söndag 13 februari 2022

Solcykel når sitt maximum i mitten av vedermödan – År 2025/2026

 


Upp 8:7 - Den första ängeln blåste i sin basun. Då kom hagel och eld, blandat med blod, och kastades ner på jorden. En tredjedel av jorden brann upp, och en tredjedel av träden brann upp, och allt grönt gräs brann upp

Upp 16:8-9 - Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. Människorna brändes av stark hetta och hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor. Men de omvände sig inte så att det gav honom äran. 

Herrens domslut

I vedermödans tid, när Herren dömer jorden, så gör han det genom sigill, basuner och vredesskålar. Varje sigill, basun eller vredesskål betyder fruktansvärda domslut som på olika sätt påverkar människan och jorden. Det första som händer är att Herren bryter det första sigillet, som kommer att vara början och startskottet på den 70:e årsveckan. Den tiden sträcker sig helt fram till Harmageddon, där Jesus själv griper in och avslutar den stora nöden genom att sätta sina fötter på Oljeberget och besegrar sina fiender.

Samtidigt talar uppenbarelseboken talar om sju specifika domar under vedermödan, som är domen över Babylon, domen över Antikrist, domen över den falske profeten, domen över kungarna, domen över Gog och Magog, domen över Satan efter 1000-års riket och domen över de ofrälsta framför den stora vita tronen, innan vi går in i evigheten med Herren.

Solcyklel och vedermödan

När Jesus bad oss om att titta efter tecken i himlen i Luk 21, så kan det ibland bara handla om att jämföra det vi upplever i naturen av naturliga tidscykel och med det som bibeln profeterar ska komma. Något som kan vara intressant är när vi jämför de naturliga solcyklar som sker med 11 års mellanrum, med den sista årsveckan som kan få sin början här på hösten 2022. Då kan det se ut som att dessa solutbrott når sitt högsta, samtidigt med att den första basunen ljuder ungefär vid mitten av vedermödan. 

Vad är en solcykel

En solcykel, eller solfläckscykel som den också kallas, är den tidsperiod då solens solfläckar når sitt maximum och till nästa gång det inträffar. Enligt forskarna så varar en tidsperiod ca 11 år innan en ny solcykel går i gång. Många forskare är eniga i att vi precis har gått in i en ny period, och att dessa solfläckar och solutbrott vill nå sitt maximum i just 2025-2026. Solstormar börja på solens yta, men har effekt långt utanför solen. Man vet att det i värsta fall kan slå ut tekniska system jorden och orsaka stora problem i samhället.

Avslutning

När vi når mitten av vedermödan så kommer den första basunen resultera i att en tredjedel av jorden kommer att brännas upp. När vi når den fjärde vredesskålen får solen ”makt” att bränna människan med eld. Solen kommer med andra ord att vara ett redskap för Herren, på det sätt han kommer döma människan. 

Vi vet att vi precis har gått in i en ny solcykel, och det kan vara på det sättet att den toppar ungefär i mitten av vedermödan. Är det ännu ett tecken som visar på den tid vi lever i, och som bekräftar händelser längre fram i tiden? Herren förbereder alla aktörer, som också innebär stjärnor och planeter, och förbereder dem för den sista och avgörande årsveckan. Tecken i himlen och på jorden pekar på att Herren mycket snart kommer tillbaka.

Jesus kommer snart!

Mikael

 

20 kommentarer:

 1. 🗣 = miTTen 🎯〰️👁〰️🌞〰️👃
  Here comes the sun do, do, do
  Here comes the sun
  And I say it's all right
  Little darling, it's been a long cold lonely winter
  Little darling, it seems like years since it's been here
  Here comes the sun do, do, do
  Here comes the sun
  And I say it's all right
  Little darling, the smiles returning to the faces
  Little darling, it feels like years since it's been here
  Here comes the sun do, do, do
  Here comes the sun
  And I say it's all right
  Little darling, I feel that ice is slowly melting
  Little darling, it seems like years since it's been clear
  Here comes the sun do, do, do
  Here comes the sun
  And I say it's all right
  Here comes the sun do, do, do
  Here comes the sun
  And I say it's all right
  🏞: MuSixⓂ️atch🪄
  Låtskrivare: George Harrison

  SvaraRadera
 2. Guds frid,

  När jag läser texten på sången så tänker jag på två saker. Dels på solen som ett värktyg som kommer att bli använt i förbindelse med Herrens domar. Men också solen som en bild på Herren, där mycket snart att den "mörka vintern" snart är över och en ny dag gryr för Herrens barn, där Herren, Rättfärdighetens sol, kommer att lysa på oss.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Stor frihetsdemonstration påbörjad idag i Israel!

  https://bit.ly/3sFpXIv

  Folket i Israel har tröttnat på restriktionerna! Grupper på väg mot Knesset och Högsta Domstolen! Män och kvinnor blåser i shofar! HERREN strider för sitt folk! Gud välsigne Israel🙇🏽‍♂️❤🇮🇱

  Guds frid

  SvaraRadera
 4. Blåser i shofar, är det "signalen" ����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag är inte säker på att jag förstår din fråga. Undrar du om den sista basunen är en shofar, eller om vi är tvugna att vänta till höst till "Feast of Trumpets" (hösthögtiderna) när det blåses i Shofar?

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Jag tänker på sista basunen, plötsligt vid ett udda tillfälle används shofar.

   1Korinterbrevet 15:51-52, "Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas.

   Radera
  3. Det är änglar som blåser i basunerna! Det som skedde idag var människor som blåste i sina shofarer och det är mycket sannolikt att de kommer fortsätta framledes också! Det judiska folket har tröttnat på alla restriktioner och blåser för frihet! Intressant är att grupper kommer gå eller/och köra runt Knesset flera varv och det är inte osannolikt att de kommer blåsa i sina shofarer till dess Knesset faller! Om det blir bokstavligt såsom på Josuas tid😊 eller att regeringen faller med Bennet i spetsen eller både och vet bara Gud! Men en sak är säker! De kommer inte ge sig ty de står rakt upp i striden mot förtrycket och kämpar för friheten och ber till Gud! Den stora frihetsrevolutionen som började i Canada sprider sig i alltfler länder och nu har den kommit till Israel! Det judiska folket som kämpar mot förtrycket fredligt och med kärlek har Gud med sig liksom alla andra folkslag runtom i världen!

   Guds frid

   Radera
  4. Men det står att vi har änglar ibland oss.
   Hur ser vi skillnad på änglar och människor?

   Heb 13:2
   Förgäten icke att bevisa gästvänlighet; ty genom gästvänlighet hava några, utan att veta det, fått änglar till gäster.

   Radera
  5. Guds frid,

   Då förstår jag din fråga. Du undrar om den trumpet som ska ljuda i förbindelse med vårt uppryckande är en shofar?

   Ja, det är ju en spännande fråga, men dessvärre är den grekiska översättningen i nya testamentet inte helt tydlig. I GT finns det två slags blåshorn eller trumpeter, som det israeliska folket skulle förhålla sig till. Det ena var en Shofar och det andra var två silvertrumpeter. Bägge användes vid olika syften, och i den hebreiska grundtexten kan man se skillnad på dessa två blåshorn. Men i den grekiska översättningen har skillnaden dessvärre fallit bort, så både trumpeter och Shofarer blir översatt med samma ord, nämligen trumpet.

   Kort sagt, kan man säga att Shofaren används vid bestämda och förutsagda tillfällen, vid högtider, vid en nymåne, det judiska nyåret, jubileumsår etc.

   I 4 mos 10 kan du läsa om silvertrumpeten som Herren gav befallning till Moses om:

   ”Gör dig två silvertrumpeter, i hamrat arbete ska du göra dem. Du ska använda dem när församlingen ska sammankallas och när lägren ska bryta upp. 3 När man stöter i dem båda ska hela församlingen samlas hos dig vid ingången till uppenbarelsetältet.”

   Skillnaden på de två är som sagt att Shofaren används vid förutbestämda tidpunkter, medan silvertrumpeten används och kommer utan förvarning. De skulle användas när församlingen skulle sammankallas och lägren skulle bryta upp. Det vill säga att när man flyttar sitt tält, för att bryta upp på en annan plats. Så när man tänker på syftet och det sätt man använder silvertrumpeten på, så kan det ju låta som själva uppryckandet för oss. En signal som kommer utan förvarning, för att vi ska bryta upp och församlas vid ”uppenbarelsestältet”, som är Guds tron.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  6. Guds frid,

   Du skriver:

   Men det står att vi har änglar ibland oss.
   Hur ser vi skillnad på änglar och människor?

   Heb 13:2
   Förgäten icke att bevisa gästvänlighet; ty genom gästvänlighet hava några, utan att veta det, fått änglar till gäster.

   Ja, det är också en bra fråga. Jag har självt mött människor som har mött "människor" som har förmedlat eller gett ett budskap från Herren, men som möjligtvis kan ha varit ett sändebud från Herren. I och med att de kommer och utger sig för att vara en människa är det naturligtvis väldigt svårt att se skillnaden, och frågan är om det är viktigt?

   Jag tänker att syftet med deras besök är det avgörande. Här använder Hebrebrevets författare änglar som exempel för att uppmuntra till gästfrihet. Så jag tänker inte att det är själva ängeln som är viktigt här, men mer vad det gör vid oss och det som Herren vill förmedla.

   Jag har aldrig själv sett en ängel men nära släktingar har, och det gjorde en stor skillnad för dem i den konkreta situationen.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Vaccinerade drabbas av dödfödslar och missfall! Stor undersökning i Israel!

  https://bit.ly/3BpfOnu

  Ni som följer Reiner Fuellmich i rättegången Grand Jury har dokument att dödligheten bland de vaccinerade i hela världen har ökat med 34% sedan september månad 2021! Det handlar om folkmord! I höst är det ödesval för Sverige! Regeringen måste avsättas och stora förändringar ske i riksdagen! Jag rekommenderar att alla röstar på Knapptryckarna som är folkets röst och står för direkt demokrati!

  Guds frid

  SvaraRadera
 6. Kära Vänner,

  Det känns som att vi är inne i ett avgörande ögonblick just nu, där det blir väldigt intressant att följa utvecklingen.

  Tiden kommer att besvara många obesvarade frågor just nu - är Rysslands tillbakadragning tillfällig, är det här ett strategiskt drag från Ryssland som betyder lugnet före stormen? Är det vi uppelver ett spel för gallerierna, men verkligheten är att vi står på kanten av ändetidens krig?

  Som jeg er det så är vi så långt i ändetidens skeende, att vi i princip kan förvänta att vad som helst kan hända. Krig kommer men frågan är när? Rykten om krig i Europa kommer fortsätta, men frågan är när Herren tar bort freden jorden?

  I går tittade jag på nyheterna och dom visade ett ryskt tåg med militär utrustning. Just på den tågvagn dom visade i tv, stod nummer 522 med stor skrift. Jag kände att jag skulle slå upp ordet i strongs för att se betydelsen. Talet 522 betyder "to lift off, i am taken away, remove (Lyftas upp, jag är borttagen, förflytta) För mig var det en bekräftelse på att det vi ser och upplever just nu är knuten till uppryckandet, vedermödans tid och ändetidens krig. Herrens brud kommer med andra ord att bli förflyttad i förbindelse med allt det här.

  Tiden är inne för ändetidens och profetiors uppfyllande.

  När jag upplever allt det här som händer runt omkring oss, så ger det mig en ännu större längtan att dra när till Herren. Löftet är då att han också vill dra när till oss.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kära Vänner,

  Det börjar röra på sig ordentligt på den Ukrainska sidan här i kväll.

  https://www.youtube.com/watch?v=eXNdhPoea20&t=0s

  Båda sidorna beskyller varandra för att vara skyldig i den uppblossade konflikten. Får det här fortsätta att eskalera, så ser det dessvärre ut som att det är svårt att ungå en beväpnad konflikt.

  Guds frid

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt nog väntat att om Ryssland vill ta Ukraina då skapas en situation för att kunna skylla på, så har många gjort förut.

   Radera
 8. Putins motiv med Ukraina! Vad media inte talar om för oss!

  https://bit.ly/3I4QKVl

  Guds frid

  SvaraRadera
 9. Trudeaus vice premiärminister är emot truckers och stolt över sin ukrainske morfars samröre med nazister under andra världskriget!

  https://bit.ly/3JExq1f

  Avslöja mörkrets gärningar! Sveriges regering är helt tysta om misshandeln av fredliga demonstranter i Canada! FN och EU säger heller ingenting! Hela västvärlden driver på att Ryssland ska anfalla Ukraina! Ryssland vägrar att gå med i The New World Order! Den onda agendan börjar få bråttom! Världsregering bildas nästa år i FN! FN är Babylon! Erdogan utropar det ottomanska imperiet också nästa år! Det börjar hända en hel del nu som kommer chocka världens medborgare särskilt dem som sover! Bröder och systrar! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt för den svåra tid som nu kommer! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige kommer dock inte att vara ett stort mottagarland för ukrainska flyktingar, säger statsminister Magdalena Andersson (S). Hon uppger sig redan ha varit i samtal med EU för att begränsa möjligheterna för ukrainare att komma till Sverige.

   Sverige prioriterar länder i alfabetisk ordning.
   Afghanistan
   Arabien,

   Iran
   Irak

   Ukraina.

   Radera
  2. Magdalena Andersson och regeringen är livrädda för namnet Jesus.
   Och med all rätt.
   Oavsett vilket är det bara signalpolitik då Sverige än idag har ett extremt "lens/Lesse" system främst från Afrika, men en anledning tror jag är av ekonomiska skäl.
   Att det är lättare att luckra upp svenska folkets kampvilja genom att använda flyktingar som kommer.

   Radera