindelse med ett borttagande där människor rycks bort för att slippa för en kommande ondska. På samma sätt som Guds församling kommer att ryckas bort från vedermödan och den kommande ondskan.

  Ordet ”för” eller ”from” på engelska betyder följande:

  ”From the presence of" kan översättas till svenska som "från närvaron av" eller "från platsen framför" beroende på sammanhanget. Det handlar om att ta avstånd från eller fly från en plats eller en persons närvaro.

  Det här är en fantastisk vers som tydligt visar att den rättfärdige samlas och tas bort för att personen ska undvika att komma i närheten av den ondska som ska komma.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 26. EFE 1

  Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far, som i Kristus har välsignat oss med all andlig välsignelse i himlen! 4 Han har utvalt oss i honom före världens skapelse till att vara heliga och fläckfria inför honom. 5 I kärlek har han förutbestämt oss till barnaskap hos honom genom Jesus Kristus, efter sin goda viljas beslut, 6 till ära och pris för den nåd som han har skänkt oss i den Älskade. 7 I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder, tack vare den rika nåd 8 som han lät flöda över oss med all vishet och insikt. 9 Han har låtit oss få veta sin viljas hemlighet enligt det beslut han har fattat i Kristus, 10 den plan som skulle genomföras när tiden var inne: att sammanfatta allt i himlen och på jorden i Kristus.
  11 I honom har vi också fått vårt arv, förutbestämda till det av honom som utför allt efter sin viljas beslut, 12 för att vi som först har satt vårt hopp till Kristus ska bli till hans ära och pris. 13 I honom har också ni, när ni hörde sanningens ord, evangeliet om er frälsning, i honom har också ni, när ni kom till tro, fått den utlovade helige Ande som ett sigill. 14 Anden är ett förskott som garanterar vårt arv, att hans eget folk ska befrias, till hans ära och pris.

  "Herre, upplys våra ögon i dag så vi ser och förstår din ofattbara kärlek i våra liv. Upplys våra ögon så vi förstår bredden, höjden och djupet i dig och det hopp du har kallat oss till. Låt din nåd och kraft omsluta oss i dag. Vi lägger våra bördor framför dina fötter och vi vet att du har allt under kontrol. Vi tillhör dig. Vi är dina älskade, heliga och utvalda. Om du kallar oss hem till dig i dag är vi resklara. Vi längtar efter dig av hela våra hjärtan - du vår tröst, hopp och första kärlek"

  En välsignad dag i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 27. Vi fortsätter att be för Israel men vi ber också för alla ofrälsta som vi känner. Bönebarn som ännu inte har gett och överlåtit sina liv till Herren. Vi ber att Herren må möta och frälsa dem. Om Herren kommer i dag så ber vi att dessa människor för möta Herren i den otroligt svåra tid som ligger framför. Jag har nära släktingar som jag inte kan föreställa mig en evighet utan.

  Jag har förstökt att skriva ett brev till just den som blir kvarlämnad och kommer att uppleva vedermödans vrede utspela sig:

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2016/02/ett-brev-till-den-som-blev-lamnad-kvar.html

  Hör vårt rop: Fräls, dyrbare Herre, i denna sena tid

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick ett häfte av min farbror när jag blev frälst 1989
   Som handlade just om det
   Kvarlämnad
   Fanns förr. Borde nytryckas sådana att alla frälsta har hemma . Som sen hittas för dom kvarlämnade att läsa. Vad som hänt och kommer att hända. En förberedelse för dom
   TZ

   Radera