onsdag 22 februari 2017

Är du redo för Herrens tillkommelse?


Vad kan vi förvänta oss av den tid som ligger framför oss, och på vilket sätt kommer vi att få se det profetiska ordet fullbordas? Mycket snart kommer att få uppleva vårt saliga och efterlängtade hopp, att Herren kommer att ropa och rycka sin församling till sig.

I
 dag finns det människor över hela vår jord, som väntar på att höra de förlösande orden i från Herrens egen mun: ”Kom hit upp”. Ingen människa vet exakt tidspunkt för själva uppryckandet, då vi inte ska känna till dagen eller timmen, men själva tiden där omkring ska vi däremot känna till och ha en förståelse av. 

Ge akt på det profetiska ordet

Genom att jämföra olika händelser i tiden med det som står I Bibeln, kan vi veta hur långt I denna tidsålder vi har kommit. Vi gör det genom att akta på det profetiska ordet, som är historia som är nedskriven före det att det sker, för att vi ska tro på det, både före och efter att det får sin fullbordan.

Tiden efter uppryckandet

Upp 4:1 – Därefter såg jag, och se, en dörr stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört tala till mig, som en basun sade: ”Kom hit upp, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter. 

På samma sätt som att Johannes blev bortryckt i Anden upp till Herren, så blir också Guds församling bortryckt av Herren, och på samma sätt som Johannes fick beskåda vedermödans tid från himmelen, ska församlingen göra det samma. När församlingen är uppryckt, startar den 70 årsveckan för Israel och för den här världen.

En förödande tid

D
e människor som är kvarlämnade på jorden efter uppryckelsen kommer att få uppleva en värld som är i chock, och det kommer en förödande tid av panik och terror.

M
illioner av människor är på en och samma gång helt plötsligt försvunna, och har blivit bortagna från den här jorden. Den gemensamma nämnaren för dessa människor är tron på Jesus Kristus som frälsare. Vi kommer att se föräldrar som mister sina barn, män som mister sina hustrur, och arbetsgivare som mister anställda. De flesta kommer säkert på något sätt känna någon som inte längre är kvar, men är bland dem som är borta. 

D
et är en värld som är skakad, och i fullständig upplösning. Fruktan griper människor, och det i livet som förut gav hopp, trygghet, och glädje, är nu utbytt mot rädsla, ångest, och mörker. 

Guds vrede blir utgjuten 

Upp 6:17 – Ty deras (Lammets) vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Vedermödan är ramen för Guds vrede som blir utgjuten over jorden. Redan efter sjätte sigillet ser vi att en fjärdedel av alla människor har fått ge sina liv. Innan Guds avslutande vredesskålar blir utgjutna over jorden har cirka hälften av alla människor redan omkommit genom de olika domslut som Herren har sänt.

G
enom hela den här tiden kommer Guds vrede att bli utgjuten över den här världen i form av olika plågor som vi ser i Uppenbarelseboken. Det vill samtidigt vara en intensiv tid av förföljelse. 

Se till att du är redo

E
n personlig tro på Jesus, är enda sättet du kan undgå denna tid av vedermöda som kommer gå ut över jorden, och samtidigt få lov att tillbringa en evighet tillsammans med honom. 

D
en människa som omvänder sig från sin synd, och i tro tar emot Jesus som sin Herre och frälsare, blir lovad att få vara en av dem som kommer att ryckas honom till mötes på himmelens sky. Det är inte bara ett löfte om att undfly den tid av vedermöda som kommer över jorden, men att samtidigt få en fast visshet om att du är ett Guds barn, att ditt namn är skrivet i livets bok, och att du en dag ska få lov att vara med Jesus i himlen i evigheters evigheter. 

1 Tess 1: 9 ger detta löfte till dem som tillhör honom:

1 Tess 1:9 - Själva berättar de om hur vi blev mottagna av er och hur ni omvände er till Gud, bort från avgudarna, för att tjäna den levande och sanne Guden 10 och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

I hoppet om Herrens tillkommelse


2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Vårt hopp och vår tro på Jesus står fast och stark. Han är vår trygghet i den oroliga värld som vi nu har runt omkring oss.
  Vi har sett fler tecken som pekar på att något gott kommer att hända. Men inte när det skall ske.
  Vi är redo när det är dags.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Syskon för er hälsning,

   Det är så sant! Herren är vår enda trygghet, och fasta klippa i den här världen. Vi får lita på att Herren har allt under kontroll, och är den som har hela ändetidens utveckling i sin hand.

   Jesus kommer mycket snart tillbaka för att hämta oss hem. Vilken underbart och fantastiskt hopp.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera