lördag 19 februari 2022

Herren är med oss i vår väntan!

 


”Det kräver många gånger mer tro att vänta än det att tjäna. Men det finns en viktighet i just det att vänta, och något som kanske ofta är översett. Men att vänta är en viktig del i vår förberedelse till Jesu återkomst.”

Vi väntar med iver på Herren

Heb 9:28 - så blev Kristus offrad en gång för att bära mångas synder. Och han ska träda fram en andra gång, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

Herrens löfte är att han en dag ska frälsa dem som ”väntar” på honom. I den grekiska översättningen så används ett ord för ”vänta”, som på engelska översätts med ”i expect eagerly”, ”wait for eagerly”. Ordet ”eagerly” betyder ”otåligt”, ”ivrigt” och ”med spänning”. Det handlar alltså om en ivrig och otålig väntan i förbindelse med Jesu komma. Det är församlingens hjärta som ropar ut och längtar efter sin brudgum och frälsare.

Samma ord som beskriver denna iver, ser vi i Romarbrevet som talar om ”skapelsen som längtar efter upprättelse” vid Jesu återkomst (Rom 8:19). Bruden och själva skapelsen har med andra ord samma enträgna och brinnande längtan efter Herren.  

Kallade att tjäna och vänta

1 Tess 1:9-10 - De berättar själva vilken ingång vi fick hos er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda: Jesus, som räddar oss från den kommande vredesdomen. 

På samma sätt så beskrivs det grekiska ordet här för ”vänta” med ”earnestly wait”, som översätts med ”innerligt”, ”uppriktigt” och ”ivrigt”. Summan av det som Paulus skriver är, att vi har omvänt oss, för att tjäna den levande Guden och vänta på Herren. Guds församling är med andra ord kallade att både tjäna och vänta!

Det kräver många gånger mer tro och tålamod i det att vänta än att tjäna. Men det finns en viktighet i just det att vänta, och något som är en viktig del i vår förberedelse när det gäller Herrens återkomst.

Ett avgörande skeende

Det känns som att vi är inne i ett väldigt viktigt och avgörande skeende just nu, där det blir väldigt intressant att följa den kommande utveckling.

Tiden kommer att ge svar på väldigt många obesvarade frågor. Är Rysslands tillbakadragning bara tillfällig? Är det här ett strategiskt drag från Ryssland som kan betyda lugnet före stormen? Är det vi upplever ett spel för gallerierna, men som verkligheten betyder att vi står på kanten av ändetidens krig?

Som jag ser det, så är vi så långt i ändetidens skeende, att vi i princip kan förvänta att vad som helst kan hända. Vi vet att krig kommer, men frågan är när? Rykten om krig i Europa kommer fortsätta, men frågan är när Herren tar bort freden från jorden genom ryttaren på den röda hästen?

Vi lyfts upp och förflyttas

Häromdagen tittade jag på nyheterna, och där visades ett ryskt tåg lastat med militär utrustning. Just på den tågvagnen som visades, stod nummer 522 med stor skrift. Jag kände att jag skulle slå upp ordet i strongs för att se betydelsen. Talet 522 betyder "to lift off”, ”i am taken away”, ”remove” (Lyftas upp, jag är borttagen, förflytta)

För mig var det en bekräftelse på, att det vi ser och upplever just nu är knuten till själva uppryckandet, vedermödans tid och ändetidens krig. Herrens brud kommer med andra ord att bli förflyttad i förbindelse med allt det här som sker. Tiden är med andra ord inne för ändetiden och profetiors uppfyllande.

Avslutning

Vi står och väntar på perrongen. Det är ett stort antal som står där, och det slår mig hur olika dessa människor är. Bland dem finns både barn och äldre, ungdomar och medelålders. Några har väldigt fina kläder på sig och ser ut till vara ganska välbärgade. Andra står med väldigt slitna kläder, och man kan se i deras ansikten att livet har varit svårt för dem. Några kommer haltandes på kryckor, och en annan sitter i rullstol med förtvinande ben. Man ser att dessa människor kommer från olika delar i världen, och det är en underbar blandning och kombination av olika hudfärger och utseenden. Gemensamt för dem är att alla står med en förväntansglädje i sina ansikten, och det lyser i deras ögon. En man lyfter sin krycka i ett glädjerus, när han långt borta i fjärran kan se tåget anlända. En annan ropar högt att ”-Nu kommer tåget, se till att göra er klara”, varpå att hela skaran bryter ut i ett jubel med en lättnad och obeskrivlig glädje.

Dessa människor har väntat på avfärd i lång tid, och ofta har det känts som att minuter har varit timmar och dagar varit år. De finns ingenting som håller dem tillbaka, och den längtan de har i deras hjärtan överstiger all saknad till detta jordiska och gamla liv. Dessa människor har hållit ut i all deras nöd, under sjukdomar, prövningar och andra omständigheter, och genom allt har de bevarat hoppet och tron. De visste att tiden var snar och att tåget kunde anlända när som helst. Men nu har de sett röken i horisonten, och de har hört visselljud som vittnar om tågets snara ankomst.

De ser hur tåget närmar sig och är på väg in på perrongen med hast. Det går snabbt, och man får känslan att själva påstigningen och avfarten kommer att gå fort. De ska hastigt vidare på resan. Det är inte resan i sig själv som är själva slutmålet. Det är slutdestinationen, deras eviga hem, de väntar på, och det är den som denna skara mycket snart kommer att uppleva. Tröttheten känns inte så tung längre. Oroligheten och rädslan börjar långsamt släppa sitt grepp för gott. De vet att de på väg, och bara om ett kort ögonblick är de framme.

Jesaja 64:4 - Aldrig har någon hört, inget öra har uppfattat, inget öga har sett en annan Gud än dig, som gör sådant för dem som väntar på honom

Maranatha!

Mikael

39 kommentarer:

 1. 1 Kor 2:9
  Vi tala — såsom det heter i skriften — ”vad intet öga har sett och intet öra har hört, och vad ingen människas hjärta har kunnat tänka, vad Gud har berett åt dem som älska honom”.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för att du delar detta från Korintiebrevet. Det är en underbar bekräftelse på Jesaja, där dessa två som enhälligt vittnar om det som Herren har berette för sina barn - dem som väntar och älskar honom!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. 🗣 = sPÅ®️ 🛤〰️⚡️,;⚡️〰️🚂🚃🚃〰️🎫
  Mmm, hmm, hmm, hmm
  Oh, oh, oh, oho
  Yeah, yeah, yeah, yeah
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket to the blues
  Choo, choo, train a-trackin' down the track
  Gotta travel on, ain't never comin' back
  Ooh, ooh, got a one way ticket to the blues
  Bye, bye, love, my baby's leavin' me
  Now lonely teardrops are all that I can see
  Ooh, hoo, got a one way ticket to the blues
  Gonna take a trip to lonesome town
  Gonna stay at Heartbreak Hotel
  A fool such as I
  (A fool such as I)
  There never was
  (Cry)
  I cry a tear so well
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket to the blues
  Choo, choo, train a-trackin' down the track
  Gotta travel on, ain't never comin' back
  Ooh, ooh, got a one way ticket to the blues
  Gotta go on
  Yeah
  Take it, oh, trackin' it on
  (Ooh, ooh)
  (Got a)
  One way ticket to the blues
  Ah, gonna take a trip to lonesome town
  Gonna stay at Heartbreak Hotel
  Oh, a fool such as I
  (A fool such as I)
  There never was
  (Cry)
  I cried a tear so well, yeah, yeah
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket
  One way ticket, one way ticket to the blues
  Choo, choo, train a-trackin' down the track
  Gotta travel on, ain't never comin' back
  Ooh, ooh, ooh
  (Got a)
  Yeah, yeah
  (One way ticket)
  Yeah, yeah
  (To the)
  Yeah
  (Blues)
  Ooh, ooh
  Hey, yeah, yeah
  (To the blues)
  Yeah
  Got my ticket
  (One way, one way)
  I'm trackin' on
  (One way ticket)
  (One way, one way)
  I found my love
  (One way ticket)
  (One way, one way, one way ticket)
  Choo, choo, choo, choo, choo, choo, train
  (One way, one way)
  (One way ticket)
  Yeah, yeah
  Ooh
  (One way, one way)
  One way ticket to the
  (One way, one way)
  Blues
  Got my ticket
  (One way, one way)
  I'm trackin' on
  (One way ticket)
  (One way, one way)
  I found my love
  (One way ticket)
  Yeah
  (One way, one way,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   "One way ticket" and "Gotta travel on, ain't never comin' back"

   Det är precis så det är! Vi har en engångsbiljett till vår kommande destination, och vi kommer aldrig tillbaka igen.

   Den förlösta skaran står klar. Den samma skara som kommer att sjunga "den nya sången" framför Guds tron. Tiden är verkligen snart och Jesus kommer mycket snart tillbaka!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 3. Väldigt fin bild av folket på perrongen. Vi väntar! Det finns en välsignelse i att vänta också, lärdomar att ta del av. Guds välsignelse över dig och din blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.

   Tack för din hälsning. Ja, det är så sant det du skriver. Det finns en välsignelse i det att vänta, men också något som kan vara det svåraste.

   Det blev på ett särskilt sätt levande för mig, när vi i 1 Tess kan läsa att vi som Guds folk, både ska tjäna Herren men också vänta på honom. Och kanske ännu viktigare som det ser ut just nu, där vi på ett särskilt sätt bidar efter Herrens återkomst i den tid vi lever i.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Frid!
  Tänk vad vi vill tyda Guds tidsplan och veta dagen för uppryckandet!
  Och det är helt rätt att studera och utröna detta genom Guds ord.

  Jag tror att Gud vill ge oss mer kunskap desto närmare vi kommer den dagen.
  Vill uppmuntra till att vara vaken och vara uthålliga i det.

  Jag beder mycket och känner att Gud vill ge oss mer och att vi alla som är vakna, att känna i vår ande när vi närmar oss.

  Tack Mikael för att du förstår att din tjänst är att vara väktare på muren. Tror Gud vill använda dig att tyda tidens tecken och att Han vill ge dig mer insikt.

  Var välsignad
  Hälsningar Mike

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Mike.

   Tack för en välsignad hälsning.

   Ja, man blir förundrad över Herrens fullkomliga kontroll genom alla tider, där han visar sin gudomlighet genom att uppfylla det profetiska ordet på ett fantastiskt sätt. Det var på själva dagen, att Herren red in i Jerusalem för att fullborda den 69:e årsveckan på Daniels profetia.

   Vi kan också se i Guds ord, att Herrens barn ska ha en förståelse för tiden vi lever i och att den tid av dom som ligger framför inte ska komma som en överraskelse.

   Det är summan och helheten av alla dessa tecken som faller på plats just nu, som gör att det här året och tiden fram till Rosh Hashanah i höst är så otroligt spännande. För det ser ut som att vi afslutar ett Shmita år och att den sista årsveckan kan få sin början här till höst.

   Det betyder att vi i så fall lever i en tid där vi är närmare ett uppryckande mer än någonsin. Söndag den 6 marts kommer del 3 som pekar på fler saker som pekar just på den tid vi lever i.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Wow så spännande längrar till 6 mars.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det blir intressant. Nästa del kommer ta utgångspunkt i den totala månförmörkelse som sker här den 16 maj, som samtidigt en blodmåne. Men det visar sig att det inte är bara denna blod och månförmörkelse som pekar på vedermödans tid. Det har de senaste 7 förmörkelser som vi har upplevt fram till denna också gjort. Det har med andra ord varit en förvarning för den tid som ligger framför.

   Herren ger många varningar för vedermödans tid, men det gäller för oss att se och vara uppmärksam på dem.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Kära Vänner,

  Ni har säkert hört nyheten om att Ryssland har undertecknat ett dokument, där han erkänner utbrutarområdena Donetsk och Luhansk i östra Ukraina som sjävständiga. Putin varnade samtidigt Ukraina i ett tal.

  EU reagerade direkt och meddelade att unionen kommer att reagera "med kraft" på beskedet om att områdena som självständiga.

  Vad kommer det här att betyda för den oroliga situationen? Hur kommer EU och NATO att reagera, och kommer det här vara droppen som gör att spänningarna bryter ut i krig? Räcker det här eller har Putin mer planer han kommer att genomföra?

  Bed för den allvarliga situationen!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Kina vill anfalla Ryssland nu så är det ett gott tillfälle, men det tror jag inte är aktuellt.

   https://www.expressen.se/nyheter/bildt-stort-krig-kan-bli-slutet-pa-putinregimen/

   Radera
  2. Nej, det verkar inte vara så troligt. Det ser ut som att Ryssland står starkt tillsammans med både Kina och Iran, som gör att man omedelbart tänker tvärtemot, att dessa tre länder på et givet tidpunkt kommer att slå gemensamt slag.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  3. Det verkar som Turkiet är emot Rysslands agerande, och Turkiet verkar vilja samarbeta med Israel.
   https://m.yenisafak.com/en/world/erdogan-russias-recognition-of-ukraines-breakaway-regions-unacceptable-3589926

   Radera
  4. Erdogan vänder alltid kappan efter vinden! Det tycks så att Erdogan vill samarbeta med Israel men han smider ränker samtidigt! Vi får inte glömma att det var inte så länge sedan han sa att han ska sända en stor muslimsk armé för att befria Jerusalem! Vi får hoppas att Israel inte litar på Erdogan!

   Guds frid

   Radera
  5. Guds frid,

   Tack för att du delar den intressanta artiklen med hänsyn till Turkiet och Israel.

   Ja, jag tänker lite som Israelvänlig när det gäller Erdogan. Han är ett kaptiel för sig själv. Den turkiske presidenten drömmer ju som vi vet om att skapa ett nytt Osmaniskt rike och ett kalifat. Han har samtidigt genom åren verkligen varit den som har uppmanat omvärlden att "befria och erövra Jerusalem", och är långt i från en israelvän.

   Erdogan är samtidigt en stor kandidat till rollen som Fursten (GOG) över Magogs land.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. Carl Swaub säger att alla människor kommer ha ett chip inopererat i hjärnan 2026!

  https://bit.ly/3sb871c

  Denne djävulske psykopat styr världens regeringar! HERREN JESUS KRISTUS säger att om inte vedermödan förkortas skulle intet kött varda frälst! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer mycket snart tillbaka! 🙇🏽‍♂️❤Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chip är gammaldags-teknik.
   Följ spåret från Fauci till Umeå Universitet på NewsVoice.se.
   Grafen är ledordet.

   Radera
 8. Nu när ryska trupper är i Ukraina får vi förbereda oss att se återupplivandet av nazistiska paramilitärer i Ukraina!

  https://bit.ly/3H5PHmA

  Detta är någonting som inte mainstreammedia tar upp! Enligt uppgifter skulle inte ukrainas befolkning bry sig om att ukrainas nazister skulle gå in och försvara Ukraina! Ett fördömande borde omedelbart komma från FN, USA, Nato, EU och hela världen att låta ukrainska nazister träna på ukrainsk mark för strid mot Ryssland!

  Guds frid

  SvaraRadera
 9. Kära Vänner,

  Krisen mellan Ryssland och Ukraina gör att energikrisen förvärras ytterligare. Något som absolut kommer ha stora konsekvenser för den redan skröpliga världsekonomin med inflation och stigande ränter.

  Vi som står med facit i handen, vet att den svarta hästen, kort inne i vedermödan, kommer att orsaka en ekonomisk krasch.

  http://theeconomiccollapseblog.com/the-global-energy-crisis-just-escalated-to-an-entirely-new-level-and-this-is-just-the-beginning/?fbclid=IwAR3PTgTTGxPyjJPttXUoNEWjZkJI6bnPX5P1kHIJDxsIwG1piY6ZmeoFe-0

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Kära Vänner,

  Det ser allt mer ut som att en krig är oundviklig. Vi kanske till och med talar dagar eller timmar. Ryssland har flyttat sina trupper så långt fram dom kan utan att det kallas invasion.

  En annan tanke som slog mig är hur Kina, Ryssland förbundsförvant, kommer att ställa sig i allt det här. Det kan omedelbart se ut som att Kina kommer fortsätta stödja Ryssland ekonomiskt vid en invasion, men inte militärt. Men om Kina helt plötsligt skulle ändra taktik och väljer att ta Rysslands parti rent militärt, så skulle vi plötsligt ha en ännu mer allvarlig situation som kunde ha förödande konsekvenser.

  Be för vårt land i denna osäkra tid

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Bröder och systrar, det vi nu bevittnar kan faktiskt vara upptakten till det tredje världskriget. Ligger helt rätt i tiden och har börjat som en liten konflikt, precis som den gamla kvinnan i Valdres sade. Och ser man till inblandade aktörer, så finns det helt klart potential för det. Var ytterst vaksamma på händelseutvecklingen nu och Herrens kärlek och nåd önskar jag er alla.

  SvaraRadera
 12. Kära Vänner,

  I går kväll skrev jag att en kommande invasion kunde handla om dagar eller timmar. Det visade sig att det handlade om timmar, och att vi nu har krig i Europa.

  Jag håller helt med vad broder Björn skriver, att det vi upplever just nu har potential till att utveckla sig till ett tredje världskrig och profetiors uppfyllande.

  Återigen bekräftade Herren på ett märkligt sätt. När jag såg nyheter här på morgonen, så i nyhetsinslaget var det en bild på en stridsvagn. På den stridsvagnen stod nr 522 med stor skrift. På samma sätt som jag gjorde på tåget häromdagen. Det var ännu en otrolig bekräftelse på att det vi ser nu kan vara början på slutet och vårt uppryckande.

  Björn skriver att "vi bör vara ytterst vaksamma på händelseutvecklingen nu" och det håller jag helt med om.

  Herren är med oss och håller hela ändetidens utveckling i sin hand, och han kommer mycket snart tillbaka!

  Herrens nåd, frid och kraft

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Någon säger att det är en falsk invasion och Biden och Putin har skrivit fredsavtal med de andra ledarna i Europa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det låter inte så troligt i mina öron, men har du källhänvisning på det du referar till?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Tycker heller inte att det låter relevant och menar att det är desinformation som cirkulerar, därför frågar jag någon på bloggen!

   Lee Wheelbarger sänder live youtube, han har också instruerat Ukrainas specialförband tidigare, har stor kunskap och kännedom om vad som sker!

   Guds frid Mikael

   Radera
 14. Har haft landstigningsfartygen i huvudet, ett bra kamouflage för utplacering av ubåtar, taktisk planering långt i förväg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ropuchaklassen el Pomorniksvävare landstigningsfartyg? De finns överallt och är anpassningsbara för resp ändamål!

   Radera
  2. Guds frid,

   Ja visst är dessa fartyg ett bra kamouflage för att gömma militära vapen och armeer.

   Låt oss fortsätta att be för beskydd över vårt land och våra gränser.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 15. Herren är närmRe en vi någonsin skulle kunna anna inom kort möter vi konungarnas konung vid namn Jesus från Nasaret besegraren jubbla folket käre bröder ich syskon låt unte fruktan och rädsla ta plats i våran hjärtan vi ska hålla ut jubbla spela ära herren amen när vi ser allting uppfyllas sakta och säkert Guds frid alli hopa och herrens välsingelse vi kommer strax mötas i det eviga livet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ett stort amen till det du skriver. Herren är närmare än någonsin och mycket snart ska vi möta vår underbare frälsare och konung!

   Herren är med oss och håller oss nära oss och i sin hand, när vi ser hur profetior uppfylls

   Maranatha

   Mikael

   Radera
  2. Nu har t.o.m Stefan Swärd vaknat.
   https://www.stefansward.se/

   Radera
 16. Intressant både när det gäller våra politikers angrepp på oljor, och det röda vinet. Upp 6:6 Och jag hörde likasom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: ”Ett mått vete för en silverpenning och tre mått korn för en silverpenning! Och oljan och vinet må du icke skada.”

  SvaraRadera
 17. Guds frid,

  Det är intressant när vi upplever utombibliska profetior som bekräftar det vi upplever just nu.

  Jag läste en profetia för ett par dagar sedan och har haft den i tankarna här i dagarna. En kvinna fick följande ord av Herren som publiserades den 16 februari:

  “War begins on February 23rd.” I asked the Lord. “This year?” Jesus said, “Yes. This year.”

  https://444prophecynews.com/war-begins-february-23rd-michelle-katherine-orts/

  Det var precis vad som hände den 23 februari 2022 (amerikansk tid), när Ryssland gick in i Ukraina.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Kära Vänner,

  Samma retorik som Ryssland använder för Ukraina vänds nu mot Israel. Det är Ryssland som helt plötsligt vänder sig mot Israel och säger att "Golanhöjderna tillhör inte er"

  https://www.israel365news.com/266663/the-next-ukraine-russia-tells-israel-the-golan-heights-do-not-belong-to-you/

  FN har fredsbevarande styrkor där, men i 2019 beslutade Trump att USA formellt skulle erkänna Golanhöjderna som israelisk mark

  Mikael

  SvaraRadera
 19. Tack Mikael för dina fina ord om mitt inlägg. Dock kan jag inte låta bli att känna att det är något som inte stämmer i allt detta. Det gnager i mig. För det första gör Putin denna invasion som hela världen varit beredda på ett bra tag. Bara det är konstigt ur perspektivet att Putin är fd KGB agent. Att göra precis det alla förväntar sig. För det andra är priset för detta. Vad vinner Putin på detta gentemot kostnaden? Låt säga att han tar hela Ukraina och inför ett ryskt styrelseskick. Han har då vunnit det landets markyta och säkerställer att den markytan inte ansluter sig till NATO. Men sen då? Hela västvärlden bojkottar Ryssland som svar ekonomiskt. Man måste ha i åtanke att invadera ett land idag är betydligt värre ekonomiskt än det var förr pga den globala ekonomin vi har idag. Sen kostar det enorma summor att hålla det nya territoriet också. Visst, jag har hört rykten om att Kina kommer backa upp Ryssland ekonomiskt om sanktionerna slår hårt. Men trots det har jag svårt att se hur Ryssland ska överleva ekonomiskt. I media talas det om att Putin vill återupprätta ett Sovjetunionen igen. Det är enligt mig helt enkelt omöjligt både ekonomiskt och när det gäller folkviljan. De fristående nationerna vill inte vara en del av en sådan union en gång till. Det skulle alltså utbryta totalt kaos, både ekonomiskt och med folkliga uppror om Putin försökte sig på något sådant. Därtill skall läggas att Putin börjar bli en gammal man. Han skulle knappast ha den fysiska eller psykiska orken att återupprätta ett Sovjetunionen igen med allt arbete det innebär. Men som sagt, det största hindret är ekonomiskt. Här tar det stopp för mig. Jag känner att detta mycket väl kan vara starten på det tredje världskriget men inte enligt den utveckling som det nu pratas om. Putin kan omöjligt invadera Ukraina och sedan nästa land och sedan nästa bara sådär. Det fungerar inte. Enda möjligheten han har som jag ser det är ett massivt blixtanfall från ubåtar utanför den amerikanska kusten där han bombar amerikanska städer och orsakar sådan chockverkan både i USA och NATO att dom blir handlingsförlamade. Jag reagerar också på tidpunkten (inte för själva världskriget utan för Putins del). Varför invadera ett grannland just nu? Och till det priset? När jag såg Putins tal till nationen fick jag känslan av att det var "regisserat". När jag hörde honom tala och såg honom i ögonen så såg jag en gammal och ganska trött man som suttit på sin post lite för länge. Jag fick känslan av att någon högre bestämt talet åt Putin. Det som nu sker i Ukraina är helt enkelt för ologiskt om man ser det ur rent militärstrategiskt och ekonomiskt perspektiv. Så min gissning är att antingen Ryssland eller Kina genomför en blixtattack någon annanstans snart när nu allt fokus är på Ukraina. Genom påverkan från mörkrets furste som ännu inte visat sig.

  Herrens kärlek och nåd till er alla.

  Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Björn.

   Stort tack för de mycket intressanta tankar som du delar. Jag tror absolut att det ligger något i det du skriver. Jag vill dela dina tankar i ett kommande inlägg om det går fint med dig?

   Något som bekräftar det du skriver är ett syskon som har skrivit ett citat från David Wilkerson på det senaste inlägget "Krig i Europa". Där skrivs följande citat från hans bok:

   "Missgärningarnas bägare är full i Amerika, björnen är beredd och färdig att slå till det är nu bara en tidsfråga innan det kommer att ske. De dödliga missilerna kommer från nordpolen. Fruktan och någon sorts övernaturlig impuls kommer att få fienden att slå till. ”Då nu förhärjarna kommer över det norrifrån, säger Herren.” (Jer. 51:48)"

   I följe det som Wilkerson skriver är det alltså fruktan för något och en övernatulig impuls (onda andemakter) som får Ryssland till att slå till.

   Så sent som i dag var Nato ute och varnade för att Ryssland inte är färdiga efter Ukraina. Är det ett blixtanfall som är på väg?

   Jesus kommer snart!

   Varma hälsningar


   Mikael

   Radera