tisdag 16 december 2014

Uppryckelsens ögonblick


 
1 Joh 3:2 – Mina älskade, vi är nu Guds barn, och vad vi skall bli är ännu inte uppenbarat. Men vi vet att när han uppenbaras kommer vi att bli lika honom, ty då får vi se honom sådan som han är.

Ett av församlingens stora löfte och hopp, är att vi snart en dag ska se Jesus sådan som han är.

Har du reflekterat och tänkt över den dag, och kan vi med vårt förstånd förstå det ögonblick av nåd, då han väljer att stiga ner från himlen för att hämta oss hem? I ett ögonblicks sekund kommer han att kalla på sitt folk att ”Komma hit upp”, och i samma ögonblick kommer vi att bli förvandlade.

En mäktig kraft

I samma ögonblick som basunen ljuder kommer en kraft som vi aldrig tidigare upplevt att lyfta upp oss, och på ett ögonblicks sekund kommer vi upptäcka att vi befinner oss mitt ute i himlarymden.

Runt omkring oss kommer vi att se millioner av andra människor som upplever det samma som dig själv. Det ögonblick vi har längtat efter i så lång tid har helt plötsligt hänt och har nu blivit en verklighet. Alla människor som befinner sig där mitt ute i rymden, vet exakt vad som här hänt och helt precis vem det är som står framför dem. All uppmärksamhet är rättat mot Jesus, och våra ögon betraktar honom för den allra första gången.

Hans skönhet och härlighet

Genast kommer vi att bli slagna och överraskade över den skönhet och härlighet som möter oss. Vi vet ju att Jesus var mer än underbar, men ord och det vi trodde kan ändå inte jämföras eller beskriva den verklighet som möter oss när vi väl står där. Mänskliga ord räcker helt enkelt inte till för att beskriva den skönhet, fullkomlighet, och ljuvlighet som Jesus utstrålar.

Allt inom oss vill genast prisa honom, tillbe honom, och omfamna honom på samma gång. Vi vill jubla och prisa inför honom för hans godhet, men samtidigt också falla ner i helig förkrosselse inför hans heliga fötter. Ett ord som kommer igen på våra läpper för att beskriva hans natur och det han utstrålar är ”Helig, helig, helig”.

Tro byts i åskådning

Många tronede undrar hur Jesus kommer att vara och se ut den dagen vi kommer att få se honom. Guds ord är tydlig med att ”vi kommer att få se honom sådan som han är”.

Den dagen kommer vår tro att bytas med åskådning, och vi kommer äntligen att få se honom i alla sin härlighet och i all sin prakt. Vi kommer att få skåda honom som är kärleken, och upphovet till allt liv.

Johannes möte med den förhärligade Jesus

Johannes beskriver den förhärligade Jesus efter uppståndelse, med fötter av koppar, med en röst av väldiga vatten, och med ett ansikte som skiner starkare än solen.

Ta gärna del av detta inlägg som just beskriver den Jesus som vi snart ska se och möta på en brusten sky:

http://jesus-kommer-snart.blogspot.dk/2012/08/snart-ska-vi-se-honom-sadan-som-han-ar.html

Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar