tisdag 20 oktober 2015

På väg till det himmelska Jerusalem


Vi är på väg och på vandring till det himmelska Jerusalem. Här i livet vandrar vi på den smala vägen, där varje steg vi tar för oss närmare vårt dyrbara hopp och vårt slutgiltiga mål, det nya Jerusalem.

Det finns en stad långt ovan molnen, och det finns en himmelsk och fullkomlig boning som vår frälsare och Herre har förberett åt sin brud. Han lämnade oss motvilligt, bara för att gå bort och förbereda en plats åt oss. Driven av sin kärlek, och i sin längtan att vara tillsammans med oss för alltid, har han förberett det allra bästa för sitt folk. Det är något som är helt obeskrivligt, och som samtidigt är ett uttryck för hans villkorslösa och eviga kärlek.

Staden vi aldrig har sett

Vi är på väg till ett land vi aldrig har sett, och till en stad vi bara har hört talas om. Men tanken om vår kommande frälsning och denna ljuvliga plats ger oss tro, hopp och styrka till att fortsätta vår vandring. Den ger kraft till att uthärda de djupaste dalar, och de mörkaste platser. Löftet och hoppet om vårt hemland brinner klart som en fackla, och den lyser upp vår väg.

Lång ut i horisonten, kan vi skåda det eviga ljuset. Vi kan känna värmen, och vi kan höra tonen från den himmelska staden. Detta ljus växer sig större ju närmare vi kommer, och tonen blir allt klarare i styrka och kraft. Härligheten, och den heliga Guds närvaro som vilar över staden får oss till att falla ner på våra knän. En överväldigande glädje och tacksamhet fyller våra hjärtan, över tanken att vi snart är framme och att vi äntligen ska få tåga in genom dess portar.    

1 Kor 2:9 -Men vi känner, som Skriften säger, vad ögat inte har sett och örat inte hört och människohjärtat inte kunnat ana, vad Gud har berett åt dem som älskar honom.

Johannes sammanfattar alltsammans, och säger ganska kort, att Herren har berett mer åt oss i all sin härlighet, än vi någonsin förut har sett, utöver all vår förväntan, eller vad vi någonsin kan förstå med vårt förstånd. Gud har helt enkelt en helt fantastisk framtid och en underbar plats för sitt folk.

Uppenbarelseboken beskriver denna plats som den heliga staden, och Jerusalem från ovan. Det är den levande Gudens stad som Herren har ställt i ordning. En stad med väldiga murar byggda av Jaspis, där staden själv är byggd av rent guld. Från Guds tron flödar livets vatten, där livets träd står på varje sidan av floden. Det är en obeskrivlig skönhet som Herren har skapat för sitt folk, för att vi ska ta del av den, och njuta av all dess skönhet och glans.

Lever vi för evigheten

Men vi måste fråga oss om vi har evigheten i våra tankar, och om vårt eviga hem är vårt hopp och vår glädje? Har vi en förståelse för, att vi en dag och mycket snart kommer att få lämna den här jorden för att komma till den plats som vår frälsare har förberett åt oss?

Är himlen vårt hopp på vår vandring, eller har vi blivit så hemmastadda i det här livet, att vi inte längre längtar eller suckar efter vårt barnaskap och efter vår kropps förlossning? Samlar vi skatter i himlen, och sträcker oss ut efter det som har evighetsvärde, eller lever vi för det som hör det jordiska till?

Längtar vi efter Honom

Framför allt, måste vi fråga oss själva om vi längtar efter honom? Längtar vi efter honom som har ögon som eld, fötter som koppar och har en röst som väldiga vatten?

Har vi förlorat den första kärleken till honom som är större än livet själv? Han som räddade våra liv för evigheten, bröt syndens och mörkrets förbannelse i våra liv och satte oss fria. Den samme man som hängde på korset, och sedan for till det himmelska för 2000 år sedan, kommer mycket snart tillbaka. Den dagen kommer jag äntligen att få se honom med mina egna ögon, och jag kommer äntligen att få höra rösten av honom som drog mig upp ur den djupaste dy, och tog mig ut ur det mörkaste mörker. Jag kommer att få se honom – den levande och sanne Guden.  

Med blicken på lönen

Heb 12:1-2 - När vi alltså har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger, och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp som vi har framför oss. Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare

M
ed blicken på Jesus, och med blicken på det nya Jerusalem, så vandrar vi vår givna bana. Vi kan inte alltid se vart vägen bär hän, men ljuset från himlen, Herrens röst och glansen från den gyllene staden, är där alltid för att leda oss. Hoppet om att vi snart är framme bär oss framåt, och ger oss mod på vår resa. 

D
en dagen vi går in genom porten, så är alla tårar glömda. All smärta, alla bekymmer och all strid är slut. Hoppet är nu utbytt med åskådning, och vandringens tid är förbi. Vi vet inte riktigt vad som väntar oss eller helt hur det kommer att bli en gång. Men vi vet att en dag är vi där, och vi kommer hem. Sabbatsvilan kommer få sin början, men som aldrig kommer att ha någon ände eller något slut. 

I hoppet om hans tillkommelse

Mikael 

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Zebastian,

   Ja, allt inom oss säger Amen till detta underbara och fantastiska hopp som vår Herre har förberett åt oss.

   Herrens välsignelse över dig broder
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Så underbart att få läsa detta om vårt hem som väntar oss. Det sliter i de jordiska banden då man hör eller läser om vårt himmelska hem! Tänk en dag få se Jesus !! Tänk att snart få komma och se allt detta,, att få träffa alla de som gick före !! Men tills dess,, låt oss fortsätta att be för dem som ännu inte känner Frälsaren Jesus Kristus . Gud välsignar dej Mikael och tack för allt du skriver !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Ingalill,

   Ja, det sliter verkligen i de jordiska banden, och vi har det som Paulus, att vi allra helst vill till vårt rätta och eviga hemland. Jag tror inte att vi med vårt mänskliga förstånd kan förstå eller gräppa allt det underbara som Herren har för oss.

   En evighet tillsammans med Herren och alla de heliga. Vår förvandling börjar när Herren väljer att kalla och rycka sin församling till sig, och vi kommer att möta Herren på en brusten sky. Vi kommer att bli förvandlade och kommer att få härlighetskroppar, som är skapade för att leva för evigt tillsammans med Herren.

   Jag stämmer in i din bön Ingalill, om många fler människor som ska uppleva Herren som sin personlige frälsare och Herre.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 3. Hej Mikael,

  Tack för denna underbara text om vårt himmelska hem! Längtar varje dag efter stunden då jag ska få andas ut hemma hos min älskade Frälsare och veta att ingenting någonsin kan skilja mig från Honom.

  För flera år sedan drömde jag om den himmelska staden. Då hade jag avfallit från min kristna tro och min nära relation med Jesus. Jag hade bytt ut Bibeln mot böcker skrivna av spiritister och medium, bytt ut den kristna undervisningen mot TV-program som Det okända och Andarnas makt, bytt ut min framtid som missionär mot en framtid som medium. Men en dag när jag låg och sov mitt på dagen drömde jag en så verklig dröm om den himmelska staden. I drömmen såg jag den på avstånd i det himmelska, och jag förstod att det var mitt hem och jag kände hemlängtan, men i samma stund fick jag kunskapen till mig i drömmen: jag var inte redo för staden. När jag vaknade hade drömmen gripit tag om mitt hjärta. Jag slog upp min Bibel som jag inte läst på länge, och där fick jag ett ord som talade rakt in i min situation. Jag vände om och tog alla mina ockulta new age-böcker och gick ut och slängde dem i soptunnan.

  All ära till Herren som är trofast och nådefull! Det är verkligen en stor tröst att kunna uppmuntra varandra med löftena om evigt liv och att alltid få vara hos Jesus. Jag finner stor glädje i följande ord:

  Då ni alltså har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida. Tänk på det som är där ovan, inte på det som är på jorden. Ty ni har dött och ert liv är dolt med Kristus i Gud. När Kristus träder fram, han som är vårt liv, då skall också ni träda fram i härlighet tillsammans med honom. (Kol 3.1-4)

  Och så skall vi alltid vara hos Herren. (1 Thess 4:17)

  ...och jag ska bo i Herrens hus för alltid. (Ps 23:6)

  Fridshälsningar,
  Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sara,

   Stort tack för att du delar ditt fantastiska och trosstyrkande vittnesbörd hur Herren mötte dig och på nytt grep tag i ditt hjärta. Det är också ett allvarligt budskap du delar om att vara redo för det himmelska Jerusalem. Jag tänker att det är många som borde läsa och ta del av ditt vittnesbörd så jag vill fråga dig om jag får dela det i ett kommande inlägg här på hemsidan?

   Tack igen, och jag önskar dig Herrens nåd och kraft i ditt liv
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Ja, du får gärna dela det. Det är är fruktansvärt att gå miste om en evighet med Jesus. Det pågår ett avfall i kristenheten. Jag avföll till villoläror som ledde mig bort från min del i den heliga staden. Är nu så oerhört tacksam för min frälsning! Att få tro på Jesus och tillhöra Honom är en sån dyrbar nåd att man inte kan ta den för given.
   Mvh Sara

   Radera
  3. Hej Sara

   Det låter jättebra att jag kan dela det Herren har gjort i ditt liv. Precis som du skriver är ditt vittnesbörd och en varning för att avfalla från den smala vägen och för att inte låta något stjäla kronan i våra liv. Det finns många saker som vill dra oss bort från uppriktigheten och troheten till Jesus.

   Vår frälsning och det vi har fått i Herren är som du skriver, en sådan dyrbar nåd att man inte kan ta den för givet. Må han bevara oss och våra hjärtan honom, och låta vår blick vara fäst på Jesus.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 4. Tack Mikael

  Underbart att få läsa detta som väntar oss som lön. Vi är ju vandringsmän/kvinnor på denna jord och vi känner oss inte hemma här i detta syndens näste.

  Vi älskar Herren vår Gud, för i Honom finns all sanning, kärlek och omtanke. Tänk att Han tänkte på oss innan vi tänkte på Honom. Vilken kärlek.

  Frid i Jesu Kristi namn
  /lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lärljungen,

   Ja, han tänkte på oss, långt innan vi tänkte på Honom. Innan jordens grundval var lagd, var vi utvalda i honom. När han skapade oss så var vi hans tankar och när han hängde på korset så bar han oss i sitt hjärta.

   Herrens oförtjänta nåd och kärlek har varit där från begynnelsen. Vi är hans, och han är min - vår underbare frälsare och Gud.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera