tisdag 2 december 2014

2014 - Det varmaste året i 134 år


 

2014 fick ännu en ny rekord när vi talar om förändingar i jordens klimat. De sista par åren har vi blivit vana vid våldsamma klimatförändringer som orsakar kraftiga stormar, skogsbränder, snöoväder, översvämningar och tornados.

Det är inte bara de sista höstmånaderna som har varit det varmaste hittils, men också hela 2014 blev ett nytt rekordår där temperaturen till havs och lands var de högsta på jorden sedan man började mäta temperaturerna i 1880.

Alla blir påvärkade

Alla i världen påvärkas när klimatet förändras, men det gäller särskilt de fattiga, där det ofta går ut över energi, matproduktion och vatten försörjning.

Skillnaden på många av de naturkatastrofer vi upplever i dag och dem som kommer i vedermödan, är storleken och utsträckning. Under vedermödans tid kommer många av dessa naturkatastrofer vara globala och orsaka våldsamma ändringar för livet på jorden för både djur och människor.

Bara början

Flera forskare bekräfter detta och varnar för att det helt enkelt är det som vi kan förvänta mycket mer av i en när framtid.

Det är allt samman tecken som pekar på att vi närmar oss Jesu återkomst och vedermödans apokalyptiska händelser som kommer att medföra extrema förändringar på jorden.

Jesus kommer snart!

6 kommentarer:

 1. Så sant, Mikael,,,så sant!

  Önskar dig och de dina en Välsignad Adventsstid - i dubbel bemärkelse!
  Vi lever ju i Advent varje dag och varje stund - Jesus kommer snart!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marguerite, och välkommen hem från utlandsresan. :-)
   Ja, vi lever i Advent varje dag, og väntar på den "andra Advent", dagen då Jesus kommer för att hämta oss hem.

   Jag önskar dig och de dina en välsignad december månad
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Om du inte har rätt är du att betrakta som en falsk profet. Du och andra kristna som takat km detta så oft har ett ansvar som ni inte slipper undan. Kommer inte Jesus nu tillbaks snart så har du domen över dig pga din undervisning.

  /Sanningensvider

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Att prädika Jesu "Imminenta" återkomst har varit kyrkans kallelse, och budskap sedan Upp kap 22, där Jesus själv proklamerar hela tre gånger att han kommer snart. När tidens tecken talar och pekar kraftigt mot denna fantastiska händelse, hur skulle församlingen då kunna vara tysta?

  Men vad är snart för dig? 1 månad, ett år eller 10 år? Vad går gränsen för att man som dig i frågasätter Jesu snara återkomst, och att man är en av dom som på samma sätt i 2 Pet 3:4 ifrågasätter hans ankomst? Och för det tredje tror du på Jesu återkomst, och vad är det som gör att du inte tror att Jesus inte snart kommer tillbaka?

  Mvh
  Mikael

  SvaraRadera
 4. Tack Mikael för denna fina blogg! Den inger så mycket hopp och undervisning...Gud Välsigne Dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket för din uppmuntrande och välsignade hälsning. Jag ber om Herrens överflödande nåd, kraft och kärlek i ditt liv.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera