söndag 25 oktober 2015

Herren förbereder sin brud”Låt mig få leva nära dig och i din vilja, i denna korta tid innan du kommer tillbaka. Låt mig få vara ett rent kärl, helgad och överlåten din mäktiga hand. Jag ger dig mitt liv, och jag ger dig mitt hjärta. Till dig, du den Helige, min Herre, Konung och Gud”

Brudslöjan

Höga V 5:7 – Väktarna fann mig där de gick omkring i staden. De slog mig och sårade mig, de ryckte av mig manteln (brudslöja eng. översättning), väktarna på murarna.

Ett av brudens kännetecken är hennes brudslöja, och är en symbol på hennes renhet och oskuld. I följe judisk tradition pryddes bruden med vackra kläder och utsmyckades med juveler, och hon bar vanligtvis en slöja som hon inte tog av förrän hon kom in i brudkammaren. I Höga Visan möter vi bruden som är ute och letar efter sin brudgum, då väktarna i staden överfaller och stjäler hennes dyrbara slöja. 

På många ställen i Guds ord uppmanar Herren oss, att inte låta något befläcka vår klädnad, och att inte låta något eller någon stjäla vår krona eller vår renhet och oskuld i honom.  

Saras vittnesbörd

Sara, en syster i Herren, delade ett gripande och allvarligt vittnesbörd om en dröm hon hade haft för flera år sedan, som gav henne ett uppvaknande och en upprättat relation till Herren. Den vill jag gärna dela med er här:

”För flera år sedan drömde jag om den himmelska staden. Då hade jag avfallit från min kristna tro och min nära relation med Jesus. Jag hade bytt ut Bibeln mot böcker skrivna av spiritister och medium, bytt ut den kristna undervisningen mot TV-program som Det okända och Andarnas makt, bytt ut min framtid som missionär mot en framtid som medium. Men en dag när jag låg och sov mitt på dagen drömde jag en så verklig dröm om den himmelska staden. I drömmen såg jag den på avstånd i det himmelska, och jag förstod att det var mitt hem och jag kände hemlängtan, men i samma stund fick jag kunskapen till mig i drömmen: jag var inte redo för staden. När jag vaknade hade drömmen gripit tag om mitt hjärta. Jag slog upp min Bibel som jag inte läst på länge, och där fick jag ett ord som talade rakt in i min situation. Jag vände om och tog alla mina ockulta new age-böcker och gick ut och slängde dem i soptunnan” 

Låt ingen stjäla din krona

Heb 12:1 - När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss.

Många saker önskar att stjäla kronan och segern i våra liv. Synden önskar att stjäla och ta ifrån oss allt det av liv, kraft och välsignelse som Herren har gett oss, och den vill snärja oss till den grad att vi inte längre kan, eller har möjlighet för att fullborda vårt lopp.

Synden håller fast i oss, och den drar oss bort från närheten och den första kärleken till Jesus. Den stjäler vår glädje, vår hängivenhet, renhet och kraft. Den anklagar och dömer oss som förlorade, utan möjlighet för nåd eller upprättelse från Gud. Den ger oss inga valmöjligheter eller alternativ, men leder och lockar oss in på en enda väg, den breda vägen, som är fördömelsens väg mot förtappelse och död. 

Herren förbereder sin brud

I följe judisk tradition, så ska bruden förbereda sig inför bröllopet genom att genomföra ett rituellt judiska bad – mikve eller mikvah.

Att bada mikve är en reningsritual, som genomförs ett par dagar före själva bröllopet, där handlingen symboliserar en andlig rening för bruden. Bruden måste bli helt ren, så innan hon stiger ner i vattnet så tvättar hon sig, tar bort all smink, nagellack och sina smycken.

Vi lever i en tid där Herren förbereder sin brud för det kommande bröllopet. Han tvättar oss, och gör oss rena och helt avskilda för honom. Han önskar en brud, som är fullständigt övergiven och överlåten sin brudgum. Han önskar att avkläda oss den här världen, och den här världens sätt att leva och tänka på. Brudens och församlingens prydnad, får inte vara något yttre och pålagt, men något som kommer från ”hjärtats dolda människa” (1 Pet 3:4).

Är du klar för himlen

”Är du klar för himlen, och har du din sak klar med Herren? Har du låtit något eller någon stjäla din krona, och tillhör ditt hjärta endast Jesus? Har du en gång brunnit för Herren och vandrat på hans väg, men låtit något komma i mellan dig och din frälsnings Gud? Har din första kärlek svalnat, och har den här världens ande fått grepp om ditt liv?

Han väntar på dig för att gripa ditt hjärta på nytt. Han längtar efter att komma, och dra dig när till sig. Han vill sätta kronan på ditt huvud, och tvätta din klädnad så att den blir ren igen. Han önskar att bli din, och att du blir hans.”


Jesus kommer snart!

9 kommentarer:

 1. Jesus håller i din penna, Mikael!
  Det är Jesus själv som, genom dig manar, kallar och vädjar om och om igen att vi skall göra oss redo. Vilken omsorg och kärlek! Snart ljuder det sista ropet. Den sista signalen. Sedan finns ingen möjlighet längre. Dörren stängs och det himmelska bröllopet börjar som skall vara en hel evighet. Gråter av glädje och tacksamhet att jag får vara med, men jag vill ha MÅNGA med mig, som har tvättat sina kläder och gjort dem rena i Lammets blod. Vi måste ut på vägar och stigar och nödga människor att ta emot vår älskade Frälsare Jesus Kristus.
  Jesus kommer snart!
  Hälsningar Marianne

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara hålla med Marianne, "Jesus håller i din penna, Mikael!"

  Tack också till Sara för din berättelse. Mycket inspirerande!

  /Tage

  SvaraRadera
 3. Tack kära syskon, Marianne och Tage, för era hälsningar och kommentarer.

  Något som jag verkligen upplever att Herren talar, och något som han har lagt starkt på mitt hjärta, är just det om bruden, som Herren i dag förbereder för sin återkomst.
  Upp 22:17 talar om det rop som går ut och finns hos Herrens väntande brud. Ett rop på att Herren åter ska komma tillbaka för att hämta oss hem till sin Faders hus. Om någon skulle fråga mig, vart i tiden jag tror vi är, så tror jag precis att vi är just där och i den stunden, när Herren gör sitt folk och brud klara för att han mycket snart kommer att hämta oss hem.

  Tänk vilken nåd att få tillhöra denna skara, som väntar och snart en dag kommer att få vara med om en av historiens största händelser, de dödas uppståndelse och församlingens uppryckande.

  Din bön säger Amen i mitt hjärta Marianne, om många människors frälsning och överlåtelse innan vår underbare frälsare kommer igen.

  Varma hälsningar
  Mikael

  SvaraRadera
 4. Kära Mikael! Även detta inlägg är så starkt, Jesus-centrerat, allvarligt och hängivet i sitt budskap!

  Tack Mikael!

  Tack även till dig Sara, för att du delar ditt starka vittnesbörd!


  "Och Anden och bruden säger: Kom! Och den som hör det må säga: Kom! Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet." Upp 22:17

  Den som vill...


  "Han som betygar detta säger: Ja, jag kommer snart. Amen! Kom Herre Jesus!" Upp 22:20


  Jesu dyrbara frid! Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack käre Birgit, och för att du delar dessa starka bibelord.

   Det är Jesus och honom som person allting rör sig kring. Brudens förberedelse, ändetiden, hans återkomst och till och med själva evigheten. Må Herren bli större i våra liv, och vara och bli den förste och största i allt.

   Jag tror att frälsningsglädjen och den första kärleken vänder tillbaka till församlingen i dag. En glädje över frälsningen, över Guds nåd, och det att få vandra med Herren i en tid som denna.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Innerligt tack för detta vägledande, viktiga och upplyftande budskap!

   Radera
  3. Tack skall du ha. Jag tror och hoppas att det är ett aktuellt budskap som Herren vill ha fram. Det är något som han har gjort i mitt eget liv i ett bra tag nu, där han på ett tydligt sätt har talat till mig om att jag ska göra mig klar och förbereda mig för hans närstående återkomst.

   Herrens rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 5. Jätte bra inlägg bror min. Amen jesus kommer snart. Jag har själv fått drömmar om just detta att en herrens ängel visade mej en stor tv skärm o ja frågade vad som skulle hända och han svarade skördetiden är här amen. Senare fick ja se hur antikrist trädde fram. Ja tror med vi lever i den sista tiden och kan känna hur den onde på alla sätt o vis försöker få mej att känna att ja syndat för mkt så de redan är kört för mej. Men jesus säger ju att iinte genom någon människas kraft skall de ske utan genom min helige ande. Be gärna för mej vill va redo vill lägga bort allt de gamla . Guds frid. Markus walfridsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Markus!

   Tack för din hälsning. Hoppas att du har det bra.
   Det är starkt på det sätt som Herren har talat och visat dig genom drömmar angående den sista tiden. Vi kan se att Herren bekräftar den tid vi lever i både genom tidens tecken och personliga tilltal.
   När du nämner gamla synder, så betyder det att Guds nåd är desto större. Guds nåd är inte begränsat till antal av gamla synder, men av det hjärtats inställning som kommer till honom. Han ser ditt hjärtas längtan och önskan att leva för honom. Jesus kommer att ge dig all den hjälp och kraft du behöver i din vandring för honom.

   Jesus älskar dig Markus!
   Hälsningar

   Mikael

   Radera