söndag 12 februari 2017

Den röda kvigan för tempeltjänsten är hittad


4 Mos 19:2 - Detta är en lagstadga som Herren har befallt: Säg till Israels barn att de skaffar fram åt dig en röd kviga som är felfri och inte har något lyte och som inte har burit något ok. 

I flera inlägg, har jag med jämna mellanrum skrivit om tilltag och händelser, som har med det kommande och tredje templet i Jerusalem att göra. Vi vet, att det tredje templet kommer att ha en central roll i vedermödan, och i ändetidens slutskede.

Vi har tidigare tagit del av nyheter som pekar på att templet i princip redan är klart till att byggas, och när det väl går i gång, är något som kan vara funktionsdugligt på väldigt kort tid. Det senaste är att man har hittat en röd kviga, som är en mycket viktig del och en nödvändig förutsättning i offertjänsten och judarnas reningsprocedur, för att Israels barn ska kunna tjäna i templet. Där Moses var den förste, som offrade en röd kviga enligt föreskrifter från Herren.

Ett sällsynt djur

Det som gör det här till en större nyhet, är att det är väldigt svårt att hitta just en felfri röd kviga. Rabbinen Benny Herschovich berättar, att han aldrig någonsin har sett en i hela sitt liv, och han förväntade inte heller att se någon.

Han berättar att det var vid ett rent tillfälle att han upptäckte det sällsynta djuret, då han gick till ett avlägset område för att köpa mjölk på en bondgård i staden Baja, i México.

Messias och den tionde kvigan

De lagar som gäller för den röda kvigan är ganska komplexa, och bara en liten fläck eller ett hår med fel färg kan göra den oanvändbar.

Under en tidsperiod på cirka 1000 år, vid det första och andra templet, har det tidigare endast funnits nio tidigare kvigor, som kunde användas till vattnet som skulle rena judarna. Enligt traditionen, kommer den tionde kvigan man hittar att användas av Messias själv.

Avslutning

Rabbinens beskriver att hans hjärta jublade när han upptäckte den här kvigan, som uppfyller kraven för tempeltjänsten. Vi kan se förberedelser till det tredje templet, där pusselbitarna faller på plats en efter en.

Bygget av det kommande templet i Jerusalem, är ett tidstecken som pekar på vår dyrbare Herres snara återkomst!

Jesus kommer snart!

Källa:
2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,

  Mycket intressant läsning att händelser som har med det tredje templets byggande börjar närma sig.
  Askan från de tionde kon skall användas som en ingrediens tillsammans med isop i heligt vatten av judarna vid templet.

  Vi ser fram emot Jesus återkomst.

  Vänligen J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, det är mycket intressant, allt det som sker just nu kring förberedelser för det tredje templet. Det som gör det intressant är just det, att vi kan se att det under vedermödans tid, kommer att finnas ett tredje tempel på plats i Jerusalem. Det är alltså något som är starkt förbundet med den sista årsveckan och Jakobs nöd att göra.

   Allt drar ihop sig, och tecknen pekar på vår frälsare och konung mycket snart kommer tillbaka för hämta sitt folk.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera