söndag 19 januari 2020

Profetiska nyheter med Israel i fokus


”När vi håller öga med profetiska nyheter, så har Israel en helt särskild plats. Israel och Mellanöstern är centrum för ändetidens profetiska uppfyllande. Därför gör vi klokt i att hålla öga på särskilda händelser som just handlar om Israel. Det gör att vi med säkerhet vet, att vi är nära den absolut sista och avgörande tiden innan Jesu återkomst.”

USA överväger att avslöja fredsplan före val


 Trumps rådgivare har meddelat, att USA överväger att avslöja den kommande fredsplanen före det kommande valet här i mars månad. Det var redan förra året att den kommande fredsplanen skulle delas och sättas i verk, men den har blivit utskjuten ett antal gånger. Den här gången ser det ut som att fredsplanen, på trots av politisk oro i Israel, kommer att delas. Man kan undra vad det är som gör att fredsplanen gång på gång blir uppskjuten, och det inte riktigt blir till något. Svaret kan vara att om detta avtal har något att göra med ”förbundet med de många”, så kräver det, att det bliver underskrivit och fastlagt av Antikrist. Det är just det avtalet som Daniels bok talar om, som kommer att trigga och sätta igång vedermödans tid.


Profetiskt uppfyllande – Vatten flyter från Jerusalem till Döda havet


HES 47:8 – Då sade han till mig: ”Detta vatten rinner fram mot den östra delen av landet och flyter ner över Hedmarken och sedan ut i havet. Vattnet som bröt fram rinner till havet, och vattnet blir då sunt. Överallt dit den dubbla strömmen kommer upplivas alla levande varelser som rör sig i stim. Och fiskarna blir där mycket talrika, för när detta vatten kommer dit blir vattnet sunt, och allt får liv där strömmen rinner fram

Tiden innan Herren förstörde Sodom och Gomorra, var landområdet ett bördigt område, fullt av vatten och fisk. (1 Mos 13: 10). Efter förstörelsen förändrades landskapet, vilket gjorde det grönskande dalen till en ödemark. Men profetian säger, att åter en gång, kommer sunt vatten, fullt med fisk, att rinna ut till havet. Vi har precis upplevt att Israel har fått den högst nedbörden i över 50 år. Det gjorde att det började rinna vatten i de gamla dalarna från Jerusalem ut till Döda havet. Fast det inte är ovanligt med dalar som fylls med vatten, så har mängden gjort att denna profetia har blivit ännu mer trolig.


Rituella bad i templet är i funktion


För tusentals år sedan, skulle alla judiska män besöka templet i Jerusalem tre gånger om året för att dyrka och söka Herren. Dessa pilgrimer skulle fördjupa och förbereda sig genom ett rituellt bad (mikvah) som en del av den andliga förberedelsen.  Denna mikvaha som ligger strax söder om Jerusalem, upptäcktes för 35 år sedan men har aldrig tidigare varit helt återställd, men som nu och på grund av det kraftiga regnet kan användas igen.


Avslutning

Det är fantastiskt att just vi har möjlighet för att se händelser som dessa, som alla pekar på den yttersta tiden, närma sig ett uppfyllande inom en när framtid. Vissa profetiska löften har med vår tid att göra, andra är förberedelser inför det som ska komma, och vissa har bara med uppfyllandet av vedermödan eller tusenårsriket att göra. Men oavsett tidpunkt för uppfyllande, så är det den profetiska klockan som visar att vi är mycket nära själva midnattstimmen. Det är en nåd att få leva just nu, det är en nåd att få tillhöra den sista generationen på denna jord, och det är en nåd att få lov till att tillhöra den skara som ”inte ska avsomna” men som i stället ska förvandlas”

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Det är verkligen underbara tider som snart väntar oss frälsta trotts allt våld med sprängningar numera som vardagsmat i vårat land + alla mord våldtäkter och skjutningar och narkotika som sprids bland allt fler som fastnar i kriminella gäng som har hållit på ett ännu längre tag och utomlands är det kravaller, naturkatastrofer eller demonstrationer eller rent av krig i det ena landet efter det andra. Trotts allt detta negativa som nu pågår så finns det något mycket positivt som snart kommer att hända som kommer som en process efter allt de negativa som först måste ske att Herren kommer att blåsa i sin basun/trumpet och väcka upp alla döda som somnat in i tron på sin frälsare och vi som fortfarande lever och är frälsta ska lyftas hem tillsammans med de ny uppväckta frälsta människorna för att fira bröllopsmåltid och det eviga förbundet med herren en enda stor kristen familj där bara skönheten råder varje dag evig tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja Niklas,

   Det är precis så - denna tidens lidande med allt vad det innebär, väger lätt i jämförelse med vår kommande härlighet. Uppståndelsens och basunens dag - trumpetljudet som får gravar att öppna sig, och vi som fortfarande lever kommer ryckas vår Herre i mötes.

   Vi är på väg mot en evig salighet, en evig härlighet och vårt eviga hem.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Hörde just basuner och tänkte på den här bloggen. Har hört dem flera nätter. Jesus kommer snart! Guds rika välsignelse önskar jag dig, tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Erika,

   STORT tack för att du delar detta underbara vittnesbörd.

   Det är så många som upplever basunljud, knackningar på dörren, drömmar och vision - starka personliga upplevelser som pekar på att vår underbare Herre är så när! Jesus kommer mycket mycket snart!!

   Tack igen -

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera