tisdag 21 maj 2019

I tider av mörker är frälsningen som närmastHerren har genom historien visat oss, att i tider när det är som mörkast, så är frälsningen på samma sätt, påtagligt nära. När synden ropade inför Gud på Noas tid, och Herren sände syndafloden, så var arken en symbol på en ny början och en ny tidsålder för människan. När Jesus hängde på korset, blev himlen bokstavligt talat blev svart, och människor tolkade det som Faderns totala frånvaro. Det dom inte kunde veta, var att tre dagar senare, uppstod Jesus i kraft och styrka, med dödsrikets nyckar i sin hand. När sedan lärjungarna kände sig ensamma och övergivna efter Kristi himmelfart, så föll och utgöts Guds Ande kort tid efter, och församlingen föddes.

Det känns som att mörkret i den här världen är väldigt stor just nu, och många syskon runt om, upplever tider av kamp, frustration och ensamhet. Där tror jag att Herren vill uppmuntra, genom att visa den frälsning som Herren har lovat, och som känns väldigt nära – uppryckandet av Jesu brud. Då kommer detta mörker att förvandlas till ljus, och kaos kommer att utbytas med fullständig frid.

Kristusliknande bild på himlen


I Argentina har följande bild fått väldigt stor uppmärksamhet, efter det att en amatörfotograf tog följande porträtt över den argentinska himlen. På bilden visar sig något som liknar en kristusfigur med krona på huvudet och utsträckta armar. På sociala media fick bilden kommentarer som ”Herren kommer snart tillbaka, och vi ska vara redo” och ”tack för bilden som håller oss på vägen och ger oss hopp för dagen i morgon”.

Iran förbereder sig för krig


Det är en av Irans högsta generaler som ger det iranska armen besked om att förbereda sig för krig. Det ser inte ut som att Iran kommer att böja sig för USA:s press, men faktiskt förbereder sig för en kommande konfrontation. GOG/Magog kriget känns mer än någonsin väldigt nära.

Ebola epidemi är ute ur kontroll


Experter ropar högt, efter det att Ebola-epidemi är helt ut ur kontroll i östra delen av Kongo. Över 1600 personer har smittats efter det att viruset bröt ut i början av augusti 2018. Bara den sista månaden har cirka 300 tillfällen rapporteras, och något som är väldigt bekymmersamt.

Jordbävning i Israel pekar på födslovåndor


Israel har precis upplevt en jordbävning på 4,4 på richterskalan. En rabbin som är expert i ändetidens tecken, tolkar denna jordbävning som att någonting håller på att bli förlöst – nämligen Messias födelse och framträdande.
I den förbindelse, nämns väldigt intressant statistik, som uppenbarelseboken bekräftar ska komma. Där nämns bland annat, att vart 2500 år, drabbar en jordbävning Israel som är så kraftig, att den potentiellt skulle orsaka 7000 människors död och göra 200 000 blev hemlösa. I uppenbarelseboken kap 11, så kan vi faktiskt läsa att Israel blir drabbad av just en jordbävning, där 7000 människor kommer att omkomma.

Avslutning

Herren talar tydligt, och syskon som tidigare inte har haft upplevelser eller tankar kring Jesu återkomst, upplever att Herren ger syner, drömmar och visioner. Herren väcker oss, och Jesu återkomst lever i dag och brinner i förväntningsfulla hjärtan över hela världen. På andra sidan, så är talet om Jesu återkomst väldigt tyst i traditionella kyrkliga ramar, och dessa tecken som pekar på uppryckandet av församlingen, får väldigt lite uppmärksamhet. Men om församlingen inte ropar, kommer stenarna att göra det, och om Guds folk inte profeterar så kommer den här världen att göra det. Tidens tecken pekar på Jesu dyrbara återkomst.

Jesus kommer snart!Källa:


2 kommentarer:

 1. Tack för denna underbara bild på Jesus, och tack för löftet om Jesu ankomst, när det blir...Dessa ord kommer jag att leva länge på !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha för din uppmuntrande hälsning. Visst är bilden väldigt talande, och är en fantastisk beskrivning på det sätt Herren är och gör. Han kommer på de platser som är som mörkast, och han griper in när det ser som mest omöjligt ut. När mörkret visar sig som fruktan, sjukdom eller motstånd är han klar att frälsa, upprätta och hela.

   Guds rika välsignelse i hoppet om Herrens tillkommelse.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera