lördag 3 juni 2023

På tröskeln till det tredje världskriget och Jesu dyrbara återkomst

 


Vi pratar en del om dessa orosmoln på den andliga himlen och vi delar tidstecken som kan liknas vid ett utropstecken när vi pratar om ändetiden och Jesu återkomst. Starka utropstecken som visar betydelsen av de tecken vi ser. Vi är på tröskeln till krig och lika oförberedda som vi var innan andra världskriget bröt ut, kommer den här världen att vara det inför det tredje.

Min tro är att innan eller samtidigt med att det tredje världskriget börjar, så kommer Herren att hämta sin blodköpta brudeskara. Tiden är inne att lyfta blicken uppåt, för plötsligt och hastigt kommer den här världen att prövas. Jesus kommer och hämtar sitt folk och den här världen är under dom.

Ukraina hotar Putin

För ett par dagar sedan medgav Ukraina att man är ute efter att slå ihjäl Putin, Wagner chefen och general ”Armageddon Surovikin”, och att det är specialenheter som har denna högsta prioritet. Man är också helt säkert på att ”Putin märker att man kommer allt närmare honom”.

Samtidigt med att Ukraina och Nato är i hälarna på Putin, så flyttar Ryssland taktiska kärnvapen til Vitryssland. Det här är Rysslands första utplacering av sådana bomber utanför landets gränser sedan Sovjetunionens fall 1991.

Håll er borta - Irans varning till USA

Iran har precis varnat USA att ”hålla sig borta” från Persiska viken, som sträcker sig mellan Iran och Arabiska halvön. Persiska viken är också förbundet med den viktiga Hormuzsundet som är enormt viktig, eftersom den som kontrollerar sundet därmed kontrollerar större delen av oljeflödet i Mellanöstern.

Iran har bett USA att hålla sig borta från Persiska viken och sagt att de kommer att säkerställa regional sjösäkerhet i samarbete med grannländerna. Irans varning kommer inom några dagar efter att den amerikanska flottans befälhavare för femte flottan passerade genom Hormuzsundet i en jagare med styrd missil.

Spänningarna stiger i Mellanöstern, och vi närmar oss en konfrontation mellan USA/Israel och Iran. Jag blev påmind av en profetia, jag har tagit del av på Christer Åbergs hemsida APG29, från 2011, som handlar om ett krig mellan USA/Israel och Iran:

Profetia om ett krig mellan Israel och Iran

Augusto Maqyengo fick en drömsyn om en israelisk attack mot Iran med bistånd av USA:s flygvapen. Han berättar:

Idag den 25:e december 2011, efter att vi (han och hans fru) hade hade haft en bönestund vid midnatt blev jag visad en direkt kärnvapenattack mot Iran. I synen blev jag tagen till Iran i luften och på avstånd kunde jag se israeliska krigsplan som flög mycket högt i det iranska luftrummet och bombarderade den iranska flygradarn. När den iranska radarn blev förstörd, hamnade den iranska armén i panik och försökte att förstå vad som hade hänt medan den amerikanska och israeliska krigsplanen omedelbart bombarderade Irans nukleära faciliteter och jag såg eldknallar och enorm rök stiga upp från scenerna. Iranierna försökte att svara med mycket små kanoner men det var för sent, därför att de israeliska och amerikanska planen hade redan orsakat allvarlig skada och förödelse på deras ställningar. Jag var förvånad och började säga: Iranierna skröt över att ha missiler, hur kunde det ske att de inte kunde svara på attacken? Sedan såg jag nukleär strålning sprida sig i den iranska luften genom stoft och rök. Attacken mot Iran var så snabb att den tog iranierna med förvåning och de var oförmögna att göra någonting, sedan så var inom få sekunder den israeliska arméns plan och den amerikanska backupstyrkan borta och återvände lugnt till sina positioner utan någon motattack från Iran. Vid denna tidpunkt vaknade jag upp och berättade för min fru vad jag hade sett.

Augusto Maqyengo är från Angola eller Kongo, men bor i Tunisien och missionerar bland muslimer enligt uppgifter på Internet.

Jubel i himlen efter uppryckandet

Upp 5:13 - Och allt skapat i himlen och på jorden och under jorden och på havet och allt som finns i dem hörde jag säga: "Honom som sitter på tronen, honom och Lammet tillhör lovsången och äran och härligheten och makten i evigheters evighet!"

Innan Herren bryter det första sigillet i Uppenbarelseboken kapitel 6, och Guds domar går ut över jorden, så får vi uppleva ett mäktigt jubel och lovprisning i himlen. De 24 äldste som representerar församlingen är på plats runt Guds tron, så uppryckandet har därmed inträffat.

Hela himlen och allt skapat bryter ut i lov och pris till Herren, för att tacka Herren och ge honom lov och ära. Det visar på ett underbart jubel i himlen, efter det att uppryckandet har hänt. Änglar, varelserna och de äldste proklamerar med stark röst Herrens härlighet. De äldste bryter ut och sjunger en ny sång i himlen. En ny sång, som ingen tidigare har sjungit. En sång där Guds församling tackar Herren för hans dyrbara blod, Herrens storhet och tacksamheten för korset där Herren friköpte människor åt Gud.

Jag längtar efter det kommande jublet. Jag längtar efter att sjunga den nya sången, och jag längtar efter att proklamera Herrens trofasthet och tacka honom för det dyrbara offer, där han dog och gav sitt liv för mig. Jag längtar efter att ge lovsång, ära och pris till den Helige, till den Allsmäktige, till vår dyrbare Jesus.

Maranatha

Mikael

28 kommentarer:

 1. Amen Maranata Önskar dig fin Shabbat Shalom bror tack för allt du delar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack.

   Jag önskar också dig Herrens rika och underbara välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Rom 7:6

  Men nu är vi lösta från lagen, eftersom vi har dött bort från det som hölls oss fångna. Så står vi i Andens nya tjänst och inte i bokstavens gamla tjänst.

  Vi var slavar under synden, på väg till evig förtappelse. Men vår underbare frälsare köpte oss fria, löste och från lagen och vi dog bort från synden och lever nu i Jesus!

  Vi är frälsta av nåd, på väg mot vårt himmelska hem.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Jag delar Björn Ekholms intressanta tankar från förra inlägget:

  Ja och utvecklingen i Kosovo hör därtill enligt min mening. Det är förutsagt att den lilla konflikten som är starten på det tredje världskriget inte kommer sluta utan breda ut sig. Med tanke på att USA, EU och Nato skickligt hanterat situationen i Ukraina hittills så behöver Putin nu bryta det mönstret. Jag har en Kosovoalban som kollega på jobbet och han visade mig rapportering från deras medier om situationen där. Enligt deras media är denna nya konflikt inte bara en konsekvens utav motsättningar mellan Serber och Kosovoalbaner pga valet som var där nyligen som vi får höra i svensk media utan att Wagnermilis har blandat sig i det hela och försöker destabilisera läget för att få till en ny storkonflikt likt den som var på 90-talet. Kollegan tror att Putin gett Wagnermilisen order att bege sig dit för att skapa destabilisation. Putin är givetvis mycket väl medveten om att Jugoslavien är en krutdurk och att motsättningarna mellan folkgrupperna där sedan kriget aldrig normaliserats utan det finns alltjämt spänningar. Det kan räcka med en gnista för att på nytt blossa upp till ett inferno. Kan Putin åstadkomma det så blir det genast mycket svårare för USA/Nato att hantera situationen då man plötsligt har två mycket svåra konflikter att handskas med. Putin behöver dessutom inte lägga särskilt mycket resurser där utan lyckas man tända gnistan så sköter dom det själva och han kan koncentrera sig på att lägga resurser på Ukraina. Medan USA/Nato behöver lägga resurser på två områden. På så sätt ser Putin till att dränera USA/Nato på resurser.

  Hälsningar Björn Ekholm Grimsås

  SvaraRadera
 4. Har Augusto Maqyengos profetia prövats? Om Israel/USA skulle fördärva Iran fullständigt med kärnvapen skulle ju inte Iran i förbindelse med Gog i Magog där Gog är ledaren från Turkiet inte vara med i anfallet mot Israel! Hur förklarar Augusto Maqyengo detta?

  SvaraRadera
 5. Kinesiska och amerikanska krigsfartyg har varit under 150 meter från varandra i Taiwandsundet, det sund som skiljer Taiwan från det asiatiska fastlandet.

  Om man tror att Kina och USA inte fortsätter utmana varandra med hänsyn till Taiwan så har man fel. Kina fortsätter att provokera och göra anspråk på Taiwan.

  Mikael

  https://www.youtube.com/watch?v=RK6t5mXphkI&t=43s

  SvaraRadera
 6. Hosea 5:14-6:3

  Jag (Jesus) går min väg, jag återvänder till min boning (til min Faders hus) tills de (judarna) erkänner sin skuld och söker mitt ansikte. I nöden (vedermödan) ska de vända sig till mig.

  Kom, låt oss vända om till Herren! han har rivit oss (2000 år i diasporan), han ska också hela oss (judarnas frälsning i slutet av vedermödan och i upprättande av riket för Israel i 1000 års riket) Han har slagit oss, han ska också förbinda oss. 2 Efter två dagar (efter 2000 år) gör han oss levande igen, på tredje dagen (i början av tusenårsriket, i det tredje årtusende efter korset) låter han oss uppstå, så att vi får leva inför hans ansikte.

  Jesus kommer snart tillbaka, inte bara för att hämta sin församling, men också för att hela och upprätta, hela och frälsta det utvalda Israel. I början av nästa årtusende i nästa tidsålder, kommer Herren att låta de rättfärdiga judarna från GT uppstå, på den yttersta dagen. Israels rest kommer han att hela och upprätta.

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Ukraina anklagar Ryssland för att ha sprängt den stora kraftverksdammen Kachovka i Chersonregionen i Ukraina. Flera byar uppges vara ”helt eller delvis” översvämmade och Ukrainas president har kallat till krismöte.

  https://www.svd.se/a/xgyrkn/kachovka-dammen-i-ukraina-forstord

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Det är inget tvivel om att den sprängda kraftverksdammen bara är ett ytterligare steg och upptrappning av kriget. Precis som överskriften säger är vi "på tröskeln till det tredje världskriget och Jesu dyrbara återkomst".

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi ser allt detta börjar ske , då nalkas vår förlossning .

   Radera
  2. Nalkas vår förlossning betyder närma sig vår förlossning!

   Guds frid!🙏

   Radera
  3. Det finns inget mer som hindrar uppryckelsen . Den kan ske idag tex. Allt går så fort nu.

   Radera
  4. 1 Tess 1:10 – Och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

   Guds frid,

   Det är sant att uppryckandet lika gärna kan ske i dag. Den händelsen är imminent och det finns inget som håller Herren tillbaka.

   Betydelsen av det engelska ordet ”imminent” är ”the quality or condition of being about to occur” – En händelse eller ett tillstånd som är på väg att inträffa. Så när vi talar om Herrens ”imminenta” eller närstående återkomst i förbindelse med ändetidsprofetior, så betyder det helt enkelt att Jesu återkomst till församlingen kan se när som helst, utan några som helst förutgående tecken.

   Det som är intressant är att ordet ”vänta” i denna bibelvers är översatt från ordet ”anamenein”, som betyder att ”vänta på att någon ska ankomma”. Det visar på den ”aktiva” attityd och roll den person har som väntar.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 9. Ja , det är samma sak som att födslovåndorna är över .

  SvaraRadera
 10. WHO påskyndar nu det som vi tidigare har skrivit om att införa ett digitalt kontrollsystem i 2024. Världshälsoorganisationen har samarbetat med EU för att skapa ett globaliserat digitalt vaccinpasssystem för framtida pandemier.

  Det meddelade EU-kommissionen på måndagen.

  "I juni 2023 kommer WHO att ta upp Europeiska unionens (EU) system för digital covid-19-certifiering för att etablera ett globalt system som kommer att hjälpa till att underlätta global rörlighet och skydda medborgare över hela världen från pågående och framtida hälsohot." uttalandet lyder.

  "Detta är den första byggstenen i WHO Global Digital Health Certification Network (GDHCN) som kommer att utveckla ett brett utbud av digitala produkter för att ge bättre hälsa för alla."

  Man argumenterar för att säkra hälsa och skapa trygghet. Men det här är inte annat än ett ytterligare steg mot vilddjurets märke och ett kontrollsamhälle.

  Jesus kommer snart!

  https://thecountersignal.com/who-moving-forward-with-global-system-for-digital-health-ids/

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Det här är inga bra nyheter men ändå av profetisk slag. Iran hävdar att de har utvecklat en hypersonisk ballistisk missil som kan utmanövrera "alla befintliga försvar"

  Den kallas "Fattah" och kan nå 140 mil. Den är väldigt svår att spåra, då den först åker ut i rymden och sedan dyker ned mot det land och plats den ska utföra dåd i.

  https://www.reuters.com/world/middle-east/iran-unveils-its-first-hypersonic-ballistic-missile-state-media-reports-2023-06-06/

  SvaraRadera
 12. Guds frid,
  Ja nu går det undan.
  Kontrollen över människor blir rigorös. Den onde och hans redskap är ute efter att stjäla , slakta och förgöra. Bland annat genom pharmakeia ( grundtexten)- läkemedel, injektioner, chip etcetera.

  Men Gud har full kontroll och Hans löften kan inte svika.
  Ja det är verkligen en aktiv väntan och snart möter vi vår älskade frälsare och brudgum.

  "Soon and very soon we are going to see our lord,soon and very soon we are going to see our king!!

  Herren Jesu Kristi rika välsignelse.

  SvaraRadera
 13. Det här ska väl ändå inte vara odjurets märke? Hela våran familj har fullt skydd mot pandemin! Berätta gärna Mikael och lugna oss om vad du tror är du snäll.

  SvaraRadera
 14. Vaccinet mot covid är inte vilddjurets märke , jag har åxå tagit fyra sprutor , men fick covid iaf , var inte orolig , chippet är något helt annat , det handlar om att vi inte kan köpa och sälja , om vi tar det vilddjurets märke , står klart och tydligt i Guds ord .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Däremot kan man kanske se på det hela som något som förbereder våra sinnen. Hur vi alla för allas bästa låter vaccinera oss - vilket iofs är helt rätt. Men frågan är hur märket kommer att marknadsföras när det blir så dags. Något vi förmås ta för vårt eget och alla andras bästa?

   Bror M.

   Radera
  2. Tack snälla Mikael för stöttning och tröst. Vår familj ber för dig och hemsidan!

   Radera
  3. Guds frid,
   Nej, jag tror inte att det är märket det vi upplever nu, men en förberedelse för det. När vi har upplevt utveckling de senaste år med Covid och nu digitalt-ID och WHO som önskar att kontrollera och registrera varje enskild människa, så är det ett stort steg och en förberedelse för vedermödans tid. Det vi upplever nu är en generalrepetion inför det som snart ska komma.

   Mikael

   Radera
  4. Så har jag oxå uppfattat det. Förberedelse att vänja oss vid detta med kontroll. Märket tror jag är när Antikrist efter 3 1/2 år sätter sig i Templet . Då är det moget att påbörjas . Men tror allt klarnar mer efterhand som det gjort mer o mer.Gud låter inte oss luras in i att ta chippet / märket. Den Helige Anden vår hjälpare finns i oss o vägleder oss.
   TZ

   Radera
 15. Den helige Ande håller fortfarande tillbaka men vi ser stora steg mot vedermödan.
  Guds beskydd över dig Mikael och över hemsidan.
  Maranatha!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, den helige Ande håller fortfarande tillbaka, men som vi upplever det, ser vi starka tecken på att Guds Ande mycket snart kommer att träda till sida, kalla sin församling hem till sig, för att ge plats för "syndens människa", Antikrist.

   Tiden är mycket kort och Jesus kommer mycket snart tillbaka

   Mikael

   Radera
 16. Kära Syskon,

  En vecka framåt kommer jag att vara bortrest och är begränsad i förhållande till godkännelser och kommentarer. Nästa inlägg kommer att handla om två stora ändetidstecken - Israel och avfall. Två tecken som pekar på Jesu dyrbara återkomst.

  Vi upplever samtidigt starka och personliga tilltal från Herren. I natt vaknade jag två gånger - 0:44 och sedan 4:44. För mig är talet 4, 44 och 444 bekräftelser från Herren på vårt kommande uppryckandet. Talet 4 står för en öppen dörr och Herren som snart kommer att öppna denna dörr helt för sina barn, för att sedan kalla oss att komma "hit upp".

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Ja mycket mycket snart hör vi Jesu " Kom hit rop", Guds basun och ärkeängel som röst och vi är hemma !
  Önskar dig en fin och stärkande ledighet.
  Maria

  SvaraRadera
 18. Ja Israel och allt som händer där
  Är ett av dom största tecknet. Så många år dom väntat tex på den röda kvigan. Och nu har dom flera st som än håller måttet.Templet kommer att byggas snart där antikrist skall sätta sig. Tredje Världskriget kan utbryta snart.Ja det är med stor iver man väntar att snart får möta frälsaren på skyn. Kom Herre Jesus kom är ens bön dagligen numera
  Shalom syskon
  TZ

  SvaraRadera