fredag 15 juni 2018

En välsignad sommar till alla läsareVarje år brukar jag skriva en sommarhälsning för att dela några tankar om den tid vi lever i, och samtidigt önska alla läsare en skön och välsignad sommar.
Sommaren ger mig en möjlighet för att hålla en paus från skrivandet, och få lite extra tid med både familjen och Herren. Om Herren dröjer, så är jag tillbaka igen omkring början av augusti. 

Jag har sagt det förut men säger det igen - det är en nåd att få leva i den tid vi lever Vi är den utvalda generation som kommer att få uppleva Jesu dyrbara återkomst, och är dom som kommer att få se ändetidens profetiska löften uppfyllas.

År 2018

Det ger mig samtidigt en möjlighet för att reflektera, och se tillbaka på det vi har upplevt under det första halvåret i 2018.

I början av året så skrev jag ett inlägg som heter – ”födslovåndorna tilltar”. Jag tycker att det var en överskrift, som på ett bra sätt beskriver den profetiska utveckling som vi upplever just nu. En vanlig förlossning börjar vanligtvis med värkar, där dom kan vara lite oregelbundna i början, men efter hand kommer de tätare och blir kraftigare. Dom täta och kraftiga värkarna, vittnar om att ett barn är på väg. Det är en födsel som kommer att förändra den här världen för alltid, på både gott och ont. För denna födsel vittnar inte bara om vedermöda, en tid av kompakt mörker och Guds domslut, men också om vårt saliga hopp och brudgummen som vänder åter efter sin brud.

En rysk invasion

När vi ser tillbaka på det första halvåret så har den minst sagt varit mer än händelserik. Vi har upplevt det tilltagande ryska hotet, som har varit mer påtagligt än någonsin. Konsekvensen av Rysslands aggression, har gjort att svenska myndigheter nu har gått ut för att varna och förbereda människor, om ett ryskt anfall skulle ske.

Många frågar sig om detta är en bekräftelse på de otaliga profetior som finns om en kommande rysk invasion av Sverige?

Domedagsklockan visar ”två minuter” kvar till jordens undergång

Världen har aldrig varit så nära att gå under, hävdar forskare bakom ”domedagsklockan”. När vi tittar med profetiska ögon på tidstecken, och jämför med den sista och avslutande tiden, så bekräftar ibland den här världen, att så också är tillfället. Sedan 1947, har en rad olika forskare presenterat domedagsklockan, som är en symbol på, hur långt vi har kvar till jordens undergång.

I år har klockan flyttats fram en halv minut, som betyder att klockan nu står på två minuter i midnatt. Bara en gång tidigare, har forskarna hävdat att världen har varit så nära undergång, och det var i 1953, då spänningarna var som störst mellan USA och Sovjetunionen.

Israel i krig


Vi lever i högprofetiska tider, där Israel och Mellanöstern sticker ut mest av allt. Israel är i min värld, både ett bevis på Guds existens, och på det profetiska ordets trovärdighet. När vi ser allt det som händer i dag, kan vi med Bibeln i hand se med våra egna ögon, hur det profetiska ordet uppfylls till punkt och pricka.

På en och samma gång, vänder länder och organisationer sig mot Israel och hotar det judiska folket. Iran och Israel är på kollisionskurs, och media uttalar sig om att ”Israel stampar på Iran, och det kan medföra ett av de värsta krig som Mellanöstern någonsin har sett”.

Islamisk koalition

Samtidigt så ser vi kommande konfrontationer med organisationer som Hamas och Hizbolla, som uttalar sig, att dom endast är ”dagar” från en konfrontation och krig med Israel. Hizbollah, som indirekt stöds av Iran, har cirka 150 000 raketer riktade mot Israel. För första gången sedan kriget i 2006, har nu Israel uttalat sig att man i en konfrontation med Hizbollah, överväger att återbesätta det sydliga Libanon – för att försvaga Hizbollah rent militärt. I dag råder Hizbollah över 40 000 soldater och cirka 150 000 missiler, som i princip kan träffa hela Israel.

Samtidigt upplever vi turkiska röster som ropar efter en islamisk koalition, och lovar att göra allt vad som står i deras makt, för att kämpa emot ett erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. GOG/Magog kriget kommer plötsligt och utan förvarning. Det vi upplever nu, är en förberedelse och själva början på den. 

Vilddjurets märke


Jag tror att det var många som var överraskade när media skickade ut denna nyhet i Sverige. Redan nu fungerar vilddjurets märke, där flera tusentals svenskar har frivilligt tagit emot detta chip i handen.

Media hävdar att svenskar som bär michrochip i handen har tredubblats. Redan nu har cirka 3500 svenskar ett chip i handen, som är placerat mellan tummen och pekfingret. Man måste konstatera, att vi upplever en långsam och gradvis tillvänning till ett antikristligt system. När den falske profeten och Antikrist inför detta sataniska system, kommer flertalet att ta emot, acceptera och se vilddjurets märke som en nödvändighet i en redan omskakad och kaotisk värld.

Billy Grahams död

Var Billy Grahams död knuten till profetior om Jesu återkomst? 
Världsevangelisten Billy Graham har precis avlidit 99 år gammal, och gått hem till Herren. I förbindelse med Billy Grahams död, finns en del utombibliska profetior som kan vara intressanta att nämna. En del av dem knyter nämligen Billys bortgång, till ett snarligt uppryckande och dom.  

Samtliga dessa är utombibliska profetior, som alla ska prövas. Men det är intressant att det finns profetior som är knutna till Billys hemgång till Herren. Profetior som alltså talar om både en kommande dom och ett snarligt uppryckande.

En ring av vulkanutbrott

Joels bok visar oss, att i de sista dagarna kommer vi att få se ”tecken i himlen och på jorden” som inkluderar blod, eld och rökpelare. Vulkaner kan alltså på samma sätt som jordbävningar vara ett tidstecken som ska komma i förbindelse med Herrens dag.

Just nu, är det inte mindre än 34 vulkaner som har utbrott i olika delar av världen. På det sista har vi upplevt en ring av vulkanutbrott som har fascinerat och undrat forskarna. Vi har upplevt massiva vulkanutbrott på Hawaii, men också stora utbrott i Guatemala som har kostat ett hundratal människoliv och stor förödelse på närliggande byar. Samtidigt ser det ser ut som att flera andra stora vulkaner håller på att vakna till liv.

Ny ekonomisk storm

Är en ny ekonomisk storm på väg? En ekonomisk krasch som kan vara början på den svarta hästen i Uppenbarelseboken kap 6?

Det är bland annat finansmannen George Soros som varnar för att en ny global finanskris står för dörren. Enligt Soros har allt som kunde gått fel, gott fel. En annan finansman, Jim Rogers, uttalar sig också att vi är på väg mot ”den största kraschen i vår livstid”. Det är svarta moln på den ekonomiska himlen, och bibliska profetior vittnar om en upplösning av det system som vi känner till i dag.

Herren känner dig

Jesus lovade aldrig att stormen aldrig skulle blåsa. Han lovade aldrig att vi skulle gå igenom livet utan motstånd och förföljelse, och han lovade aldrig att fienden inte skulle pröva, fresta och förleda oss.

Men det han lovade var, att mitt i allt detta, och mitt igenom förföljelse, hungersnöd och fara. I de tider när ångesten, nöden och omständigheter är som störst, skulle hans villkorslösa kärlek aldrig någonsin lämna, överge eller skilja oss från Jesus. 

Varken död eller liv

Rom 8: 38-39 - Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andefurstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken någon makt i höjden eller någon makt i djupet, ej heller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre. 

Romarbrevet 8 proklamerar en av de mest dyrbara sanningar som vi som troende kan ta till oss. Den sanningen att till och med döden, någon andemakt från avgrunden eller livet själv, aldrig någonsin kan skilja eller komma i mellan Guds obeskrivliga kärlek till oss.

Herrens kärlek är oförändrad, hans löften är klippan vi står på, och hans mäktiga hand är den som upprätthåller och leder oss på sin väg.

Avslutning

Kära syskon - tiden börjar dra ihop sig och Herrens ögon är vända mot sitt folk, sin församling och sin utvalda brud. I rätt tid, och i ett utvalt ögonblick, kommer Herren att rycka upp och hämta oss hem till sitt himmelska hem. Jesus kommer mycket snart för att hämta sin blodköpta församling – alla förlossade, dem som ropar och längtar efter hans tillkommelse. Jag önskar var och en välsignad sommar i Herrens närhet.

Jesus kommer snart!


11 kommentarer:

 1. En välsignad och skön sommar tillönskas dej och de dina!
  Det är så givande och en sådan välsignelse att läsa det du skriver, eftersom du lyfter fram det vi går och väntar på - att få möta vår Herre och Frälsare på skyn och för alltid få vara där Han är!

  Finländaren Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Annika,

   Tack för din hälsning. Jag önskar också dig och de dina, en fantastisk sommar i Herrens närhet. Jag ber att Herren på ett särskilt ska välsigna, uppmuntra och omsluta dig med sin gränslösa kärlek och nåd.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,

  Situationen i mellanöstern och speciellt i närheten av Israel har på den senaste tiden blivit spändare än på länge.
  Så det märks att det börjar ladda upp sig till en kraftmätning mellan onda och goda krafter på mer än ett plan.
  Vi lever verkligen i Högintressanta tider.

  Vi önskar en Skön och Välsignad sommar till Dig och Din familj.

  Varma Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Tack för er hälsning. Ja, visst kan man märka och konkret uppleva att vi lever i den absolut sista tiden. Som ni säger så är det högintressanta tider!

   Den frågan som många, inklusive mig själv ställer, är just - "Hur lång tid kvar Herre"? Vi har så många tydliga tecken som pekar på en mycket kort tid - men samtidigt vet vi, att det är Herren som har hela ändetidens utveckling i sin hand. På ett givet tidspunkt, kommer han att rycka oss upp till sig, och vi kommer att vara tillsammans med varandra och Herren.

   Jag ber om en välsignad sommar i era liv. Och hoppas på, att det blir den här sommaren jag får lov till att möta er, på en brusten sky, tillsammans med millioner av andra frälsta själar.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Vilket underbart löfte från Gud Fader i Rom 8. Det är med stor glädje jag läser detta!!!
  Tack Mikael Walfridsson!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, Romarbrevet 8 är ett underbart kapitel som pekar på Herrens villkårslösa kärlek i våra liv, som absolut ingenting kan skilja oss ifrån. Vi är både frälsta och bevarade genom Guds nåd och godhet, som både har med frälsningen men också det eviga livet att göra. På grund av Herren, och det han gjorde på korset, har vi hopp om eget liv. (Titus 3:5). Våra egna gärningar gör ingen skillnad och kan inte ändra på Herrens kärlek och utkorelse i våra liv. Vi kan vara trygga i, att Herren mycket snart kommer att hämta oss hem till sitt himmelska hem.

   Fortsat välsignad sommar
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Våra gärningar måste väl göra skillnad Mikael? Vi skall ju få lön efter våra gärningar. Att göra onda gärningar kan inte vara samma som att göra goda...
  /Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Stig,

   Stort tack för din hälsning. Jag hoppas att sommaren har varit god.
   Jag tänker att din fråga har lite att göra med hänsyn till det inlägg jag skrev om "vem som kommer med i uppryckandet"?

   Det som var utgångspunkt i inlägget var själva frälsningen, och då också själva uppryckandat. Jag tror att när det gäller vår frälsning, så kan inte våra egna gärningar göra till eller från, och att vår position i Herren är fast. Men när det gäller vår vandring med Herren i vårt kristna liv, så gör våra gärningar en stor skillnad. Precis som du säger, så kommer vi en dag att få lön just efter våra gärningar. Paulus nämner detta i 2 Kor 5:10, där han skriver att vi (alla kristna) ska träda fram inför Kristi domstol. Det är där att vår lön ska avgöras, och vi kommer att få igen, allt efter det att vi har tjänat Herren och varit trogna i det små. Om du har tid och lust har jag skrivit ett inlägg om just Kristi domstol som du kan ta del av här:

   http://denytterstatiden.blogspot.com/2015/04/uppryckelsen-och-kristi-domstol.html

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack, det stämmer att frälsningen är en gåva, när vi föds på nytt och kommer til tron på Jesus. Men Paulus skriver:Filipperbrevet, 2:12 - Därför, mina älskade, såsom I alltid förut haven varit lydiga, så mån I också nu med fruktan och bävan arbeta på eder frälsning, och det icke allenast såsom I gjorden, då jag var närvarande, utan ännu mycket mer nu, då jag är frånvarande.

   Denna frälsning får vi inte gratis.
   /Stig

   Radera
  3. Guds frid Stig,

   Kanske talar/skriver vi förbi varandra? Jag tror att vår frälsning i Herren, är som du säger en gåva, och den kan vi ta imot oförtjänt. Den är gratis och är given av nåd - som betyder att våra egna gärningar eller något som helst annat kan skilja oss från denna kärlek som vi har fått.

   Det här som Paulus talar om i denna bibelvers är inte vår eviga frälsning i Herren, men vår vandring med Herren i detta liv. Det vill säga vår vandring i anden, där vi hela tiden är i konflikt med köttet. Det är den frälsningen som vi hela tiden, och hela livet ska arbeta på med den helige Andes hjälp. Det är den vandringen som kommer att bli bedömd inför Kristi domstol. Där kommer allt det som inte är byggt på Herren att brännas upp, och allt det som har evighetsvärde kommer att belönas.

   Så vi måste med andra ord skilja på tre olika frälsningar. Den frälsning som vi tar emot här och nu genom tron på Herren. Den frälsning som vi arbetar på i vår vandring med Herren, och den kommande, som har med vårt eviga hopp att göra.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Tack Mikael. Det finns få som har ett klart ljus i detta. Det finns få som du. De flesta säger: Jesus har gjort allt, vi behöver inget göra. Nåden täcker. En gång frälst, alltid frälst. Och flera liknande uttryck.
   Nästan ingen predikar helgelse på djupet, och den inre ständigt pågående reningen.
   /Stig

   Radera