söndag 3 oktober 2021

Församlingen - den sjätte människan och den sjätte hushållningen

 


Jag upplever att det kommer otroligt många och bekräftande vittnesbörd från syskon runt om i världen. Vittnesbörd som bekräftar den tid vi lever i. Många drömmer om att dom är gravida och snart kommer att föda. En del hör trumpetljud så kraftiga, att dom tror att det händer precis utanför deras hem. Många vittnar om att det hörs knackljud på deras dörr, utan att det står någon utanför (det har jag själv upplevt). Små barn, som inte känner något om uppryckandet, uttalar sig och säger saker som ”Jesus kommer för att ta oss upp”. En del hör kyrkklockor som ringer, utan att det ligger något kyrka i närheten och andra har en tung känsla i sin ande, att något avgörande snart kommer hända. I alla dessa fantastiska vittnesbörd finns en röd tråd, att Jesus mycket snart kommer tillbaka!

Det är ingen tillfällighet att så många syskon upplever tilltal, syner och drömmar på en och samma gång. Det är uppmuntrande hälsningar och varningar inför den tid som ligger framför oss. Guds härlighet och ett kommande mörker går hand i hand, där den ena avlöser den andra. Det är med andra ord en bekräftelse på att församlingens tid och den hushållning vi lever i, håller på att avslutas.

Parantesen mellan den 69:e och den 70:e årsveckan

Vi lever i den hushållning som är församlingens tidsålder, det vill säga den parantes, som infinner sig i mellan den 69:e och den avslutande 70:e årsveckan för Israel. Den parantesen har varat i cirka 2000 år, och tidens tecken pekar på att Herren mycket snart kommer att fortsätta sitt arbete med Israel, där vi får se den sista och 70:e årveckan utspela sig, innan sista tidsåldern blir en verklighet.

Genom alla tider har Herren indelat vår tidsperiod och människans historia i olika hushållningar. I dessa hushållningar har han ställt olika krav till människan, och dessa hushållningar har alltid avslutats med en dom.

Det här är Herrens sätt att dela in människans historia på, där han i dessa olika hushållningar har gett olika principer och krav till människan.

Sju hushållingar innan evigheten

Den första hushållningen var ”den oskyldiga hushållningen” som sträckte sig från Adam och Evas skapelse, tills dess att de syndade och blev förvista ut hur Edens lustgård, som också var domen och konsekvensen av syndafallet.

Nästa hushållning var ”samvetets hushållning” som sträckte sig från förvisningen från Edens lustgård till Noa och syndafloden. Syndafloden var också den dom som avslutande denna hushållning.

Den tredje hushållning var den ”mänskliga regerings” hushållning. Det var i denna hushållning att människan skulle styra världen på vägnar av Herren, men som inte lyckades. Hushållningen började med åtta personer efter syndafloden och varade till Babels torn, där Herren spred alla människor ut över jorden. Det var också i denna hushållning att Herren upprättade ett förbund med människan.

Den fjärde hushållningen var ”löftetes hushållning”. Det var här att Herren tog ut sig ett nytt folk, judarna. Han utvalde samtidigt Abraham som skulle vara fader till detta nya folk. Hushållningen sträcker sig från Abraham till dess att Herren gav lagen på Sinai berg. Men Herren dömde Israels barn till att gå 40 år i öknen, innan dess att de kunde komma in i löfteslandet.

Den femte hushållning var Sinai-förbundet eller lagen som gavs til israelsbarn. Den varade helt fram till församlingens födelse, när den helige Ande blev utgjuten på pingstdagen. Guds löfte till israelsbarn var att ”om de lyckades att hålla lagen och detta förbund, skulle de vara Guds egendomsfolk framför alla andra folk” (2 mos 19:5-6). Domen kom i år 70 e.Kr. där israelsbarn blev spridda ut i diasporan, runt om i världen.

Församlingens hushållning

Vi lever i dag i den sjätte hushållningen, och man kan säga att vi representerar den sjätte människan på jorden, efter de principer och krav som Herren ger i denna hushållning. Det som kännetecknar denna hushållning, som sträcker sig från pingstdagen till uppryckandet av Guds församling, är att Herren inte kräver något gentemot frälsning. Allt fås och mottages av Herrens nåd. Domen som efterföljer denna tidsålder är vedermödans tid och Guds utgjutande av vrede och dom.

En dold hemlighet

Efe 2: 14 - Han är vår frid, han som har gjort de två till ett och rivit skiljemuren, fiendskapen. I sin kropp 

Församlingen var dold i det gamla testamentet och blev först förmedlat genom Paulus, som fick uppenbarelsen om denna hemlighet, att Herren hade skapat ett folk som både bestod av både judar och hedningar. Den helige Andes utgjutande på pingstdagen där 3000 judar blir frälsta, är ett bevis på det nya förbundet.  

Det betyder också att vi har fått en ny slags människa, nämligen den ”pånyttfödda” människan. I GT var det endast förbehållt vissa och utvalda människor att bli uppfyllda av helig Ande, men i vår hushållning är det ett tecken och bevis på att man är frälst. Varje troende har fått den helige Ande som ett sigill i sina hjärtan, och vi är nya skapelser i Kristus (2 Kor 5:17) Vi stod förut utanför, men har nu fått del i löfter och förbund mellan Herren och judarna. Förut var vi utan Gud och utan hopp i den här världen, men vi har blivit inympade i det judiska olivträdets rot (Rom 11:17). Vi har på samma sätt blivit Abrahams barn och fått del av löftena. Vi är med andra ord inte bundna till lagen på det sätt som judarna var, men vi har fått del av nådens principer i denna nya hushållning, där vi får syndernas förlåtelse genom tro.

När församlingen är borttagen, kommer judarna att fortsätta med uppgiften om att vara Guds vittnen och missionera på jorden. Det vil ske både i vedermödan och i 1000-års riket.

Två egendomsfolk

Herren har med andra ord två egendomsfolk i dag – judarna och Guds församling. Det som kännetecknar församlingen, det nya egendomsfolket, är närheten och den intima relation mellan Kristus och de troende. De har blivit ett och utgör en gemensam organism, där Herren är huvudet och Guds församling är kroppen (Kol 1:18)

När Herren inte har kommit tillbaka ännu, är det för att Herrens kropp inte är fulltalig. När kroppen har blivit fulltalig, kommer Herren tillbaka för att hämta sin församling. Då ska kroppen församlas och vi ska bli lika Jesus i hans himmelska härlighet. Den som får följa med när Herren vänder tillbaka är med andra ord de som har tagit emot honom som sin personlige frälsare, de som tror och bekänner honom med sin mun och har fått den helige Ande som ett sigill i sitt hjärta.

Avslutning

Vi lever i avslutningen i en fallen värld, en värld som går mot sin undergång. I många år har tiden känns knapp och ordet ”kort tid” har kännetecknat den tid som har varit. Men det är något som har hänt de senaste par åren. Vi har upplevt en andlig klimat-ändring och den tyngd som många andra syskon vittnar om har jag själv upplevt.

Det är frestande att sätta ord på den tidshorisont jag ser, men välger att inte göra det. Men allt tyder på att den tid vi syskon har kvar här på jorden är mycket kort. Nyheterna vittnar om det och det andliga vittnesbördet från tusentals syskon runt om i världen vittnar också väldigt starkt om det. Det här är ännu en uppmaning att den här hemsidan får vara en plats där vi kan dela det som Herren lägger och delar på våra hjärtan när det gäller syner, drömmar och visioner. Det uppmuntrar och det tröstar i vår vandring på väg mot vårt himmelska hem.

Guds rika välsignelse

Mikael

 

27 kommentarer:

 1. Du skriver Herren hade skapat ett folk som både bestod av både judar och hedningar. Den helige Andes utgjutande på pingstdagen där 3000 judar blir frälsta, är ett bevis på det nya förbundet.
  Det måste innebära att både en frälst Jude och hedning, är med i uppryckandet.
  Några människor från olika grupper tror sig vara dom 144 tusen, men jag har tolkat Upp 7 som att alla kommit ur vedermödan, kan tänka mig en stor väckelse efter uppryckandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, du har helt rätt. Uppryckandet kommer bestå av människor från alla folkslag, inklusive frälsta judar. I Kristus har vi blivit en kropp som består av både judar och hedningar.

   Det finns två särskilda frälsningsgrupper om kommer att göra sig gällande i vedermödans tid, efter uppryckandet. De ena är de 144 000 (utvalda judar) och den andra är de två vittnena som kommer träda fram och profetera.

   Jag har skrivit ett längre inlägg om dessa två, om du har tid och lust till att läsa:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2012/11/de-144000-och-de-tva-vittnen.html

   Precis som du skriver, så kommer det ske ett stort uppvaknande i vedermödans tid och jämte Antikrists framfart kommer vi få en väckelse som är skaran i Upp 7. Många kommer att få ge sina liv och priset för frälsning blir högt.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Amen tack för allt du delar Guds rika välsignelse över dig

   Radera
  3. OJ ÄVEN JAG HÖRDE KNACKNINGAR PÅ MIN DÖRR I GÅR MORSE

   Radera
  4. Guds frid, Marianne.

   Fantastiskt att du också har upplevt det samma. Herren står bokstavligen utanför dörren, klar till att hämta oss hem. Vi är nära nu.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Kan tänka mig att religiösa människor i olika grupper kommer vakna, när kunskapen om uppryckandet når dom, Islam är en sådan stor grupp som känner Jesus, men ser honom bara som profet, i den gruppen kan det bli mycket martyrer vid en väckelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag tror du har helt rätt. Jag tror det kommer ett stort uppvaknande i den muslimska världen, när alla kristna är borta. Men även i andra religiösa grupper.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Hej Mikael jag hörde okså en knackning igår och min syster på kvällen men ingen var där hmm hon drömde även att hon var gravid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid!

   Tack för att du delade detta fantastiska vittnesbörd från både dig och din syster.

   Jag blir tacksam på det sätt att Herren bekräftar sin snara komma. Jesus kommer mycket snart

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 4. Bäste Broder Mikael!

  Tack för att du förkunnar Guds profetiska ord i tider som dessa. Aldrig har förkunnelsen om Uppryckandet varit så viktigt och ej heller så aktuell. Samtidigt så verkar det som om att församlingen mer bryr sig om Hbtq+ frågor och vill hellre vara vän med världen än att lyda Guds Ord. Inte alla församlingar, tack o lov. Om vi behöver vara vakna så är det nu,som aldrig förr,då villfarelse och lögn genom den antikristliga anden breder ut sig i allt större kraft.

  Allt som händer och sker gör det under Herrens allrådande makt. Ja inget sker utan att Gud tillåter det. Denna yttersta tid är en allvarlig tid då Gud låter villfarelsens makt komma över en fallen värld, då de inte tog emot kärlek till sanningen (2Tess.2:9-12)

  Ja må vi idag som bekänner Jesu namn be Gud om urskiljning så att vi inte blir förförda av denna lögnens ande. Nej, vi ska älska Jesus och predika evangelium i ord och gärning tills dess att Han kommer för att hämta oss..."så trösta nu varandra med dessa ord" (1 Tess.4:18)

  Gud välsigne dig Mikael som fortsätter att stå i gapet, för att predika om Jesu snara återkomst. Marana ta!☝️

  I Kristi kärlek!
  Ulf S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Ulf

   Tack för en välsignad och uppmuntrande hälsning.

   Ja, budskapet om Herrens återkomst borde ljuda långt mer tydligt i förkunnelsen i dag. Vi står på tröskeln till vedermödan och till uppryckandet av Herrens brud. Vi lever i en allvarlig och avgörande tid.

   Herrens rika välsignelse i hoppet om Herrens återkomst

   Mikael

   Radera
 5. Jag hörde ett brak inne i mitt hus på bottenvåningen nu på förmiddagen10/9 som om någon hade tagit sig in i huset när jag själv var på andra våningen och vaken för ovanlighetens skull, jag gick ner och tittade men såg ingen,
  herren är så välkommen till mig när som helst jag är hans barn amen Jesus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Segraren.

   Tack för att du delar din upplevelse och vittnesbörd.

   Det är så sant det du skriver - vi välkomnar Herren och vi längtar efter honom så! Vi är redo och klara till att lämna den här världen för att vara med Jesus.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Kära Syskon,

  Jag hade själv en upplevelse härom dagen, jag gärna vill dela.

  Jag vaknade på morgonen och upptäckte ett väldigt fint avtryck av en fågel på vårt fönster. Det var säkert en fågel som hade flugit in det, men det var inga spår efter fågeln eller efter några fjädrar runt omkring.

  Det som gjorde att jag studsade till var själva avtrycket av fågeln. Det var som att någon hade tagit fågeln och gjort ett fint avtryck av den på fönstret. Hela kroppen var med, huvudet, näbben och bägge vingar som spred sig ut på rutan. Jag har sett många avtryck efter fåglar som har flugit in i fönster, men aldrig ett som det här.

  Det jag kände i mitt hjärta när jag såg avtrycket var att det här var en påminnelse om att "vi snart är på väg till att flyga". En uppmuntran om att tiden är kort.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael


  SvaraRadera
 7. Idag 6/10 då talade herren till mig genom tankar som herren gör när han vill tala om något för mig när jag är vaken, ärendet som herren hade på sitt hjärta gällde en psykiskt sjuk man som vari sjuk länge, han skriver med jämna mellanrum den enda som är värd mat det är min katt själv är jag inte värd någon mat för att jag har varit så dum som har skaffat förvaltare och det har han pratat om länge med mig och med andra i församlingen och rabblat upp ungefär samma fraser med jämna mellan rum. Så vänner till honom som försökt att prata med honom och lugna ner honom och talat om för honom att herren kan hjälpa dig, men han lyssnar inte mycket på sådant längre eller något annat heller för den delen knappt, när han är så psykiskt sjuk och en av de som jag har kontakt med via kyrkan sa ja han behöver hjälp av kommunen att gå ett program som hjälper honom, då kommer jag till det intressanta jag var ute i trädgården och jobbade då talade herren till genom tankar som herren gör till mig när jag är vaken och när han vill mig något viktigt, då säger han till mig att Robin Gustavsson jobbar inom kommunen i socialen han kan hjälpa honom in på något program som kommunen har som kan hjälpa honom den psykiskt sjuke med sin sjukdom så efter det har jag försökt att få tag i denne mannen som herren talade om för mig som kan hjälpa honom. Amen halleluja säger jag vilken underbar herre vi har, han kan tala till oss genom tankar när vi är vakna om dagen och på vanligt sätt till oss på natten när vi sover herren ger oss drömmar och syner, vilken fantastisk herre vi har så underbart man bara njuuter,tack älskade far för allt underbart du har och ger oss en som verkligen ser fram emot när vi är hemma hos dig för evigt i allt det underbara som du har förberett till oss alla som tar emot dig i vårt hjärta, tack älskade far för att jag har dig , du är så värdefull du är ovärdeelig så fantastisk är du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen, Segraren.

   Underbart att Herren talar och använder dig i din vardag

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. Guds frid kära Syskon,

  Jag har fått kommentarer på några av de upplevelser som frimodigt delas här i inlägget. För det första är jag väldigt glad för att man vågar dela med andra, och att det finns forum där man kan.

  Om det är någon som ställer frågetecken till om allt är från Herren, så vill jag inte vara den som dömer eller värderar. Herren känner våra hjärtan och precis som i profetiskt tilltal tänker jag att man ska pröva allt och behålla det som är gott och uppbyggligt

  Så jag hoppas att ni syskon kommer fortsätta att frimodigt dela det som Herren lägger på era hjärtan.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir uppmuntrad här mycket så tack för denna sida <3

   Radera
  2. Guds frid, Marianne.

   Tack, det är uppmuntrande att ta del av dina hälsningar här på hemsidan. Jag önskar dig allt gott och Herrens rika nåd och välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 9. Jag har haft bekymmer för våra kristna församlingar, och om jag möter en sökare, vilken församling skall jag rekommendera, drömde i natt om att Jesus kommit på skyn och hämtat församlingen, såg då en pastor som storgrät och bad församlingen om förlåtelse, förstår då att dom som blir kvar kommer att hitta rätt, fast dom får lida, men kommer med i den stora vita skaran.

  Egendomligare dröm hade jag om en son som jag är bekymrad för, jag drömmer att jag står framför hans hus, på huset hade han bytt ut lockpanelen till "björkbakved" där det vita på björken lyste så friskt, det hade känts annorlunda om barken varit vissen och flagig, men den var frisk.

  Är fortfarande bekymrad över ett barnbarn som verkar ha en avvikande läggning, och har valt sambo med likakön som det ser ut nu, men är rädd att det kan bli värre. Behöver hjälp i bön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Vi är med dig i dina bekymmer och lyfter varje behov inför Herren. Vi ber och tror på att Herren vet och har alltid i sin hand. Vi tror på att han förmår att förs det omöjliga möjligt.

   Guds nåd, kraft och kärlek

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 10. Drämde idag 9/10 att jag skulle föda vilken minut som helst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för att du delar. Det är ännu en bekräftelse på att vi står inför tidernas största födsel. Jesu dyrbara återkomst.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera

 11. I morgon kl. 15 den 10 oktober samlas vi för gemensam bön för våra länder!

  https://bit.ly/3Fwbd4d

  Vi lever i ändens tid! Be att alla kristna vaknar upp i den svåra tid vi nu befinner oss i! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart initiativ! Tack för att du delar, Israelvänlig.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 12. Pastor Artur Pawlowski håller tal! De onda i Calgary har dömt Artur till fyra års fängelse för att han predikar och har öppnat kyrkan!

  https://bit.ly/3oZ8BGb

  Artur kommer fortsätta predika i fängelset! Kristna i Canada reser sig upp tillsammans med kristna i USA! Artur säger att det är dags att kristna organiserar sig mot tyranniet! Han är en Guds man! Vi ber för Artur och att Gud beskyddar honom!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka! Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
 13. Mannen som har förvaltare och är psykiskt sjuk har fått sin hjälp nu, skönt när man får vara herrens skickebud och hjälpa andra som behöver hjälp.

  SvaraRadera