lördag 27 augusti 2022

Vad händer minuten efter uppryckandet?

 

Uppryckandet händer snabbt och utan förvarning. Helt plötsligt befinner världen sig i en situation man aldrig någonsin kunnat förutse eller förbereda sig för. Miljontals människor är utan förvarning helt plötsligt borta, och med det samma utbryter världsvid kaos och förvirring. Hur kommer ögonblicket efter uppryckandet att se ut, och på vilket sätt kommer den här världen att reagera? Här delar jag en utombiblisk profetia som gavs till norrmannen Olav Rodge den 11 december 1952. Olav var då 79 år. Profetian är översatt från engelska genom google translate, så jag hoppas att översättningen ger mening.

Inledning

Det jag har skrivit här upplevde jag i en vision för några år sedan, när jag besökte en väns hem i Bergen. Synen skakade mig rejält. Jag fick visionen när jag läste en bok – liten broschyr. Sådana här saker sysselsatte mig inte alls i det ögonblicket. Jag kände att jag borde skrivit ner det, men jag visste inte om det bara var min fantasi? Jag ville avfärda det från mitt sinne som en produkt av min fantasi, men jag kunde inte få någon sinnesro. Jag sa till Gud, "Jag kan inte komma ihåg allt detta, om jag måste skriva ner det, måste du ge det till mig igen"

Det gick två veckor och sedan fick jag den igen. Det var som om jag hade satt mig ner för att skriva en berättelse i en tidning eller i en bok. Klockan var 22.00. Jag hämtade en penna och skrev ner den i en gammal anteckningsbok till tidigt på morgonen. Då kunde jag inte skriva mer. Jag var 78 år gammal vid den tiden och kände mig utmattad av att skriva så mycket. Jag bad Herren att ge mig vila från allt detta skrivande. Men en natt vid tiotiden kom synen tillbaka. Det fortsatte från där det slutade förra gången. Jag hoppades att det här kommer vara till nytta för någon:

Visionen

Klockan är nio på morgonen. Fru Andersen sitter vid radion och lyssnar på barnprogrammet. Idag är det väldigt bra, lite religiöst och så ska det vara. Religion är bra för de små men inte för mycket, för det kan vara osunt. Det gick ungefär fem minuter, sedan kom ett plötsligt ett meddelande i sändningen; "Staden är fylld av panik. Polismyndigheten sa att något extraordinärt hade hänt. Många barn och vuxna har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig.

Myndigheterna kan inte börja leta efter de saknade, eftersom de är så många, men de uppmanade familjer som har förlorat en relation, att göra en så detaljerad rapport som möjligt om omständigheterna där försvinnandet har ägt rum.

En kund hos en florist berättar för polisen att hon bara betalade för en blomma och att floristen letade efter växelpengar och försvann sedan plötsligt. Kunden gnuggade sig i ögonen, för det såg ut som om det var en dimma framför henne. Dimman försvann, men floristen sågs ingenstans.

Alla barn är borta

Just i det ögonblicket började en ung kvinna skrika fruktansvärt. Hon ryckte och slet i sin tomma väska. Hon skrek "någon har stulit min bebis! Var är han? Han är åtta månader gammal. Var är polisen”. Polisen var på plats, men ingenting kunde göras. Det var skrik och oväsen överallt. En butiksinnehavare rusade ut från sin butik och ropade ”Hjälp! Hjälp!!" två av mina butiksbiträden har försvunnit bakom disken” Vad kan detta vara?

Stockholm rapporterar många fall av plötsligt försvinnande av sina medborgare liknande de som rapporterats i Oslo. Staden är panikslagen. Bland de försvunna finns också flera poliser. Och nu rapporterar Köpenhamn och Helsingfors om liknande händelser. Från landsbygden kommer rapporter om plötsligt försvinnande av barn och vuxna. Polisen är förvirrad och har ingen möjlighet för att lösa detta mysterium,

"Åh", säger fru Andersen, "Herregud, vad är det här?" hon reser sig, går till porten och tittar på gatan. Det är vackra villakvarter, trevliga hus med sina trädgårdar.

Fru Haland kommer med händerna framför ögonen och ropar: "Ruth, Rut!" då lägger hon märke till fru Andersen och frågar ”Såg du någon främling gå förbi? Ruth har försvunnit. Hon satt nära porten framför huset; Jag var upptagen med rosenbusken när hon försvann. Jag skrek och skrek ’Ruth!’ men ingen svarade...Ruth, Ruth, var är du? Vem tog henne?"

Herr Andersen kommer "Varför kommer du hem vid den här tiden?" frågade fru Andersen, ”klockan är bara halv tio” ”Jag orkar inte längre, det är full panik i verkstaden. Många arbetare har försvunnit på ett mystiskt sätt. Flera maskiner stannade. Först trodde vi att det var olyckor. Vi letade överallt men kunde inte hitta ett spår av de som försvunnit. Men så började en, som kallade sig troende, och som hade deltagit i kristna möten – jag kommer inte ihåg vad han hette – att säga: ’det har hänt nu, det har hänt nu: Jag frågade vad som hade hänt? Jesus kom och hämtade sina egna.’ Han vred sina händer, grät högt och ropade: ”Jag har blivit kvar. Jag blev kvar här!" Jag bad honom sluta, men han stönade mer och mer okontrollerat. Det var hemskt att lyssna på honom.

Trafikkaos

I staden var det ännu värre. Det var trafikkaos. Tågen hade stannat och stod i långa köer. Många bilar upplevde kollision och det var kraftiga trafikstopp överallt. Folk var förvirrade och sprang runt och letade efter sina anhöriga. Polisen var hjälplös.

Fru Haland gråter och vrickar händerna, hon springer sedan hem. Herr Andersen och hans fru går in i deras hus. Radion vänder sig till medborgarna i Bergen. Den informerar om försvinnandet av många människor. Telefonen har ringt hela morgonen och folk har frågat om katastrofen. Många människor har försvunnit från fartyg till havs.

Alla nyfödda barn har försvunnit från förlossningssjukhuset, läkare och sjuksköterskor är förlamade av rädsla. Även några av läkarna, sköterskorna och assistenterna har försvunnit. Från ålderdomshemmet har också många försvunnit.

Klockan 11 rapporterar radion denna gång från London – att det idag klockan 9 började ett flöde av nyhetsrapporter från hela Storbritannien om att barn och vuxna har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig. Ingen av de försvunna har hittats. Saken är mycket mystisk. Några präster har sammankallat församlingarna och konstaterar att de av medlemmar som var mest gudfruktiga och som bad mest, var frånvarande. Det finns även präster bland de försvunna. Biskopen i ett stort stift kallar sina ministrar till ett möte i kväll.

Nyheter om försvunna människor

Nu är det tre timmar sedan de första rapporterna från Oslo och hela tiden verkar det strömma färska nyheter från olika länder om försvunna personer. Den viktigaste informationen kommer från Korea i fjärran östern. Där räknar man med att antalet försvunna personer växer till flera hundratusentals, bland dem många militärer. Det är omöjligt att beskriva händelseutvecklingen under dessa tidiga timmar. Människor är lamslagna av rädsla. Medborgare springer på gatorna och vrickar sina händer, särskilt mammor som har förlorat sina barn.

Ändå finns det många som hånar och förbannar Gud och människor. En man kommer springande nerför gatan och ropar "se upp, se upp, snart försvinner vi alla". Han har tappat förståndet.

En gammal kvinna som står i gathörnet tittar upp mot himlen med händerna i kors och säger: 'Nej, nej, vi var inte förberedda innan hans ankomst, han kommer inte längre för att hämta oss. Gode ​​Gud, Jesus hjälper oss! Nu har det hänt, jag har varit religiös hela mitt liv, men trodde aldrig att han skulle komma så snart, jag tog det inte på tillräckligt stort allvar”

Från järnvägen rapporteras att ingen omedelbar olycka har inträffat. Endast ett tåg står på Finsens station utan förare och konduktör. Alla spårunderhållspersonal har beordrats att noggrant söka längs järnvägssträckan efter personer som eventuellt har hoppat ut från tåget österut och skadats; för många passagerare saknas. Vidare rapporteras att många människor har försvunnit från lastfartyg och fartyg.

Kvällstidningen manar till lugn

Kvällstidningen gick ut med en analys av situationen där människor uppmanas att hålla sig lugna och tålmodiga. Polis och myndigheter arbetar frenetiskt överallt med att försöka uppskatta antalet försvunna personer. Forskarna, särskilt meteorologen, gör detsamma och försöker reda ut orsakerna till detta mystiska fenomen.

Även från USA kommer nu rapporter om att öststaternas polis får information om försvunna personer som i Norge. I USA rapporteras det om allvarliga dödsfall. Tidningarna ansåg att det redan tidigt nästa morgon kan vara möjligt att få en detaljerad förklaring om situationen i USA.

Klockan är nu 20.00 och enligt radionyheterna verkar detta fenomen vara i kraft över hela världen. För tillfället är situationen i storstäderna känd, nu börjar informationen om landsbygdsdistrikten flöda på södra halvklotet, situationen verkar vara parallell med resten av världen. Det ser ut som att folk inte vågar gå och sova den här natten. På gatan diskuterar folk hysteriskt vad som hände. Folk kommer till slutsatsen att denna märkliga händelse har att göra med kristna troende och deras tro. Människor som var bekanta med dem som saknas säger att de var religiösa fanatiker (de pånyttfödda) eller oskyldiga barn.

De troende hade rätt

En bryggningsarbetare säger på kvällen: ”Hans Holsen är borta nu. Han har upplevt det han alltid talade om, att Jesus snart skulle komma och hämta honom” ”ja” svarade de andra, ”också vi hade en fanatiker och han försvann också. Men jag antar att myndigheterna nu måste ta hand om saken och förbjuda all religion så att inget sådant här någonsin händer igen” ”onyttiga problem, det skulle aldrig hända igen” ropar någon från mängden. "Icke desto mindre hade de troende rätt, för de förutsåg detta, om vi bara hade lyssnat på dem, skulle vi ha fått ett bättre öde. Men nu är vi tvungna att stanna kvar i detta helvete och kaos, som bara kommer att öka”, ”så, du tror dem”, säger någon. "Du borde ha åkt med dem" "Jag önskar att jag kunde ha gått." Han svarar och går iväg. Någon ropade efter honom, "du borde hängas och alla som har något med denna vansinniga kristna tro att göra."

Dagen efter kan tidningen inte ge någon förklaring i saken. Allt som ges är och förblir mystiskt. Rapporter om samma sak kommer från alla länder. Från missionsfälten berättas att skaror av människor har försvunnit; endast ett fåtal kristna har blivit kvar där. Många präster och predikanter är närvarande vid mötet som har kallats. Flera av dem är bland dem som har försvunnit. Stämningen i mötet är nervös och dyster.

Enligt tillkännagivandet efter mötet är många av dem djupt olyckliga. Det råder inte det minsta tvivel om det faktum att det som hände var Kristi andra ankomst eller det så kallade "upptagandet av Kristi brud", uppryckandet av de heliga. (1 Tess. 4:14-18). Vissa erkände att trots sin teologiska utbildning och studier av Guds ord trodde de aldrig att det skulle hända på detta sätt. Att bli "född på nytt" var en okänd upplevelse för dem. En ung präst säger att jag aldrig lärt mig det på det här sättet. Professorerna lärde aldrig ut att det skulle hända som det hände. De försökte diskutera men deras sinnen var för glada för att föra någon objektiv diskussion, skriver en journalist. Polismän vände sig till allmänheten för att höra den allmänna åsikten om saken och gick med på att bara ge en förklaring: "händelsen var en förutsagd biblisk händelse, det så kallade "upptagandet av troende", det vill säga att Jesus hade tagit Hans eget folk till Honom. Det är allt som kan sägas för tillfället” men polisen är inte villig att offentliggöra detta uttalande från prästmännen, för de anser att det är en produkt av nervös och hysterisk fantasi.

Den stora olyckan

Händelsen är så långtgående att det måste vara en fråga för regeringen om det har något med religion att göra, alla kyrkor och samlingslokaler bör stängas någon gång tills en mer allmän syn kan fastställas och situationen kan redas ut. Detta problem berör alla nationer, så en gemensam ståndpunkt bör tas om det. Förenta nationen (FN) kan vara den rätta organisationen för att hantera denna fråga efter en grundlig bedömning av situationen.

Bland kristna är situationen mycket deprimerande. Igår, på söndagen, var alla kyrkor och mötessalar fulla av folk. Nu står några församlingar utan predikant och många församlingsmedlemmar saknades. I många församlingar finns det väldigt få troende kvar, men som motvikt till att många utomstående kom för att lyssna på Ordet, mest människor som mött ”den stora olyckan” som det kallas. Människor vill höra Guds ord men det saknas. Någon försöker läsa, men säger 'Jag förstår ingenting.' Han ger Bibeln till en annan som säger: 'Jag kan inte läsa' de andra gråter, den stora skaran verkar vara överens om saken att denna tragiska händelse är kopplad till den kristna tron ​​och de tror att kristna kan ge någon form av förklaring. Många kom också för att söka Guds hjälp. De var väldigt mycket olyckliga.

I de flesta möten är det rejält kaos. En man står med knutna nävar och ropar till predikanten, 'det är ditt fel att så många av oss är kvar här. Du sa aldrig till oss att Jesus skulle komma och hämta sina egna och ännu mindre talade du om hjärtats renhet, den Helige Andes fullhet och att allt måste vara klart mellan Gud och människor. Jag vet vad som höll mig här, bara små saker... Men gode Gud, hjälp!’ ’Håll käften’ säger predikanten. Han tycker att han har gjort sin plikt och därför anklagar de varandra för att skrika och gråta.

De knackade på, men dörren är stängd. Det är omöjligt att beskriva situationen.

Det tredje världskriget

Folk förstår att de går en hemsk tid till mötes. Stämningen är hopplös. Dörren är stängd. Alla som har nöjt sig med tomma kristna fraser och religiöst prat, knackar, gråter eller skriker och är nu strandsatta. En del av dem har gått med på grund av vänskap, andra för musik och sång men de är inte födda på nytt och saknar därför Guds Ande. Så de saknar den himmelska arvsrätten och hjärtats renhet. Församlingen har varit som en social aktivitet för många, en fritidshobby. Men nu knackar alla på dörren. "Herre, Herre öppna för oss!"

Utöver detta sprids ett hemskt rykte; ett tredje världskrig kan bryta ut när som helst. De diplomatiska förbindelserna mellan öst och väst har brustit. Det tar inte lång tid innan myndigheterna har uttalat sig mot alla kristna. Rapporten kommer från öst att all kristen verksamhet och möten är förbjudna. När det gäller dödens smärta är det förbjudet att nämna Jesu namn. Länderna måste renas från all kristen litteratur som måste brännas, Bibeln framför allt. Även det minsta som kan finnas kvar av Kristus innebär dödsstraff. I västländerna tar det lite längre tid innan sådana förbud legaliseras.

Men de gudlösa massorna både bland ledarna och folket kräver att något görs. Majoriteten är överens om att kristendomen var orsaken till händelsen, konsekvenserna är uppenbara. Så börjar den mest hemska tiden i mänsklighetens historia. En stor skara kvarlämnade kristna fortsätter att ropa på Herren och vill inte lyda myndigheternas förbud. De fängslades och torterades under förhören. "Om du vill förbanna och förneka Jesus Kristus, kan du rädda ditt liv" det är sloganen. Men tusentals är uthålliga, ovilliga att förneka Gud, massmordet är obeskrivligt. Många torteras fruktansvärt till döds. Det finns ingen sann lag eller rättvisa.

Satan har släppts fri. Många går under i förföljelsen. Det finns ingen flykt, för "hela världen är under den ondes makt." Alla länder är av samma åsikt att kristna måste förgöras. Den här världens furste har tagit makten. Barn fördömer sina föräldrar till döds. (Luk 21:16). Det är omöjligt att beskriva situationen men Gud beskrev den i Uppenbarelseboken. Dessa olyckliga människor ropar, "Herre, gör dessa dagar kortare!"

Slut på profetia..

Avslutning

För flera år sedan upplevde jag, att jag skulle skriva ett brev till den som var kvarlämnad och nu befinner sig i vedermödan.  

http://denytterstatiden.blogspot.com/2016/02/ett-brev-till-den-som-blev-lamnad-kvar.html

Det var ett budskap jag skrev under tårar, för jag upplevde verkligen att jag skrev till en person som kunde vara en av dem som nämns i Olavs profetia. En människa som inte har haft sin sak klar med Herren. En människa som inte har upplevt den frälsande och renande kraften från Golgata kors, eller upplevt att det dyrbara blodet som rann från Jesu kropp har renat från synd och gjort allt nytt.

Jag tror att den här profetian ger en bra bild av det kaos, förvirring och förtvivlan som kommer råda efter uppryckandet. Då kommer det mörker som vi ofta nämner att manifesteras, och den här världen kommer ganska snabbt att börja se domar som går ut och inte lämnar någon oberörd.

I brevet till den kvarlämnade skriver jag:

”Min älskade vän, låt mig tala till ditt hjärta, och låt mig få tala in i din situation. Det finns fortfarande en till möjlighet för dig, och ännu är det inte för sent. Det finns hopp för dig, och det finns fortfarande en framtid för dig i det himmelska. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag kommer att få se dig igen. Jag önskar att jag kommer att få möta dig och få lägga armarna om din hals, och att vi tillsammans kommer att få jubla över Herrens frälsning. Men du måste ge ditt liv, och du måste vända dig till Jesus. Det är bara hos honom du hittar frälsning, och det är bara hos honom du finnar hopp”.

 Ännu är nådens dörr öppen, och ännu finns det fortfarande tid till att få sitt liv och relation rätt med Herren. Han står med utsträckta händer, och han klappar hårdare än någonsin på hjärtats dörr. Han vet att tiden är kort, och han vill inget hellre än att vi bjuder honom välkommen in, så han kan hålla måltid med oss.

Jesus kommer snart!

Mikael

 

 

40 kommentarer:

 1. "Normal isn't coming back - Jesus is"

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Tack att du delade detta, väldigt uppväckande att ta del av 🙏 Får en att tänka på vikten av helgelse och att man inte ska bry sig om vad andra säger om en tex "religiösa fanatiker" eller om man blir förlöjligad för sin tro. Har känt en sån längtan till Herren det senaste och en sorg över världens tillstånd. Måtte fler väckas upp och komma till tro! Guds välsignelse och frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica. Ja, det enda som gäller vid uppryckandet är om våra namn är skrivna i Livets bok. Samtidigt som att man glälds över vårt kommande hopp, så finns en sorg över nära och kära som inte har sin sak klar med Herren. Vi ber att den helige Ande ska överbevisa och nå många människohjärtan i den tid vi lever i.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Tack för denna intressanta profetia. Om den är sann kan bara tiden utvisa. Men att ett uppryckande skulle skapa ett fruktansvärt kaos kan man förstå! Och syndabocken kommer bli de kristna!
  Intressanta detaljer är att de händer kl 9 på morgonen. ( norsk/svensk tid) Troligen under sommaren/tidig höst eftersom ”Jag var upptagen med rosenbusken”
  Rosbuskar håller man inte på med så mycket på vintern?
  Vad jag kan förstå är de också vardag eftersom en arbetsplats beskrivs.
  De som gör mig ledsen är den mängd av församlingens medlemmar som verkar bli kvar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Mats.

   Ja, profetian är väldigt intressant och visst kan man börja titta på när på året det sker osv. Så sent som förra helgen var jag själv ute och jobbade med min egen rosenbusken, så denna profetia passar i säsongen.

   Dessa människor som blir kvar är representerade av Ladiokea församlingen i Uppenbarelseboken. Dessa människor tillhör en församling av många olika orsaker, men har aldrig tagit steget att göra Jesus till sin personlige frälsare. Det är en katastrof att många människor går i kyrka i dag, men faktiskt inte är avgjorda för evigheten.

   Allt gott

   Mikael

   Radera
  2. Tack för dina iakttagelser angående tid, dag och årstid!

   Ja, intressant att det var klockan 9.00 i drömmen.
   När klockan är 9.00 här i Sverige, så är det midnatt i bl a Kalifornien.

   Matt 25:6
   Men vid midnattstiden ljöd ett anskri: ’Se brudgummen kommer

   .

   Radera
 4. Intresset för evangeliet avtar ju närmare uppryckandet vi kommer.
  Det är en "bittersweet" tid vi lever i.

  Tony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Tony.

   Ja, så är det tyvärr. Precis som att det blir allt mer tyst om budskapet om Jesu återkomst ju närmare vi kommer!

   Mikael

   Radera
 5. För första gången sedan 6 dagarskriget har nu en gammal port i Jerusalem öppnats för pilgrimer:

  https://www.israel365news.com/274254/for-1st-time-since-six-day-war-jewish-pilgrims-enter-temple-mt-via-gate-of-tribes/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Iran-Russia+Axis+Grows+as+New+Energy+Deal+on+Track+to+Dominate+World+Market+and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=I3N+-+AM+-+August+29%2C+2022

  Nästa port som kommer att öppnas kan vara den gyllene porten som Messias kommer att gå igenom när han vänder tillbaka till Israel.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.youtube.com/watch?v=1J0c7kf2kZ8

   Radera
 6. Titta gärna på Israels vänners möte som idag lades ut på you tube.
  Hans Weichbrodt undervisar om profetiorna som uppfylls nu
  Där nämner han även om den röda kvigan är hittat
  Vi lever såååå nära nu
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, TZ. Det händer så mycket nu och särskilt när det gäller Israel. Israel är ett av de största tidstecken om pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka. Ja, det är mycket nära - vilken nåd!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 7. Fruktansvärda naturkatastrofer fortsätter, och nu upplyser Pakistan att en tredjedel av landet har varit täckt av en historisk översvämning av apokalyptisk karaktär. Landets klimatminister säger att "en tredjedel av landet är bokstavligt talat under vatten just nu, vilket har överskridit alla gränser och normer av vad vi har sett tidigare. Allt är ett enda stort hav, och det finns inget torrt land där vi kan pumpa upp vatten". Man uppskattar att mer än 33 miljoner är påverkade av den historiska översvämningen

  https://www.bbc.com/news/world-europe-62712301

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Det verkar som att ett sätt Herren talar till mig på, är att jag vaknar på natten och själva tidspunkten har en betydelse. De senaste två nätterna har jag vaknat en gång varje natt. Den första var 03:10. Det visste jag genast att det har med Uppenbarelseboken 3:10 att göra:

  Upp 3:10
  Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet✱ ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.

  I natt vaknade jag 0:44 - och här är det talet 44 som är intressant, då talet 4 står för en öppen dörr som pekar på uppryckandet.

  Två underbara löften. Herren kommer snart att hämta och upprycka sin församling för att rädda oss från den kommande domen som går ut över jorden.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hittar jag talvärde i biblen någonstans? Vad olika tal betyder

   Radera
  2. Det finns i princip riktigt många sidor som redovisar det hebreiska talvärdet. Om du googlar kommer det många alternativ. Här är bara ett exempel:

   https://graceintorah.net/2015/06/15/hebrew-numbers-1-10/

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 9. Tack Mikael!
  Jag vaknade 7:07 nyligen i Spanien där vi var på semester. Såg en fantastisk soluppgång, så undrade mest vad det kunde betyda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Talet 7 och 77 står för det fullkomliga och helt perfekta. Vår kommande hemfärd är helt unik och perfekt. Den fullkomliga dagen kommer mycket snart!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 10. Vet inte var du söker någonstans, men intressant

  Kollade mina fyra sista i Strongs, på hebreiska fick jag många verser om Moses tabernaklet Arken Nådastolen, när jag kollade samma siffror på Grekiska då fick jag många verser med Jag är Alfa Omegs / början och slutet

  SvaraRadera
 11. Här på morgonen så vaknadade jag klockan 05:22. Talet 522 i strongs betyder "to lift off, take or carry away", "lyftas upp, bli borttagen". Det är tredje natten/morgonen i rad jag upplever det här. Jag tror att Herren försöker att säga något här. Vi har sista dagen i augusti och vi närmar oss september, som kan vara en avgörande månad. Vi har en ny årsvecka runt om hörnet och i takt med att vi närmar oss, exploderar världen utanför. Låt oss lyfta våra huvuden i förväntan till Herren. Tiden är mycket mycket kort.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael,

   Intressant att läsa att Herren ger dig tal som samstämmer med bibelord!
   Och att du dessutom upplevt det tre nätter/morgnar i rad.

   Jag läste om en man som - gång på gång - såg talet 118.
   Han tolkade det som en uppmuntrande hälsning från Gud;
   Ps 118:17
   Jag skall icke dö, utan leva
   och förtälja HERRENS gärningar.

   Jag kom att tänka på hans vittnesbörd en tid efteråt.
   118 var ett nummer som jag själv aldrig lagt märke till.
   Då åkte en bil förbi mig med just 118 på registreringsskylten.

   Guds Rika Välsignelse
   .

   Radera
 12. En intressant artikel från broder Holger Nilsson som visar att Hesiels profetia snart kan gå i uppfyllelse

  https://flammor.com/profeten-hesekiels-profetia-holger-nilsson-p300.html

  Mikael

  SvaraRadera
 13. En intressant artikel från broder Holger Nilsson som visar att Hesekiels profetia snart kan gå i uppfyllelse

  https://flammor.com/profeten-hesekiels-profetia-holger-nilsson-p300.html

  Mikael

  SvaraRadera
 14. UPP 1:8

  "Jag är A och O, säger Herren Gud, han som är och som var och som kommer, den Allsmäktige".

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Jag har hört om en stad ovan molnen

  https://www.youtube.com/watch?v=5jnVhC3-khg

  Jag har hört om en stad ovan molnen,
  ovan jordiska, dimhöljda länder,
  jag har hört om de solljusa stränder
  och en gång, tänk en gång är jag där!
  Halleluja! Jag högt måste sjunga!
  Halleluja! Jag går till den staden.

  Om än stegen blir trötta och tunga,
  bär det uppåt och hemåt ändå.
  Jag har hört om ett land utan tårar,
  utan sorg, utan nöd, utan strider,
  och där ingen av sjukdom mer lider
  och en gång, tänk en gång är jag där!

  Halleluja! Där fröjdas vi alla!
  Halleluja! Vart tvivel försvunnit!
  Aldrig mer skall jag stappla och falla,
  jag är framme, ja, hemma hos Gud
  Jag har hört om den snövita dräkten
  och om glansen av gyllene kronor.

  Jag har hört om den himmelska släkten,
  och en gång, tänk en gång är jag där!
  Halleluja! Jag fröjdas i anden!
  Jag kan höra den himmelska sången
  och det sliter i jordiska banden,
  ty jag vet, jag skall snart vara där.

  Vi har hört om denna underbara staden. Vi har hört kallelsen ljuda och vi kan höra den himmelska tonen. Vi är sett detta underbara land i fjärran, men vi vet, att vi är på väg och att vi snart är där. I detta underbara, obeskrivliga land. Vårt himmelska och sanna hem.

  Jag önskar var och en, en välsignad helg

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbar sång! Tänker på hur Herren lagt ner sådan hemlängtan i oss som skriver här.
   Igårkväll när jag lagt mig och skulle sova. Fick jag en bild när jag slöt ögonen. Jag såg Jesus på skyn !!
   Snart ja mycket snart skall vi se vår kung . Önskar er alla en fin helg. Gud välsigne er alla

   Radera
  2. Underbart! Tack för att du delar denna underbara bild Herren gav dig. Ja, snart kommer vår underbare frälsare för att ta emot oss, och möta oss i skyn. Jag kan inte vänta med att äntligen få möta honom, falla ner och tillbe inför hans fötter och bara vara i Herrens närhet. Ord kan inte beskriva hur underbart det blir. Jag önskar också dig en välsignad helg.

   Mikael

   Radera
 16. Solen fortsätter med dessa massiva utbrott, som mycket väl kan påverka och utlösa en kraftfull geomagnetisk storm i jordens atmosfär, vilket kan leda till skador på infrastruktur och elektromagnetiska kommunikationssystem.

  https://www.newsweek.com/sunspot-growing-release-x-class-solar-flare-towards-earth-1738900
  Mikael

  SvaraRadera
 17. Var därför beredda att bryta upp, och håll er vakna. Sätt allt ert hopp till den nåd som kommer er till del när Jesus Kristus uppenbaras.
  I Petrus 1:13

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack för att du delar.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 18. Vatikanstaten flyttar alla sina tillgångar i utländska banker till vatikanbanken. Allt ska vara flyttat till den 30 september, en stor summa som ska flyttas på rekordtid m.a.o. Sker också i samband med att det blir ett nytt shmitaår. Något stort som är på gång?

  https://www.catholicnewsagency.com/news/252093/pope-francis-instructs-vatican-entities-to-move-all-funds-to-vatican-bank-by-sept-30

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns pengarna egentligen, är det inte bara några siffror i en dator?

   Radera
 19. Hej. Jag vill dela med mig av ett ganska otäckt fenomen som drabbar mig allt oftare på senare tid. På mitt jobb sköter jag en processmaskin där det är en massa inställningar och mätdon som styr processen. Dessa instrument visar värden i siffror och allt oftare när jag jobbar med maskinen och kastar ett öga på något av instrumenten så "råkar" det just då stå på talet 666. Detta började för ca 1 år sedan men i så sällsynt skala att jag först inte tog notis om det. Men det händer allt oftare och nu varje dag på något av instrumenten. Och tidigare idag var jag inne i en affär och skulle handla lite varor. Hade ingen aning om vad slutsumman skulle bli men när kassörskan sa "ja, det blir 666 kr" så hajade jag till. Då skämtade hon och sa, "ja, du vet, six, six, six, the number of the beast" och skrattade. Jag svarade att, "ja, det var ingen rolig siffra att höra" och gick iväg. Jag blev riktigt illa till mods nu när det också hände utanför jobbet. Detta kan inte handla om slumpen. Antingen är det Herren som försöker varna mig för att Antikrist är i antågande eller så är det någon annan orsak. Hur som helst är det väldigt obehagligt.

  Guds frid till er alla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Björn.

   Ja, Herren talar och varnar oss på olika sätt för den tid som ligger framför. Det har Herren alltid gjort. Han varnade Noa om den kommande syndafloden, och han varnade Abraham om Sodoms förstörelse. Nu står vi inför vedermödans tid, en tid som inte kan jämföras med någon annan, och därför upplever vi dessa otroligt kraftiga varningar som pekar på den tid som kommer.

   Häromdagen vaknade jag med ett tal i mina tankar. Ett tal jag inte kände till i förvägen. Jag slog upp talet 216 i strongs, och där står talet för "ljus, morgon", "sol". Jag tror inte jag fick betydelsen bara för att det var morgon just då, men att det mer var en påminnelse om att vår morgon är på väg. En ny dag är på väg att gry för Guds folk och morgonstjärnan går upp i våra hjärtan.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Jag försökte lägga in en gång skall härlighetens morgon randas med ny David, men den verkade inte vara rätt när jag kopierade in den sedan, du kanske fick den rätta länken?

   Radera
 20. Att det är något på gång har jag reagerat för sedan 2018, när det togs beslut om vaccinregistret, jag och min fru har tagit avstånd från vaccin, ändå har vårdcentralen, ringt 10 gånger för att övertyga oss om att vi måste vaccinera oss, en vårdcentral som har ont om pengar och borde lägga pengarna på något bättre, droppen för mig blev när en sjuksköterska ringde en 11e gång, då kollade jag på 1177, vad som skrivits, då ser jag hennes namn, kollade på Ratsit där ser jag att hon är nära 80 år, vilken panik, anställa extra personal, för att ringa patienter som ett flertal gånger tagit avstånd från vaccinet, nu när samhället återgått till nära normalt liv.

  (Läste någonstans att registreringen av alla skall vara klar 2025)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Allt det som har hänt genom Covid, tvångs-vaccinering vissa ställen och ett samhälle som önskar kontroll och registrera människor, som ett stort led till vilddjurets märke och vedermödans tid. En slags generalrepetition inför det som ska komma. När Antikrist och den falske profeten kommer att introducera märket, är människan och den här världen klar och de flesta kommer att ta emot märket och tillbe Antikrist. De senaste åren har varit en väldigt stor bekräftelse som pekar på "dagen som nalkas". Vår kommande förlossning och vedermödans början.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 21. Luk 6:20

  Jesus lyfte blicken, såg på sina lärjungar och sade:

  "Saliga är ni som är fattiga,
  för Guds rike tillhör er.
  21 Saliga är ni som hungrar nu,
  för ni ska bli mättade.
  Saliga är ni som gråter nu,
  för ni ska få skratta.

  Den tid vi lever i är för de "fattiga, hungrande och gråtande". Och även om vi har bra liv, så kommer en dag där de fattiga kommer att bli rika, de hungrande kommer att bli mätta och dem som gråter blir tröstade och kommer att skratta. Den här världens lidande väger lätt i jämförelse med den kommande härligheten, och därför rättar vi vår blick, vårt hopp och lit till den som ligger framför. Vår evighet tillsammans med Herren.

  2 Kor 4:18 - Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matt 5:3
   ”Saliga äro de som äro fattiga i anden, ty dem hör himmelriket till.

   Radera
 22. Upptrappning mellan Kina och Taiwan fortsätter, och USA stödjer Taiwan med 1 miljard dollar till missiler och militär utrustning.

  https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4646705

  Mikael

  SvaraRadera