söndag 22 augusti 2021

2021 år från Adam till dess att Abraham drar ut mot löfteslandet

 


Guds frid kära syskon,

Det här inlägget är ett uttryck för den himmelska nåd Herren har gett oss i frälsningen, men innehåller också en intressant uträkning som sträcker sig från Adam till Abraham, som kan peka på att det här året, 2021, är något helt särskilt.

Två konto til förfogande

Om man jämför vår frälsning med en juridisk kontrakt och konto, kan man säga att den dagen vi blev frälsta, öppnade Herren ett himmelskt konto till vårt förfogande. Det konto vi tidigare hade var full av egoism, synd och onda gärningar. Resultat var att ”vi var döda genom våra synder och överträdelser”. Men nu har Herren gjort (aorist) oss levande med Kristus” (Kol 2:13-15). När Herren säger att han redan har gjort det, så pekar ordet på ett återblick och något som redan har hänt. Den händelsen utspelade sig på Golgata, och det var då Herren naglade fast synden vid korset. Det var all världens synd som både har gjorts och kommer göras i framtiden.

Brevid detta fördärvets-konto, finns redan ett ”nåds och frälsningskonto” till förforgande. Sedan korset är det redan fyllt upp och står klar til att användas. Den dagen vi sätter vår tro till Herren, blir dessa andliga välsignelser ersatt av den gamla och överför till vårt liv. Det som Herren sätter in på detta konto, är med utgångspunkt i Jesu seger på korset. Det är både vår rättfärdiggörelse, nådegåvorna och härliggörelsen. Därmed fick vi ett uppfyllande av 2 Kor 2:13-15, som säger att ”Han som inte visste av synd, honom gjorde Gud till synd i vårt ställe, för att vi i honom skulle bli rättfärdiga inför Gud

2021 år från Adam till Abraham

Heb 11:8-10 - I tron lydde Abraham när han blev kallad att dra ut till ett land som han skulle få i arv, och han gav sig i väg utan att veta vart han skulle komma. 9 I tron levde han i löfteslandet som i ett främmande land. Han bodde i tält med Isak och Jakob som var medarvingar till samma löfte, 10 för han väntade på staden med de fasta grundvalarna vars byggmästare och skapare är Gud.

Något intressant jag hittade, som också talar för att det år vi lever i kan visa sig vara ekstra intressant är nedstående:

Abraham var 75 år när han kallades och drog ut mot löfteslandet, till staden med de fasta grundvalarna. Något intressant är att om man räknar åren från Adam till Abraham, med utgångspunkt i den ålder de första 19 generationerna hade när dom fick sin förstfödda son, så får man det precisa talet 2021. Det vill säga det året vi lever i nu.

Adam var 130 år när Set föddes, Set var 105 år när Enos föddes, Enos var 90 år när Kenan föddes, Kenan var 70 när Mahalalel föddes, Mahalelel var 65 år när Jered föddes, Jered var 162 år när Hanok föddes, Hanok var 65 år när Metusela föddes, Metusela var 187 år när Lemek föddes, Lemek var 182 år när Noa föddes. Noa var 500 år när Selem föddes, Sem var 100 år när Arpaksad föddes, Arpaksad var 35 år när Sela föddes, Sela var 30 år när Eber föddes, Eber var 34 år när Peleg föddes, Peleg var 30 år när Regu föddes, Regu var 32 år när Serug föddes, Serug var 30 år när Nahor föddes, Nahor var 29 år när Tera föddes, Tera var 70 år när Abraham föddes och Abraham var 75 år när han drog ut mot löfteslandet.

Det här är ju ganska intressant med tanke på att vi lever i just 2021, som man får när man räknar från Adam till dess att Abrham drog ut. Om det stämmer med att 2021 är året då vi får lov till att ”dra ut” till vårt himmelska löftesland får vi se, men en ganska spännande kalkulation.

Avslutning

Var uppmuntrade i att vi lever i tiden för Herrens komma. Var uppmuntrade i att det är Guds nåd som genomsyrar, bär och är själva fundamentet i våra liv. Var uppmuntrade i att Herren mycket snart kommer tillbaka, för att vi ska vara tillsammans med honom för evigt.

”Du ropade mitt namn och kallade mig för många år sedan. Jag vände mig om och försökte fly från ditt ansikte. Men du grep in och drog mig oförtjänt upp ur fördärvets grop. Du ser evigheten i mig, och tar det som inget är i den här världen och gör det till något dyrbart. Jag har en skatt i lerkärl, men du ger aldrig upp och du fortsätter att hålla mitt hjärta. Korset och såren på din kropp, vittnar om din överväldigande nåd och kärlek som du har gett mig”.

Jesus kommer snart!

21 kommentarer:

 1. Intressant uträkning, men när startade vår tideräkning, var det vid skattskrivningen? Som av en del påstås skett när Jesus var 6 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Anonym,

   Ja, det är en intressant fråga och det finns en del olika förtolkningar om när år O började. För det första så hoppar vi över år noll och i vår tidsräkning, där vi går direkt från år 1.fKr. till år 1.eKr.

   Men många inklusive mig själv, tolkar tidsräkningen och bibliska profetior på det sättet, att Herren dog på korset i år 33.eKr. Med det som utgångspunkt, blir då år noll, år 3.eKr.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. I så fall är det ju år 2024 om man plussar på 3 år

   Radera
 2. Svar
  1. Amen, och tack Marianne.

   Herrens rika välsignelse över dig också

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Det som jag befarade för för knappt ett år sedan hösten 2020 när de började att prata om att införa vaccinpass för att få besöka sportarenor, konserthallar och få flyga osv vad de skrev mer då tänkte jag på bara det inte kommer till att börja gälla matbutiker också för då är det kört på allvar, för utan mat kan ju ingen vara någon längre tid i alla fall, men nu har detta hänt i Frankrike i en butik där och detta kommer ju tyvärr bara att sprida sig till övriga världen i en gallopperande hastighet, så då blir ju alla tvugna att vaccinera sig, för mat kan ingen klara sig utan oavsett om de är vaccinerade eller ej,så vi som är ovaccinerade får förlita oss Och be till vår far Jesus Kristus att han hjälper oss, att om vi tvingas tillslut ta den här hemska giftsprutan då kommer vår far att skydda oss extra mycket eftersom vi aldrig har viljat ta denna sprutan utan blivit tvingade (risk för) att ta denna vidriga giftsprutan för att få tillåtelse att handla i en mat butik framöver fortsättningsvis också.

   Radera
  3. Det kusliga i det här, är att det allt mer uppför sig som vilddjurets märke som vi vet kommer att vara globalt, under tvång och kommer att ha konsekvenser om man inte tar det. Min tro är att vaccinet är en förelöpare och att det i vedermödans tid kommer att bli utbytt mot vilddjurets märke.

   Men det är ett kusligt scenario vi upplever just nu runt om i världen. Vem hade kunnat tro denna snabba och farliga utveckling på bara 1,5 år?!

   Jesus kommer snart!!!

   Guds frid

   Mikael

   Radera
  4. I Upp 13:16-17 står det inte om något tvång i 1917 års utan det står förmår att ta märket.

   Men i Upp 14 uttalas en dom mot den som tagit märket.

   Självklart vill vi inte tillbedja vilddjuret, Herren får ge oss fakta, det är hög tid.

   Jag kan tänka mig att märket kommer för att med datahjälp snabbt kunna bevisa att någon har pass, data används t.ex vid målgång i tävlingar.

   Upp 14:9-12 (1917)

   Och ännu en tredje ängel följde dem; denne sade med hög röst: ”Om någon tillbeder vilddjuret och dess bild och tager dess märke på sin panna eller på sin hand, 

   så skall ock han få dricka av Guds vredesvin, det som är iskänkt i hans vredes kalk, obemängt; och han skall bliva plågad med eld och svavel, i heliga änglars och i Lammets åsyn. 

   Och när de så plågas, uppstiger röken därav i evigheters evigheter, och de hava ingen ro, vaken dag eller natt, de som tillbedja vilddjuret och dess bild, eller som låta märka sig med dess namn. 

   Här gäller det för de heliga att hava ståndaktighet, för dem som hålla Guds bud och bevara tron på Jesus.”

   Radera
 3. Tack för ditt inlägg och ditt arbete kring Gamla Testamentets personer och olika tidsåldrar! Som du vet så tror jag inte på församlingens uppryckande när som helst eller innan vedermödan och Antikrists framträdande, då jag inte finner belägg för det i Bibeln! Men min närvaro här på denna blogg är inte att föra någon diskussion kring det ämnet!

  Att det är 2021 år från Adam till dess Abraham drar ut till löfteslandet är speciellt och betyder säkert någonting profetiskt från Gud! Vad det är vet vi inte ännu men vi ska absolut vara vaksamma och medvetna på att Gud kan komma att göra någonting som jag tror kommer beröra Israel och indirekt eller direkt kan komma att påverka hela världen!

  Återigen tack för ditt fina arbete kring tidsåldrar och kända personer från Gamla Testamentet varav man tänker på Abraham, Jakob, Isak, Noa och Hanok! Peleg som du nämner också är en annan gestalt som levde vid den tiden när hela jorden blev uppdelad i olika världsdelar genom HERRENS kraft! Det får en att tänka på att det kunde ha varit en oerhörd jordbävning som delade på hela världen! Mäktig är HAN, den Allsmäktige, ofantlig i kraft och styrka som flyttar på berg och hela jorden! Mäktigt och underbart är Hans namn! I HONOM finner vi glädje och kraft!

  HAN som har skapat hela universum och gav sitt liv för oss för att var och en som tror på HONOM icke skall förgås utan hava evigt liv! I HONOM finns allt! Guds rika välsignelse Mikael!

  Shalom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Israelvänlig.

   Det hade gått något fel med moderationen, så jag har inte sett ditt inlägg förrens nu. Det beklagar jag.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Situationen på Cypern kan också vara intressant att lyfta. Där så får man inte handla mat någonstans som ovaccinerad. De försöker alltså verkligen döda folk som inte vaccinerar sig. I Frankrike kan du handla mat i de flesta affärer som inte ligger i köpcentrum.

  Snart krävs antagligen pass i våra kyrkor, som varit stängda under den påstådda pandemin, kanske ett taktiskt drag av våra myndigheter, som kanske varit rädd för "kunskapen" i församlingarna, men vem jag än pratar med menar att vi måste ta vaccinet så att vi inte smittar vår "broder" är rädd att församlingarna stöder "märket"
  På grund av missriktad snällhet.

  ,

  SvaraRadera
 5. Som jag ser det så de enda som har möjlighet att påverka denna utveckling är svenska kyrkan. Dom har tyngd, auktoritet och legitimitet nog att offentligt, inför hela befolkningen konfrontera regeringen och riksdagen med de farhågor som finns inför detta. De högsta företrädarna för kyrkan borde tillsammans göra detta. Och påvisa vad Bibeln säger.

  SvaraRadera
 6. Synonymer till förmå:
  vara i stånd att, kunna, vara kapabel att, lyckas, klara av, mäkta, orka, rå med · övertala, beveka, driva, påverka, nödga, få · förmå sig, tvinga sig, gitta, idas

  Vi noterar att ordet förmå kan alltså betyda övertala, driva, påverka, tvinga sig! Vaccinkampanjen mot covid-19 är i allra högsta grad att övertala, driva och tvinga sig ta det hemska vaccinet mot covid-19 vilket sker nu i USA, Frankrike med flera länder!

  FDA i USA har godkänt vaccinet! Biden har sagt att alla arbetsgivare ska se till att alla arbetstagare ska vaccinera sig! Om de inte gör det blir de av med sina jobb! Då kan de inte heller köpa eller sälja på sikt! Det hemska vaccinet mot covid-19 är vilddjurets märke! Covidpasset är dess instrument som kan översättas med djävulens pass!

  Kristna i USA och i Frankrike till att börja med kommer flytta ifrån dessa länder, ta fängelse eller fly ut i vildmarken! Kristna kommer att organisera sig och hjälpa varandra, som redan sker nu! Vi ber för alla kristna i dessa länder och områden där tvångsvaccinering nu sker och där covidpasset måste användas för att handla mat, att kristna vägrar vilddjurets märke och inte använder covidpasset! Vi ber om beskydd och att Gud ger de en utväg! Det är en tidsfråga innan det sker över hela världen! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 7. Viktiga nyheter! Det händer nu i USA!

  https://bit.ly/3gy1NdX

  Broder Paul informerar om viktiga händelser som sker nu i USA! Lyssna på videon och klicka sedan på länkarna i beskrivningsfältet! Säg nej till det hemska vaccinet mot covid-19 som är vilddjurets märke, säg nej till covidpasset och säg nej till Id2020!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka! Var uthålliga bröder och systrar! Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
 8. Nu ska Israel på påskynda planerna på militära angrepp på Irans kärn energianläggningar.Den stora ekonomiska krisen som världen aldrig någonsin har varit i närheten av tidigare väntar alldeles strax runt hörnet när oljepriset kommer att skjuta i höjden och få hela världen att stanna upp på grund av denna enorma kris som det krig kommer att åsamka världen när Israel tvingas gå till attack mot Iran ensamt för att få stop på Irans kärnvapenproduktion som inte går att stoppa på något annat vis, älskade Jesus var med alla dina barn och ge dem allt de behöver när denna oundvikliga och djupa kris snart kommer att drabba denna världen och slå till med full kraft.
  Guds Rika Välsignelse Bröder och Systrar i denna sena tid i slutet på denna världsordningen som vi känner till den idag men som kan vara något helt annat imorgon.

  SvaraRadera
 9. Bröder och systrar! Det vi nu har sett hända i Afghanistan genom IS brutala attack som är en stor tragedi och ett stort nederlag för USA skulle kunna innebära att det sista jordiska världsimperiet snart börjar sättas på plats!

  Ryssland,Turkiet,Iran,Pakistan,Qatar och Kina är de stora vinnarna! Alla dessa länder är intresserade av Afghanistan! Talibanerna har kontakter med Pakistan som har kärnvapen! Kan det bli så att en sammanslagning av dessa uppräknade länder samt fler arabländer bildar det sista jordiska världsriket som består av 10 stater?

  Enligt islams lära kommer deras frälsare och ledare Mahdi uppträda efter det de svartvita flaggorna vajar där ryttare kommer från Khorasan vilket nu har skett! Islams frälsare och ledare Mahdi är enligt Bibeln den vi kallar för Antikrist/Gog! Kommer USA slå tillbaka mot IS och vad kommer det innebära i så fall eller kommer USA lägga sig platt och i så fall vad kommer det leda fram till? Stora dramatiska händelser är på gång, som kommer förändra världskartan! Be för kristna i Afghanistan och de som förföljs! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 10. Bröder och systrar! Det vi nu har sett hända i Afghanistan genom IS brutala attack som är en stor tragedi och ett stort nederlag för USA skulle kunna innebära att det sista jordiska världsimperiet snart börjar sättas på plats!

  Ryssland,Turkiet,Iran,Pakistan,Qatar och Kina är de stora vinnarna! Alla dessa länder är intresserade av Afghanistan! Talibanerna har kontakter med Pakistan som har kärnvapen! Kan det bli så att en sammanslagning av dessa uppräknade länder samt fler arabländer bildar det sista jordiska världsriket som består av 10 stater?

  Enligt islams lära kommer deras frälsare och ledare Mahdi uppträda efter det de svartvita flaggorna vajar där ryttare kommer från Khorasan vilket nu har skett! Islams frälsare och ledare Mahdi är enligt Bibeln den vi kallar för Antikrist/Gog! Kommer USA slå tillbaka mot IS och vad kommer det innebära i så fall eller kommer USA lägga sig platt och i så fall vad kommer det leda fram till? Stora dramatiska händelser är på gång, som kommer förändra världskartan! Be för kristna i Afghanistan och de som förföljs! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 11. Instämmer helt och hållet Israelvänlig.

  SvaraRadera
 12. Bibliska översvämningar i New York! 7,6 cm regn i timmen åtföljt av tornados!

  https://bit.ly/3gVgLuE

  New York är den första delstaten i USA som infört vaccinationstvång! De som inte vaccinerar sig blir av med sina jobb! Kan det finnas något samband? Det är första gången med en sådan omfattning detta händer i New York!

  Inom 6-7 veckor kommer Iran skaffat kärnvapen! Biden har sagt att de först ska ha diplomatiska samtal med Iran! Biden som led ett svidande nederlag efter kaoset i Afghanistan tror att samtal ska lösa Irankrisen! Att USA och världen låter Iran tillverka kärnvapen visar hur onda dessa ledare är! Hur långt vågar USA gå?

  Kristna har redan flyttat ifrån New York! Be att människor i New York söker HERREN JESUS KRISTUS och ropar efter Hans hjälp! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Israelvänlig.

   En skrämmande utveckling, där allt pekar på att vi lever i ändens tid och Jesu dyrbara komma.

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid Mikael!

   Ja! Det är en skrämmande utveckling men som är förutsett skall ske i den yttersta tiden! Ja! HERREN JESUS KRISTUS kommer snart tillbaka! Halleluja!

   Shalom

   Radera