söndag 21 augusti 2016

Bangladesh - ett land i väckelse


Samtidigt med att vi upplever en enorm förföljelse av kristna i den muslimska delen av världen, så har Herren bitit sig fast och låter väckelsens eld brinna i Mellanöstern.

Bangladesh är ett av de länder som upplever Herrens härlighet och väckelsens eld, genom att Herren möter och frälser tusentals muslimer.

Nio av tio är muslimer

Bangladesh ligger i Sydasien, och nästan helt omgiven av Indien. Landet är ungefär en tredjedel så stort som Sverige, och utgörs till största delen av ett enormt deltalandskap.

Landet uppskattas till att ha cirka 160 miljoner invånare, och nästan nio av tio invårare bekänner sig till Islam, där de allra flesta är sunni. Bland de övriga är flertalet hinduer, men också en del buddister och kristna.

Open doors bekräftar att även om landet är ett sekulariserat land och deras grundlag ger frihet att utöva alla religioner, så är stadsreligionen islam och regeringen är känd för att ge efter för muslimska påtryckningar. Sedan finns det krav att införa sharialagar i vissa delar av landet med syfte att visa att landet tillhör ”islams hus”. Det är med andra ord ett land där förföljelsen mot kristna ökar.

Ett land i väckelse

Som på många andra platser i Mellanöstern, så har Herren gripit tag i dessa människors hjärtan. Enligt organisationen Christian Freedom International, uppskattas det att cirka 90 000 människor har konverterat och gett sina hjärtan till Jesus.

En pastor, som själv har konverterat från Islam, vittnar om det verk som Herren gör i Bangladesh i dessa dagar:

”När jag började min tjänst i Kurigram, fanns det bara en traditionell kristen familj, och en annan med familj med muslimsk bakgrund. Nu är nästen 1500 troende med muslimsk bakgrund i detta område”.

Herren dröjer på grund av människors frälsning

Det är ingen hemlighet att jag längtar efter Herrens ankomst. Jag kan inte vänta till den dag då jag får se min frälsare i all sin härlighet och i all sin kraft. Uppryckandet är den dag jag kommer att förvandlas, för att vara tillsammans med min frälsare för evigt.

Samtidigt så vet jag att varje dag, varje timme och varje sekund Herren dröjer med att komma, så betyder det fler människors frälsning, som har betydelse för hela evigheten. Det är människor som blir ryckta från helvetets eld, och får sina namn skrivna i livets bok.

Herrens hjärta till den här världen

2 Pet 3:9 – Herren fördröjer icke uppfyllelsen av sitt löfte, såsom somliga mena att han fördröjer sig. Men han är långmodig mot eder, eftersom han icke vill att någon skall förgås, utan att alla skola vända sig till bättring.

Herren bekräftar detta i 1 Petrus brev, där vi får veta att Herren inte fördröjer uppfyllandet av sina löften som har med ändetiden att göra, men är långmodig, då han inte vill att någon ska gå förlorad men i stället vinna frälsning.

Herrens längtar efter sin församling, och kan inte vänta till dess han blir förenad med sin brud. Samtidigt så brast Herrens hjärta på korset för varje enskild människa, och kärleken till den här världen höll honom kvar på korset. Han törstar efter gemenskap med varje enskild människa på hela jorden.

Fortsätt be, att Herren må frälsa människor i den korta tid vi har kvar, och att Herren fortsätter att sända den helige Andes eld i den muslimska delen av världen.


Jesus kommer mycket snart

Källa:
2 kommentarer:

 1. Ja,, jag som du, kan inte vänta tills dess vi för evigt får vara i Herrens hus! Att få SE Jesus,att få tacka för vad Han gjort för mej,, att få Se all Hans Underbara skönhet i all sin glans ! Vilken dag det ska bli Halleluja ! Men de dagar vi har kvar vill Herren att vi ska be för dem som Han lagt på våra hjärtan, de som vi har kära och nära! Låt oss komma tillbaks till korset och Jesu hjärta ! Tack för det du delar och Gud välsignar dej och din familj . Ingalill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Ingalill,

   Stort Amen till det du skriver. Låt oss dra när till Herren, och låt oss vara helt beroene av honom i den sena tid vi lever i. Vi behöver honom mer än någonsin på varje område i våra liv. Snart är vår vandring över, och vi har fullordat vårt lopp - då är vi hemma hos Herren för all evig tid. Vilket underbort hopp och vilken under framtid.

   Herrens rika välsignelse till dig och din familj,
   Hälsningar

   Mikael

   Radera