fredag 20 mars 2020

Är vi den sista generationen?”Är vi den sista generationen? Lever vi i den tid, där de sista av ändetidens profetior kommer uppfyllas? Är vi det folk som kommer uppleva ”det saliga hoppet”, att Jesus kommer för att hämta sin församling?”

Uppryckande och vedermöda

Även om församlingen får lov till att se ett uppfyllande av många av ändetidens profetior, är vi ändå begränsade till att se och uppleva händelser som är på denna sida av uppryckandet och vedermödan. Så man kan säga, att den absolut sista generationen på den här jorden, är dom som kommer att leva i vedermödans tid och får lov till att uppleva uppenbarelseboken utspela sig, där Jesus till sist vänder tillbaka till jorden tillsammans med de heliga.

Om man skulle göra en tidslinje, med utgångspunkt i ändetidens utveckling, har vi först uppryckandet av församlingen, sedan ett ”gap”, det vill säga en tidslucka fram till ”förbundet med de många”, som Daniels bok talar om (Dan 9:27). För det är först då, när Antikrist får till ett förbund mellan Israel och arabstaterna, att den 7-åriga vedermödan får sin början. Syftet med vedermödan är att ”ödelägga landet” och ”utrota syndarna som bor där” (Jes 13:9)

Ett avtal byggt på svek och lögn

Jesaja 28:15 – Ni säger: "Vi har slutit förbund med döden, vi har ingått en pakt med dödsriket. När gisslet far fram som en störtflod ska det inte nå oss, för vi har gjort lögnen till vår tillflykt, falskheten till vårt gömställe."

Jesaja beskriver detta förbund, som ”en pakt med dödsriket”, som är byggt på lögn och falskhet. Genom att sluta ett förbund, önskar Israel att slippa för gisslet, straffet eller domarna som far fram över jorden - men det avtal som Israel sätter sitt hopp till, är i följe Jesaja, endast svek och osanning.

Den sista generationen

Matt 24:32 - Lär av en jämförelse med fikonträdet. Redan när kvisten blir mjuk och bladen spricker ut vet ni att sommaren är nära. På samma sätt vet ni, när ni ser allt detta, att han är nära och står för dörren. Jag säger er sanningen: Det här släktet ska inte förgå förrän allt detta sker.

Jämte andra tecken, så är Jesu uttalande ett av de mest unika när det kommer till att fastställa tiden omkring hans komma. Jesus talar om ändens tid, där han i detaljer delar händelser före och under vedermödan, för att beskriva tiden runt omkring. Men för att hjälpa hans utvalda, så är Herren helt specifik när det gäller den tid som är högintressant att titta närmare på.

Herren ber oss om att titta på Israel, fikonträdet. Man kan säga att allt fick sin början i Mellanöstern och det är också där att allt kommer få sin avslutning. 1948 hände det helt otroliga, att Israel blev pånyttfödd som nation, där kvisten blev mjuk och bladen sprack ut. Fikonträdet var det stora tecknet, som gör att vi kan förvänta att sommaren, det vill säga Gudsriket på jorden, är alldeles nära. Släktet som ser detta unika tecken, kommer med all säkerhet inte att förgå utan att dessa löften som Jesus delar i förbindelse med ändens tid, kommer fullbordas.              

Avslutning

Jag upplever att det vi ser just nu runt om i världen är en generalrepetition inför det som ska komma. Coronaviruset har blivit en global agenda, där länder stängs ner för att man kan få kontroll över situationen. Regeringar talar till sitt folk, och människor lever i rädsla för nästa ingrepp och sjukdomens utbredelse. När uppryckandet har hänt, kommer på samma sätt gränser, media och internet stängas ned för en tid. Globala regeringar kommer tala till en befolkning fyllda med fruktan inför framtiden. Ingen kommer att säga emot, men kommer att rätta sig efter de rättningslinjer som regeringen ställer. Nya system, nya världsledare och en new-world-order agenda kommer att tas emot med öppna armar. På samma sätt som Israel, söker världen avtal och system där man kan få tillflykt. Och på samma sätt, kommer dessa avtal, ledare och system, stå för svek, mörker och lögn. Vi närmar oss med hastiga steg, denna tidens avslutning.

Jesus kommer snart!
13 kommentarer:

 1. Håller med dig Mikael de vill få oss in i ett visst hörn för tvinga på oss allt som de vill ha genomfört för att kunna få full kontroll på oss alla på denna jord.Guds frid och rika välsignelse Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas. Ja, det känns så, som att det vi upplever just nu är en generalrepetition inför det som kommer i vedermödans tid. Snart kommer alla bli vaccinerade mot corona, och i vedermödan ska alla få vilddjurets märke i pannan eller handen.

   Hälsningar Mikael

   Radera
 2. Fikonträdets rot 1948, stam dom som föds i landet, (ca 20 år) sedan grenar 20 år kvistar 20 år och nu spricker löven ut så har jag alltid sett den bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det är i Hosea 9:10, att Herren ger bilden av Israels folk som ett fikonträd: ”Jag såg era fäder som förstlingsfrukter på ett fikonträd.” Så när kvisten blir mjuk och blad spricker ut, ja, då kan vi vara helt säkra på att sommaren, det vill säga tusenårsriket är närstående.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 3. Svar till Mikael då har vi frälsta hämtats hem till vårt eviga hem där endast det sköna och underbara finns och det dröjer inte länge till innan vi är där. Hälsningar Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis - då är vi hemma hos vår underbare frälsare i vårt eviga himmelska hem. Amen!!

   Radera
 4. Hej Mikael
  Undrar får kristna vaccinera sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Ja, om det skulle bli nödvändigt ser jag inga problem med det alls. Jag har tidigare själv tagit en influensa vaccin eller annan vanlig medicin. Så när jag jämför corona med vedermödan, så är det inte själva vaccinen, men på det sätt som världssituationen kommer likna den under vedermödans tid. Då kommer det att handla om vilddjurets märke, och det är något helt annat.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Matt 21:18-22
  När han sedan på morgonen gick in till staden igen, blev han hungrig.Och då han fick se ett fikonträd vid vägen, gick han fram till det, men fann intet därpå, utom allenast löv. Då sade han till det: ”Aldrig någonsin mer skall frukt växa på dig.” Och strax förtorkades fikonträdet. När lärjungarna sågo detta, förundrade de sig och sade: ”Huru kunde fikonträdet så i hast förtorkas?” Då svarade Jesus och sade till dem: ”Sannerligen säger jag eder: Om I haven tro och icke tvivlen, så skolen I icke allenast kunna göra sådant som skedde med fikonträdet, utan I skolen till och med kunna säga till detta berg: ’Häv dig upp och kasta dig i havet’, och det skall ske. Och allt vad I med tro bedjen om i eder bön, det skolen I få.”

  Var Jesu ord underförstått riktade till Israel?

  På 1970 talet tog jag upp en liftare hon berättade att hon var adventistmissionär, vi samtalade mycket om under och fortsatte när hon skulle vidare på en annan väg, jag pekar då på ett mindre berg och säger att jag tror att Gud kan ta det berget och slänga det var Han vill, (det var långt till havet där vi stod) ett år senare passerade jag platsen, då står det en stenkross där och sedan byggdes en fabrik och lager där.

  SvaraRadera
 6. Jag blir alltid lika glad av nya inlägg.vi frälsta ska vi följa med jesus när han återvänder till jorden o tusenårsriket börjar ? Kommer de va oftälsta där,?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,
   Tack för din hälsning.
   Just det vad som händer efter uppryckandet, våra himmelska kropper og församlingens uppgift under tusenårsriket har jag skrivit om i två längre inlägg som du kan läsa om du har tid och lust:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/07/var-kropps-forlossning-och-den-kommande.html

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/08/var-kropps-forlossning-och-den-kommande.html

   Jag tänker att det besvarer några af de frågor du har om Jesu synliga återkomst, och vem som får lov till att vara med i tusenårsriket. Det kommer ju att vara en helt särskilt tid på jorden, där Satan kommer att vara bunden och jorden kommer att bestå av en blandning av Herren själv, änglar, vanliga människor och uppståndna frälsta i härlighetskroppar.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. Snart är alla folk på jorden i karantän antikrist står och gnuggar händerna snart kan han genomföra sitt nya världs omspännande system som ingen kan komma undan utom dom som har tagit emot Jesus i sitt hjärta systrar och bröder lyft upp era huvuden snart kommer förlossningen att ske när herren hämtar hem dom som tillhör honom resten lämnar han kvar som inte är hans som valt att förneka att Jesus finns och lever för evig tid. Hälsningar Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tak Niklas,

   Ja, det är allvarliga tider. Församlingen närmar sig sitt uppryckande och Herren kommer snart att hämta oss hem. Samtidigt kommer en dom att gå ut över den här världen - och det är Gud själv som kommer att förlösa dessa domar över människan.

   Räddningen för att slippa för denna tid, finns bara genom Jesus, och frälsningen i honom.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera