måndag 2 augusti 2021

Guds nåd som genomsyrar våra liv!


Vi befinner oss i en förberedelsetid, en födslovåndornas tid och den föregående tid innan dom riktiga sammandragningarna börjar och barnet ska pressas ut.”

Guds frid kära Syskon,

Semestern är över och hemsidan är tillbaka igen. Jag har sett fram till att dela något av det som har hänt under sommaren, och tecken som vittnar om vårt kommande hopp.

Under sommaren har man lite mer tid till att stilla sig, och använda tid på andra intressanta saker som Herren delar. För egen del har Galaterbrevet blivit levande den här sommaren, och långsamt har jag läst och studerat detta dyrbara brev från Paulus. Församlingen i Galatien hade svårt att förstå det nya budskapet som Paulus kallade ”mitt evangelium”. Det var en ny tankegång och uppenbarelse som Paulus presenterade, det att vi är frälsta av nåd, utan några som helst tillagda gärningar (Efe 2:8-9), och att vi juridiskt sett, är fullständigt rättfärdiggjorda och heliga i Krisus. Nya skapelser i Herren, där han har blivit VÅR rättfärdighet, helgelse och återlösning (1 Kor 1:30). När Paulus kom med denne uppenbarelse från Herren, så var det med andra ord revolutionerande. Grundlaget för vår rättfärdiggörelse var inte längre grundad på tro och gärningar, men enbart på tro alena.

Brevet är genomsyrat av Guds underbara nåd, och bara i detta brev är ordet nåd använt hela sju gånger. Talet sju, står som vi vet, för det som är ”perfekt och fullkomligt”.

Judaism i församlingen

I Gal 2: 14 går Paulus öppet tillrätta med Petrus, då han hade försökt att ”bygga upp” den skiljemur som Herren hade tagit bort mellan judar och hedningar. Petrus blev med andra ord beskyld av Paulus för att ”judaisera” den kristina församlingen. Men det är inte bara Petrus som försöker att judaisera församlingen i vår tid. Att judaisera Guds församling betyder helt enkelt att man tar ”rikets förkunnelse”, där tro och gärningar går hand i hand, och försöka överföra det på församlingens hemligheter, det ”Paulinska budskapet”, där det inte alls finns plats för egna gärningar.

”Nåden”, som är det första som Herren ger oss, är grunden och själva fundamentet för allt i vår vandring och i vårt kristna liv – både för själva rättfärdiggörelsen, vår vandring med Herren, heliggörelsen och härliggörelsen.

Vilken befrielse att vi varken kan göra till eller från. Vi kan därför med frimodighet och förväntan se fram till uppryckandet, och vi kan vara helt trygga i att frälsningen i Herren är fast förankrad, där inte ens våra egna fel och mistag kan ta oss ut ur eller bort från Herrens kärlek. Vi har inte blivit satta i den himmelska världen, tillsammans med Krisus, för att sedan bli borttagna igen. Herren som såg ut över tid och rum, och redan för länge sedan skrev våra namn i Livets bok, önskar att vi ska vara trygga i hans kärlek, i vår frälsning och i vårt kommande hopp. Må våra liv, den här hemsidan och vår vandring i Herren, vara genomsyrade av hans kärlek, nåd och kraft.

Tidstecken

När vi ser tillbaka på sommaren och dom sista månaderna, så har det varit flera stora händelser som har stuckit fram. Jag vill bara kort nämna några få exempel:

Tvångsvaccinering

Vi har upplevt att Frankrike inför obligatorisk vaccinering mot covid-19 för vårdpersonal. Frågan väcktes i Frankrike sedan nära halva befolkningen ställt sig skepsis till vaccinering. Det är inte bara Frankrike med även andra länder diskutterar och överväger tvångsvaccinering, både i och utanför Europa.  

Historiska översvämningar

Det har varit historiska översvämningar i Europa! Det är västra delarna i Europa som skakts av översvämingar i Tyskland, Nederländerna och Belgien, och sedan blixtskador i Schweiz. I Schweiz registrerades bland andat över 25 000 blixtar under bara några timmar.

Stigande inflation

I USA har oron för inflation ökat efter att komsumentpriserna fortsätter att stiga. Redan i april steg den amerikanska inflationen mer än det har gjort i de senaste tolv år. Det här har varit den högsta nivån sedan 2008.

Avslutning

Många trodde och hade hoppats på att 2021 blev ett mer normalt år än det turbulenta 2020. Nu har vi nått halvvägs in i det nya året och det är ingenting som tydet på att så blir fallet. Den känsla man står tillbaka med, är att det vi upplever just nu är bara ”toppet på isberget”. Det är en förberedelsetid, en födslovåndornas tid och den föregående tid innan dom riktiga sammandragningarna börjar, och barnet ska pressas ut.

Jag hoppas att ni vill fortsätta resan tillsammans med mig, på vår gemensamma vandring till vårt himmelska hem. Jag har saknat att läsa och ta del av era tankar i kommentatorfältet, så jag har valt att öppna upp för den möjligheten igen, så man kan dela tankar och iaktagelser. Men desvärra blir det på det sättet att den stänger igen, om jag upplever en negativ dialog. Min uppmaning är att låta Gud nåd och kärlek vara utgångspunktet, även när vi skriver till varandra. 

Herrens rika välsignelse.

Jesus kommer snart!

 

 

29 kommentarer:

 1. Guds frid kära Syskon. Vi öppnar upp för möjligheten att kommentera igen. Guds rika välsignelse

  SvaraRadera
 2. Tack, tråkigt bara när du stängde som du gjorde, och ger alla skuld för någonting vi inte kan se eller förstå vad du menar var fel, hoppas att vi i framtiden kan föra dialog.
  https://youtu.be/GO2khaezlb8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det är alltid tråkigt när man behöver stänga ner på det sättet, men det gjordes för att jag upplevde det nödvändigt. Förhoppningsvis så blir det inte nödvändigt igen.

   Tack för en välsignad video som du delar.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Härligt att du är tillbaks ,har lyssnat på en person som heter Anders Gärdeborn han har något som heter Bibelkanalen på youtube .Lyssna på avsnitt :Bibelns kronologi för den sista generationens kristna . Han försöker räkna ut när Jesus kommer tillbaks ! Snälla Mikael lyssna och kommentera vad han säger ,du är duktig på att berätta! MVH Sonny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sonny,

   Tack för din hälsning!

   Jag vill gärna lyssna och ta del i det du tipsar om. Jag kan inte garantera att det blir de närmaste dagarna, men ska titta på det så snart jag kan och hinner.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Jag tror på ett uppryckande enligt 1 Thess 4:16-17, och att vi skall slippa vedermödan enligt 1 Thess 1:10, tror också att Matt 24 gäller (icke kristna israeler)

   Men Anders Gärdeborn varnar för att kristna är oförberedda när antikrist och vedermödan kommer, om han med kristna menar kyrkfolk som tror på kyrkan mer än kristus, då kan jag hålla med, men jag tror att församlingen och Den Helige Ande måste bort från jorden innan antikrist kommer, sedan har Anders Gärdeborn en idé om 2036, som är fel.

   Radera
  3. Jag har varit inne för att titta på Anders Gärdeborn, och jag får en klar uppfattning om att Anders inte representerar en Pre-trib syn, men att Guds församling ska vara med om vedermödans domar. Det är klart, så är det inte en undervisning jag kan stå inne för, och det ger samtidigt en hel annan tidslinje, så vi som utgångspunkt kan vara upp till 7 års skillnad.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  4. Tack för svar, jag rekommenderar Anders Gärdeborns Bibelns Kronologi som för övrigt är perfekt, både jag och säkert han vill veta var och varför kronologin inte stämmer för uppryckandet?
   Men kanske behövs varningen till dom som bara är med i kyrkan, men inte är med i församlingen.

   Radera
 4. Hej igen alla glada! Jag själv hoppas på uppryckande före vedermödan .Det som jag tyckte var givande i undervisningen var hur han räknade fram när Jesus skulle sätta fötterna på oljeberget ca år 2036 .Kära vänner det är nära nu ,låt oss inte fastna i om uppryckandet sker före ,mitten eller efter.Huvudsaken är att det kommer att ske.Pray for pretrib ,prepare for posttrib !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också lyssnat på Anders Gärdeborns video om uppryckandet, där blandar han församlingen med Israel som skall gå igenom Jakobs nöd, han pratar om uppryckandet av "kyrkan" han verkar ha en förutfattad mening och försöker bevisa den, talar han bara till ja,sägare någon behöver nå honom med sanning, men han är kanske för duktig och lyssnar bara till sig själv?

   Radera
 5. Vad glädjefyllt att sidan är igång igen! Det blir spännande att se vad som händer i höst i världen. Tack för dina inlägg! Var välsignad.
  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det blir mycket spännande att se vad som händer här i höst, och den närmaste tiden! Det händer så mycket på en gang och allt går väldigt snabbt. Vår förtröstan och hopp ligger i Herrens händer.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Trevligt att du är tillbaka igen Mikael. Har saknat dina inlägg. Ja vi kan nu tyvärr konstatera att vaccinationen som tidigare varit frivillig nu övergår till tvång i land efter land. Och som vanligt är argumentet att det är för befolkningens bästa i runda slängar. Det kommer inte som en överraskning direkt. Vi som tror på Herren och Bibeln visste att det bara skulle vara en tidsfråga innan frivilligheten övergår till tvång. Men det är likväl ruskigt när det blir verklighet. Vi går nu hastigt mot det obligatoriska märket som Herren varnat för och personligen undrar jag vad man ska göra för att lyckas hålla sig borta från det och ändå kunna få livet att gå ihop?
  Guds välsignelse till var och en av er.

  Hälsningar Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn,

   Tack ska du ha.

   När man ser hur fort det går med hänsyn till den globala agendan, och det som från början var "frivilligt", nu med hög hastighet närmar sig ett tvångssystem, kan vår förlossning inte vara långt borta.

   Den här världen har bestämt sig, för att införa ett kontrolsystem, där vilddjuretsmärke blir nästa steg. Men Herren har allt i sin hand och allt under kontroll, och kommer att ta oss ut ur den här värden precis i rätta tid.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. I Herrens händer
   https://youtu.be/mEO5PlVIvAY

   Radera
  3. Tack för videon/sången du delar. Det är precis så det är. "I Herrens händer, där får vi vila och där är jag trygg! Om än det stormar runt omkring mig - i Herrens händer är jag trygg"!

   Maranatha!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. Tack Mikael för allt du delar. Tror som du, att vi lever i en väldigt sen tid, att det är födslovåndorna som börjat. Men vi kan vara trygga i vår tro på Jesus Kristus! Mvh Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Magnus,

   Tack och ett stort Amen till det du skriver. Det är svårt att se, med tanke på tidens utveckling, att världen kan fortsätta som den gör, innan viktiga och profetiska händelser som uppryckandet kommer ske.

   När vi sedan vet att vi tidsmässigt med jubileumsår och skapelseår också pekar på den tid vi lever i. Tiden är kort och det är bara en fråga om när.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. Härligt att Mikael är tillbaka. Guds rika välsignelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha Sportcarl,

   Herrens nåd, kärlek och kraft över ditt liv.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 9. Trevligt att dina du är tillbaka med inlägg.

  Bröder och sysstrar, var redo nu mer än någonsin. Allting står på sin spets

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Victor,

   Ja, det spetser till nu och allt kommer att skaka. Men för oss randas en underbara gyllene morgon

   God Bless!

   Radera
 10. Underbart med alla kristna bröder & systrar, ja Victor det verkar som Israel när som helst själv måste ta sig an Iran för den hjälp som Israel lääänge gått och hoppats på att få av USA den kommer Israel inte att få någon åtminstonde inte till att börja med,och det är inte den enda krisen som pågår i världen nu, blir bara fler och fler inför Jesu hemfärd gott folk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren för din kommentar.

   Just Israel/Iran konflikten blir mer och mer intensiv. Israel har varslat om att Iran bara är veckor från att vara klar med att vara långt i sitt kärnvapenprogram, och kommer därför att tvingas att attackera Iran.

   Mellanöstern är mittpunkt för bibliska profetior, och där allt började kommer också allt avslutas. Framför allt är det där att Herren kommer att sätta sina fötter på Oljeberget och sätta sin tron bland människor.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 11. Du skriver bra brollan tur de e nåd annars hade vi alla gått förlorade.. Nytt nr skickat till marre så ring en dag älskar dej kram. Markus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Broder.

   Allt som har med Herren att göra i våra liv är hans. Precis som du säger - våra egna gärningar räcker inte till. Nåd utöver nåd!

   Kram Mikael

   Radera
 12. Vilka oerhört tröstande och hoppfulla ord! Tack Mikael! Guds rika välsignelse! /Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Sofia,

   Tack för din hälsning.

   Jag ser att du skriver många gånger förgäves utan att "komma igenom" med ditt inlägg. Det är för att jag har börjat att förhandsmoderera alla inlägg, så dom först ska godkännas innan dom blir inlägda. Det gör att det inte kommer in omedelbart, men dröjer lite innan den publiceras.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack! Jasså, då förstår jag! Tack för att du meddelade mig. /Sofia

   Radera