fredag 27 november 2015

Forskare slår alarm om ny resistent bakterieForskare slår alarm efter att ha hittat en ny oövervinnerlig bakterie i Kina, och varnar för att läget är riktigt allvarligt och kan ha stora konsekvenser för hela mänskligheten.

I dag är vi beroende av att kunna behandla infektioner och sjukdomar med antibiotika, som gör att människan kan dö av sjukdomar som vi i dag inte klassar som dödlig. Redan nu avlider cirka 25 000 personer i Europa varje år av att antibiotikan inte rår på sjukdomar och infektioner. 

Genet mcr-1

Det är ett särskilt gen i dessa bakterier med namnet mcr-1, som gör dem motståndsduktiga mot antibiotika. Forskare har upptäckt att dessa baktierier både finns hos människor och djur i södra Kina. Otto Cars, professor och grundare av React uttalar sig: -Det är ett mardrömsscenario. Det är riktigt, riktigt allvarligt. 

Att resistensen kommer att spridas från Kina råder det inget tvivel om, enligt Otto Cars. Det kan samtidigt vara något som dessutom kan gå snabbt. 

Den gulbleka hästen

Upp 6:7-8 - När Lammet bröt det fjärde sigillet, hörde jag den fjärde varelsens röst säga: "Kom! Och jag såg, och se: en gulblek häst, och han som satt på den hette Döden, och helvetet föjde honom. De fick makt över en fjärdedel av jorden, att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur. 

När Lammet bryter det fjärde sigillet, ropar och kallar det fjärde väsendet fram en gulblek häst, och den fjärde person som rider hästen är döden själv. 

Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden. När det fjärde sigillet är över har det resulterat i att en fjärdedel av jordens befolkning har dött genom krig, hungersnöd och pest. 

Tidens tecken pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka. 

Källa:

2 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig av detta, Mikael!
  Det råder inget tvivel om att Jesus kommer snart,
  Bibelns Ord går i uppfyllelse och vi står även på tröskeln till ett tredje världskrig...

  Jag vill passa på att önska dig och de dina
  en Välsignad och Fridfull Adventshelg,
  trots att det stormar och rasar runt omkring oss.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Guds frid Marguerite,
  Tack för din dyrbara hälsning och det du delar. Ja, det känns som att är inne på upploppet nu, och att vi alldeles snart är vid vårt slutmål och himmelska slutdestination. Herren längtar efter oss, och kan inte vänta på att möta och vara tillsammans med oss.

  Det blir också en dag vi ska återse nära och kära som har hem tidigare. Här i somras miste jag min kära mamma, men det är en fantastisk tröst att veta att vi alla en dag ska återse varandra i nya eviga härlighetskroppar.

  Tack för din tjänst och allt du delar från Herren. Välsignelse, nåd och kraft över dig och de dina. Varma hälsningar Mikael

  SvaraRadera