torsdag 25 maj 2017

Hedningarnas fulla antal och uppryckandet


”Jag tror, att du snart kommer tillbaka, och jag tror att din fullkomliga vilja kommer att ske, i både himmelen och på jorden. Jag tror, att du snart kommer att stiga ner från din tron, för att förhärliga och uppenbara dig själv för dina egna. Jag tror, att dessa tecken vi ser i dag pekar på din tillkommelse, och jag tror att det ord och den överbevisning du har lagt på mitt hjärta, kommer från ditt eget hjärta. Jag tror, att jag snart kommer att få se och uppleva, den härlighet som jag bara har smakat på. Jag tror, att min tro mycket snart ska förvandlas till åskådning och jag kommer att få se dig, min dyrbare frälsare med mina egna ögon. Min själ längtar, och min ande törstar efter dig”

När hämtar Herren sitt folk?

Ingen vet det exakta tidspunkt för uppryckelsen av församlingen, men tiden däromkring ska vi ha en förståelse för och känna till. Men faktiskt ger Herren oss det helt precisa ögonblick när han ska hämta sin församling till sig.

Hedningarnas fulla antal

Rom 11:25 – Bröder, jag vill att ni skall känna till denna hemlighet, för att ni inte skall ha för höga tankar om er själva: förstockelse har kommit över en del av Israel och så skall det förbli, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in

över 2000 år har Herren genom sin helige Ande uttagit en församling av människor, som har trott på frälsningens budskap som för judar är anstötligt och för hedningar en dårskap (1 Kor 1:21-24).

Det är evangeliet för var och en som tror. Herren har demonstrerat sin allmakt, genom att föra nya själar till tro i hela NT församlingens uttagningstid, bevara dem, och göra sin församling fulltalig. (hedningarnas fulla antal). Hedningarnas fulla antal får inte blandas ihop med hedningarnas tider. Hedningarnas tider sträcker sig helt fram till Jesu synliga återkomst för världen och Israel, medan hedningarnas fulla antal är det som utlöser uppryckelsen.

Ett bestämt antal

Det finns ett bestämt antal människor, som är ett tal som endast Herren känner till, och som kommer att fullbordas. När den sista människan har blivit frälst och blivit en del av den skaran, som är det antal hedningar som ska frälsas innan uppryckelsen, så kommer församlingen att bli hämtad hem till himlen.

Det grekiska ordet för ”fulla antal” är ofta använt i nautiska termer. Det används för att visa på det antal besättningsmedlemmar ett skepp ska ha innan det kan segla. Då det var farligt att segla på stormiga hav utan full besättning, kunde skeppet inte lämna hamnen innan de hade ”det fulla antal” besättningsmedlemmar ombord. Ordet ”kommit in” betyder att anlända till en bestämd destination. Paulus använder dessa metaforer för att beskriva församlingen som lämnar jorden, för att anlända till himlen innan Israels förstockelse försvinner.

I följe Joh 14:2-3 så är himlen vår destination, och så snart församlingen har kommit in till sin destination i himlen, så kommer de judiska ögonen att öppnas, och deras blinda ögon kommer att se.

Jakobs tal

Apg 15:13-18 – När de hade slutat tala, sade Jakob: "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen, för att alla andra människor skall söka Herren, alla hedningar, över vilka mitt namn har nämnts. Så säger Herren, som gör detta, det som är känt från evighet.

När Jakob delar det här så har det gått cirka 20 år efter korset, och det är uppenbart att de första 69 veckorna var fullbordade, men också att Guds profetiska klocka för Israel hade stannat.

Jakob som var ledare för församlingen i Jerusalem förkunnar att Israel har blivit tillsidosatt för en tid, medan Herren har uttagit ett folk, bland hedningarna (församlingen). Efter det så skulle han åter vända sig mot Israel. Paulus bekräftar detta när han undervisar att förstockelse har kommit över en del av Israel, till dess att hedningarna i fullt antal har kommit in, och det är därefter att hela Israel ska bli frälst. (Rom 11:25)

När hämtar Gud sin församling?

Så ett svar på frågan när Herren hämtar sin församling, är att det sker precis när hedningarnas fulla antal är fyllt, som är den sista människans frälsning före uppryckelsen. Vem den människan är, och när det sker är det endast Herren som vet. När det ”fulla antalet” är nått, blir vi uppryckta till vår Faders hus, vart på att vi går in i den 70 årsveckan, och Herren vänder sin fokus på Israel och Jerusalem.

I och med att Jesus inte har kommit tillbaka ännu, så betyder det att Kristi kropp ännu inte är fyllt. Det fattas fortfarande några dyrbara själar som ska frälsas, och det antalet vet bara Fadern, Sonen och den helige Ande. En annan orsak till att Jesus inte har kommit tillbaka ännu är att Jesus gick bort för att bereda plats åt oss, och när det är gjort så har han lovat att han kommer tillbaka. (Joh 14:1-3)

När båda dessa förbehåll är uppfyllda, så kommer Jesus ner i himlarymden och hämtar sin församling.


Jesus kommer snart!10 kommentarer:

 1. Hej!
  Jätte bra skrivet!
  Har sedan någon månad följt det du skriver.
  Jag hade en dröm för ca 3 månader sedan som jag vill dela med mig av . I drömmen kör jag bil och det något som lyser som en stjärna. Eftersom det regnar så det otydligt. Så jag använder vindrutetorkare och ser att det är ett kors på himmelen. Plötsligt så står jag vid vägkanten ser människor som tittar upp men människorna är helt oberörda (det regnar inte längre). Jag tittar på korset och därefter vänder mig om och tittar på människor och säger tror ni inte fortfarande?
  När jag vänder mig om mot korset så upptäcker jag att korset är borta. Istället det jag knytnäve och underarm från marken upp till himmelen och inom någon sekund så slår den med enorm kraft mot marken. Ser inte att jorden skadas, men känner av kraften.
  Vänder mig mot människorna. Jag blir frustrerad över att de inte reagerar över det som är uppenbart Guds hand. Inom någon sekund märker jag i ögonvrån att handen slår till på nytt på jorden. Återigen tittar människorna utan att ära eller erkänna.
  Vid något tillfälle före eller efter detta (kommer inte ihåg ordningen) såg jag många blodmånar i himmelen. Räknade inte antalet, men kändes som färre än 10 st, kanske 7-8. Alla blod månar såg identiska ut. Känner i drömmen att månarna är en och samma måne men att dessa representerade tid. Kanske att något stort ska hända inom den tiden. Såg drömmen natten mellan 24e och 25e februari.
  Det går säkert att tyda drömmen på olika sätt. Tror iallafall att det var en stor varning för något som ska hända eller att jag ska vakna till och tänka på mitt liv.
  Jag är född och uppvuxen i kristna läran. Jag är kristen ortodox. Har alltid trott. Alla i min närhet, släkt och vänner, har hela mitt liv sagt att jag är snäll. Men jag tycker inte att jag börjat tänka förrän ca halv år sedan på mitt liv. Är 36 år och försöker se vad jag kan bättre dag för dag. Hur stor del av min dag spenderar jag på/för HERREN. Det är pinsamt lite. Vi alla måste se över vår vardag, vårt liv och förbereda oss. Vad är viktigast i livet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och välkommen till hemsidan.

   Det är en intressant dröm som du delar med oss, och jag upplever och tolkar den som du själv gör - att det är en varning för något som ska hända och ligger framför.
   Det är som att det går ett skilje i drömmen, där korset lyser på himlen för att därefter försvinna. Sedan ser du en knytnäve som slår mot marken med stor kraft.

   Jag tror, att vi mycket snart kommer att uppleva uppryckandet av församlingen, och att vedermödans tid med Guds domar kommer att få sin början. Jag tänker på Jesaja 24:20 som talar om jorden som brister och vacklar, och som svajar fram och tillbaka som en drucken. Det är en bild på de domar som snart kommer att gå ut över jorden och den här världen. Dom blodmånar som du såg, kan visst reperesentera en form av tid, utan att jag vet.

   Tack igen för att du delade denna varnande dröm, och din uppmaning att vara vaken och se till att våra liv är rätt inför Herren.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Hej Mikael!
  Jag vill gärna ge dig respons. Är så tacksam för
  att du håller ut och påminner oss om vilken tid vi lever i. Tidstecknen har aldrig varit så tydliga som nu!
  Det är sorgligt att se hur våra förkunnare under så lång tid undvikit ämnet. Det är viktigt att förkunna HELA Guds frälsningsplan, inte bara vissa väl valda delar.
  Löftet om att Jesus ska komma och hämta sin dyrköpta brud undan vreden är inte en verklighetsflykt utan ett fantastiskt hopp för oss kristna nu i en tid när allt är kaos.
  Det gäller för oss att vara vakna och beredda!
  Det vilar ett stort ansvar på förkunnarens axlar när nu nästan hela kristenheten sover. Alla lever sorglöst och nämner man om att "Jesus kommer snart" möts man av
  en axelryckning och kommentaren ” det har man alltid sagt”. Jesus undrade ju faktiskt själv om han skulle finna någon som tror?
  Så Mikael, skuta inte att ropa ut budskapet från din blogg! Sanningen går inte att upprepa nog många gånger.
  Jag väntar dag och natt med stor glädje och förväntan på att få möta min Konung alldeles snart!

  Välkommen Jesus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Barbro,

   Stort tack för det du delar, och för att du delar hur du upplever budskapet om Jesu återkomst i dag.

   Jag känner igen det du skriver, och jag tror att det är en sorg på Herrens hjärta, att hans brud inte lyssnar på hans vädjande eller manande ord att göra sig redo för hans återkomst. Han längtar intenst efter sin brud, och vill mer än något annat, att vi ska leva i en förväntan, beredskap och väntande efter honom.

   Jag delar samtidigt din glädje och förväntan till att möta vår underbare frälsare mycket snart. Jag har en obeskrivlig glädje i mitt hjärta, då jag kan märka att alldeles snart är vandringstiden över, och vi är hemma i det himmelska. Framför allt - kommer vi att få se och möta våre store Gud och Konung.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Guds Frid Mikael,
  Mycket tydligt och bra förklarat. Det syns klart att det krävs rätt antal människor för att göra församlingen fulltalig innan uppryckelsen kan ske. Samt att det först skall ordnas plats åt alla.
  Vi gläds och lever i vår tro och förväntan på att Herren snart skall komma oss tillmötes.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära syskon för er kommentar och hälsning. Det är bara Herren som känner hedningarnas fulla antal, och den sista människans frälsning innan uppryckandet sker. Till dess att vår Herre kommer, får vi fortsätta dela evangeliet, be och arbeta för att Herrens kropp blir fulltalig. Vi tror att den dagen kommer mycket snart!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Jag har ännu en fråga angående hedningarnas fulla antal. Jag har hört flera predikningar där man säger att Jesus inte kan komma tillbaka förrän budskapet har nått alla folk och stammar. Ännu har inte Bibeln översatts till alla språk. Det beror(enligt de som förkunnar) på oss troende, att Jesus ännu inte kommit eftersom missionsbefallningen ännu inte är klar och predikar därför att Jesus inte kan komma tillbaka än.Vi skulle kunna påskynda Hans tillkommelse genom att evangelisera snabbare. Enligt bibelöversättare skulle det uppdraget inte vara klart förrän omkring 2025. Hur tänker du kring detta? (eller någon annan av mina syskon)

  Medan jag väntar på ögonblicket som förändrar allt!
  Fridshälsningar

  Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Barbro, och tack för din fråga.

   Jag tror att det du tänker på är Jesu uttalande i Matt kap 24:14, där det står att "detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma.

   Ofta tolkar vi just detta ord som att evangeliet först måste predikas för alla folkslag innan Jesus kan komma igen. Men det här ordet är som resten av kapitlet i Matt 24, givet och omhandlar de messianska judarna i vedermödans tid. I vedermödan och under tusenårsriket skal evangeliet om riket predikas, som inte är det samma evangelium som vi predikar i församlingens hushållning.

   Evangeliet om riket, handlar om Israels frälsning, och judarnas Messias som upprättar sitt konungarike på jorden, alltstå det messianska riket. Det är det budskap som kommer att gå ut i vedermödans tid, som pekar på Jesus och hans kommande rike på jorden. De 144 000 kommer på ett särskilt sätt att gå ut med detta evangelium, och kommer att vara Herrens utvalda missionärer i ändens tid.

   Det är med andra ord ett profetiskt ord, som först kommer att få sitt uppfyllande efter uppryckandet, så därför är det ingen hindring för Herren att komma när som helst.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 5. Tack, det var tydligt och bra förklarat!
  Har förstått och tror det också. Men denna förkunnelse jag nämnt om invaggar många troende att det dröjer länge än. Fokus på att vara vaken och beredd blir inte så viktig då.
  /I Kristus
  Barbro

  SvaraRadera
 6. Under vedermödans tid kommer solen att bränna människan, men redan nu ser vi hur solutbrott blir allt kraftigare som påverkar jorden:

  En solfläck som träffade jorden på torsdagen var "troligtvis" en av de största som någonsin registrerats. Detta enligt National Oceanic Atmospheric Administration (NOAA), som sa att piloter rapporterade radiointerferens över hela USA mellan klockan 12 och 14 Eastern Time den 14 december. Den nuvarande solcykeln är starkare än förväntat, vilket gör avbrott som detta mer sannolika

  https://www.theverge.com/2023/12/17/24004909/a-solar-flare-that-hit-the-earth-on-thursday-was-likely-one-of-the-largest-ever-recorded

  SvaraRadera