torsdag 29 oktober 2020

Blås i basun och förkunna Herrens återkomst

 


Skulle Herren välja att komma inom den närmaste tiden, är jag tacksam för att ha varit en av många, som har fått nåden att dela brådskande tidstecken, peka och proklamera Herrens dyrbara komma. Det är hög tid att blåsa i basun, och förkunna att Jesus mycket snart kommer tillbaka!

Messias är redan här

Tidningen ”Israel Today” delar en intressant artikel, där en framstående rabbin påstår, att han redan har haft samtal och dialog med Messias. Artikeln ger samtidigt uttryck för, att det finns en andlig hunger i Israel i dag, där rabbiner helt enkelt inte vågar lämna landet just nu, för att inte missa Messias närstående framträdande.  Han uttalar sig:

”Att få ut ordet om Messias ankomst, är viktigare än någonsin, och är en fråga om liv och död. Har du hört om Gog och Magog? Det är vad som kommer att hända snart. Just nu är situationen mer explosiv än du kan föreställa dig.”

Jag känner verkligen för det judiska folket. Med all rätt, så hungrar dom efter Messias ankomst, så han kan sätta sin tron i Jerusalem och fullborda Guds löften med Israel. Dessvärre sker det först efter Jakobs nöd och den sista årsveckan, som vi är på väg in i. Antikrist, vilddjuret från avgrunden, kommer först att få lov till att träda fram, som den falska messias han är. Han kommer att förföra den här världen, inklusive Israel, men kommer ganska snabbt att leda in den här välden i ett kaos, vi aldrig tidigare har skådat.

Guds kalender

Det kalendersystem som vi använder i dag kallas den Gregorianska kalendern. Den antogs och blev införd av påven år 1592. Före det har man tidigare använt en kalender som heter ”den julianska kalendern”. Det är naturligtvis inte någon av dessa kalendrar som Herren använder, när vi läser och tar del av olika datum och viktiga händelser i bibeln. När det kommer till judiska kalendrar finns bland annat ”torah calendar”, ”creators calendar” och ”hebrew calendar”. Det finns många olika tanker och meningar om, vilken av de judiska kalendrar som är den rätta, och som Herren och det judiska folket har använt genom generationer. 

Enoks kalender

Joel 2: 15 - Blås i basun på Sion, pålys en helig fasta, utropa en helig sammankomst.

Joel 2: 16 - Låt brudgummen komma ut ur sitt rum och bruden ur sin kammare.

Men om vi tar utgångspunkt i Enoks kalender, som måste vara den som Noa själv använde, för att sätta datum på syndafloden och Guds dom. På Noas tid fanns varken den hebreiska eller torah kalendern, men bara den kalender som han hade ärvt från sin förfader Enok. Enok var den sjunde av tio patriarker som levde före syndafloden. Han levde i 365 år, och blev uppryckt till himlen av Herren, utan att lida döden. Enok är en förebild på församlingen på många sätt.

Om vi väljer att ta utgångspunkt i Enoks kalender, så inträffar något väldigt intressant den 31 oktober. I följe denna kalender, så befinner vi oss i ett jubelår, och då skal högtider firas på en annan tidpunkt än normalt. Det gör att tre av dom stora judiska högtiderna, The Feast of Trumpets (basunhögtiden), Jom Kippur (försoningsdagen) och ”Tabernacles” (Lövhyddohögtiden), som alla talar för och är en del av Jesu återkomst sker på en och samma dag!

Joel 2:15 samlar också alla dessa tre högtider i samma vers, i förbindelse med att han bjuder brud och brudgum att komma ut ur sina rum och kammare. Det gör han genom att blåsa i basun på Sion (basunhögtiden), pålysa en helig fasta (försoningsdagen) och utropa en helig sammankomst (Lövhyddohögtiden). På samma sätt inträffar det otroliga här den 31 oktober - att alla dessa tre högtider sker på en och samma dag. Så man kan verkligen tala om att den stora och sista basunens ljud, sker på just denna ”trippelhögtids-dag”.

Jag hänvisar till en video i källförteckning, dessvärre på engelska, som man kan ta del av om man vill.

Avslutning

”Herre, jag kan inte helt förstå, vad en evighet med dig betyder? Jag kan inte helt begripa, att jag ska vara i din närhet och härlighet för alltid. Med mitt mänskliga förstånd, är tanken om evig gemenskap med dig, fullständigt obegriplig. Det är långt ut över vad jag kan be eller tänka! Men jag längtar, hungrar och sträcker mig efter det. Hur kommer det att vara, att äntligen få se dig i all din härlighet och prakt? Hur kommer det att vara, att komma inför din tron och tillbe tillsammans med änglar och himmelska varelser? Hur kommer det himmelska Jerusalem att vara, i all sin skönhet och härlighet?”

Evighetens morgon randas. Dess ljus bryter ut och skiner på mitt ansikte. En ny tid kommer snart att få sin början, och en annan tid kommer snart att få sitt slut. Vi är på tröskeln till vårt himmelska land, och till Lammets bröllops fest. På väg till en tid utan sorg och utan tårar, förutom dem som kommer av glädje, tacksamhet och djup beundran. Se, han kommer – och han har sin lön med sig för att ge åt var och en efter hans gärningar.

 

Jesus kommer mycket snart!

 

Källa:

https://www.israeltoday.co.il/read/israeli-rabbi-says-hes-already-holding-meetings-with-messiah/?utm_source=partners&utm_medium=michael_brown&fbclid=IwAR2QRmM25pyv6_UbkKF9drSmr34Sdry5ctScGAHMPAttzzLD-DX6Rxi49E8

https://www.youtube.com/watch?v=EvHLO94UPRI&t=133s

8 kommentarer:

 1. Matthew 24:41 "Two women will be grinding at the mill; one will be taken and one will be left. The verse number of 41 is related to the number 14 which is a number for Jesus the King and redeemer.
  Bensinpriserna ligger på 14 kronor, och Guds barn kör 98 oktan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall man ta den texten rakt av, då gäller det att mala ensam, men tack och lov är det en bild på "hur" det kan bli, men i evangeli värld reser vi tillsammans.

   Radera
 2. Nu verkar det som att Ryssland tänker att ge sig in i Nagorno Karabach konflikten på Armeniens sida och risken är ju att det sätter igång på mer allvar nu när allt fler länder troligen känner sig manade att ställa upp på Acshasiens sida som motvikt mot jätten Ryssland, för diplomatin verkar ju inte fungera tydligen tyvärr, vapenvilorna spricker bara några timmar efter att de har ingåtts. Man kan undra hur länge början på 3:dje världskriget kommer att pågå och hur mycket kaos det kommer att bli innan herren hämtar hem de som tillhör honom. Risken är ju att det kommer att sprida sig snabbt och omvärlden snart kommer att känna av krisen allt eftersom den sprider sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas,

   Ja, det spetsar till och det här är en av många konflikter som helt plötsligt kan eskalera och utveckla sig till något helt annat. Det samma upplever vi bland annat på et ekonomiska området, där vi också ser obalans, upp och nedgångar. På samma sätt kommer vi att få se hyperinflation redan i början av den sista årsveckan.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Vi är endast några dagar in i "ödesmånaden" november, den månad där näven slog sönder kalendern i broder Coverstones syn. Men redan har läget skruvats upp ytterligare i världen. Det talas allt mer om risk för krigsliknande scener som konsekvens av det amerikanska valet. Ryssland blandar sig i konflikten mellan Azerbajdzjan och Armenien. Plötslig eskalering av terrordåd i Europa igen. Undrar hur denna månad kommer förlöpa och sluta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som att just den här månaden, kan vara alltavgörande. Vi får bida och se hur brickorna och tidens utveckling kommar att arta sig. Det som är underbart att veta, är att Herren har allt under kontroll och i sin mäktiga hand.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Isaiha 45:7
  I form the light, and create the darkness. I make peace, and create evil. I the Lord do all these things.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (7) jag som danar ljuset och skapar mörkret,
   jag som giver lyckan och skapar olyckan.
   Jag, HERREN, är den som gör allt detta.

   Radera