söndag 6 februari 2022

Pekar år 2022 på uppryckandet – del 2

 


Jag har tidigare delar ett inlägg om de 153 fisken, som också kan peka på ett judiskt datum, den 15 dagen i den 3 månaden (153). Om man översätter det judiska datumet till vår kalender, så hamnar vi på den 15 juni 2022. Det som gör det här intressant är att den dagen samtidigt är den judiska högtiden Shavuot eller pingst. En högtid som på ett särskilt sätt vittnar om uppryckandet.

Följande inlägg tar bland annat utgångspunkt i undervisning från en amerikansk broder, som har en spännande Youtube kanal: The Rapture of the King. Han visar på ett slående sätt hur konstellationerna på himlen vittnar om något helt särskilt här till sommar.

Det ska vara tecken i sol, måne och stjärnor

Psaltaren 19:2 – Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk. 

Luk 21:25 - Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån.

Ordet ”tecken” som Herren använder här, betyder ”ett tecken, givet speciellt för att bekräfta eller autentisera”. Herren ger oss alltså dessa tecken för att intyga och bekräfta den sista tidens profetiska uppfyllande.

Herren har bestämt att inte bara jorden, men också himlen ska förkunna Herrens gärningar och storhet och peka på viktiga händelser. Jesus förkunnar att ändetiden är knuten till tecken i solen, månen och stjärnorna. Därför måste vi också titta där, för att se vad Herren vill visa oss. Himlafästet är Herrens sätt att kommunicera med sina barn, för att visa och statsfästa viktiga händelser i historien.

Himlabilden den 15 juni

På morgonen den 15 juni ser vi (från Jerusalem) en unik konstellation av stjärnor och planeter, som kan vara knuten till uppryckandet.

I den röda cirkeln ser vi det som vi kan kalla ”uppryckandets-konstellation”. Den vi ser är en kombination av stjärnbilderna Fisken, Väduren (Lammet), Oxen och Draken (Cetus). Den här konstellation” är något som återkommer varje år, just den 15 dagen i den 3 judiska månaden.

Fisken är en bild på församlingen, där de två fiskarna symboliserar hedningarna och judarna förenade i en och samma kropp. Lammet är en bild på Kristus. Oxen är en bild på Kristus som domaren, och under de andra ser vi konstellationen ”Cetus” (sjöodjuret eller draken), som är en bild på Satan (Jes 27:1).

På samma sätt som när man läser hebreiska, så rör sig himlavalvet (solen och månen) från höger till vänster, och man kan på det sättet se Herrens ordning i ändetidens utveckling. Först sker uppryckandet (fisken först) och till sist kommer Oxen, Kristus, som dömer människan i vedermödan.

Vid uppryckandet ser det ut som att ”fisken” stryper eller håller tag i draken med ett rep omkring dess hals. Den som ”stryper” Satan och håller honom tillbaka är den helige Ande i församlingen (fisken). På ett givet ögonblick träder den helige Ande till sida, genom att flytta ”sina fiskar” och laglöshetens människa (draken) kan fritt träda fram (2 Tess 2:5–8)

Tecknet i himlen – 23 sep 2017

 


Jag har tidigare skrivit om det viktiga och profetiska tecken vi upplevde i himlen år 2017, där vi den 23 september fick vi ett uppfyllande av Uppenbarelseboken kap 12.

Då upplevde vi uppleva kvinnan, som är stjärnbilden Jungfrun, vara klädd i solen, som var vid hennes vänstra axel. Kvinnan hade månen under sina fötter, och hon hade tolv stjärnor vid sitt huvud, bland annat med hjälp av stjärntecknet Lejonet. Hon födde samtidigt planeten Jupiter, som också är känd som ”kungaplaneten”, den största planeten i solsystemet.

Jupiter cirklade runt i ring, och var ”inne” i Jungfrun i cirka 9 månader och 20 dagar, varpå att ”kungen blev född” och Jupiter kom ut ur kvinnan igen. Det har var en symbol på Herren bildligt talat föds en andra gång, en händelse som pekar på Herrens andra tillkommelse och konungens återkomst.

Kvinnan och uppryckandet

Jag tror att det här tecknet vi upplevde för 5 år sedan, vittnade om kommande händelser längre fram på Herrens profetiska tidslinje. Det som är intressant här är att från den sista av de fyra blodröda månar vi upplevde den 28 september 2015, är det exakt 726 dagar till tecknet i himlen den 23 sep 2017. 726 i strongs är det grekiska ordet ”harpazo”, samma ord som vi använder för ”uppryckandet”.

 Tar vi sedan utgångspunkt i datumet från den 23 september 2017, så är det exakt 1,726 dagar fram till den 15 juni 2022. Där kan talet tusen stå som en symbol för det kommande milleniet, och 726 står för uppryckandet (harpazo). Här kan vi se två stora händelser som kan vara kopplade till den 15 juni och uppryckandet.

Himlen vittnade om Jesu födelse


Här ser vi här en bild av himlavalvet, som vittnade om Guds sons födelse för 2000 år sedan.  

Jesus föddes också på den 15 dagen i den judiska månaden, den 25 september 3 B.C. Månen, som här representerar Kristus, var i stjärnbilden Lammet (Aries), och Venus, den klara morgonstjärnan, befann sig i livmodern på stjärnbilden Jungfrun. I hebreisk astronomi hette stjärnbilden Väduren ”Taleh”, och betecknade antingen Simeon eller Gad, och symboliserar ”Lammet” (Lamb of the world). 

Här använder Herren stjärnhimlen, för att förkunna sin sons, det slaktade lammet och ”den klara morgonstjärnans födelse”

Kristus, den klara morgonstjärnan


1 Kor 15:55 - Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd?

Både månen och planeten Venus, den klara morgonstjärnan, har en särskild placering på himlen vid viktiga händelser i historien.

Det var fullmåne när Jesus föddes och när Herren dog på korset. Det kommer på samma sätt att vara fullmåne den 15 juni. När Jesus uppstod från de döda var planeten Venus i stjärnbilden Lammet och månen var precis ovanför stjärnbilden Skorpionen, som är en bild på Satan. Samma scenario upplever vi den 15 juni, då Venus på samma sätt är i stjärnbilden Lammet, och månen är ovanför stjärnbilden Skorpionen.

Då får vi ett uppfyllande av 1 Kor 15, som i förbindelse med vår kropps förvandling proklamerar ”Du död, var är din udd (where, O death, is your sting)!

En måne som pekar på ”smekmånad”


Fullmånen den 15 juni är också en ”supermoon” (supermåne). Det är faktiskt den fullmåne som är störst under hela det här året. Varje fullmåne får olika namn, och den här månen kallas ”en jordgubbe-måne” eller ”honey-moon” (smekmånads-måne).

Något annat intressant är att när månen är som närmast jorden, sker det precis klockan 7:21 p.m. Eastern, och den är då exakt 226,000 miles långt borta. Talet 721 och 226 i strongs betyder ”hans lam” och ”att anlända till en destination”.

Det kan betyda att det här datumet pekar på vår kommande smekmånad med Herren, där brud och brudgum äntligen förenas. Vi är Herrens lam som han hämtar, för att vi ska anlända till vår slutliga destination, vårt kommande himmelska hem.

Tecken i himlen i maj 2022

Ett annat särskilt tecken i himlen är den blodmåne som också är en total solförmörkelse, som sker här i maj 2022. Den är synlig i USA, Sydamerika, Europa, Afrika och delar av Asien. Det här kan vara en sista varning från Herren, som pekar på vedermödans början här i höst. Det tecknet kommer jag att skriva mer om i del 3.

Avslutning

Jag har tidigare skrivit att hela 2022, som är ett Shmita år, ser ut till att bli ett särskilt år, då många saker pekar på både uppryckandet och vedermödans början. Ingen människa vet naturligtvis med säkerhet, men tecknen som Herren vill att vi ska titta efter, lyser kraftigt på den profetiska himlen.

När jag ser ut över året, är det vissa dagar och tidsperioder som sticker ut mer än andra. Här i mitten av juni, är en sådan tidpunkt. När Herren blev född och gav sitt liv på korset, så vittnade himlen om det. Och det ser ut som att himlen på samma sätt vittnar om en liknande profetisk händelse här i mitten av juni, en händelse som kan vara vår himmelska hemfärd. Pingst är på ett särskilt sätt en högtid som vittnar om Jesu komma, och det kan vara på just det sättet, att församlingen upprycks på samma dag som den blev född.

Jag är välsignad att få vara med på den här resan tillsammans med er, och mitt hjärta fröjdar sig över att vi med hast börjar närma oss avslutningen på vår gemensamma vandring.

Herrens rika välsignelse

Mikael

 

 


27 kommentarer:

 1. Amen tack för allt du delar UPPMUNTRANDE Jesus kommer snart Guds RIKA VÄLSIGNELSE över dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för en välsignad och uppmuntrande hälsning. Jag önskar också dig Herrens rika och underbara välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Amen! Vi väntar 🙏 Tack för allt du delar var välsignad 🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.

   Ja, vi tjänar Herren samtidigt med att vi lever i en ständig förväntan på Herrens komma. Han kommer snart!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Kära Syskon,

  I tillägg till det jag redan skrivit, så precis på datumet den 15 juni, går solen in i stjärnbilden Tvillingarna. Solen är i bibeln en bild på Herren, Gud (Psaltaren 84:11) och Tvillingarna är en bild på föreningen mellan Kristus och församlingen.

  http://www.bible-study-lessons.com/Gemini.html

  Det kan vara ännu ett tecken i himlen som pekar på förenandet mellan Herren och hans brud.

  Var välsignade

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Hej, det bör vara den korrekta tidpunkten 🐠〰️🌞〰️👨‍❤️‍💋‍👨〰️❣️👼❣️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, vi vet ju inte med säkerhet, och normalt brukar jag undgå att peka på särskilda datum, för jag vet att det inte alltid för gott med sig. Men här kan jag inte låta bli. Hela 2022 är verkligen spännande och just pingst här till sommar är högintressant. Och det som gör det inressant är just det att himlen också vittnar om det.

   Vi lever i en fantastisk profetiskt tid!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 5. Kära Vänner,

  En välsignad dag i Herrens närhet. Herren känner oss och vet i detalj vad vi behöver. Och där, mitt i dödsskuggans dal, ger han all den kraft, nåd och styrka vi behöver. Vi är aldrig ensamma, för Herren är där, precis brevid, för att upprätthålla oss om vi faller. Varje morgen är nåden och kärleken den samma, och Herren som aldrig kan förändras, fortsätter att välsigna och älska oss med den samma eviga kärlek.

  Psaltaren 121: - Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord. Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar di. Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte. HERREN bevarar dig, HERREN är ditt skydd på din högra sida. Solen skall inte skada dig om dagen, och inte månen om natten. HERREN skall bevara dig från allt ont, han skall bevara din själl. HERREN skall bevara din utgång och din ingång från nu och till evig tid.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skall jag svara när min fru lider och undrar, varför blir inte jag helad, hon har svårt att resa sig upp, ramlar lätt?

   Radera
  2. Guds frid,

   Tack för att du delar den här frågan, som verkligen fyller mycket i många kristnas liv. Vi vet att Herren bar all vår synd och sjukdom på korset, men ändå är det många kristna som kämpar just med sjukdom och andra svårigheter i sitt liv. Herren bar det på sig (Jes 53:4).

   Det betyder att Jesu korsdöd innebär att sjukdomar en dag ska upphöra, på samma sätt som döden. Men inte ännu. Sjukdom skiljer ingen från Herren, på samma sätt som synden gör. Även om många blir helade i detta jordelivet och Herren gör fantastiska under, så ser vi ändå att fina underbara kristna människor går sjuka in i evigheten. Sjukdom och död är en prövning för oss, och först när Jesus kommer tillbaka så går Guds planer i fullbordan. Men här under väntetiden finns det dessvärre både sjukdom och död. Kroppens uppståndelse har ännu inte ägt rum, så därför blir även vi kristna sjuka.

   Jag vill gärna uppmana hela forumet här att lyfta din fru fram i bön och både be om helande i hennes kropp, men också kraft att gå igenom det så länge det pågår. Han önskar att ni ska veta, att Herren är med er i varje andetag i allt vad ni går igenom och han känner din frus lidande. Jag ber att Herren ska omsluta er med sin nåd, kärlek och kraft och genomströmma era liv med helande kraft.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Tack
   Jesu ord i Matt 17:20 , ger oss ett hopp.

   Han svarade dem: ”För eder otros skull. Ty sannerligen säger jag eder: Om I haven tro, vore den ock blott såsom ett senapskorn, så skolen I kunna säga till detta berg: ’Flytta dig härifrån dit bort’, och det skall flytta sig; ja, intet skall då vara omöjligt för eder.”

   men det känns lika tungt som när jag försöker lyfta upp henne från golvet, hennes muskler hjälper inte till, utan är som gelé.

   Radera
  4. Guds frid,

   Jag förstår att situationen är tung för er båda. Både för din fru som lider av dessa krämper, men också för dig som står brevid och ser på och ska vara ett stöd.

   Jag ber för er båda att Herren ska hjälpa, hela och ge kraft på ett övernaturligt sätt.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Kära Vänner,

  Jag vill rekomendera följande inlägg (tyvärr på engelska) som på samma sätt pekar på 2022 som ett helt särskilt år. Skribentet delar 20 saker som gör att det här året och särskilt Nisan 1 (2 april) är högintressant.

  https://www.prophecynewswatch.com/article.cfm?recent_news_id=5200

  Något av det som framhävs är Daniels 70 års veckor, det 50:e jubelåret, den elfte Shmita veckan och Bethlehems stjärnan i 2015, som kunde ha varit en 7 års varning.

  En del av de saker som tas upp i inlägget har jag redan skrivit om, andra saker kommer med i del 3 som kommer ut i nästa månad.

  Jesus kommer mycket snart!

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Varför förbereda inför nöd och svåra tider? Exempel hur HERREN förser! Mycket bra predikan av Carmelia Adeström!

  https://bit.ly/366m1Jr

  Guds frid

  SvaraRadera
 8. Kära Vänner,

  Iran presenterade i dag missiler som kan nå Israel och regionala amerikanska baser på 145 mils avstånd. Israels närmaste punkt från Iran är cirka 100 mil.

  https://www.timesofisrael.com/iran-unveils-new-missile-said-to-put-israel-us-regional-bases-within-range/

  Det här är naturligtvis ett stort hot mot staten Isreal och det judiska folket. Iran fortsätter med samma vanliga retorik och säger att detta bara är i "avskräckande" syfte.

  Be för Israel!

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Hej Mikael!
  Har du möjlighet att hjälpa mig med ett ämne som har koppling med bibeln och kultur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Du ska vara välkommen, så vill jag göra mitt bästa för att hjälpa

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 10. Kära Vänner,

  DEFCON - dvs. den beredskapsskala som används USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkorna. Skalan går från 1-5, där 5 är normal fredstid och 1 absolut högsta beredskap.

  https://www.defconlevel.com/european-command-news.php

  Just nu så är DEFCON i Europa satt till nivå 2, som betyder ytterligare förstärkt beredskap, dvs. strax under högsta beredskap.

  Det är ett väldigt känsligt läge just nu och tiden får visa hur det kommer att utvecklas. Men situationen har utvecklat sig på det sättet att hela Europa följer med och avvaktar Rysslands drag.

  Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ett uppskruvat läge! Tror du Mikael att vi kan bli angripna?

   Radera
  2. Guds frid,

   Det är ju en väldigt svår fråga, men jag tror att i princip allt kan hända från och med nu och fram till höst.

   Om vi nu är så långt som jag tror, så pekar många saker på ett uppryckande här i 2022 och vedermödans början här på hösten. Skulle det i så fall stämma, så är vi cirka ett halvt år från vedermödans början och då tänker jag att vi kan förvänta vad som helst.

   Om vedermödan skulle inträffa här till höst, så är det ju i princip samma politiska aktörer som är på världsscenen just nu, som om mycket kort tid kommer att starta ett tredje världskrig. Så det är med andra ord något som fortfarande håller dem tillbaka, så det först kan inträffa när Herren tillåter och bestämmer det.

   Som jag har nämnt tidigare vet vi att det finns många utombibliska profetior som bland annat har med Sverige att göra. Vi ber och hoppas att Herren ger oss nåd, så att vi inte är här när det bryter ut. Så ja, jag tror att det bryter ut ett krig som kommer att vara början på det tredje världskriget. Men frågan är om församlingen kommer att uppleva det, eller om Herren rycker oss upp innan dess?

   Och det är det som är den svåra frågan och något som vi får lägga i Herrens händer. Vi får välga att inte bli skrämda av dessa rykten, men välja att tro på att Herren tar hand om oss. Det som är uppmuntrande i allt det här, är att tiden vittnar om att vi är på väg hem!

   Så vi får låta Herren och hans återkomst vara vår tröst, ljus och hopp i denna mörka tid.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Det stämmer med det du skriver om sedan hösten 2017 och händelser som sätter igång en kommande vedermöda sju sigill, sju trumpeter, sju vredesskålar! Apokalypsens fyra ryttare där den röda ryttaren beskriver när freden tas bort från jorden, det är kanske det vi ser hända nu. Jeremia kap 25:15 och framåt beskriver också den tid som väntar oss och krig över hela världen, vers 32 Så säger Herren Sebaot: "Se! Katastrof sprider sig från nation till nation; en mäktig storm stiger upp från jordens ändar" Men vi ska förtrösta i Herren Jesus Kristus och vi vet att det är segrande!

   Det är väldigt nära till hands vedermödan om det inte redan är över oss och är det inte så att vi rycks upp behöver vi kanske genomlida en del av den, det finns förstås funderingar över den biten och hur det sker, men som du säger är hösten nära. Jag tänker att vi som nation inte har varit i krig och haft turen att inte drabbats av den grymhet och lidande det innebär. Som någon fler har skrivit behöver vi förbereda oss andligt och mentalt även om vi påverkas av allt brus. Vi har aldrig i modern tid sett den enorma mobilisering utanför våra gränser, ibland har jag tänkt att det fattas datum på en del bilder och att det skulle kunna ha varit för flera år sedan all mobilisering, men det är kanske aktuellt just nu. Vi känner en värnpliktig som gör tjänst och frågade lite men denne säger "lugna puckar" ingen större oro!

   Guds välsignelse

   Radera
  4. Guds frid,

   Tack för att du delar dina tankar och delar Jeremia 25. Ja, det är en katastrof och en mäktig storm som snart kommer blåsa över vår värld. Vårt hopp står till vår underbare frälsare och Herre.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 11. Kära Vänner,

  I nästa inlägg här på söndag, så kommer jag att dela några av de naturkatastrofer och naturliga cykel som bekräftar det som kommer ske under vedermödans tid. Vi har precis börjat en ny solcykel som når sitt maximum år 2025/2026 - alltså i mitten av vedermödan om den börjar här till höst.

  Redan nu kan vi se hur desssa solstormar och solfläckcykel påverkar jorden. Häromdagen så slog en geomagnetisk storm in över jorden och skadade cirka 40 satelliter i jordens bana.

  https://www.cnet.com/news/spacex-starlink-satellites-doomed-after-geomagnetic-storm-hits-earth/

  I vedermödans tid är solen ett redskab från Herren som bland annat kommer att bli använt vid den första basunen och i förbindelse med vredesskålarna.

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Vad kan man skriva om med koppling bibeln och kultur. Har du nån bra ide tema?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Ett intressant ämne är ju hur bibelns kultur ibland skiljer sig ganska rejält från den samfundsutveckling vi upplever. I samfundet är det ganska stort fokus på självutveckling och en stark tendens att sätta dig själv i fokus. Det är jo en ganska stor motsättning, där fundamentet i den kristna tron är att göra en skillnad för andra. Vad betyder det att älska andra som dig själv, och hur kan det förenas i en tid där människans egna behov är det centrala.

   Jag vet inte om det är något sådant du tänker på och kan använda?

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 13. Kära Vänner,

  Detta vittnesbörd blev delat på inlägget "Pekar uppryckandet på år 2022 - Del 1. Jag vill gärna dela det här också:

  This word is from a Finnish sister named Helena;

  On Christmas Eve 2021, I received 256 from the Lord, which I understood to mean the number of days, that is, I counted that 256 from 2022, which is about to begin, and it will fall in mid-September. I believe something will happen then, it will be in the lord's hands what, but when this people have not repented very visibly, some punishment or trial is coming.

  I have also had to cry a lot for Finland.

  Min kommentar:

  Det här vittnesbördet pekar på ett datum i mitten av September. Det skulle i så fall stämma väldigt bra överrens med vedermödans början, som i så fall börjar vid Rosh Hashanah i höst. Det som är intressant är att Rosh Hashanah i år är den 27 september - dvs. i månad 9 och dag 27. Det vi vet är att i Daniels bok kapitel 9:27 är där att Daniel beskriver Antikrist som ska "statsfästa ett förbund med de många under en vecka" är beskrivet. Det vill säga den handling som startar vedermödans tid.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Den kanadensiske armémajoren Stephen Chledowski talar ut och säger sanningen om tyrraniet i Canada!

  https://bit.ly/3BdrCci

  Gud välsigne denne man som står rakt upp mot förtrycket och kämpar för friheten!🙇🏽‍♂️❤🇨🇦

  Guds frid

  SvaraRadera