söndag 14 februari 2021

Människosonens tecken ska synas på himlen

 


Gud gav uppenbarelsen om ändetiden till sin Son, så den ägs och tillhör honom. Sonen förmedlade sin uppenbarelse genom att sända en ängel till Johannes, för att vittna om det som Herren har bestämt. När vi ser efter tecken som pekar på Jesu återkomst, gör vi det genom att akta på det profetiska ordet, som är historia som är nedskriven före det att det sker, för att vi ska tro på det, både före och efter det att det får sin fullbordan.

Iran är nära att utveckla kärnvapen

USA:s utrikesminister, Anthony Blinken, uttalar sig om att Iran är bara veckor från tillräckligt mycket uranmaterial för att utveckla kärnvapen. Det skulle vara ett resultat om Iran fortsätter att höja begränsningarna av sin uranproduktion. Det var den 2 januari i år att Iran meddelade att man återupptog produktionen av uran till 20 %, som är långt över gränsen på 3,67 % som var avtalen 2015. Anthony Blinken uttalar sig om att ”USA måste omedelbart agera för att stoppa Irans kärnvapen”.

Frågan är vem som kommer att handla och agera först? Kommer vi uppleva en amerikansk attack, eller kommer Israel i förköpet? Eller blir det Iran som kommer agera då dom känner sig hotade, där ingen ska förstöra deras mål om kärnvapen?     

Nya epidemier hotar

Corona är långt ifrån över, men redan nu, så höjs bekymrade röster över nya och mer förfärliga virus som uppstår på flera platser. Bland annat i Tanzania sprids nu ett virus som är väldigt aggressivt.  En sjukdom som bland annat får patienter till att kräkas blod och dör inom några timmar. I Kongo har man upptäckt nya fall av den smittsamma blödarsjukdomen Ebola.

När jag tidigare har tagit del av uppenbarelseboken i kap 6, där den gula hästen är orsak till att en fjärdedel av jorden dör (cirka 2 miljarder), genom krig, svält och pest (virus), har jag ofta tänkt över vilket typ av virus som kan varat med till att orsaka så stor skada? I dag är det inte ett overkligt scenario. Om man tar utgångspunkt i Corona och ser hur snabbt ett virus kan spridas globalt, förstår man hur stor skada ett mer aggressivt virus skulle orsaka.

Ryssland, Kina och Iran

På samma sätt som i december 2019, kommer Ryssland, Kina och Iran inledde i fredags en stor gemensam flottövning i Indiska oceanen. Övningen sker nära Persiska viken, där det har varit spänningar mellan USA och Saudiarabien på ena sidan och Iran på andra. Det är den första militära marinövningen med dessa tre länder någonsin.

Alla dessa tre länder har på något sätt spänningar med USA, Israel och västvärlden att göra. Att dessa tre länder håller ihop kan bli avgörande i ett kommande världskrig. Jesus sa att det skulle bli rykten om krig. Dessa rykten kommer inom tid att bli utbytt mot ett verkligt scenario där vi kommer att uppleva förödande krig runt om på jorden.

Avslutning

Matt 24: 30-31 - Då ska Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk ska jämra sig när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet. 

När Jesus kommer synligt tillbaka till jorden, så kommer himlen att vittna om denna händelse, och ”människosonens tecken” kommer att bli synas på himlen – ett tecken som vi inte helt precis vet hur det kommer att se ut? Den 11 februari var himlens stjärnor placerade på det sättet, att dom bildade ett kors på himlavalvet. Det leder tankarna till just människosonens tecken, där jag funderar på om vi på samma sätt kommer att uppleva ett himmelskt tecken i himlen, som vittnar om själva uppryckandet av Herrens barn?

Låt oss lyfta våra huvuden, för vi är nära Jesu återkomst och vi är på väg att vinna det som är målet för vår tro, våra själars frälsning!

Jesus kommer snart!

 

 

 

Källa:

https://www.thesun.co.uk/news/13981708/tanzania-vomit-blood-mystery-illness/

https://www.africanews.com/2021/02/08/congo-faces-new-ebola-outbreak-months-after-overcoming-one/

https://www.arabnews.com/node/1795291/middle-east

 

 

 

6 kommentarer:

 1. Ja, jag har funderat på det dels ända sedan jag fick den otäcka men ändå välkomna synen av min herre i november 2020 , men även sedan nyheten om att Iran bara är veckor bort från att kunna sätta ihop en kärnvapen bomb och med tanke även på den profetian som finns om Bibbi Netanyahu om att han ska bli tvungen gå till attack mot Iran för att ingen annan av de allierade som Israel hade hoppats på skulle agera först och främst för att undvika ett storskaligt krig gör det, så känner Israel tvunget att agera eftersom Israel vet att Irans högsta önskan prio 1 är att radera ut Israel från kartan och då lär ju inte Israel sitta med armarna i kors tills det skulle inträffa utan se till så att hotet försvinner innan Iran gör allvar/verklighet av sitt högst efterlängtade mål med sin kärnvapenproduktion och med tanke på att Bibbi Netanyahu hänger på järsgården ifall han kommer att bli återvald fler gånger som premiärminister/ledare för Israel så är det ju troligt att ska den profetian slå in någon gång alls så är det ju nu den närmsta tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren för din kommentar och det du delar.

   Just Iran, eller det gamla Persien, är ju ett land som vi på ett särskilt sätt håller öga med, då det har fått en särskilt plats i det profetiska ordet.

   Iran kommer att vara ett av de länder som attackerar Israel i GOG/Magog kriget, och frågan är, om det kommer en attack innan detta krig, eller om det helt enkelt är GOG kriget som är runt om hörnet.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Jag är trygg oerhört trygg i min tro på på Jesus, den som tror på mig skall inte förgås utan hava evigt liv, allt runtomkrk
  Ing mindre intressant, om det blir en ny himmel, eller en ny jord, eller som paradiset, om man föds om i nya felfria kroppar eller bara själen som går vidare igen mindre intressant för det är inget man kan påverka, det man kan påverka är tron på Gud Fader och hans son, genom bön, bibeläsning, församlingsmöten etc. Leva som Jesus vill man skall leva. Mer tro mindre spekulation
  Halleluja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sportcarl -

   Vår eviga liv i Jesus överskuggar allt annat. Vår dyrbare frälsare som gav sitt liv för oss, frälste oss och tog oss ut från mörker till ljus, drog oss upp ur den djupa dyn för att sätta våra fötter på en klippa. Det är samma frälsare som snart kommer för att hämta oss hem.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 3. När ändetiden kommer vet ingen förutom Gud, inte ens Jesus vet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, men vi skulle vaka och se tecknen för att se till att ingen bedrar oss.

   Radera