måndag 9 januari 2017

Glödhet, underjordisk ström i Jordens inre på väg mot Europa


Satelliter har upptäckt en underjordisk järnflod i jordens inre kärna, som nu befinner sig i Sibirien, och med hög hastighet är på väg mot Europa.

Jordens kärna och underjordisk ström

Jordens kärna, består av en inre och en yttre del. Exakt vad som sker i jordens inre vet man inte, men den antas vara fast och har en temperatur på nära 6 000 grader. Den yttre delen är flytande och består mestadels av järn, och har uppskattningsvis en temperatur på cirka 4 000 grader.

Långt ner under jordens yta, har forskare hittat en tjock, glödhet ström av flytande järn. Strömmen är över 42 mil bred och har en hastighet på cirka fem meter i timmen. Järnet rör sig under polarområdet, och den flyttar sig ungefär tre gånger så snabbt som flytande materia normalt gör i jordens inre.

Magnetfält och polskifte

Något som är ganska intressant, är att den yttre kärnan snurrar runt och dessa rörelser skapar jordens magnetfält. Strömmen har betydning för jordens viktiga magnetfält, som beskyddar människorna mot farliga strålar och partiklar från rymden. Dessa strömmar kan spela en vigtig roll, som gör att ett magnetfält kan försvinna, och som också påverkas vid ett polskifte.

Dessa magnetiska poler byter plats med ungefär 250 000 års mellanrum, något som kan ha väldigt stora konsekvenser för hela jorden och allt skapat.   

Afslutning

Vetenskapen har tidigare varnat, för ett närstående polskifte och störningar i jordens magnetfält. Något som skulle ha katastrofala följder för mänskligheten på jorden.

Det kommer en tid, då solen kommer att ”bränna människorna med eld och stark hetta”. En tid där jordens magnetfält kommer att vara borta, eller på något sätt har skadats. Återigen bekräftar dagens nyheter, att vi lever i de sista dagarna och att vi är omslutna av tidstecken. Den som ”har öron”, och lyssnar till det som Anden talar till församlingen, kan höra fotstegen från Honom som var, är och som kommer – Konungarnas Konung och Herrarnas Herre.

Jesus kommer snart!
Källa:

2 kommentarer:

 1. Intressant. Detta kan eventuellt förklara den ökade aktiviteten på Italiens Vulkaner.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt intressant hur många saker som påverker jorden, och livet därpå. Dom senste par åren, har vi upplevt en märkbar förrändring när det gäller väder och naturkatastrofer. Oavsett på vilket sätt eller hur jorden blir påverkad, så är det tidstecken som pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera