tisdag 19 augusti 2014

Den globala uppvärmningen: Den värsta torka någonsin i Kalifornien


 
Effekterna av den globala uppvärmningen kan ses högst påtagligt i naturen, och har fört med sig fler och kraftigare extrema väderförhållande över hela vår värld.  Extremt väder blir allt vanligare där skyfall, torka, översvämningar och värmeböljor inträffar allt oftare och med högre intensitet jämfört med tidigare.
Den värsta torkan någonsin

Just nu upplever Kalifornien den värsta torkan någonsin i delstatens historia. 58 % av Kalifornien anses nu befinna sig i ett tillstånd av extrem torka, där Kaliforniens vattenreserver har nått en rekordlåg nivå på bara 20 % av den normala vatten nivån.
Torkan i Kalifornien, USA, är den värsta som registrerats i den amerikanska delstaten sedan statistik började föras och är en ”exeptionell torka”, som är den torraste nivån på en fem-gradig skala som används för att klassificera torrperioder.

Katastrof för jordbruk och ekonomi
Om torkan fortsätter kommer det att betyda en katastrof för det kaliforniska jordbrukssamhället och för hela USA:s ekonomi. Över hälften av USA:s produktion av frukt, nötter, grönsaker, och en fjärdel av mjölken kommer från just Kalifornien. I följe en rapport från University of Kalifornien har torkan hittills kostat 12 mia. kronor bara i år, och har resulterat i att över 17 000 människor har förlorat sina arbeten.

http://www.washingtonpost.com/national/health-science/wests-historic-drought-stokes-fears-of-water-crisis/2014/08/17/d5c84934-240c-11e4-958c-268a320a60ce_story.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar