tisdag 17 november 2020

Räddade från tid och rum

 


Syftet med den här hemsidan är först och främst att peka på tidstecken som visar att vi lever i tiden, då Herren kommer för att hämta sin församling. Jag tror att många kan vara överens om, att dessa tecken vi upplever är överväldigande! Samtidigt så är det också ett försvar för pre-trib läran – det vill säga att Jesus kommer att hämta sin församling innan den sista årsveckan, eller vedermödans tid. Särskilt på hemsidan Jesus kommer Snart har jag skrivit en del artiklar, som just tar upp detta ämne.

En frälsningsavgörande fråga?

Är frågan om tidpunkt för uppryckandet egentligen viktig? För det är ju för det första ingen frälsningsavgörande fråga, så det betyder att i själva ögonblicket vi blir uppryckta, kommer det att finnas syskon i skaran som både tror på ett uppryckande före, under och efter vedermödans tid. Ingen skillnad där alltså. Det som kanske mer gör sig gällande, är just vår syn på ändetiden - vad det kräver och förväntas av församlingen, och det fokus och hopp det skapar för den enskilde troende i vår vandring.  

Väntar vi på Antikrist eller Herrens återkomst? Är nästa steg i ändetidens utveckling ett uppryckande, eller en tid då Guds församling ska genomleva och prövas i den värst tänkliga tid i människans historia? Kommer Herren att spara sina ambassadörer och sin utvalda och älskade brud, eller ska denna frälsningsskara utlämnas till denna vredes tid, då Herren ska döma nationerna?

Vårt fokus och vår förväntning inför den tid som kommer, påverkar naturligtvis vår förberedelse och det vi sätter vår lit till. Här efter jul, om Herren dröjer och vi får leva, kommer jag i början av 2021 att samla och redigera alla längre inlägg jag har skrivit om ämnet, till en enkel helhet man kan ta del av. Jag hoppas att det kommer att bli till välsignelse

Israel, världen och församlingen

I Kor 10:32 – Väck inte anstöt vare sig hos judar eller greker eller i Guds församling.

På samma sätt som Paulus här skiljer mellan Israel, världen och församlingen, så måste vi också göra det när det gäller Jesu återkomst och ändetidens utveckling. Herren har bestämt och utvalt Israel till en uppgift, och församlingen till en annan. Ibland blir vi förvirrade av Jesu undervisning till de messianska judarna, när han till exempel undervisar om denna tids slut i Matteus kap 24. När vi sätter församlingen på Israels plats och tar dessa löften, varningar och förmaningar och tillämpar dem på församlingen, blir det fel. Så därför skiljer vi på när Herren talar till Israel, världen och Guds församling.

Hedningarna och församlingen

Jes 60:3 - Hednafolk ska vandra i ditt ljus och kungar i glansen som går upp över dig.

Att folkslagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska rikets upprättelse, var ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på Jesu tid. I och med att församlingen inte var uppenbarad ännu, är församlingen heller inte nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Efe 3: 3–6 - Ni har ju hört om det uppdrag som Gud i sin nåd gav mig med tanke på er, hur jag genom en uppenbarelse fick lära känna den hemlighet som jag redan i korthet har beskrivit. När ni läser detta kan ni förstå min insikt i Kristi hemlighet. I forna generationer var den inte känd för människor så som den nu har uppenbarats genom Anden för hans heliga apostlar och profeter: att hedningarna har samma arv som vi, tillhör samma kropp och har del i samma löfte i Kristus Jesus genom evangeliet

Det var med andra ord inte Jesu uppgift att förmedla denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften. Det var blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som fick det i uppgift genom en uppenbarelse och av Herren. Församlingens hemligheter blev med andra ord förmedlat av Paulus.

Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande har tagit permanent plats i de troende, i församlingens hjärta och är panten på vårt arv intill uppryckandets dag. I församlingens tid så är vi den helige Andes tempel, det enda tempel som Gud känner på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det enda som är till hinder för att Antikrist kan stå fram.

Församlingen Filadelfia

Församlingen Filadelfia, som jämte Laodikea, representerar en av de två ändetidsförsamlingar som får löfte om att bli bevarad från den prövningens stund, som skall komma över hela världen. Detta löfte är ett av de starkaste löften om att församlingen ska uppryckas förde den sista årsveckan.

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig, och rädda dig ur prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

Det grekiska ordet för bevara är det grekiska ordet (TEREO). Verbet är använt två gånger i den här versen. Första gången blir det översatt bevara, men andra gången rädda dig ur i den svenska översättningen. I KJV är båda orden översatta med ordet ”keep thee from” (bevara från) vilket ger en helt annan betydning:

10Because thou hast kept the word of my patience, I also will keep thee from the hour of temptation, which shall come upon all the world, to try them that dwell upon the earth. (King James Version)

Thayer hävdar att när detta ord används med det grekiska ordet ”en” betyder det att ”stå fast i en sak”, men när det används med ”ek” betyder det precis som King James har översatt ”bevarad från”. Samma sätt har ”ek” använts när det har översatts i 1 Tess 1:10 -..som har frälst oss från den kommande vreden. Ville Johannes visa att det var ”i prövningens stund” hade han skrivit: ”en te hora”. I stället väljer Johannes att skriva ”ek tes horas” som just betyder ”från prövningens stund”

Avslutning

Upp 3:10 - prövningens stund som skall komma över hela värden och sätta dess invånare på prov.

De flesta människor är eniga i att ”prövningens stund” är ett uttryck för Guds vrede som ska komma över jorden. Frågan är om denna prövning är till för att pröva och rena Guds församling? Om syftet skulle vara för att helga Guds församling, blir det helt plötsligt en fråga om Guds rättfärdighet, gärningslära och vår egen förtjänst för att få del av vår frälsning. Guds ord säger att vi redan är fördolda med Herren i Kristus, och att vi har redan blivit helgade och förklarade rättfärdiga på grund av Jesu försonade verk.

I uppenbarelseboken 3:10 ger Herren själv svaret, att syftet med denna prövning inte har med hans brud att göra, men för att pröva invånarna på jorden. Det är invånare och människor som har gjort jorden till sitt permanenta hem, och gjort den till något varigt och konstant. Guds församling har inte något tillhörs förhållande till den här jorden. Den sanna kyrkan består av gäster och främlingar, som söker det som är därovan och har deras medborgarskap i himlen. (I Pet 2:11, Kol 3:12, Efe 2:19, Joh 14:2)

 

Guds rika välsignelse

Mikael

 

20 kommentarer:

 1. Jag har läst på en helt annan hemsida där de gör tummen ner för Pre- Trib läran men jag får ju inte skriva om vems den hemsidan är där de gör narr av den läran och påstår att Jesus inte hämtar hem oss förrän i slutet av vedermödan och han gör även narr av Donald Trump på olika sätt och skriver annat också som jag ifrågasätter precis som han har något hat i sig som gör att han tycker som han gör, men jag har varnat för den hemsidan för andra tidigare som jag har skrivit om här att tro inte på vad han lägger upp där för då blir ni vilseledda om ni tror på det för han tror/går efter en helt annan lära än den som du mikael förespråkar som dessutom stämmer med bibeln, men det är säkert därför som folk har 2-3 olika uppfattningar om tex när Jesus ska komma tillbaka för att det finns 2-3 olika läror att gå efter som gör att folk tror så olika, trotts att det bara finns en översättning på bibeln. För som folk tror idag kan man nästan tro att det finns mer än 1st översättning på bibeln men det är de här olika lärorna som gör det att folk blir förvirrade på vad de ska tro är sant och det är ju dumt att det är så för man vill ju inte att folk ska gå tro på sådant som inte är sant, därför varnade jag för den hemsidan på ett positivt sätt för det är ju dumt och onödigt att folk blir vilseleda när man själv vet att det han skriver/påstår är fel i verkligheten som folk annars kan gå och tro att så är det när det i själva verket inte är så.

  Varma Hälsingar

  Niklas i samarbete med min far

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas för din hälsning.

   Jag hade en själv en uppfattning tidigare, där jag såg Jesu komma efter vedermödans tid. Men det var för många saker i Guds ord, som jag inte kunde få till att gå ihop med läran om församlingens närvarande i vedermödans tid. Därför valde jag att "börja om från början" och försökte att läsa ändetiden på ett nytt sätt.

   Det gav helt plötsligt mening, där mina frågor och motsättningar fick svar. Att församlingen inte ska smaka Guds vrede i vedermödans tid, är för mig lika självklar som många andra fundamentala saker i bibeln. Jesus kommer för att hämta och rädda sitt folk - från den stundade vredens tid.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Frid bröder och systrar.
  Jag vill börja med att tacka för denna sida och för ditt engagemang Mikael.

  Är Jesustroende kristen sedan många år tillbaka vilket jag är ytterst tacksam för.

  Det som jag önskar få klarhet i och gärna få en redogörelse för är Jesu återkomst. Det finns mig veterligen två budskap. Det ena säger att när alla onådda folkgrupper har fått höra om evangeliet (idag ca 7 000 folkgrupper), då kommer Jesus. Det andra är att Jesu återkomst är väldigt nära när vi nu helt uppenbart lever i den yttersta tiden. Läget i Israel är ju ett tidstecken på att tiden för Jesu återkomst är nära, eller har jag fel?

  Skulle det senaste inträffa så går ju alla onådda folkgrupper miste om den underbara evighet som väntar. Jag får inte ihop dessa två budskap.

  Jag önskar alla er vänner Guds rika välsignelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din fråga.

   Jag tror att det du tänker på är Jesu uttalande i Matt kap 24:14, där det står att "detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma.

   Ofta tolkar vi just detta ord som att evangeliet först måste predikas för alla folkslag innan Jesus kan komma igen. Men det här ordet är som resten av kapitlet i Matt 24, givet och omhandlar de messianska judarna i vedermödans tid. I vedermödan och under tusenårsriket skal evangeliet om riket predikas, som inte är det samma evangelium som vi predikar i församlingens hushållning.

   Evangeliet om riket, handlar om Israels frälsning, och judarnas Messias som upprättar sitt konungarike på jorden, alltstå det messianska riket. Det är det budskap som kommer att gå ut i vedermödans tid, som pekar på Jesus och hans kommande rike på jorden. De 144 000 kommer på ett särskilt sätt att gå ut med detta evangelium, och kommer att vara Herrens utvalda missionärer i ändens tid.

   Det är med andra ord ett profetiskt ord, som först kommer att få sitt uppfyllande efter uppryckandet, så därför är det ingen hindring för Herren att komma när som helst.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack att du skrev detta. Jag velar ibland men tror nog ändå att Jesus hämtar oss innan, så har ju Gud gjort tidigare. Först hämtar han de sina, sedan kommer domen. Och jag tror det kommer ske snart! Guds frid! Maranatha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Erica,

   Amen och just precis så är det - först hämtar Herren sin brud och sina ambassadörer och sedan domen.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Tack för det svaret Mikael det visste inte ens jag om och säkert många med mig. Som ändå inte har undrat över det kanske för att de vet att herren har allt under kontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas,

   Det var bland annat därför att jag startade hemsidan "Jesus kommer snart" och denna, för att vara med till att lyfta fram frågon om Herrens återkomst före vedermödan.

   Maranatha

   Radera
 5. Har det som helst någon betydelse som kristen om det kommer ett upplyftande eller inte, om Jesus kommer snart eller inte? Det viktiga är väl att välja sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett uppryckande kommer säkert. Det finns många bibelställen för det. Men för en del finns det ett problem i debatten ibland. Kommer det före, i mitten eller i slutet av vedermödan. Detta kan det tvistas om.

   Är lite inne på Ditt spår. Tänker att det viktigaste är kanske att släppa kontrollen och lägga sitt liv helt och hållet i Herrens händer. Kanske är det i kring detta ämne om "när" det skall ske som Johannes fick tilltalet att en del av profetian skulle han behålla för sig själv. Och att det finns en mening med att argumenten för det är inte solklara för alla.

   Hur som önskar jag er alla en kärleksfull och fridfull vandring med Herren JESUS och underbart vore det om uppryckandet sker så snart som möjligt. I JESU NAMN.Amen

   Radera
  2. Guds frid Sportcarl,

   Tack för din kommentar.

   Jag berör en del av din fråga i texten, där jag argumenterar om frågan om tidspunkt för uppryckande är viktigt eller inte? Det är ju ingen frälsningsavgörande fråga, och det viktiga är som du säger att man välger sida. I uppryckandet kommer finnas syskon med många olika hållningar till just det.

   Men frågan påverkar oss och tvingar oss till att ta ställning när det kommer till ändetiden. Om vi väntar på Antikrist eller Jesus kan ha ganska stor betydning. Väntar vi på särskilda tecken, eller är uppryckandet imminent och föregår utan särskilda händelser?

   Vi väntar på Herrens komma, som samtidigt är en tröst för oss i denna tid, då vi vet att det mörker som ligger framför oss, inte har något med Guds folk och församling att göra.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. svar till Unknown upp ryckandet sker innan vedermödan börjar för det väntar en bröllopsfest för oss som tillhör Jesus som kommer att äga rum medan vedermödan rasar här på jorden under Antikrist regeringstid och när Jesus återvänder till Jerusalem och ställer sina fötter på Olje berget Sion då kommer herren att ha med sig sin brudgum när det sker därför kommer bröllopsfesten att äga rum innan.

  Varma Hälsningar

  Niklas

  SvaraRadera
 7. Tack för allt du delar Är så viktigt det som vi får ta del av Önskar dig allt gott i Herren Var välsignad broder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack Marianne.

   Jag önskar också Herrens underbara och överlflödande nåd och kraft.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 8. Sista veckan kvar när det gäller om allt ska gå i uppfyllelse angående de drömmar som Dana Coverstone fick av herren angående hösten 2020, hittills har allt gått exakt i uppfyllelse nu återstår om det sista också kommer att göra detsamma eller om det eventuellt har förskjutits framåt i tiden eller helt uteblir, den som lever får se hur det blir med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det återstår att se, var ju ryska, kinesiska och FN styrko, plus nerstängda banker nu i november, är ju några dagar kvar, återstår att se om han har rätt eller fel

   Radera
 9. Jag fick en syn nu på morgonen 24/11 ,jag såg plötsligt en stor eld framför som jag faktikst vaknade av, för att se/titta upp att det inte var här i närheten där jag själv låg och sov som det brann, riktigt otäckt. Jag vet inte om det är något plötsligt krigsutbrott någonstans i världen som herren ville varna för mig eller messias snara ankomst som han ville förbereda mig för/oss på. Det får vi snart se i så fall vad det var herren tänkte på med den synen.

  Varma Hälsningar

  Niklas i samarbete med Herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för att du delar med dig av allt det som Herren ger dig, Niklas.

   Eld är ju en bild på dom eller domstider, och det passar ju väldigt bra in i det som vi tror ligger framför. Vedermödan är en enda lång domstid, som den här världen står på trösklen inför. Och den dagen kommer som en tjuv om natten, oväntat och helt plötsligt.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 10. Facebook kallar kristet innehåll för spam de blockerar sådant fick jag meddelat av dem idag de granskar allt de är mån om invandrarna men blockerar kristet innehåll när man ska föra över det från en vän till någon annan, sjuk tid vi är i nu det som är viktigt att folk får reda på som är kristet det blockerar Facebook det bryter mot deras regler som Facebook har. Väldigt tråkigt men tyvärr väldigt sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Livets bok" är inte "Facebook", så det är fullständigt naturligt att FB utvecklas i den riktningen. Med intäkter på över 70 miljarder dollar, koppling till www (666) och blockerande av kristna budskap, så kan vi räkna ut vad det är för krafter som styr.

   Gå ur den gemenskapen så fort som möjligt. I JESU NAMN. AMEN

   Radera