onsdag 2 maj 2018

Israel och Iran på kollisionskurs”Israel stampar på Iran, och det kan medföra ett av de värsta krig som Mellanöstern någonsin har sett”.

Överskriften kommer från ”Nordic Business insider”, och är som taget ut ur Hesekiel kap 38, som beskriver Gog kriget där Persien (Iran) är ett av de länder som attackerar Israel. Resultatet av detta krig, kommer att vara precis som hemsidan beskriver det – ”ett av de värsta krig som Mellanöstern någonsin har sett och upplevt”.

Ett övernaturligt ingripande

Det som gör detta krig spektakulärt, är både dess omfång, men också på det sätt som Herren kommer att rädda Israel från fiendes hand. Genom ett övernaturligt ingripande, kommer Herren att visa Israel och världen, att Israel fortfarande är Herrens land och judarna Guds utvalda egendomsfolk.

Jag har tidigare skrivet ett inlägg om just Gog/Magog kriget, som man kan ta del av på hemsidan ”Jesus kommer snart”:


USA:s kärnavtal med Iran

Tidigare har Europa varit eniga i, att kärnavtalet med Iran fungerar, och att USA skulle vara försiktig då avtalet inte fick äventyras. Trump har i stället gett uttryck för, att detta avtal som Obama ingick i 2015, är det ”sämsta avtalet någonsin”.

I måndags meddelade Netanyahu, att dom har fått tag i dokument, som bevisar att Iran inte lever upp till avtalet, men fortsätter att utveckla kärnvapen. Senare anklagade experter Israel, för att stå bakom attentat på iranska trupper i Syrien, något som medverkade till en markant eskalering av den militära konflikten.

Avslutning

Den ökade spänningen mellan Israel och Iran är en stor bekräftelse på dels den tid vi lever i, men också det profetiska ordets uppfyllande.
Låt mig slå fast - det kommer ett krig, och det kommer att beröra hela Mellanöstern! Inte för att jag säger det, men för att Guds ord är tydlig med det. Samtidigt vet vi, att Iran, det gamla Persien, kommer att vara en av deltagarna i detta krig.

Den här spänningen som vi upplever, involverar i princip hela Mellanöstern, och något som berör både syrienkonflikten, och något som har med det generella upptrappade motståndet mot Israel från arabiska länder att göra. Ett motstånd som kom efter det att USA proklamerade Jerusalem som Israels huvudstad.
Kära Syskon – låt oss lyfta våra huvuden, och låt oss leva i förväntning till Herrens tillkommelse, för mycket snart kommer vår dyrbara förlossning.

Jesus kommer snart!Källa:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar