onsdag 11 januari 2017

Uppdaterad: 15 januari samlas 70 länder för att dela IsraelUppdaterad:

Lars Enarson, ger en mycket bra sammanfattning på fredskonferensen i Paris, på hemsidan Apg29, som jag länkar till här:

http://www.apg29.nu/index.php?artid=27408


Lars skriver bland annat:

"Tack alla ni som bad för konferensen i Paris! Det gick till seger! Ära vare Gud!!! 

Talesmannen för Israels utrikesministerium Emmanuel Nahshon sa efteråt att parismötet blev "lika platt som en misslyckad sufflé."

Jag fick bekräftelse från en kär vän och profetisk böneledare som lett en bönesamling för parismötet att vi skulle be för Storbritanniens roll att agera som Husai som stoppade Ahitofels planer. Så blev det också. Storbritannien närmast bojkottade konferensen och vägrade skriva under slutdokumentet. De aviserade också att de skulle kunna komma att lägga in ett veto i Säkerhetsrådet om frågan kom upp där.” 


En kommande delning

En av de tydligaste indikatorerna, som visar vart i tiden vi befinner oss, och hur nära vi är på den sista årsveckan, är det kommande förbundet och en kommande delning av landet Israel.

Fredskonferens i Paris

Den 15 januari 2017, kommer det att hållas ytterligare en fredskonferens i Paris om Mellanöstern, med fokus på att skapa fred mellan Israel och Palestina. Det går rykten om att Obama kommer att utnyttja situationen, för att genomtvinga ett upprättande av en palestinsk stat.

Vi lever i en historisk tid, där vi ser ändetidens scenario utspela sig inför våra ögon. Just nu, lever Israel i hotet av att bli delat ännu en gång, och krig i Mellanöstern står för dörren. Det här banar väg för Antikrist, och ett sjuårigt förbund mellan arabländerna och Israel. Det förbundet, är startskottet för den sista årsveckan och vedermödans tid.

Historiskt beslut

Det var ett historiskt beslut den 23 december, när FN röstade igenom en resolution, som förklarade alla Israels bosättningar på Västbanken, Gaza och östra Jerusalem, som illegal ockupation. 

FN menade, att dessa bosättningar är ett stort hinder för en tvåstatslösning. USA, som normalt lägger in veto mot sådana resolutioner, lade ner sin röst. All bosättning måste omedelbart upphöra, och man förväntar att lägga press på Israel genom bojkotter, sanktioner och investeringsstopp.

Obama har bråttom

Tidigare har Obama hållit sig någorlunda utanför, och låtit Israel och Palestina själva försöka lösa situationen. På det sättet är det inte mer. Desto närmare vi kommer sista dagen för hans ämbete, ju mer bråttom har han.

Därför är fredskonferensen i Paris högintressant. Vi är bara en vecka före det att Trump blir president, som uppenbart har en helt annan hållning gentemot Israel och Jerusalem. Ska Obama handla och göra något drastiskt, så är det nu.

Insider rykten

Rykten från insiders säger, att Obama jobbar på i kulissen, och att han kommer att utnyttja situationen för att upprätta en palestinsk stat på fredskonferensen i Paris den 15 januari. Det förväntas kort tid därefter, att det upprättas en palestinsk stat, med utgångspunkt i 1967 års gränser.

Om det lyckas Obama får tiden visar, men ambitionen, strävan och motivationen finns där.

Avslutning

Joel 3: Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land 3 och kastat lott om mitt folk

Den här veckan kan bli historiskt avgörande, och kan ta världen ytterligare ett stort steg mot den sista årsveckan och vedermödans tid. Storkrig står för dörren i Mellanöstern, och vi kommer inom tid att se en fullbordan av både Psalm 83 och GOG/Magog kriget, där den arabiska världen kommer att vända sig mot Israel.

Jag önskar att blåsa i basun, och förkunna så högt jag kan, att Jesus mycket snart kommer att stiga ner för att hämta sin älskade brud, hem till vårt eviga himmelska hem. Låt oss samtidigt lyfta upp, och be för Israel och det judiska folket. 

Jesus kommer mycket snart!


Källa:


11 kommentarer:

 1. Ja, jag ber! Gud hör bön och kommer att göra något stort.
  Många ber! https://www.youtube.com/watch?v=svLeTTWLt-k
  Frid och välsignelse från Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Marianne för att du delar detta viktiga upprop från Lars Enarson. Låt oss som Kristi kropp, stå tillsammans och be för Israel i den situation dom befinner sig i.

   Det känns precis som du säger, att det är något stort på gång, och att vi snart kommer att få uppleva avgörande tidstecken. Det här året är högintressant, och framförallt och i mitt i allt detta som sker runt omkring, så tittar vi och väntar på Jesus vår underbare frälsare.

   Maranata, och Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Våra böner och tankar går till Israel och vi hoppas att Herren kommer att uträtta stordåd i denna kritiska tid.
  Vi ser fram emot en bra lösning.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Broder! Jag får en känsla, att det är riktigt många troende över hela världen, som ber och tänker på Israel just nu. Jag tror att det är många som kan se att Israel är väldigt utsatta, och behöver Herrens beskydd och hjälp.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för din kommentar.

   Jo, jag är helt seriös i allt det jag skriver. Gog och Magog är uttryck som biblen talar om, och något som är knutet till det som man kallar den sista tiden.

   Herren välsignar dig
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Hej!
  Finns det någon lista på vilka de 70 länder är som kommer att delta i konferensen i Paris?
  " Finländaren"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Finländaren,

   Jag har prövat, men kan desvärre inte hitta en utförlig lista på vilka nationer som kommer att delta i konferensen. Om det är någon som har, så länka gärna. Om jag har förstått det rätt, kommer konferensen att vara från den 15-22 Januari.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Jag har fått följande länk från broderJohnny Friberg, som skickade följande länk med hänsyn till deltagare i fredskonferensen i Paris:

   http://franceintheus.org/spip.php?article7906

   Där står det bland annat:

   WHO WILL BE TAKING PART IN THE MEETING IN PARIS ON JANUARY 15?

   Over 70 countries and international organisations will attend this conference hosted by Jean-Marc Ayrault, at which the French President François Hollande will speak. The major international players concerned are: the Quartet (United States, European Union, Russia, United Nations), the five permanent members of the UN Security Council, Arab and European partners, G20 countries and other actors committed to peace. This is a wider international conference in terms of participation than that of 3 June 2016, resulting from the momentum we have managed to generate for our initiative. It will be France’s role to inform Israel and the Palestinian Authority of the Conference’s message.


   Även om det inte är helt klart vilka 70 nationer som deltar, så ger det en någolunda bra bild på vilka nationer som är med i detta.

   Be för Israel
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 5. Tack för det!
  Det är nog så viktigt att vi ber för Israel, även om vi kan läsa i Bibeln att det just är det här som skall hända. Men vi behöver välsigna landet och be att Guds vilja får ske. Samtidigt är det intressant att vi får så konkreta "bevis" på att Jesus snart kommer och hämtar sin församling!

  Var välsignad! " Finländaren"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Finländaren,

   Precis så är det. Även om vi vet vad som ska komma, och vi känner till den profetiska utvecklingen, så ber vi och välsignar Israel och ber att Herrens vilja ska ske.

   Jag har även uppdaterat inlägget, med en sammanfattning, som Lars Enarson har gjort, på Christer Åbergs hemsida. Den länkar jag till samtidigt.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera