tisdag 22 maj 2018

Vulkanutbrott - ett tidstecken



Just nu, så upplever vi ett explosivt vulkanutbrott på Hawaii, där vulkanen Kilauea sänder aska över nio kilometer upp i luften. Utbrottet i Kilauea startade i början av maj, där flera jordskalv har skakat ön och lava har strömmat ut från sprickor på vulkanens sida.

Vulkanutbrott är ett tidstecken

Joel 2: 30-31 - Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda.

Joels bok visar oss, att i de sista dagarna kommer vi att få se ”tecken i himlen och på jorden” som inkluderar blod, eld och rökpelare. Vulkaner kan alltså på samma sätt som jordbävningar vara ett tidstecken som ska komma i förbindelse med Herrens dag. Just nu, är det inte mindre än 34 vulkaner som har utbrott i olika delar av världen.

Profetia om Hawaii

Naturkatastrofer är i sig själv ett tecken på Herrens komma, men ibland talar Herren till enskilda syskon, om kommande händelser som pekar på Jesu återkomst. I en youtube video, som jag länkar till, delar en syster ett vittnesbörd, där hon delar ett tilltal från Herren. För flera år sedan, talade Herren till henne, att när det kommer ett vulkanutbrott på Hawaii, så var tiden inne för Herrens återkomst. Precis som allt profetiskt tal, ska detta prövas inför Herren.

Avslutning

På samma sätt som jordbävningar, är vulkanutbrott också ett tidstecken, om pekar på ändetiden och Jesu dyrbara återkomst. Innan, och i förbindelse med Herrens dag, den tid av dom som kommer över jorden, kommer jorden få uppleva en stigning i antalet jordbävningar – alltså något som vi upplever och ser uppfyllt i dag. Under hela 1900-talet, har vi upplevt cirka 35 vulkanutbrott om året, ungefär samma antal som vi har på samma gång just nu. 

Har vulkanutbrottet på Hawaii en profetisk betydning? Tiden får visa - men vi kan vara säkra på, att tidens tecken pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka.

Jesus kommer snart!


Källa:

https://www.youtube.com/watch?v=KVUBWX1gLdY (cirka 10:40 inne i videon)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar