söndag 16 januari 2022

Pekar år 2022 på uppryckandet? Del 1

 


”Det här är kanske ett av de viktigare inläggen jag har skrivit. För om det här stämmer, så kommer uppryckandet att ske någon gång från och med nu och fram till hösten 2022. Hösten 2022 kommer vedermödan att inledes, och 7 år senare kommer Herren tillbaka och sätter sina fötter på Oljeberget. Hösten 2029 blir också då att vi går in i det sista årtusendet och Gudsriket på jorden upprättas.”

Ändetiden är Herrens pusselspel

Jag har tidigare använt ett pusselspel som en liknelse för att illustrera ändetiden. För ändetidens utveckling är på samma sätt som ett pussel, där Herren bitvis uppenbarar och lägger de bitar som han uppenbarar och önskar att vi ska se. Det här inlägget kan vara en ytterligare pusselbit, som kan peka på den tid vi lever i och varför just 2022 kan vara något helt särskilt. Men det första vi måste fråga oss är, om vi känner tiden och om vi vet vad Herrens klocka är?

Detta inlägg är också lagt in på hemsidan ”Jesus kommer snart”

Vi ska känna tiden

Upp 3:3 - Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, håll fast vid det och vänd om. Om du inte håller dig vaken ska jag komma som en tjuv, och du ska inte veta vilken stund jag kommer över dig.

1 Tess 5: 4–5 - Men ni, bröder, lever inte i mörker så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 

Både Uppenbarelseboken och Tessalonikerbrevet är väldigt tydliga med att vi är ljusets barn och mörkret inte kan överraska oss som en tjuv, tvärtemot ska Herrens barn känna tiden! Den dagen som inte kan överraska oss är Herrens dag, som är en tid av dom. Vi ska veta och känna till när tiden närmar sig, och som en brud som gör sig klar för sin brudgum, förbereder vi oss och lyfter våra huvuden i förväntan.

Men hur kan vi veta att tiden är inne? Jo, dels för att Herrens Ande talar om en kort tid, men för att vi samtidigt har sett tecknen i himlen och på jorden. Vi tittar på Herrens kalender och tar utgångspunkt i Herrens sätt att räkna och uppenbara för människan.

Herrens särskilda tider

1 Mos 1:14 - Gud sade: ”På himlavalvet ska finnas ljus som skiljer dagen från natten. De ska vara tecken som utmärker högtider, dagar och år

Det finns olika tidsbegrepp som Herren använder för att ge oss en ledtråd till hans komma och vedermödans början. Vi ser först och främst Herrens högtider, som är det hebreiska ordet ”moed”. Det är ett ord som betyder ”särskilda tider, plats eller möten ”. Första gången Herren använder detta är i 1 Mos 1:14, där stjärnor och planeter ska vara tecken för dessa Herrens (moed) bestämda tider och möten med människan. Vi vet att Herren historiskt sätt har använt himlavalvet för att vittna och bekräfta det han gör på jorden. Där ser vi sedan dessa ”moedimer” i Herrens sabbater, vår- och hösthögtider. De första högtiderna har med Jesu första komma att göra, medan högtiderna på hösten kommer att fullborda Herrens återkomst, domslut och upprättandet av tusenårsriket.

Sabbat eller Shmita-år

2 Mos 23:10-11 - I sex år ska du beså din jord och bärga dess gröda. 11 Men det sjunde året ska du låta den vila och ligga i träda, för att de fattiga i ditt folk ska få sin föda från den. Det som de lämnar kvar får markens djur äta. På samma sätt ska du göra med din vingård och din olivplantering.

Bredvid högtiderna som sker varje år, finns också ”Sabbat” eller ”Shmita-år”. Var sjunde dag skulle människan enligt Herren vila, men jorden skulle också på samma sätt vila vart sjunde år. Ett sabbatsår för jorden kallas ”Shmita”. Det var samtidigt ett friår, där varje långivare som lånat ut något till sin nästa, ska efterskänka sin fordran. Ett Shmita-år är med andra ord ett år av vila och förlösning för Guds folk!

Jubileums år

Bredvid den 7-åriga shmita-cyklus gav Gud en förordning om att vart sjunde sabbatsår, dvs vart 50:e år skulle vara ett jubelår. Namnet "jubelår" kommer av att året inleddes med att man blåste i vädurshorn, och det hebreiska ordet för vädur är "jobel". Då skulle arvslotter återställas, slavar sättas fria och skulder avskrivas. Jubelåret skulle utropas och inledas på försoningsdagen i den 10 dagen i månaden Tishri, dvs. i september-oktober. Det var den dag då folkets skulder skulle försonas. Det blåstes i shofar över hela landet och det utropades frihet.

Mark Biltz upptäckt

Resten av inlägget kommer ta utgångspunkt i något som Mark Blitz delar. Mark är en amerikansk pastor, som på ett särskilt sätt har inblick i våra judiska rötter. Det var bland annat Mark Biltz som för 7 år sedan upptäckte och delade betydelsen av de blodröda tetraeder som har förekommit på judiska högtider, vid viktiga tidpunkter i den judiska historien.

Här delar han väldigt viktig information som har med år 2022 att göra. Hela hans undervisning som dessvärre är på engelska, kan man ta del av här. Men undervisningen är revolutionerande och pekar på att det år vi är inne i, mycket väl kan vara det år då uppryckandet av Guds församling sker och vedermödan inleds senare på hösten 2022. Jesu synliga återkomst skulle då vara sju år senare på hösten 2029.

Shmita år 2021/2022


Redan för sju år sedan skrev jag på hemsidan om det Shmita år vi var inne i då. Det var väldigt många som trodde att Jesus skulle komma just i 2015. Dels på grund av de blodröda månarna, men också på grund av det Shmita år vi hade år 2014/2015, som avslutade en årsvecka. Nu har det gått sju år och här  på hösten 2021, påbörjades ett nytt Shmita år. Det avslutas på hösten 2022, där Israel vid Rosh Hashanah påbörjar en ny årsvecka eller en ny Shmita cyklus på sju år.

Den sista årsveckan

De flesta kristna är eniga i, att med utgångspunkt i Daniels 70 årsveckor som kan läsas om här, så har Herren fullbordat de första 69 veckorna, men att det sedan återstår en. Det är den veckan som också kallas den 70:e årsveckan, som vi också kallar vedermödans tid. Herren gav profetian till Daniel som är jude, vars förståelse var att alla dessa veckor var synonymt med 70 x 7 år – dvs. sju Shmita årsveckor. Den 69:e veckan fullbordades när Jesus red in i Jerusalem, och efter korset sattes Israels årsveckor på paus. Vi fick i stället för församlingens hushållning. Det betyder att en Shmita vecka fortfarande återstår.

Men det betyder också enligt Mark Biltz, att den sista årsveckan och därmed också Jesu återkomst, inte kan inträffa när som helst! Den 70:e årsveckan MÅSTE inträffa efter ett avslutat Shmita år, och kommer sedan att inleda en ny sjuårsperiod. Enligt Mark Biltz lever vi i ett Shmita år just nu. Det på börjades hösten 2021 och avslutas hösten 2022. Det betyder att om inte vedermödan påbörjas här till hösten, kommer det gå ytterligare sju år innan den kan börja igen, vid avslutningen av nästa Shmita cyklus. Argumentet är att Herren räknar och använder Shmita år och perioder i sin kalender. Vi måste därför titta på Herrens kalender och Herrens sätt att arbeta, som är avgörande för vad den andliga klockan är.

Avgörande händelserEn ny Shmita vecka inleds ofta med domslut eller viktiga historiska händelser för Israel. Några exempel på händelser som har inträffat i föregående och inledande årsveckor är bland annat 1966/1967 – Sexdagarskriget i Israel. 1973/1974 – Jom Kippurkriget. 1980/1981 – Israeliska jetplan förstör Iraks atomreaktor.

År 5782Just nu befinner sig Israel i år 5782. Det året varar till hösten 2022, då man går in i 5783. Enligt Mark Biltz var Israel i Egypten i bara 210 år, och lägger man då till 210 år till den nuvarande kalendern, så hamnar man på 5782+210 = år 5999. Det gör att här på hösten 2022, går Israel (och människan) in i år 5783 och år 6000 efter skapelsen.  

Torah CalendarDen judiska Torah Calendar, bekräftar det som Mark Biltz delar. Bilden från kalendern talar sitt tydliga språk. Här ser vi att här senare på hösten år 2022 påbörjas de sista 7 åren (shmita cyklus), som också är den sista årsveckan. Den nya cyklusen avslutat på hösten 2029. Hösten 2029 är samtidigt det år då människosläktet är 6000 år gammalt och avslutar sin 120 års och 50 års cyklus. Allt på en och samma gång!

Avslutning

Det här är kanske ett av de viktigare inläggen jag någonsin har skrivit. För om det här stämmer, så kommer uppryckandet att ske någon gång från och med nu och fram till hösten 2022. Hösten 2022 kommer vedermödan att inledes, och 7 år senare kommer Herren tillbaka och sätter sina fötter på Oljeberget. Hösten 2029 blir också då att vi går in i det sista årtusendet och Gudsriket på jorden upprättas.

Vi lever i ett Shmita år, vårt förlösande år och den tid då Herren kommer att sätta oss fria. Maranatha ropet jublar inom mig och jag hoppas och tror av hela mitt hjärta att nu är den tid då Herren kommer att fullborda dessa ting. Det nästa halvåret kommer att bli makalöst, så följ med på den sista biten på resan för det kommer att bli högintressant, uppmuntrande och väldigt välsignat.

Jesus kommer mycket snart!

66 kommentarer:

 1. Amen tack broder allt du delar Guds välsignelse över dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för din uppmuntrande hälsning.

   Jag ber också om Herrens rika och överflödande nåd, kraft och kärlek över ditt liv.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Kanske man då kan tro att Vår Fader Allsmäktige Skapare, vilar på sjunde dagen (en dag är som 1000 år), dvs det sjunde årtusendet. För då tar Sonen vår Herre JESUS vid och leder det 1000-åriga fredsriket. LÄNGTAR LÄNGTAR, Kom Herre JESUS kom! I Ditt dyrbara namn Herrarnas Herre & Konungarnas Konung JESUS. AMEN från syster Heléne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Heléne.

   Amen - det är precis så det är. Vi lever i avslutningen av det sjätte årtusendet, och vi är klara till den sjunde som är tusenårsriket. Den åttonde dagen, eller åttonde urtusendet är evigheten med Herren.

   Jag delar din längtan efter Herren. Må det här året vara då han kommer för att hämta sina barn till det himmelska.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 3. Hej Mikael!

  Mycket intressant! Några frågor! Du skriver att Mark Biltz säger att jorden blir 6000 år gammal året 2029! Menar inte Mark Biltz att människosläktet blir 6000 år året 2029? Finns det fler än Mark Biltz som har fastställt att människosläktet blir 6000 år året 2029?

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Israelvänlig.

   Tack ska du ha. Du har naturligtvis rätt. Det är människosläktet som blir 6000 år om 7 år. Omedelbart känner jag inte till fler än Mark Biltz och Torah calendar, men jag tänker undersöka saken för det är intressant.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid Mikael!

   Jag känner stor glädje och tror att detta kan stämma! Även om du inte hittar någon annan än Mark Biltz som kan fastställa att människosläktet blir 6000 år året 2029 så jag tror jag detta stämmer! HERREN JESUS KRISTUS sa att denna generation icke skall dö ut förrän allt detta sker! Som jag ser det pekade HERREN JESUS KRISTUS på generationen som levde 1949! En generation idag sägs vara 70-80 år! Den som föddes 1949 blir 80 år just året 2029! Det är mycket trovärdigt att HERREN JESUS KRISTUS inför tusenårsriket och fridsriket 2029! Halleluja!

   Herrens rika välsignelse

   Israelvänlig

   Radera
  3. Guds frid, Israelvänlig.

   Välsignat att det säger amen i ditt hjärta.

   80-års generationen som du nämner är också ett tecken för sig själv som passar perfekt med detta. Det är fantastikt att man kan se Herrens fullkomlighet som en röd tråd igenom allt.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Men, var det inte i 400 år som israeliterna var i Egypten? 🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det är flera som argumenterar för att det "bara" var 210 år. Här är ett annat link om säger det samma:

   https://www.chabad.org/holidays/passover/pesach_cdo/aid/617888/jewish/How-many-years-did-the-Jews-spend-in-Egypt.htm

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Guds frid,

   En förklaring på de 210 åren är att nedräkningen på 400 år började med Isaks födelse. Löftet går inte enbart på Egypten, men att dom skulle leva i ett land som inte var deras. Så snart Abraham fick ett barn, blev hans avkomlingar utsatta att leva i länder som inte var deras vid den tiden.

   Isak var 60 år när Jakob föddes, och Jakob 130 år när han drog ner till Egypten. Det betyder att 190 år av de 400 gick innan israelerne kom till Egypten. Det är med andra ord 210 år från 190 till 400.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Hej Mikael!

   Jag har läst någonting liknande tidigare som överensstämmer med vad du skriver! Stort tack med beräkningarna!

   Guds frid

   Radera
 5. Stooor Tack Mikael - Du har gjort et Fantastisk jobb. Gud Välsigna dig....
  Conrad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käre Broder.

   Stort tack för din hälsning. I ett senare inlägg kommer jag att dela ditt fantastiska tilltal från Herren, som absolut stämmer med det år vi lever i.

   Jag tror att vi snart möts på himlens sky!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Stormen kommer! Gör dig redo!

  https://bit.ly/3Kje5E3

  En mycket bra väckelsepredikan av Marcus Blom! Marcus tar även upp fasta, som jag funderar på att göra! Finns det någon här som har erfarenhet av Biblisk fasta?

  Guds frid

  SvaraRadera
 7. Mikael, håller med om att detta är väldigt intressant. Men låt säga att vi inte rycks upp i höst… då måste det alltså gå 7 år till innan vi kan hoppas på ett uppryckande?? Det finns ju andra som räknat ut andra årtal.. tex tror jag någon räknat ut att år 2036 om jag inte minns fel, skulle uppryckandet ske och sju år senare skulle Jesus komma tillbaka synligt. Vill gärna höra dina tankar kring detta.

  http://www.apg29.com/en/kommer-jesus-2036

  SvaraRadera
  Svar
  1. (I artikeln jag länkar till var tydligen uträknandet att uppryckelsen sker 2029 och Jesus kommer synligt 2036).

   Radera
  2. Guds frid,

   Det här som Mark Biltz delar, tycker jag inte handlar så mycket om att uträkna ett bestämt årstal som det du delar till.

   Marks argument är att med utgångspunkt i Daniels 70 årsveckor, så handlar Herren alltid efter årsveckor, där en årsvecka avslutas med ett Shmita eller Sabbatsår. Det som gör det här intressant, är den att Mark (och Torah Calendar) påstår att det år vi lever i är ett Shmita år. Stämmer det så skulle i så fall en ny årsvecka börja här till höst, och evt. då vedermödans tid.

   Om man då ska tro Mark Biltz, måste vedermödan börja en ny årsvecka och i så fall går det hela sju år till nästa årsvecka.

   Det är många vid sidan av Mark Biltz som påstår att detta år vi lever i är ett Shmita år. Det är bara att googla "2022 is a shmita year".

   Jag hoppas att det stämmer, för i så fall är det här året högaktuellt!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Jo men varför anser du att det är troligare att Jesus kommer 2022 än 2029? Är det det spända läget i Europa som är anledningen? Är det inte förresten Israel allt ska kretsa kring kring Jesu återkomst? Har inte hört så mycket om vad som händer där på ett tag? När på ”tidslinjen” infaller gog magog? Före eller efter uppryckelsen? Och finns det tecken på att det kriget snart inträffar? Om det är Ryssland som är Gog så har uppenbarligen Putin mycket att ”stå i” framöver. Nu verkar ju mest fokuset ligga på Ukraina och Nato?

   Radera
  4. Guds frid,

   Det var många frågor på en gång, men jag ska försöka att svara på dem så gott jag kan. Med tanke på fråga nummer 1:

   1. Jag anser att det är troligare att Herren kommer nu på grund av många olika orsaker. Med alla tecken upplever just nu (och bland annat det spända läget i Europa), har jag svårt att se att vi kan fortsätta på det här sättet i ytterligare 7 år. Som jag ser det balanserar vi på gränsen till vedermödans tid.

   2. Tecken i himlen pekar på det. Jag kommer dela mer av det i ett senare inlägg.

   3. Vi har 80 års generations profetian angående Israel. 1948/1949 + 80 år – 7 år som är vedermödans tid.

   4. Herren är väldigt punktlig när det gäller tidsperioder. Om man ska tro Torah Calendar så når vi 6000 år om 7 år. Då är vi klara att gå in i tusenårsriket

   Jo, du har rätt i att allt kretsar kring Israel och Mellanöstern. Men det betyder ju inte att Herren inte låter tidstecken ske på andra ställen på jorden. Jag försöker att återkomma och skriva så ofta jag kan om Israel när det ger mening.

   Det finns olika åsikter om när GOG kriget utspelar sig. Jag har skrivit ett längre inlägg som du kan läsa här om du har tid och lust.

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2012/11/gogmagog-kriget-ett-ryskt-anfall-mot.html

   Min tro är att det sker precis i början av vedermödan, på en tidpunkt när Herren handlar direkt igen med Israel. Jag ser två spelare när det gäller GOG. Det kan vara Ryssland eller Turkiet. Om man har följt med i utvecklingen de senaste 10 år när det gäller utvecklingen i Mellanöstern, så ser vi spelare som Turkiet, Ryssland, Iran osv, som vänder sig mot Israel. Så det har varit en tydlig utveckling att det kriget är närstående.

   Ja, fokus just nu är Rysslands spända situation med NATO/USA. Det är Herren som har hela ändetiden i sin hand, och vet precis på vilket sätt och hur att ändetiden kommer att utspela sig. Bara Herren vet om det här kommer att leda till ett storkrig i Europa.

   Vår uppgift är att tyda tidens tecken, hålla oss nära Herren och överlåta våra liv till honom, här i den sena tid vi lever i.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael


   Radera
  5. Tack för att du tar dig tid att svara! Ok, då förstår jag lite mer… iallafall angående varför du tror Jesus kommer 2022. Men vem vet om den där Mark eller vad han heter räknat rätt? 🤔

   Radera
 8. Kreml skyller på Sverige!

  https://bit.ly/325TIca

  Bröder och systrar! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt!

  Guds frid

  SvaraRadera
 9. Kina lurar hela världen genom att kopiera människor och sedan tillverka robotar som exakt liknar de människorna!

  https://bit.ly/3Id94el

  En mycket djävulsk och skrämmande utveckling! Människor kan bli beskyllda för någonting de inte har gjort! Var vaksamma och bli inte bedragna!
  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 10. Kära Vänner,

  Utanför USA:s kust har man nu sett ryska ubåtar med atomvapen.

  https://english.pravda.ru/news/world/150057-russian_submarine/

  Det är väldigt allvarligt och det finns många utombibliska profetior som just talar om en atomvapen attack mot USA genom ubåtar. Jag kommer skriva och dela några av dessa i mitt nästa inlägg.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Kära Vänner,

  Tre ryska krigsfartyg har gett sig av på ett hemligt uppdrag till Cuba. Så det är ytterligare militär nära USA:s gräns.

  https://english.pravda.ru/news/world/150077-cuba_russian_ships/

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Den spända situationen mellan USA och Ryssland trappas ytterligare upp.

  USA gör dramatiska krigsförberedelser:

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/war-coming-fast-u-s-navy-sorties-22-warships-4-nuclear-subs-in-one-day

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 13. "Det skall bli ett härligt möte"
  https://youtu.be/xZRU894MlvE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Stort tack för att du delar denna underbara sång!

   Vilket möte det en dag ska bli! Det står i kontrast till allt det mörka vi upplever i tiden, och vi glädjer och fröjdar oss vid tanken om den kommande bröllopsfesten.

   Maranatha

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 14. Med tanke på att det är så många som genom tiderna försökt att räkna ut när Jesus kommer, varför har ingen annan kommit fram till detta tidigare?? Och hur stor sannolikhet i procent är det att detta stämmer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, vissa tal vet vi med exakthet, som till exempel Israels födelse 1948/1949. Sedan vet vi att det ungefär att människosläktet är cirka 6000 år gammalt. När det gäller himlakonstellationer kan vi också med precision gå både fram och tillbaka i tiden.

   Som jag skriver så tror jag att Herren uppenbarar och lägger sina brickor allt eftersom. Så Herrens återkomst är alltid 100 % och vår uppgift är att skåda efter de tecken som visar på denna händelse.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack för svar men jag vet inte riktigt om jag fick svar på mina frågor… 😏

   Radera
 15. Tänkte på en grej.. du brukar ju nämna ibland på bloggen att olika tal i Bibeln har betydelse.. Kan just årtalet 2022 symboliserna något? Vad betyder 2-talet tex? Sånt tycker jag är intresserat. Tre tvåor, kan det ha nån särskild betydelse?

  SvaraRadera
 16. Matt 24:32-33
  Ifrån fikonträdet (Israel?) mån I här hämta en liknelse. När dess kvistar begynna att få save och löven spricka ut, då veten I att sommaren är nära. 
  Likaså, när I sen allt detta, då kunnen I ock veta att han är nära och står för dörren. 

  Har alltid tänkt roten 1949, sedan stam grenar kvistar och löv, och snart spricker "löven" ut en ny ung generation.

  SvaraRadera
 17. Ryska landstigningsfartygen och Natofartyg har ankrat i Kattegatt, Försvarets pressekreterare säger att de håller koll. Förstärkning på Västkusten. Mycket som händer nu, Be för Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rörläggning via Slite hamn och Nordstream, de utför regelbundet tillsyn och har upplägg också i Karlshamn! Inget att oroa sig över.

   Radera
  2. 😱 Källa på det?! /S

   Radera
  3. Kollar just nu fartygspositioner, ser endast Niels Juel Danskt militärfartyg i området, får verkligen dessa ryska fartyg finnas där utan transpondrar påslagna i fredstid det är otroligt mycket fartyg i området.

   Radera
 18. Det är i höjd med Grenå i Danmark, troligen pga hård vind.
  https://sverigesradio.se/artikel/ryska-fartyg-har-ankrat-i-kattegatt

  SvaraRadera
 19. Kära Vänner,

  Biden förutser att Ryssland kommer att attackera Ukraina.

  https://www.nytimes.com/2022/01/19/us/politics/biden-putin-russia-ukraine.html

  Be för vårt land och våra gränser

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Svar
  1. Guds frid, Mike

   Del 2 blir ett lite längre inlägg precis som del 1, så det skriver jag på parallellt med de andra inläggen. Men jag tror att det är klart i februari någon gång.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 21. Jag skrev och frågade om du tror talet 2022 har nån särskild betydelse men vet inte om det meddelandet kom fram? Fick tanken att 2+22 är 24 vilket symboliserar de 24 äldste vid Guds tron.. vill gärna höra hur dina tankar går..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag tror att både talet 2 och talet 222 är knuten till Jesu återkomst och vårt förenande med Herren.

   Talet 2 är bland annat en symbol på föreningen mellan man och kvinna, men är också en bild på församlingen och Kristus. Så det är ett uttryck för vår releation och vårt förenande med Herren.

   Talet 222 liknar ganska mycket talet 2, och är på samma sätt knuten till äktenskapet, men också till Jesu återkomst

   https://www.biblestudy.org/bibleref/meaning-of-numbers-in-bible/222.html

   Tittar vi på uppenbarelsbokens sista kapitel 22:20 - så står det:

   Han som betygar detta säger: "Ja, jag kommer snart." Amen, kom Herre Jesus!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Det är ju så man får gåshud!!! Vilka sammanträffanden! 😮 Tack för detta! Nu fick man ju klump i magen. Tänk om jag eller nån närstående blir kvarlämnad?? Vad tror du om barn? Kommer en en tolvåring få följa med som visserligen sagt att han tror (men nog egentligen aldrig fått ett personligt möte med Jesus), som älskar att spela Fortnite och lyssna på världslig musik få följa med? Han är ännu ej döpt.. jag tror han är för omogen att till fullo förstå innebörden än.. Men en dag för några månader sen var det ett par bönemän här som frågade om han ville ta emot den helige Ande och då svarade han ja och de bad för honom men han har som sagt ingen egen relation med Jesus vad jag vet.. Jag har sån ångest ibland när jag vaknar på nätterna och undrar om nån av oss ska bli kvar här? 🥺

   Radera
  3. Guds frid,

   Tack för din hälsning och för att du delar dina bekymmer.

   För det första så tror jag det är viktigt att talet om Jesu återkomst inte gör oss rädda, men något som tröstar oss och ger oss hopp i en mörk tid. Jag har talat med så många kristna där de haft dårliga upplevelser när det gäller undervisning om Jesu återkomst, så man i stället för att vara trygg i vårt kommande hopp, har haft en konstant rädsla för att bli kvarlämnad.

   Jag har skrivit ett lite längre inlägg om vem som kommer med i uppryckandet som du kan ta del av här:

   https://denytterstatiden.blogspot.com/2018/06/vem-kommer-med-i-uppryckandet.html

   Men Paulus ger själv svaret på vem som får följa med, och det är alla levande eller döda i Kristus (1 Tess 4:16)

   Så det betyder att om man har tagit emot Jesus som sin personlige frälsare, så har vi löfte om att vi är Guds barn och tillhör honom. Den frälsningen har inget med dig att göra, men enbart med det som Jesus gjorde på korset när han bar oss i sitt hjärta. Frälsningen är med andra ord en fullständig och oförtjänt gåva, av nåd och helt utan förtjänst.

   När du nämner ditt barn, så tar du upp saker som du tänker gör att han blir kvarlämnad. Precis som jag skrev tidigare, så kan vi inte genom egen förtjänst förtjäna frälsningen, därför kan vi heller inte genom oförtjänst mista den. Så din son mister inte sin frälsning genom att lyssna på ofrälst musik eller spela videospel!

   Sedan får du lita på att Herren verkar i hans hjärta. Som du själv säger är han inte särskilt gammal, och det han inte förstår kommer han heller inte att stå till svars för. Men när han säger ja till att bli fyld med Guds Ande, så verkar det som att han vill och det är ju det vigtigaste.

   Som förälder vet jag att man ofta stirrar sig blind på allt det man tycker att dom inte ska göra. Men även där är Guds nåd stor och Herren vet att dom utvecklas och ska mognas till ett vuxenliv. Jag tror det bästa man kan göra, är att be för dem, så frö i deras hjärtan och låta Jesus bli en naturlig del i deras liv.

   Jag ber att Herren ska byta ut din ångest för hans återkomst och ge dig glädje, trygget och en övernaturlig frid.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Tack för din uppmuntran! Jag vet ju innerst inne llt det där men har alltid varit en orolig själ.. tack att du vill be för oss!

   Radera
  5. Guds frid, Syster.

   Det är den största frestelsen för kristna, som även jag faller för. Vi tvivlar ibland på Herrens fullkomliga och villkorslösa kärlek till oss, och vi tvivlar på att Herren ser och har fullständig kontroll i varje detalj i våra liv.

   I perioder har jag kämpat med det, men med året har jag lärt att lita på Herrens kärlek till oss. Det är inte allt vi förstår, men vi kan lita på att Herren har oss i sin hand och omsluter oss med sin nåd och kraft.

   Han förändras aldrig och Herrens kärlek till oss förändras aldrig.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  6. Bäste Broder!

   Läste ditt inlägg från 2018 om vilka som får följa med i Uppryckandet. Har det senaste året följt en pastor/bibelläsare vid namn Dr. Andy Woods. Pastor i Sugarland Biblechurch, Texas. Han har gått igenom alla syner på NÄR Uppryckandet kommer att ske. Som bekant finns det ett antal läror av vilka dom största är: Pre-trib, Mid-trib och Post-Trib och Pre-Wrath. Denne bibellärare är inte någon karismatiker men väldigt sund och nykter. Han har gjort över 70 avsnitt angående denna viktiga fråga...

   Nu till min kommentar, AW tog upp just denna sak angående läran om vem som får följa med vid Uppryckandet. Han var vid den åsikten att det finns inget A el B lag i Guds rike. Det enda som krävs är att vara född på nytt. Även om någon lever ett köttsligt kristenliv, dvs bara för sig själv så får denne följa med. Som bevis tar han upp Paulus ord till Korinterna i
   1 kor. 15:51-52. Där står det att vi ALLA ska bli förvandlade. Detta skrev Paulus till den mest köttsliga församling som Bibeln beskriver. Oftast är det dom som undervisar denna felaktiga lära att det är bara dom andligt mogna och helgade som får följa med, att dom ser sig själva som råmodellen till att vara helgade och mogna...
   Egentligen är det nog bara köttslig stolthet. För vem kan avgöra vad som finns i en människas hjärta? Utom Gud själv. Därmed sagt, ska vi givetvis leva ett helöverlåtet kristenliv och älska Jesus och följa Honom, vart helst han går... Men lika väl är det endast nåden som gör att vi får vara ett Guds barn.

   När man lär att det är bara är vissa andligt mogna kristna som får följa med citerar man gärna Jesu ord i Matteus kap 24-26 om de 10 jungfruarna varav bara 5 var redo och 5 inte. Ja Andy Woods har undervisat ord för ord i dessa kapitel och menar att dessa kapitel är till Judarna i Vedermödan så även liknelsen om de 10 jungfruarna och andra texter som ser ut som de tar upp Uppryckandet.

   Jag kan tyvärr inte redogöra för denna undervisning. Det är för mycket och dessutom är jag inte skickad att göra det. Däremot tror jag Broder Mikael är det. Sen brukar dom som har en Post-trib syn hävda att de utvalda, i detta fall, är den kristna församlingen refererat till Matt. Kap 24-26.

   Till sist Mikael, så tror jag att det är enligt Guds hjärta och Ordet, att din artikel är alldeles bibelenlig och rätt.

   Ja må Han komma snart...
   Marana ta!🙏☝️

   Mvh Ulf S

   Radera
  7. Guds frid, Ulf.

   Tack för en dyrbar hälsning, och jag håller med dig allt det du skriver. Det är nåden som är avgörande, både när det kommer till frälsningen och helgelsen. Jag känner till Andy Woods och har samma syn när det gäller de 10 jungfruarna. Jag har också haft det i tankarna att någon gång ska skriva ett inlägg om det, då det ofta blir använt när det omhandlar att vara redo för Jesu återkomst. Men som du säger, så har det med judarna att göra i själva vedermödan.

   När man är frälst så har man fått den helige Ande som ett sigill i våra hjärtan, och då kan det omöjligt fattas olja i våra lampor. Den helige Ande kommer inte och går, men är en fast del av våra liv. Han är beviset på vår frälsning och säkerheten för vårt kommande hopp.

   Paulus talar om att den som inte har byggt sitt liv på det som inte har evighetsvärde, och säger att allt det kommer att brännas upp, men själv kommer han att bli frälst, men såsom genom eld. (1 Kor 3:15)
   Det betyder att själva frälsningen är fast i Herren!

   Marana ta!

   Varma hälsnignar

   Mikael

   Radera
 22. Jag glömde skriva en sak.. Jag tänker på Sodom och Gomorra och syndafloden.. där dog ju alla barn utom Lot och Noas familj.. de räddades inte undan Guds dom? Varför? 😢 Det gör mig rädd!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ledsen att jag inte har sett din fråga som jag först ser nu.
   Som på många andra ställen i GT, sparade Herren inte barnen när Herren dömde de orättfärdiga. Israel fick ibland befallning på att varken spara kvinnor, djur eller barn.

   Men Jesus förkunnade att barnen hör Herren till, så i vår nådens hushållning, dömer Herren inte barnen tillsammas med föräldrarna. Dessa hör Guds rike till. Så därför kan vi vara trygga i att alla barn tillhör Herren och kommer att bli uppryckta vid Jesu komma.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack för svar. Ok. Jag har ändå så svårt att förstå varför Gud lät små oskyldiga barn dö.. menar du att dessa barn kommer få ett evigt straff eller tror du att de ändå kom till himlen när de dog?

   Radera
  3. Guds frid,

   Jag kan förstå din oro. Men jag tänker, att även om Herren lät oskyldiga barn dö vid Sodom och Gomorra eller vid Noas flod, så tror jag ändå att dessa barn inte gick förlorade när det gäller evigheten. Paulus talar ju om människor i romarbrevet, som inte har hört evangeliet och att dessa blir dömda efter sina samveten. Jag tror att det är lite det samma här. Ett barns samvete är rent, och dom kan inte skilja på gott och ont på samma som en vuxen, så därför är de räddade för evigheten. Så min personliga tro är att vi inte behöver att bekymra oss om dessa små, men att alla barn genom alla tider blir räddade för evigheten.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Ok! Jag hoppas verkligen det är så! Det låter ju mest troligt.

   Radera
 23. Bröder och systrar! I morgon kl.14 kommer demonstration hållas i Stockholm och Göteborg mot vaccinpass! I Stockholm kommer det uppåt 20 000 personer som historiskt sett blir den största demonstrationen någonsin i Sverige!

  Du som kan anslut dig gärna! ​Kl.13.30 kommer kristna be på platsen och alla kristna som är emot vaccinpasset och för frihet, men inte kan närvara kan be där ni befinner er! Be att inga motståndare rusar in i demonstrationståget och fördärvar, be att det går lugnt och städat till!
  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
 24. Guds ord säger tydligt och klart i 1 Mos 15 :13 att Israels folk var i
  400 år.

  "Och Herren sade till Abram: "Det skall du veta att dina efterkommande skall bo som främlingar i ett land som inte är deras. Där skall de bli slavar, och man skall förtrycka dem i fyrahundra år."

  Man får aldrig börja ändra på vad Bibeln säger, för att det ska passa in i något man själv tror på!
  Det är inte tillåtet att göra så

  SvaraRadera
 25. Vill förtydliga att jag inte är samma personer som skrivit anonymt här tidigare , det här är min första kommentar. Jag brukar aldrig skriva, men känner mej upprörd över att Mark tror sej ha rätt att ändra på vad som står i Bibeln för att få det att stämma med sina egna tankar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, kära syskon.

   Jag tycker bara att det är bra att man ställer frågor till det som skrivs, och hur man ska förtolka de 400 år.

   Det är inte bara Mark Biltz som förespråkar den tolkning, men är ganska utbredd i den judiska traditionen. Jag har kommenterat tidigare på det, där jag skrev följande:

   ”En förklaring på de 210 åren är att nedräkningen på 400 år började med Isaks födelse. Löftet går inte enbart på Egypten, men att dom ”skulle leva i ett land som inte var deras”. Så snart Abraham fick ett barn, blev hans avkomlingar utsatta att leva i länder som inte var deras vid den tiden.

   Isak var 60 år när Jakob föddes, och Jakob 130 år när han drog ner till Egypten. Det betyder att 190 år av de 400 gick innan israeliterna kom till Egypten. Det är med andra ord 210 år från 190 till 400.
   Jag kan dessvärre inte hitta svenska länkar, men här är ett par på engelska som förklarar ganska ingående:

   https://www.chabad.org/holidays/passover/pesach_cdo/aid/617888/jewish/How-many-years-did-the-Jews-spend-in-Egypt.htm

   https://jbqnew.jewishbible.org/jbq-past-issues/2016/443-july-september-2016/long-sojourn-egypt-210-430-years/

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 26. Kära Vänner,

  Ryssland, Iran och Kina håller gemensamma marinövningar i dessa dagar.

  Dessa tre länder är en farlig allians

  https://tass.com/defense/1390761

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera


 27. David.27 juni 2018 13:46

  Läste den här kommentaren i APG29. "Maria Eliasson

  Jag fick en profetia för 3 år sedan då Gud visade mig 3 flygande gäss som flög tätt efter varandra och efter dem flög en vit duva. Jag frågade Herren vad gässen betydde och även vad den vita duvan symboliserade. Herren svarade: den vita duvan är freden som försvinner bort från Sverige, men först kommer 3 varningar, den första är Bibelns profetior, den andra är profetior som Gud ger sitt folk i den sista tiden och den tredje är tidningsrubriker, men då är det försent att förbereda sig, sa Herren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här fick mig att fundera. När jag hörde basunstötar förra året 02:50-03:00 så flög samtidigt en gås runt bostadsområdet och gastade. Undrade vilken fågel som flyger så mitt i natten. Uppfattade det som en varning men förstod inte.

   Häromdagen flög ett streck med gäss förbi men det är väl för tidigt med flyttfåglar? Dags att flytta hem snart? Bara några tankar 🤔

   Radera
  2. Guds frid, David.

   Tack för att du delade den starka profetian och det ord som Maria Eliasson fick av Herren.

   Det passer precis in i den tid vi lever i, och som jag ser det, så lever vi i den tid då vi ser tidningsrubriker vi aldrig kunnat förutse och drömma om.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Guds frid, Erica.

   Det är väldigt intressant det du delar, och den kan absolut vara kopplat samman med den profetia som Maria Eliasson fick. Precis som det ord Maria fick, som var en varning för att fredstiden är förbi, betyder det också att det är tid för oss att flytta hem!

   Vi längtar!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 28. This word is from a Finnish sister named Helena;
  On Christmas Eve 2021, I received 256 from the Lord, which I understood to mean the number of days, that is, I counted that 256 from 2022, which is about to begin, and it will fall in mid-September. I believe something will happen then, it will be in the lord's hands what, but when this people have not repented very visibly, some punishment or trial is coming.

  I have also had to cry a lot for Finland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för att du delar detta vittnesbörd.

   Det skulle i så fall stämma väldigt bra överrens med vedermödans början, som kommer vid Rosh Hashanah. Det som är intressant är att Rosh Hashanah i år är den 27 september - dvs. månad 9 och dag 27. Det vi vet är att i Daneils bok kapitel 9:27 är där att Antikrists förbund med de många är beskrivet. Det vill säga den handling som startar vedermödans tid.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera