onsdag 18 november 2015

Stigande stöd från amerikanska kristna som stödjer homosexualitet



När Obama insattes som president, gjorde han något som tidigare presidenter inte tidigare har gjort. Han stödjer samkönade äktenskaper.
Det här är en hållning som inte bara har påverkat stora delar av befolkningen i USA, men också inom den kristna kyrkan. Nya undersökningar visar att även inom de kristna leden har det skett ett stort steg mot vänster, där man öppnar upp för accept av homosexualitet.

Flertal i USA för stöd för homoseksualitet
http://www.christianpost.com/news/most-christians-in-america-now-support-homosexuality-149078/

En omfattande studie som släppts av Pew Research Center, som analyserar olika frågor kring amerikanernas förhållande till tro, har precis präsenterat tal som visar att amerikanska kristna i allt högra grad stöder och accepterar homosexualitet.
Över 50 procent av katoliker, protestanter, ortodoxa kristna har svarat att homosexualitet ska accepteras av samhället. Av dessa tal representerar evangelikanska protestanter för hela 36 procent. Dessa tal är en stigning med cirka 10 procent i förhållande till 2007.

Homosexualitet i svensk lagstiftning

Homosexualitet blev legalt i Sverige i 1944, även om man helt fram till 1979 klassificerade homosexualitet som en form av psykisk störning. Sedan slutet av 1980-talet har svenska homosexuella gradvis fått allt större rättigheter. Registrerat partnerskap kom i 1995, rätten till samkönad adoption i 2003, och rätten att ingå samkönat äktenskap i 2009. 

Den 1 november 2009 blev det möjligt för homosexuella att få en kyrklig vigsel, och därmed få ”Guds välsignelse” över deras äktenskap. Ingen enskild präst har skyldighet att viga homosexuella par, men det krävs beslut i respektive kyrka eller samfund.
Synden ropar inför Herren

1 Mos 4:10 – Då sade han: ”Vad har du gjort? Hör, din brors blod ropar till mig från marken!

Redan från den första början av skapelsens stund, har synden stigit upp inför Herren. Efter det att Kabel hade dödat sin bror Abel, så ropade Abels blod inför Herren. Efter det så har syndafallets konsekvens fortsatt, och vi upplever i dag kulminationen av detta.

Vi lever i en värld som är på väg mot upplösning. Människan har utmanat och flyttat allt vad som finns av gränser och normer för vad som är tillåtet. Vi har förkastat det vi förr ansåg för heligt och normalt, och har i stället ersatt det med våra egna lustar och ambitioner. Det onda och fördärvade släkte vi ser på Noas och Lots tid är också kännetecknet för den generation som lever i dag. 
Profetia om avfall

En kvinna i Etnedal, Valdres fick 1968 en syn som handlar om framtiden, Jesu återkomst, det tredje världskriget, och tiden som skulle föregå innan detta. Predikanten Emanuel Minos mötte denna kvinna, och fick förmedla det budskap som Herren hade lagt på hennes hjärta. 

Här är ett utdrag från profetian, som väldigt tydligt och precist visar på tiden innan Jesu återkomst. En tid som beskriver ett samhälle i moralisk upplösning, perverterad synd, och ett avfall inom kristenheten:

"Det blir en moralupplösning som Norge inte har sett maken till. Folk kommer att leva som gifta utan att vara gifta. Det blir stor orenhet före äktenskapet och det blir mycket otrohet i äktenskapen. Ja, också i de kristna äktenskapen gör sig otroheten gällande och de blir upplösta. Också perversa synder, synd mot naturen, börjar utbredas, och de blir till och med godtagna i kristna kretsar. 
Tidens tecken och denna världs förfall visar på att Jesus kommer mycket snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar