fredag 21 april 2017

Dödlig influensavirus kan orsaka den värsta globala pandemin i historien


Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden.

Redan i dag ser vi allvarliga virusutbrott och resistenta bakterier som vi helt enkelt inte har något motgift mot. Det är ett globalt stigande problem som skördar tusentals människoliv varje år. 

Varning för global pandemi

Just nu varnar forskare inom området, för det dödliga fågelinfluensaviruset H7N9, som kan vara på orsak till en global pandemi, och till och med är värre än spanska sjukan som slog ihjäl cirka 40 millioner människor. Spanska sjukan är den pandemi, som hittills har skördat flest liv på i mänsklighetens historia på kortast tid.

Det var när forskarna observerade hur snabbt och kraftigt viruset börjar sprida sig, som varningssignalerna började komma. Tidigare dog inte alltid fåglarna av sjukdomen, men nu dör de snabbt och ibland bara på en dag och den sprider sig samtidigt snabbt till andra fåglar. Precis som den spanska sjukan så härstammar även H7N9 från fåglarna.

Guan Yi, Director på School of public health I Hong Kong, uttalar sig på följande sett: ”Jag är pessimistisk. Jag tror att detta virus utgör det största hotet mot mänskligheten, än något annat vi sett under de senaste 100 åren”

Vedermödans tecken

Luk 21: 11 - Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

Virusangrepp var något som de flesta människorna inte kände speciellt mycket till före år 2014. Men varför händer allt detta just nu, och är det ett tidstecken som pekar på att vi är på väg mot vedermödans tid?

Jesus undervisade att just pest som är det samma som virus, är en del av ändetidens tecken som pekar på hans återkomst.

Den gulbleka hästen

Upp 6:8 – Och jag såg, och se: en gulblek häst. Och han som satt på den hette Döden, och helvetet följde efter honom. Och åt dem gavs makt över en fjärdedel av jorden, makt att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur.

Pest eller virusutbrott är en del av ändetidens utveckling, och är ett av de tecken som pekar på ändens och denna avslutnings tid. När Lammet bryter det fjärde sigillet, ropar och kallar det fjärde väsendet fram en gulblek häst, och den person som rider hästen är döden själv.

Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden. När det fjärde sigillet är över, har det resulterat i över 1 miljarder människors liv. Det är människor som bland annat har dött i krig, hungersnöd och pest. 

Avslutning

Matt 24: 4-9 - Jesus svarade dem: "Se till att ingen bedrar er. 5 Många ska komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de ska bedra många. 6 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. 7 Folk ska resa sig mot folk och rike mot rike, och det ska bli svält och jordbävningar på många platser. 8 Men allt detta är bara början på födslovåndorna . 

Den här världen förutser och varnar för apokalyptiska tider som är på väg i den här världen, och som hotar mänskligheten. Vi ser dessa tecken och signaler som visar att vi är på väg mot ”ett lidande som den här världen aldrig tidigare har sett eller upplevt”.

När Jesus beskriver ändetidens tecken i Matt 24 och Luk 2, så nämner Herren olika tecken som ska känneteckna hans återkomst. Det är med andra ord, när dessa tecken händer samtidigt och på en gång, att vi ska vara uppmärksamma på Jesu återkomst, då vi vet att dessa vittnar om att det är hög tid till att ”räta på oss, lyfta våra huvuden, för vår befrielse närmas sig”.

I dag händer dessa tecken på en och samma gång, och dom ropar enhälligt med samma röst – att Jesus mycket snart kommer tillbaka!

Jesus kommer snart!Källa:


2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Det är tydligt att det är 2017 som är året när mycket lidande och elände kommer att visa sig. Även Gulsot kommer enligt WHO att öka i omfattning.
  http://www.who.int/tb/publications/global_report/en/
  136 SVT Text Fredag 21 apr 2017
  UTRIKES PUBLICERAD 21 APRIL
  WHO-varning för gulsotsökning Cirka 325 miljoner människor världen över är smittade av hepatit A- eller B-virus, rapporterar FN:s världshälsoorganisation WHO i en ny rapport.
  Många smittade saknar också vård. Hepatitsmitta riskerar att leda till leverskador och cancer.
  2015 bidrog den till 1,34 miljoner dödsfall, främst i fattiga länder.
  Det är lika många offer som skördades av tuberkulos och hiv, men till skillnad från dessa sjukdomar minskar inte antalet dödsfall i hepatit. Tvärt om ökar både hepatit A och B, varnar WHO.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid broder,

   Ja, det är väldigt mycket som pekar just på den här året, där vi kommer att få se avgörande och profetiska händelser för både Guds församling, Israel och den här världen.

   Tiden är kort och vi står på tröskeln av vedermödans tid och Jesu dyrbara återkomst.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera