söndag 26 september 2021

Vinden slutar blåsa i Europa - ett profetiskt tecken?

 


Upp 7:1 -  Sedan såg jag fyra änglar stå vid jordens fyra hörn och hålla tillbaka jordens fyra vindar så att ingen vind skulle blåsa över jorden eller havet eller något träd. 2 Och jag såg en annan ängel som kom upp från öster med den levande Gudens sigill. Han ropade med stark röst till de fyra änglarna som hade fått makt att skada jorden och havet: 3 "Skada inte jorden eller havet eller träden förrän vi har satt sigill på vår Guds tjänares pannor!"

Överskriften på den första nyheten jag vill dela är ”Europas energikris förvärras när vinden slutar blåsa”. Det är energikrisen i Europa som har slagit nya rekord av brist på naturgas och mycket lägre vindkraft än väntat. Det är bland annat milt väder som är orsaken till nedgången i vindkraft dvs. mindre vind.

När jag hör nyheter som den här, att vinden har slutat blåsa i Europa, kan jag inte låta bli att tänka på den händelse som kommer att ske före och innan dess att Guds domar kommer att gå ut över jorden.

De fyra änglarna vid jordens fyra hörn

I dag står det fyra änglar vid jordens fyra hörn och håller tillbaka jordens fyra vindar (Guds domslut), så att ingen vind (dom) ska blåsa över jorden eller havet (folkhavet) eller något träd (nation). Dessa änglar får inte lov till att förlösa dessa fyra vindar, innan dess att Herren har märkt sina utvalda judar med sitt sigill.

Vinden står för Guds domslut och talet fyra är världens eller skapelsens tal, och hornet är en symbol på kraft eller styrka. Det är en symbol på att hela skapelsen, det vill säga från alla värdens fyra hörn, blir upprätthållet genom Guds kraft, och att inga domslut sker utan eller genom Guds tillåtelse och vilja. Så dessa vindar som är Guds domar, kommer först att bli förlösta innan dess att Herren har märkt sina 144 000 utvalda judar, som sker i början av vedermödans tid.

Att änglarna står vid jordens fyra hörn betyder att hela jorden kommer att drabbas av Herrens straffdomar. Precis som att syndafloden täckte hela jorden, kommer också Herrens straffdomar att täcka hela jorden, där allt skapat kommer att bli berörda på grund av vedermödans konsekvenser. Ängeln som kommer med budskapet, kommer från öster (solens uppgång) som är ett tecken på att en ny dag börjar för Israel. Det här är både ett vittnesbörd om en kommande dom över den här världen, men också ett löfte om Herrens frälsning till det judiska folket.  

En stormvinds släpps lös

Även om den här nyheten inte bokstavligt talat kan överföras till profetian i upp kap 7, så bildligt talat blåser ännu inte domens vindar över vår värld. Efter uppryckandet kommer Herren att märka de 144 000 utvalda judarna och kommer sedan att låta domens vindar blåsa över vår värld. Vinden står med andra ord stilla just nu, men den kommer snart att släppas lös och kommer att orsaka en orkan genom de fyra änglarna, som står vid jordens fyra hörn.

Utöka Abrahamavtalet

Det är ungefär ett år sedan vi fick uppleva den historiska fredsplanen, då Israel och arabländer skrev under på ett fredsavtal, det så kallade ”Abrahamavtalet”. Det här är något som inte har hänt sedan 1994, då Israel skrev under på ett liknande avtal med Jordanien. Nu har Antony Blinken, USA:s utrikesminister, gett USA:s stöd för att utöka Abrahamsavtalet mellan Israel och ytterligare arabstater.

Blinken ger uttryck för att ”USA vill bredda cirkeln av fredlig diplomati. För det är i allas intresse, i hela regionen och runt om i världen, att Israel ska behandlas som alla andra länder”.

För mig är det här bara en bekräftelse på att arabvärlden och hela världen är redo för ett brett fredsavtal med Israel. Det är samma förbund som Daniels bok kallar ”förbudet med de många”, som är det förbundet som kommer att vara startskottet till den sista årsveckan och vedermödans tid.

Avslutning

”Jag har sett tidens tecken, och jag har hört den helige Andes rop. Jesus kommer snart tillbaka, för att hämta sin vakande och väntande brud. Gör dig redo mitt folk, och vakna upp ur din sömn. Skaka stoftet av dig och lös banden från din hals. Tiden är kort, och Guds vredestid är när. Andligt stormoväder är på gång, och mörka moln drar in över vårt land. Han vädjar till våra hjärtan att göra sig redo och att få sin sak klar med Gud”

Jesus kommer snart!

15 kommentarer:

 1. Ja amen halleluja gud vi är allesammans redo för att hämtas hem till dig gud vår far som har tagit emot dig i våra hjärtan, vi längtar rikligen på att få flytta in och hem till det vita huset, där allt det underbara finns där alla är friska glada och där ingen aldrig någonsin behöver bli sjuk eller på annat sätt må dåligt någon mer gång.Tack älskade far för att du gjorde detta möjligt när du uppstod på korset och besegrade döden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Segraren,

   Det är vårt hopp och tröst.

   Vi vest att vi är på väg till vårt himmelska land. Ingenting i den här världen binder oss mer, och snart en dag ska vi tåga in genom porten för att vara där för evigt.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. FRid broder tack för allt du delar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Marianne.

   Tack ska du have. Herrens underbara nåd, frid och glädje.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Uppdatering från broder Greg gällande vulkanutbrottet på La Palma!

  https://bit.ly/2ZB6vlf

  Lavan har nu nått havet! Svaveldioxid bildas som är farligt! Ögonen rinner och det blir svårt att andas! Vi ber för folket på La Palma! Det hemska de upplever kan man inte beskriva i ord! Broder Greg har tidigare rekommenderat att folket på La Palma skaffar gasmask! Gasmask kan beställas från Israel, som jag förmodar har de bästa gasmaskerna! I en livesändning sägs det nu att tusentals människor flyr ön!

  Jag har tidigare sagt att de som har släktingar eller vänner på ön La Palma eller närliggande område måste bege sig därifrån! Hur svaveldioxiden kan komma att påverka oss i norra Europa vet vi inte ännu, men risken finns att den kan nå hit!

  Vi får inte heller glömma att det finns många vulkaner på Island och vi vet inte om de kan komma att få ett större utbrott! Det kan vara praktiskt att beställa gasmask/gasmasker från Israel!

  Bröder och systrar! Vi lever i ändens tid! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 4. Broder Paul informerar om att vulkanen Kilauea på Hawai har fått ett utbrott!

  https://bit.ly/3F3UaGA

  Är det så nu att fler och fler vulkaner på jordklotet börjar vakna till liv den ene efter den andra? När skall människosläktet börja vakna upp?

  Vi lever sannerligen i ändens tid! Vi ber för folket på Hawai och för folket på La Palma! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 5. Tack Israelvänlig och i sin tur till Greg och Paul för dessa intressanta nyheter.

  SvaraRadera
 6. Tack Segraren! HERREN JESUS KRISTUS välsigne dig!

  Guds frid

  SvaraRadera
 7. Till Israelvänlig

  Det gick något fel med dina sista inlägg om bland annat Noas ark.

  Har du möjlighet för att lägga in det igen?

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skrev att det gick något fel med mina sista inlägg i pluralis! Var det fler inlägg som du vill jag ska lägga in igen?

   Guds frid

   Radera
 8. Här kommer inlägget igen broder Mikael!

  Ny teknik upptäcker vad som kan vara Noaks ark!

  https://bit.ly/3F9i0AP

  Avtrycket finns på berget Ararat där arken strandsattes och med exakt samma storlek som arken Noa byggde med instruktioner från Gud!

  Guds frid

  SvaraRadera
 9. Broder Paul rapporterar massiv jordbävning på Vanuatu utanför Australien! 7,2 på richterskalan!

  https://bit.ly/3osR3SS

  Är det en varning till The New World Order som styr Australien? Det var nyligen en jordbävning i Australien och de blev mycket förvånade då det aldrig tidigare hade varit en sådan kraftig jordbävning i Australien!

  Predika evangelium, träd fram i tid och otid! Stå upp mot ondskan och avslöja mörkrets gärningar! Den som är uthållig intill änden blir frälst! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 10. Uppdatering från broder Greg gällande vulkanutbrottet på La Palma! Ny lava gör att ön växer och skulle kunna orsaka tsunami!

  https://bit.ly/39XyPAa

  Be för folket på La Palma! Det bästa vore att alla evakuerar från hela ön! Det ni får höra från broder Greg och broder Paul ligger långt före mainstreammedia och som oftast inte rapporterar all fakta! Det händer otroligt mycket nu runt hela världen, så det är inte säkert att jag hinner skriva om allt gällande La Palma! Rekommenderar att ni prenumererar på kanalerna från broder Greg och broder Paul så får ni det senaste vad som händer!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 11. Wow ja det händer mycket nu!
  Vulkanen på La Palma är speciell, den är tydligen i ett läge som experter har fasat för i flera är - Att nästa vulkanutbrott skulle kunna orsaka en jättetsunami som skulle drabba väldigt många länder kraftigt, bla USA.
  Och vad som isåfall är extra intressant är att det är väldigt många på Youtube som på sistone skriver om att de haft "End-Time"-drömmar om att just en tsunami träffar USA.

  Youtubevideo om Cumbre Vieja och Tsunamirisken förklarad: https://youtu.be/6utAunBKXV4

  SvaraRadera
 12. Att vinden slutat blåsa är väl att hårdra, här Jönköping har det blåst tillräckligt hela veckan, kollat på premier league, blås och rusk i England med. Allt sånt där kommer och går, om en månad kan det bara ett uppslag om att det blåser mer än normalt, man får ta det lite som det är

  SvaraRadera