torsdag 26 januari 2017

USA flyttar ambassad till Jerusalem


Ett säkert tidstecken, och något som tydligt visar på den tid vi lever i, är utvecklingen i Mellanöstern och framför allt Israel och Jerusalem. Huvudfåran i det profetiska ordet har med Israel, Jesu upprättande och frälsning för det judiska folket att göra.

Donald Trump, har varit tydlig med att USA:s ambassad omgående ska flyttas till Jerusalem, där den nya ambassadören också kommer att bo. Jerusalem är en stötesten, som allt mer kommer i fokus. Det är staden som Antikrist kommer att inta 3.5 år inne i vedermödan, och själv sätta upp sitt säte i.

Ändetidens dörr

Det är intressant att se hur nära vi hela tiden är att se en fullbordan av det profetiska ordet. Vi balanserar, och är hela tiden på kanten till det som vi vet ska komma inom en kort framtid.

Vi är på kanten av ett tredje världskrig, där vi ser nation efter nation upprustar och spänningarna blir allt tydligare. Vi är på kanten till en ekonomisk kollaps, och vi är på kanten av en ytterligare delning av Israel och ett kommande fredsförbund. Födslovånderna blir allt starkare, och på ett givet tidspunkt,  kommer Herrens dag att komma som en tjuv för den här världen, och den sista och avslutande tidens dörr kommer att öppnas. Då kommer det profetiska ordet att helt konkret att fullbordas på varje enskilt område.

Ambassaden flyttas

Bara två dagar efter valet har Trump redan bjudit in Netanyahu till det Vita Huset i Washington, för att förbättra relationen mellan USA och Israel.

Trump har samtidigt yttrat, att USA planerar att flytta ambassaden till Jerusalem så snabbt som möjligt, något som har fått hård kritik och kan utlösa en våg av våld och protester. Den nya ambassadören ger också uttryck för att han inte kommer att uppehålla sig i Tel Aviv, men i stället i sin lägenhet i Jerusalem.

Antikrist intar Jerusalem

Dan 11:45 – ”Och sitt palatstält skall han slå upp mellan havet och helgedomens härliga berg.”

Upp 17:8  - Vilddjuret som du såg, det var och är inte mer. Det skall stiga upp ur avgrunden (Abyssus) och går sedan i fördärvet.

3.5 år inne i vedermödan, när vilddjuret reser sig upp från avgrunden och Antikrist blir fullständigt besatt av Satan själv, kommer han att inta Jerusalem, besegra och slå ihjäl profeterna - Herrens två vittnen, och sätta sin tron i Jerusalem. Han kommer att ”sätta sig upp mot furstarnas furste” (Dan 8:25) sätta sig i Guds tempel, för att proklamera och göra sig själv till Gud.

Jerusalem, är Antikrist mål. Staden ska förtrampas av hedningarna i 3.5 år. Det är därifrån han önskar att regera, och det är därifrån han kommer att förfölja och utrota det judiska folket.

Avslutning

Vi som känner slutet, före det att vi har sett början på denna tidens avslutning, vet att det är Herren som en dag kommer att sätta sin fot på Oljeberget. Han kommer att rida på den vita hästen, rakt igenom den Östra porten i Jerusalem, där han kommer att proklamera sig själv som enväldig konung i Israel och för den här världen.

Herren är vår underbare frälsare och förlösare, men han är samtidigt lejonet av Juda, konungarnas konung och Herrarnas herre. Han kommer för att ta tillbaka och göra anspråk på det som tillhör honom. Israel, Jerusalem och det judiska folket, tillhör honom för evig tid.

Jesus kommer snart!

Källa:

2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Det är otroligt hur pricksäkert det som sker i dag motsvarar det som står förutspått i Bibelns texter. Det är som att läsa ett direktreportage bara att det är förskjutet i tiden.
  Våra böner går till Israels folk och att Herrens makt får råda.
  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon.

   Ja, jag ger er helt rätt! Man blir fylld med vördnad och väldigt ödmjuk, när man ser Guds storhet och på det sätt som att Bibelns profetior blir uppfyllda till punkt och pricka. Det är en nåd att få leva nu, och att få se löftena uppfylda. Jag är helt säker på, att vi är den utvalda generation som kommer att få nådan att få uppleva det att bli uppryckta, förvandlade och kommer att få möta vår Herre och frälsare på himmelens skyar.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera