söndag 21 mars 2021

Uppvaknande och väckelse i vedermödan

 


”Till och med i vedermödans tid, kommer Herren förmana människor att välga honom i stället för ett antikristligt system, mana människan att inte ta vilddjurets märke och ropa till människans hjärta att inte förmörka sitt sinne.”

Tidstecken

När jag läser nyheter och tar del av det som händer rundt omkring, så är det egentligen inte en enstaka nyhet som gör det överbevisande. Det är bredden och mångfalden i det vi upplever. Vi ser det i politiska beslutninger, länder som rustar sig till krig och genom skökokyrkan som gör sig klar till att samla all världens religioner under en paraply. Vi ser det i naturen och genom omfattande och fruktansvärda naturkatastrofer.

Tisdag kväll skickade Israel missiler mot Damaskus, Syriens huvudstad. Joe Biden, USA:s president har precis kallat Putin för mördare, som har medverkat till att Rysland har kallat hem sina ambassadörer. Samtidigt så varnar Biden Nordkorea, att USA är ”klara att slå till”, efter hot från landet. Massdöd av djur fortsätter över hela vår jord, där vi upplever att fåglar, delfiner och fiskar dör i högt antal. Bland annat Irland upplevde en ny tråkig rekord, när dom kunde registrera 93 dödsfall av delfiner och valar. Påven fortsätter sin interreligiösa resa, och fortsätter att samla all världens religioner under en paraply. Den senaste resan gick till Irak, där han höll möte med sina ”bröder och systrar” i den arabiska delen av världen. Här talade Påven om Abraham, och deras gemensamma fader i tron.

En barmhärtig och nådig Gud

När Moses kom in i Herrens närhet på Sinai berg, gick Herren förbi honom och proklamerade att han är – ”en barmhärtig och nådig Gud, sen til vrede och stor i sanning” (2 Mos 34:6). Herren är en kärleksfull Gud, som önskar att alla ska bli frälsta och lära känna honom som är sanningen.

Till och med i vedermödans tid, kommer Herren förmana människor att välga honom i stället för ett antikristligt system, mana människan att inte ta vilddjurets märke och ropa till människans hjärta att inte förmörka sitt sinne.

Herrens hjärta

Ofta har vi kanske en tendens, till att peka finger och döma dessa människor som inte var redo när Herren kom, och vi har lätt att glömma Herrens hjärta och hans eviga kärlek till dem.

På samma sätt som att Herren är förtvivlad över varje enskild människas förtappade själ, så är Herrens hjärta brutet för dessa människor som inte är redo för hans återkomst. Synd, olika omständigheter och kärleken till den här världen, gjorde att dessa människor långsamt förlorade den första kärleken och den nära intima relationen med Jesus. Dom slutade vandra på den smala vägen, slutade att bära sitt kors och vände bort blicken från Jesus, trons hövding och fullkomnare.

 Men i varje situation i deras liv, i varje beslutning som har fört dom ett steg längre bort från Herren, har Guds kärlek aldrig övergett dom. Herren har medömkan med dessa människor, och med en kärleksfull röst drar han i deras hjärtan och kallar dom tillbaka till sig. Herren ger aldrig upp, men fortsätter att mana så länge som att det heter i dag, som är frälsningens dag.  

Ett globalt uppvaknande

 Min personliga tro och överbevisning, är att en av de största väckelser eller uppvaknande sker just efter själva bortryckandet av församlingen, Jesu Kristi brude skara.

 Uppryckelsen kommer att skaka den här världen, men kommer samtidigt vara ett tydligt vittnesbörd, som kommer att peka på bibelns trovärdighet och Guds rättfärdighet. Det plötsliga försvinnande av milliontals människor, kommer att utlösa ett globalt uppvaknande där många människor kommer att ge sina liv till Jesus, av både ofrälsta och kvarlämnade kristna. Priset kommer att bli högt, och många av dessa människor som vaknar upp, kommer att få ge sina liv i denna period, där de omkommer genom förföljelse, eller genom de många domsslut som går ut över jorden.

Ett av syftet med vedermödans tid, är att ge människor en möjlighet att omvända sig till Jesus, och välga honom i stället för det Antikristliga system som kommer att sättas fram. Evangeliet om riket kommer att gå ut, och kommer tvinga människan till att ta ställning.

Den stora skaran framför Guds tron

Upp 7: 13-14 - En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora skaran framför Guds tron i Uppenbarelseboken i kap 7, visar oss att det kommer ett stort uppvaknande under vedermödans tid, och att ut ur denna prövningens stund, kommer en stor skara av överlevande människor som har gett sina liv till Herren.

Vid första ögonkast kan det nämligen se ut som att denna skara är församlingen, bestående av pånytt födda människor från alla tider, som nu är samlade omkring tronen. Det vill säga, potentiellt dig och mig, om vi är pånyttfödda. Men då vi studerar texten kan vi se att det är stora skillnader på församlingen och denna stora skara inför tronen. Denna skara tillhör dem som kommer ur den stora nöden, det vill säga människor som blir frälsta under vedermödans tid.

Ändetidens två församlingar

Upp 3: 10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.

Jag tror att ändetiden kännetecknas av två olika församlingar. Församlingen i Filadelfia, och församlingen i Laodicea. På grund av Filadelfia församlingens uthållighet, får dom löfte att bli räddade från prövningens stund (vedermödan) som ska komma över jorden. Filadelfia församlingen är alltså en förebild på den väntande församlingen, Herrens rena och väntande brud, som blir uppryckta för det att Herrens domar går ut över jorden. Vi är den generation, och vi är del av denna skara, som har fått detta starka och levande löfte.

Laodicea församlingen

Upp 3: 15 – Jag känner dina gärningar. Du är varken kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm. Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun.

Ordet Laodicea betyder ”folket regerar”, och representerar den avfälliga kyrkan, som finns i dag och som sträcker sig helt fram till Jesu synliga återkomst. Laodicea församlingen är den kyrka som kommer att vara representerad i vedermödan, och den kommer att samarbeta med skökan och Antikrist.

Herren står utanför dörren

Upp 3: 20 – Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

I brevet till Laodicea nämns inte en enda som fortfarande är trofast Herren. Laodicea har nått så långt att Herren inte längre är i församlingen, men står nu utanför deras hjärtans dörr och klappar på.

Att Herren står utanför dörren och klappar på är en bild på det oomvända hjärtat, och på människor som inte är en del av Kristi kropp och hans liv. Dessa människor kanske kallar sig själva kristna men de har ingen personlig relation med Jesus. Han vänder sig inte längre till hela församlingen men manar och söker den enskilde till omvändelse och frälsning,”Om någon hör min röst”.

Herren älskar Laodicea

Herren lämnar inte församlingen i Laodicea utan hopp. Han ger utryck för att den han älskar tuktar han. Han älskar församlingen och uppmanar dem till omvändelse, och ta emot den inbjudan Herren ger. Herren har guld som är renat i eld, och salva som de kan smörja sina ögon med. Han har vita kläder som han önskar att klä dem med, för att sedan hålla måltid med dem. Det är på grund av Herrens kärlek att han ger denna kallelse till församlingen.

Din nåd varar för evigt

Har vi, på samma sätt som Moses, hört Herren ropa sin ”nådsproklamation” i våra liv? Har vi hört honom förkunna och slå fast att han är en ”nådig och barmhärtig Gud”?

Herrens nåd är inte begränsat till vissa tidsperioder i människans historia - den är från evighet till evighet. Ingen början och inget slut. Från den dagen vi tog vårt första andetag, till den dag att vi lämnar den här jorden, är Guds nåd vår fasta följesven. Runt om Guds tron finns en rengbåge, som är en symbol på Herrens nåd till oss. Den är ny varje morgon, och samtidigt med att solen reser sig på himlavalvet är förbundet och löftet från Herren, lika nytt och gällande som den var i går. Nåd betyder helt enkelt frälsning, beskydd, hjälp och styrka, från den högste och rakt in i våra liv.

Guds rika välsignelse

22 kommentarer:

 1. Hej Mikael!
  Det är så sant att vår herre är nära att upprycka sin församling. Vi människor upplever en otroligt mörk tid med som försöker tygna oss var dag. Vi lever i en tuff och svår tid man känner av det personligen även psykiskt hoppas att vi orkar hålla ut och stå emot fjävlens påfrestningar via genom jesus makt. Det skulle vara bra om vi bröder och systrar skulle hålla en bönevecka eller liknande om väckelse i sverige och pandemin ska försvinna osv alla som lider av dess konsekvenser mm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det är inget tvivel om att fienden vet, på samma sätt som vi, att tiden är kort och vi är nära den sista och avgörande tiden. Vi rättar blicken mot himlen för vi väntar på vår Herre och frälsare, och Satan gör klar till att hans ställföreträdare - Antikrist - ska träda fram på världsscenen.

   Men samtidigt vet vi, att Herren ger oss kraft därefter, och att Herrens nåd och kraft är desto större.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Amen Guds välsignelse till dig fullt mått

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marianne, må Herren också välsigna dig rikligt och i fullt mått.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Bra och sakligt, flera borde få del av detta, kan passa bra på Apg, som motvikt mot en israelvänlig agenda, som håller hårt på att församlingen och judar skall vara tillsammans i vedermödan.

  SvaraRadera
 4. Svar till Anonym från en annan anonym! Ja det stämmer ju inte att församlingen och Judarna ska vara tillsammans i vedermödan inte första delen i vart fall för då är herrens församling uppryckt och då firas bröllopsfesten i paradiset sen återvänder herren tillsammans med sin församling till Jerusalem och ställer sig på olivberget och då har alla judarna fått upp ögonen vem deras verkliga Messias är och inte den som de skriver det falska fredsavtalet med på 7 år som spricker efter 3,5 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs apg29, varning för vilddjurets märke, där går den som kallar sig israelvänlig hårt åt Mikael Walfridssons artikel, på sid 16 jag kan inte förstå att Christer Åberg låter honom hålla på med förvillelsen.

   Radera
 5. Svar till Anonym nä jag har själv haft problem med honom när jag skrev bland kommentarerna på hans sida, han är inte en enkel person att begripa sig på tyvärr. Skriver man något som är sant som går emot hans agenda/synsätt att se på det då raderar han det per omgående, skriver väldigt sällan där numera och känner man sig manad att skriva där då bör man inte skriva något långt för risken är stor att han bara raderar det eller att det är någon annan bland läsarna som trycker på att han ska ta bort det som är skrivet, det är ingen särskilt kristen blog det där hemsidan han har, det är mycket hackande och påhopp på varandra där inte så särskilt kul milt sagt med andra ord för att någon inte tycker som majoriteten eller som Christer Åberg själv vill ha det/att det ska låta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christer har själv pekat på ett tidigt uppryckande, därför fattar jag inte varför han låter denne villolärare vara kvar, mig tog han bort två gånger, när han visade vad som var biblisk vigsel, och jag frågade då om Jakob och Lea, istället för att resonera om det så tog han bort mig.

   Radera
 6. Är vi inne i vedermödans tid nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Kort svar - nej, det är vi absolut inne. Vi är nära och vi se att vi närmar oss. Det är egentligen inte uppryckandet som utlöser vedermödan, det är Antikrist förbund med det många. När det sker, startar den sista årsveckan som också är vedermödans tid.

   Men först uppryckande, sedan Antikrist framträdande och förbundet med de många.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Under ditt senaste inlägg på apg29, kommenterar Jan D,
   farligt att undervisa från UB, det gäller att det är 100% rätt faktiskt....

   Upp 22:18 skrämmer många som reagerar genom att inte göra någonting, precis som mannen som fick ett pund och grävde ner det.

   Det behövs undervisning!

   Radera
 7. Guds frid Anonym,

  Jag tittade snabbt igenom "Israelsvänligs" kommentar på Christer Åbergs hemsida. Det var inga nya argument som jag inte har sett förut, och kan bara beklaga att han sprider en lära som inte har bibliskt fundament. Läran om församlingens närvarande i vedermödan har gjort mycket skada, och stor i motsats till en imminent förväntning till Jesu återkomst. Det betyder ju, att Jesus inte kan komma när som helst, men att det först ska ske några bestämda tecken.

  Uppryckandet är en teckenlöst händelse, där Jesu när som helst kan komma och hämta sitt folk.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om du kan göra om denna länk till Svenska för oss som inte kan engelska, kanske kan du göra en egen, jag kan se bildspråket som är tydligt.
   https://youtu.be/6m_nR8Dwo0s

   Radera
  2. Robert Breaker som du hänvisar till, är en fin broder. Det är inte säkert att jag hinner göra om den till svenska. Men ett bra tips är att när man ser en engelsk youtube video, kan du trycka på "inställningar", sedan "undertexter" och sedan "översätt automatisk. Då blir det en lätt oversättning till svenska. Kanske inte alltid den bästa, men det fungerar.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Den översätter bara automatiskt till engelska på min apparat, går det möjligen bara att göra på dator, jag använder samsung mobil eller platta.

   Radera
  4. Det är farligt att satsa endast på en ting, ettan det är Pretrib, Mid- eĺer Post-. Om man satsar på Pretrib, och det är fel, märker man inte när Antikrist kommer, för "Detta kann inte vara Antikrist, för bortryckandet kommer före Antikrist." Och om man tror och endast satsar på Posttrib är man kanske inte redo om Jesus kommer före Antikrist.
   Mvh Per Oddvar Finsdahl.

   Radera
 8. Svar från Anonym till en annan Anonym ställ den så den översätter till svenska istället det är vanligtvis enkelt med bara en knapptryckning bland inställningarna.

  SvaraRadera
 9. Svar till Anonym från en annan Anonym Du får anlita någon dataexpert som är hemma i datorernas värld även om det då kostar en slant,så fixar han det till dig data porten heter den här hos mig, hos dig något annat.

  SvaraRadera
 10. Jag har dataexpert nära mig, det går inte med mina apparater säger han, inställningar/undertexter finns inte på mina Samsung.

  SvaraRadera