onsdag 2 mars 2016

På tröskeln till det tredje världskrigetTa gärna del av det senaste inlägget på hemsidan ”Jesus kommer snart” :

På tröskeln till det tredje världskriget

Kriget börjar först som en liten konflikt, en obetydlig konflikt. Men den slutar inte. Den tilltar och breder ut sig. Till slut utvecklar det sig till ett stort krig.”


Situationen i Mellanöstern är mer känslig och mer allvarlig än någonsin. Den påminner om den i Europa 1947-48, där vi var på tröskeln till det kalla kriget. Rädslan bredde sig, och ingen visste hur det skulle sluta. Men den här gången ligger inte skeendets centrum i Europa, men i stället i Syrien och i stora delar av Mellanöstern.


Världen är mer orolig än den varit i mycket lång tid, och experter varnar för att gnistan finns, som kan få det tredje världskriget att bryta ut.


Saudi-Arabien hotar att anfalla Assad och Syrien


Bara den senaste tiden har vi upplevt en tydlig upptrappning av konflikten i Syrien, som inte bara har blivit ett regionalt krig, men som ser ut till att utveckla sig till något globalt och som kan accelerera till något helt avgörande för den profetiska utvecklingen i Mellanöstern. I längre tid har Saudiarabien hotat med ett militärt anfall mot Syrien och Assad, som kan betyda att hela Mellanöstern riskerar att explodera i krig

Helt plötsligt har vi en farlig situation där de stora och världsdominerande länderna är i indirekt konflikt med varandra. Vi har Ryssland och Iran på ena sidan som stöttar Assad-regimen, medan USA och allierade, såsom Turkiet, Saudiarabien och Qatar bistår några av oppositionsgrupperna.

Avslutning


Bibeln är tydlig med att detta område där vi ser detta mörker sprida sig, också är det område som kommer att uppleva våldsamma krig och med stor sannolikhet kärnvapenkrig.

Den utveckling vi upplever i Mellanöstern, är en profetisk uppfyllelse som bekräftar det profetiska ordet, och visar på det som ligger framför. Framför allt, så pekar det på att vi lever i avslutningen av den sista tiden, och att vi kan förvänta att Herren mycket snart kallar och rycker sin församling till sig.


I hoppet om Herrens tillkommelse

Mikael

1 kommentar:

  1. Det är lätt att frukta krig och lidande. Men låt oss endast frukta Gud. Han har omsorg för oss, ja han har räknat våra hårstrån. Hans bud skall vi hålla, de gör oss saliga och lyckliga här på jorden.
    /Stig.

    SvaraRadera