lördag 28 maj 2022

WHO:s profetiska analys över världssituationen!


"Världen står inför "formidabla" utmaningar, inklusive Covid, kriget i Ukraina och apkoppor. Vi står inför en formidabel konvergens av sjukdomar, torka, svält och krig, drivna av klimatförändringar, orättvisa och geopolitisk rivalitet"

(Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektör för WHO)

 

Kära Syskon,

Den 16 januari skrev jag inlägget ”Pekar 2022 på uppryckandets år”. Där inledde jag med att skriva följande:

”Det här är kanske ett av de viktigare inläggen jag någonsin har skrivit. För om det här stämmer, så kommer uppryckandet att ske någon gång från och med nu och fram till hösten 2022. Hösten 2022 kommer vedermödan att inledes, och 7 år senare kommer Herren tillbaka och sätter sina fötter på Oljeberget. Hösten 2029 blir också då att vi går in i det sista årtusendet och Gudsriket på jorden upprättas.”

Herren har tiden i sin hand, och vi kan bara tyda dessa tecken som vi ser. Men med tanke på den utveckling och det vi upplever på i princip alla områden, så har min tro på att vi lever i tidens avslutning, inte blivit mindre. Vilken fantastisk nåd och härlighet, att vi närmar oss Jesu dyrbara återkomst och vårt himmelska hopp. I takt med att allvarstiden och mörkret har tilltagit så har den inre glädjen tilltagit, för vi kan se och uppleva att vårt uppryckande närmar sig.

Apkoppor sprider sig

Apkoppor är en virustyp som många kanske inte kände till tidigare, men som nu får allt större uppmärksamhet. WHO, Världshälsoorganisationen, har varit ute för att varna och ge globala riktningslinjer. Samtidigt ser vi att den nu sprider sig med ganska stor hastighet över hela världen.

Vilken betydelse kommer det att ha för världsutvecklingen och är det början på en ny pandemi? Det här viruset har funnits till i lång tid, men varför sprider den sig helt plötsligt med så stor hastighet och är den en del av ändetidens profetiors uppfyllande? Oavsett vad, så är det väldigt intressant att detta nya virusutbrott kommer precis i kölvattnet av covid.

Den första vredesskålen

Upp 16:2 - Och den förste gick bort och tömde sin skål över jorden, och onda och svåra bölder slog upp på de människor som hade vilddjurets märke och som tillbad dess bild.

Något som är intressant med detta virus är att några av sjukdomssymtomerna man upplever vid denna smitta är hudutslag med blåsor. Det påminner om det som människan kommer uppleva när Herren tömmer den första av de sju vredesskålarna över jorden i vedermödans tid. Det kommer att resultera i att människor som har tagit vilddjurets märke, får ”onda och svåra bölder”. Ordet böld i grundtexten betyder helt enkelt ”sår”. Det vill säga precis samma symtom som vid apkoppor.

USA lovar att stödja Taiwan vid kinesisk invasion

Oron för kinesisk invasion ökar och nationalister hetsar för invasion av Taiwan. Taiwan svarar igen och rustar för krig. Taiwan är en liten demokrati med 23 miljoner invånare, men som i många år har hotats av Kina, det stora grannlandet. Landet har varit en del av Kina i tio år i slutet av 1800-talet, och därför åberopar Kina deras rätt till landet. Kina varnar samtidigt USA för konsekvenser om de blandar sig i konflikten.

Kina varnar USA för att det här är på väg till att utvecklas till en ”farlig situation”. Den farliga situation som Kina varnar för, kan komma om den amerikanska sidan fortsätter att stödja Taiwan. Samtidigt har Biden varit ute och uttalat sig om att ”USA kommer att försvara Taiwan militärt om det skulle komma en kinesisk invasion” Det vi upplever här är potentiellt lika farligt som Ukraina-kriget, och skulle snabbt kunna utveckla sig till ett reguljärt krig mellan dessa två stormakter.

Avslutning

Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektör för Världshälsoorganisationen (WHO), talade i Genève, där FN:s hälsomyndighets experter diskuterade utbrottet av apkoppor i 15 länder utanför Afrika. I sitt tal uttalade Tedros sig närmast profetiskt, när han satte ord på världssituationen i dag:

"Världen står inför "formidabla" utmaningar, inklusive Covid, kriget i Ukraina och apkoppor. Vi står inför en formidabel konvergens av sjukdomar, torka, svält och krig, drivna av klimatförändringar, orättvisa och geopolitisk rivalitet"

Den här världen ser och upplever samma tecken som Guds församling och bekräftar födslovåndornas tid, som kommer att leda till, att Herren utlöser sina domslut genom sigill, basuner och vredesskålar.

Du lägger kransen om min hals.

Du lägger kransen om min hals. Denna oförtjänta och efterlängtade segerkrans. Det betyder att jag har sprungit mitt sista lopp, vandrat min sista mil och för första gången får fullständig ro och vila. Krafterna räckte till sista upploppet, för att jag till sist kunde sträcka mig över den efterlängtade mållinjen. Jag kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. Jag höll fast i din nåd, och lät ingen stjäla min krona. Nu väntar mig evighetens härlighet och din ljuvliga närhet.

Jesus kommer snart!

Mikael

 

 

44 kommentarer:

 1. Spännande och hoppingivande att det kan vara så nära. Gud är god, stor och mäktig. Jesus har segrat på korset en gång för alla. HAN offrade sin enfödde son!!! Så underbart fantastiskt och stort att jag saknar ord. GRV

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid

   Jag instämmer i ditt lov till vår älskade Herre. Vi tillhör Herren, vi är den sista generationen och vi kommer att se ändetidens profetior uppfyllas. Vi kommer att uppleva det att bli uppryckta tillsammans med de som är insomnade. Jesu dyrbara blod, hans frälsande kraft och eviga seger på korset kommer att föra oss ända hem.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Guds frid,

  Om det är någon som inte har tagit del av de fem inlägg, där jag argumenterar för att just det här året är något helt särskilt när det gäller Herrens komma, så delar jag dem igen.

  För om det här stämmer, så lever vi i ett Shmita år, där vi här i höst går in i en ny årsvecka. Om 7 år, efter denna årsvecka, har människan nått 6000 år efter skapelsen och det 7 årtusende kan börja. Hösten 2029 är samtidigt ett jubelår och avslutar både en 50 års och 120 års cyklus. Tecken pekar med andra ord på att vedermödan får sin början här till höst 2022. Så därför menar jag att vi är igång med den slutliga nedräkningen som både handlar om församlingens uppryckande och vedermödans början.

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/01/de-153-fiskarna-och-uppryckandet.html

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/01/kanner-du-tiden-vi-lever-i.html

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/02/pekar-ar-2022-pa-uppryckandet-del-2.html

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/03/pekar-uppryckandet-pa-2022-del-3-sista.html

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/04/pekar-uppryckandet-pa-ar-2022-del-4.html

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Är det något chip eller stämpel på handen som kan vara på gång då? Om man får blämmor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Vi är absolut på väg mot vilddjuretsmärke, som kommer att införas av antikrist och den falske profeten. Även om vi inte är där ännu, ser vi förberedelserna till det, där både system och tecknolologi är på klart

   http://denytterstatiden.blogspot.com/2021/09/pa-vag-mot-vilddjurets-marke.html

   Mikael

   Radera
  2. OK! Tack för svar Mikael! De som tar märket kommer få bölder på kroppen, kan stämpel färgen till märket innehålla något som gör människorna mottagliga för kopporna?

   Radera
  3. Jag tror fortfarande att vaccinregistret, ihop med QRkoden, kan bli tvingande över hela världen, då får du inte köpa sälja resa, det skulle inte förvåna mig om flygbolagen kommer kräva test av alla sorters virus, innan du får resa, vaccinregistret finns redan, där kan många både nya och gamla sjukdomar registreras.

   Radera
  4. Det gäller redan sedan juli förra året, EU samkör registret mellan länderna vilket de egentligen inte har rätt till, men något behöver vara på eller i märket för att ge utslag bölder Upp 16:2!

   Radera
 4. 🇸🇪🧩E〰️W🧩🪙〰️🧑‍⚕️〰️🥼😜🥼 /// There's a man I've found
  Could bring us all joy
  There's a doctor I've found could cure the boy
  A doctor I've found can cure the boy

  There's a man I've found could remove his sorrow
  He lives in this town let's see him tomorrow
  Let's see him tomorrow

  SvaraRadera
 5. På Twitter återger Miljöpartiets officiella konto höjdpunkterna i språkrörens valupptaktstal. Märta Stenevi sa bland annat att partiet ska ”göra kaos” med alla som står i vägen för partiets politik. Uttrycket är hämtat från de kriminella invandrargängens vokabulär och betyder att man ska begå grova våldshandlingar.

  Samnytt har i en rad artiklar rapporterat om hur delar av Miljöpartiets anhängare inför valet iscensatt brottsliga aktioner för att marknadsföra det man kallar ”klimaträttvisa”.

  Brotten legitimeras med domedagsprofetior om jordens påstått nära förestående undergång.

  SvaraRadera
 6. Är detta sanning, min läkare är fortfarande lika hjärntvättad.
  https://newsvoice.se/2022/05/17000-lakare-brott-mot-manskligheten-massvaccinationerna-mot-covid-19/

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://denytterstatiden.blogspot.com/2021/09/pa-vag-mot-vilddjurets-marke.html Det handlar alltså om en samordning steg för steg och en konvergens av olika saker innan allt är på plats. Världen ser detta på ett sätt, både för och emot men om de inte har Jesus har de ingen lösning på problemet. De som gjort klart sin karriär kan tala. Det är många tecken i tiden som talar för att detta är sista tiden men den som fått detta injicerat har inte tagit emot ngt märke, ännu. Detta är förstadie till något mer.

   Radera
 7. Ev historisk meteorskur 30-31 maj. Har inte hänt sen 1966. Börjar himlens makter skakas?

  https://www.forbes.com/sites/jamiecartereurope/2022/05/29/up-to-100000-shooting-stars-an-hour-and-a-2-crescent-moon-after-sunset-what-you-can-see-in-the-night-sky-this-week/?sh=154ee0e74e48

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det du delar! Ja, allt som kan skakas just nu blir skakat ordentligt i sina grundvalar. Och dessa kraftiga tecken visar sig både på jorden och i himlen. Guds klocka är 1 minut i tolv och Jesus kommer mycket snart tillbaka. Vi längtar efter att se Herrens heliga ansikte.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 8. Glömde skriva, Är det inte ovanligt mycket som händer på stjärnhimlen nuförtiden? Blodmånar, supermånar m m 🤔 Tror Jesus kommer snart, längtar. GVD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det har du helt rätt i. Det som är intressant är att allt kulminerar just nu och kraftiga tecken pekar på både uppryckandet och vedermödans början. Men det är också himmelska varningar som vi kan se har visats sig under flera år. Så den profetiska händelse som snart kommer att utspela sig har Herren visat på, inte bara i år, men också under de senaste åren. För mig var ögonöppnaren 2017, då vi såg ett uppfyllande av Uppenbarelseboken kap 12:

   http://denytterstatiden.blogspot.com/2022/02/pekar-ar-2022-pa-uppryckandet-del-2.html

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 9. Guds frid!

  Det som vi nu ser hända, mitt framför våra ögon, är ingen tillfällighet eller slump. Allt är i enlighet med den agenda som denna världens furste har för att upprätta sitt rike. I denna mening, Antikrist och den Nya världsordningen, NWO. Covid-19,Lockdown, inflation, kriget i Ukraina, matbrist, spänning mellan USA o Kina över Taiwan., Och nu nya virus...

  Eliten, Globalisterna, dessa härskare och deras herre satan, Lucifer har av Gud fått tillåtelse att föra fram positionerna. Nej, det är ingen konspirationsteori, konspiration? Ja absolut, men ingen teori utan en verklighet. Denna sataniska plan har sedan urminnes tider, ja allt sedan Nimrods dagar, väntas på att sättas i gång. Fienden vet inte när Gud låter hämta sin Brud, sin Församling, därför har han haft en potentiell man till rollen som antikrist, i varje generation.

  Ja Vedermödan står för dörren och då förstår vi att Uppryckandet är ännu närmare. Hallelujah! Vårt välsignade hopp ☝️

  Vi bör ändå vara vakna och bedjande om urskiljning. För lögnens makt är stor. Vi behöver vara klara över att det mesta är iscensatt av dessa globalister. Deras motto är "Ordo ab Chao", ordning ur kaos. Deras ordning, den nya världsordningen. Deras taktik är att skapa fruktan och rädsla, för rädda människor är lättare att styra...

  Men vi behöver inte frukta, vi är föremål för Guds kärlek och omsorg. Han är JHWH Jireh, Herren vår försörjare. Han är vår frälsnings klippa, vår bergfasta grund. Nu när vi ser allt detta ske förstår vi att vår älskade Frälsare snart är här och att vi ska möta honom på en brusten sky 🙏.

  Till sist, tack Mikael för din väktartjänst på muren. Var välsignad och med säkerhet, är det många som vrider för dig och din familj.

  Med Kristi kärlek!
  Ulf S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Ulf.

   Tack för en mycket uppmuntrande hälsning. Vi behöver vaka och bedja till den dag Herren kommer, som blir då vi äntligen får vila. Och som du skriver, ingenting av det vi upplever i dag är slump eller tillfälligheter. Allt är en del av Herren fullkomliga plan, som pekar på två saker - uppryckande och vedermöda.

   Jag ber också om Herrens överflödande nåd och välsignelse över dig och din familj.

   I hoppet om Herrens tillkommelse

   Mikael

   Radera
  2. Ber om ursäkt för fel ord: självklart ska det vara beder, inte vrider... Ja det är ord som föreslås på mobilen, och ibland hänger man inte med. Tror dom allra flesta ändå förstår...

   Radera
 10. Jo av sammanhanget förstod jag vad som menades, "beder". Ja där ser man så det kan bli. Jesus är den sanna livets väg. Herren kommer mycket mycket snart. Ps. jag är eller har blivit på senare år, mer på min vakt om man säger så ,kanske något visligare kanske man kan säga, men denna sidan är väldigt aktuell och fylld av ljus. Herren leder, jag känner att Herren talar genom denna sidan, vill inte överdriva åt ena eller andra hållet men det är mycket starkt. Herren är mycket god. Jag måste bara säga återigen att det är MYCKET tungt angående nära anhöriga. Jag känner sådan sorg.
  GRV till ALLA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna underbara hälsning och kommentar.

   Det betyder mycket att man upplever att Herren talar och har sin hand på den här hemsidan. Ingen människa har den fulla uppenbarelsen över ändetiden, heller inte jag, men jag önskar att den ska vara ett profetiskt ljus i denna mörka tid och att kärleken till Herren och längtan efter honom och hans återkomst, må bli starkare i våra liv.

   Herrens underbara kraft och välsignelse

   Mikael

   Radera
 11. Om ni bara visste det jag vet ang om denna sida och om vem som läser den. Råder er alla att fortsätta läsa vad Mikael skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå? Vad menar du? Vad vet du som inte vi andra vet och varför skriver du så där hemlighetsfullt?

   Radera
  2. Det kan jag inte säga. Fortsätt läs vad Mikael skriver.

   Radera
  3. Guds frid. Men det är underbart att höra att det välsignar och uppmuntrar. Det är väl ett av de viktigaste buskap just nu, nämligen det att vi lever i avslutningen av denne tidsålder, och att vår Herre och Frälsare mycket snart kommer tillbaka. Och det finns många andra jämte mig som gör det samma, basunerar ut budskapet om Jesu komma.

   Herrens rika välsignelse över var och en

   Mikael

   Radera
 12. Om vi läser vår Bibel förstår vi allt. Det är så det är i denna världen, men vi som tror har inte vårt medborgarskap här utan hemma hos Jesus. Ef. 2:12,19. Låt alla som läser här bli rikligen välsignade! GVD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Vi är på väg till vårt älskade hemland, där vi hör till. Tillsammans med alla heliga och vår underbare Frälsare.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 13. Heb 12:1-2 - När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss. 2 Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare..

  Med blicken på Jesus och med blicken på det nya Jerusalem, så vandrar vi vår givna bana. Vi kan inte alltid se vart vägen den bär hen, men ljuset från himlen, Herrens röst och glansen från den gyllene staden är där alltid för att leda oss. Hoppet om att vi snart är där bär oss framåt och ger oss mod på vår resa.

  Den dagen vi går in genom porten, så är alla tårar glömda. All smärta, alla bekymmer och all strid är slut. Hoppet är nu utbytt med åskådning, och vandringens tid är förbi. Vi vet inte riktigt vad som väntar oss eller hur det helt kommer att bli en gång. Men vi vet att en dag är vi där, och vi kommer hem. Sabbatsvilan kommer få sin början, men som aldrig kommer att ha någon ände och slut.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Underbara ord! Får sån längtan till himmelen 😊 Du har en sån förmåga att sätta ord på det mest underbara som väntar oss! GVD

   Radera
  2. Tack för en uppmuntrande hälsning. Ja, Herren önskar att ge oss små glimt av den kommande härligheten, så himlen och Jesu återkomst blir en plats och händelse vi längtar efter och tröstar oss med.

   16 Därför ger vi inte upp. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag. 17 Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt. 18 Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 14. För ett par dagar sedan hotade Ryssland ännu en gång västvärlden med kärnvapen. Den här gången var det USA som hotades, där man varnade för att Ryssland kunde förstöra hela den östra kusten med bara två missiler.

  https://www.the-sun.com/news/5460070/russia-threatens-to-hit-us-with-satan-missiles-ukraine/

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Tiden är inne. Klockan är nu slagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden är inne för vad?

   Radera
 16. Svar
  1. "Skördetiden är tidsålderns slut, och skördemännen är änglar..." (Matt 13:39)

   Radera
 17. Jamie Dimon, VD för den globala finanskoncernen JPMorgan Chase & Co kommer med ett uttalande när det gäller världsekonomin.

  "Förbered er på en ekonomisk orkan"

  Denna orkan skulle vara orsakat av kriget i Ukraina, stigande inflationstryk och räntehöjningar från Federal Reserve. Jamie säger samtidigt att "just nu går allt väldigt bra och alla förväntar att Fed kan hantera det här, men orkanen är där ute som kommer i vår väg"

  Det är inte bara en ekonomisk men också en andlig, politisk, geologisk och social orkan som sveper över vår värld.

  https://edition.cnn.com/2022/06/01/economy/jamie-dimon-jpmorgan-chase-economy/index.html

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Jag undrar om vi får som Noa, reda på 7 dagar innan floden/vredesdomen kommer! Tror att vi kanske får en andlig ingivelse att vara redo! Vi ska väl vara det jämt såklart! Vad tror ni? Och står det någonstans om detta specifikt i Ordet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom sista veckorna har jag sett syner på natten
   Som små filmklipp
   Att vi rycks upp
   Har tänkt , är deg så nära nu

   Radera
  2. Vilket underbart vittnesbörd och tack för att du delar. Det är många som upplever att Herren bekräftar sin återkomst genom syner, drömmar och visioner. Jag tror absolut att Herren ger dig dessa som en förvarning för det som kommer mycket snart. Fortsätt gärna att dela det Herren ger dig. Det uppmuntrar.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Vi kan se att Herren många gånger förvarnar om det som ska komma. Men om det kommer en särskild 7 dagars varning får återstå att se. Det kan hända att det kommer några stora händelser i världen som pekar på ett snarligt uppryckande. Annars tänker jag att vi har så många tecken redan som pekar på att Jesu komma är när. Tecken i både himlen och på jorden.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 19. Och först skola de i Kristus döda uppstå;
  sedan skola vi som då ännu leva och hava lämnats kvar bliva jämte dem bortryckta på skyar upp i luften, Herren till mötes; och så skola vi alltid få vara hos Herren.

  Min undran har alltid varit, kommer dom i Kristus döda som uppstått och blivit levande, samla ihop oss andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror helt enkelt att det är som det står. Att de döda uppstår först, och sedan bortrycks vi tillsammans med dem på himlens sky. Jag tror inte att de har en uppgift att samla ihop oss andra. Herren vill helt enkelt att alla hans barn uppstår och upprycks samtidigt för att möta honom på himlens sky.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 20. Det kommer fler varningar om den farliga ekonomiska situation den här världen befinner sig i. Den här gången är det en toppchef från Goldman Sachs som varnar för en "oöverträffad ekonomisk chock".

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-02/goldman-s-waldron-warns-of-unprecedented-shocks-in-echoing-dimon

  Mikael

  SvaraRadera