tisdag 1 januari 2019

2019 – En profetisk resaAllt medan hemsidan har haft jullov och har haft möjlighet för att stilla sig, så har världen inte på något sätt gjort det. Ni som har följt med i media här över jul och nyår, har haft möjlighet att ta del av nyheter som både berör och påverkar oss.

Vi har bland annat upplevt en fruktansvärd tsunami i Indonesien, där minst 1400 människor har omkommit, däribland flera barn. Vi har också sett ekonomin skaka, där aktiemarknaden och världsekonomin inte har sett värre ut i flera år. Varnande röster, pekar på början på mycket ostabila tider på den ekonomiska marknaden. Vi ser också hur Mellanöstern allt mer intar sin plats, som centrum för en stor del av ändetidens händelser, där Iran och Ryssland kommer allt närmare Israel. Israel har proklamerat, att dom aldrig kommer att tillåta, att Iran får en plattform i Syrien att bygga och verka utifrån, och vi kan se hur Damaskus profetians uppfyllelse blir allt mer påtaglig. I skrivande stund, är det hela 33 vulkaner som är i utbrott runt om i världen, och vi har bland annat sett vulkanen Etna på Sicilien som precis gått i utbrott.

Israel vaknar

Det är inte bara församlingen som börjar förstå, och får upp ögonen för allt det som sker i världen. Israel, som Herren mycket snart kommer att handla direkt med igen, börjar också förstå, att vi lever i en särskild tid, som pekar på apokalyptiska tider. Det är ett antal rabbiner i Israel, som börjar tolka dessa vulkanutbrott och jordbävningar vi upplever, som tecken som förutses i hebreiska texter. En av rabbinerna uttalade sig på följande sätt:

”Det här är klart för alla, att det är ett globalt fenomen. Men det är viktigt för varje enskild individ att förstå, att det här händer som en del av Messias. Återlösningen kommer att bli barmhärtig, så vår Fader i himlen använder naturen mot oss: genom stormar, bränder, jordbävningar och vulkaner”

Detta uttalande kom från samma Rabbin, som tidigare i år uttryckte en tro på, att Messias nu var född och fanns i världen och bara väntar på att avslöja sig för världen.

Avslutning

Vill du fortsätta att följa med på en profetisk resa? Vill du kliva ombord här i 2019, på en resa där Herren själv kommer att guida, leda och tala till oss, om de ting och saker vi upplever i tiden som vittnar om Herrens återkomst?

Det är bara Herren själv, som vet vad som ligger framför i det år som kommer, och det är bara Herren själv, som väljer vad han kommer att tala, visa och dela i den tid som kommer. En sak är säker, varje enskild människa och pånyttfödd troende, kan höra vad Herrens Ande talar till sitt folk. Om jag som Guds barn får lov till att höra en liten bit, så kommer en annan till att få lov till att höra och få förståelse för en annan bit. Tillsammans, kan Kristi kropp och väntande brud, få en gemensam förståelse för den tid vi lever i, där pusselbitarna läggs på plats.

En inbjudan från Herren

Jag upplever två rop eller två kallelser, som kommer från Herrens hjärta och som han ropar ut till sitt folk. Det är samtidigt en invitation för Herrens barn, där var och en har en möjlighet för att för att träda in, och ta del av det som Herren har för oss.

Det ena ropet, är ett rop efter skördearbetare. Människor som vill ta Herrens kallelse på allvar, och dela det rena, blodköpta evangeliet med människor på väg till evig förtappelse. Den andra invitationen, är Herren som frågar, om någon önskar att lyssna till det som han har att säga och tala till Guds församling? Vem vill lyssna, och vem vill gå?

Jag önskar att vara en av dem, som ännu mer i det nya året, vill ta denna invitation och inbjudan från Herren, och ställa mig i förfogande och i en position, där han kan leda och tala till mig på ett ännu mäktigare sätt.

”Tala till mig Herre, din tjänare hör” (1 Sam kap 3)

Hälsningar

Mikael


Källa:4 kommentarer:

 1. Amen Önskar dig allt gott detta nya år och tack för allt du delar Hoppas jag själv kan bli frisk och orka har många kroniska sjukdomar som hindrar mig att orka MEn be kan jag göra GVD

  SvaraRadera
 2. Stort tack Marianne för din hälsning.

  Det är så dyrbart med bönesjälar som dig. Vi har alla olika uppgifter i Guds rike, men en av de allra viktigaste är, att någon önskar och vill söka Herrens ansikte. Jag önskar dig Herrens välsignelse i detta, och ber för att Herren kommer att fortsätta att ge dig kraft, ork och nåd att fortsätta ditt viktiga arbete för Herren. Be gärna för mig själv och denna hemsida, att den fortsättningsvis får lov att vara ett redskap i Herrens hand.

  Guds rika välsignelse

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Ja det vill jag gärna göra be för dig och denna sida Finner det du delar så viktigt och uppvaknade samtidigt GVD i Herren /Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack ska du ha syster. Herrens rika välsignelse.

   Mikael

   Radera