måndag 29 maj 2017

Månen (bruden) och Jupiter (brudgummen) förenas i Pingst – Ett tecken på uppryckande?


Lördag den 3 juni, när solen går ner i Jerusalem, så inleds högtiden shavout, som är vår motsvarighet pingst. Shavout är den högtid som avslutar de så kallade omerdagarna, som är den tidsperiod eller nedräkning på 50 dagar som ligger mellan påsk och pingst. Det är samtidigt sista dagen för förstlingsfrukten, och den avslutande högtiden av dem som ligger på våren.

Det finns väldigt många symboliker och tecken i högtiden shavout eller pingst som pekar på uppryckandet och Jesus återkomst för församlingen. Ett annat tecken, jämte dem som jag har nämnt i tidigare inlägg, är ett tecken i himlen som just inträffar den 3 juni på själva dagen för shavout.

Månen möter Jupiter

Just nu på lördag den 3 juni på kvällen efter skymning, så möter månen, som är en symbol på bruden, planeten jupiter, som är en symbol på Jesus eller brudgummen.

Det är inget ovanligt att det sker, så just det är det inget konstigt med, men att denna händelse inträffar samtidigt med högtiden shavout är ganska unikt och intressant. Det borde göra, att vi är extra uppmärksamma på detta dato och dagarna omkring, då det finns många tecken som pekar på just denna högtid och uppryckandet av församlingen.

Var uppe hela natten

följe judisk tradition så ska man natten före shavuot vara vaken hela natten för att be och studera Toran. Det gör man för att råda bot för isrealiterna som somnade när de väntade på att Moses skulle komma ner från berget Sinai.

Traditionen säger samtidigt, att när judarna vakar och studerar Toran, så kommer Herren i ett kort ögonblick ”öppna himlen” och svara på judarnas böner. När Moses gick upp på berget ”öppnades himlen” och Herren gav Israel lagen.

Himlen öppnade sig

1 Kor 15: 51-52 – Se, jag säger eder en hemlighet: Vi skola icke alla avsomna, men alla skola vi bli förvandlade, och det i ett nu, i ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen ska ljuda, och de döda ska uppstå till oförgänglighet, och då ska vi bli förvandlade. 

När lärjungarna var samlade på den övre salen natten före pingstdagen, så var dessa också vakande och väntande i bön. Tidigt på morgonen upplevde lärjungarna att Herren för ett kort ögonblick och på samma sätt ”öppnade himlen”, och den helige Ande blev utgjuten.

Detta är en fantastisk bild av uppryckandet. Vid uppryckandet av församlingen, kommer vi igen att uppleva att ”himlen öppnar sig”, och i ett nu, och i ett ögonblick sekund, kommer Herren att hämta sin församling, våra böner kommer att bli besvarade, och vi kommer att bli förvandlade.

Avslutning

Månen och jupiter (brud och brudgum) ”förenas” just vid midnatt vid pingst, som också avslutar tiden för förstlingsfrukten.  Vi kan inte sätta datum, men vi kan vara uppmärksamma på de saker som Herren visar oss med hänsyn till hans komma. 

Både tecken i himlen och på jorden, pekar på att brud och brudgum mycket snart kommer att förenas, och att Herren vänder tillbaka för att hämta sin blodköpta brudeskara. Herren kommer snart att ”öppna himlen” för ett kort ögonblick, och vid den sista basunens ljud kalla sitt folk att komma hem. Det är hög tid att göra sig klar – för vår Herre, Frälsare och Gud kommer snart tillbaka!

Jesus kommer snart!


Källa:
5 kommentarer:

 1. Ett intressant tillägg till månen och jupiter som förenas den 3 juni, är själva tidspunkten. I den judiska traditionen, när brudgummen kom och hämtade sin brud, var normalt mellan skymning/solnedgång och midnatt. Det är precis samma tidspunkt som det här inträffar. Det sker omkring 19.40 (Jerusalem tid) och pågår till omkring midnattstid.

  SvaraRadera
 2. Guds Frid Mikael,
  Vi har planerat att vara vakna och studera skriften natten mellan den 3 Juni och 4 Juni när Månen och Jupiter möts för att vara beredda. Vi har försökt förbereda oss så gott vi kan.
  Vi ber till Herren om kraft och styrka.
  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   När det gäller uppryckandet, så är min överbevisning att Herren kan komma när som helst. Det betyder, att det inte finns några tecken eller händelser som först måste hända innan Jesus kommer tillbaka för att hämta sin församling. Samtidigt kan det vara på det sättet, att Herren kommer att fullborda sin tillkommelse, genom en av sina högtider, på samma sätt som han gjorde det då församlingen blev född. Om Herren väljer att komma tillbaka på en av sina högtider, så ser jag ”Shavout” eller vår pingst som den högtid som talar mest för detta. Jag tror att hösthögtiderna – feast of trumpet – har med Israel, deras frälsning, och upprättandet av det messianska riket att göra.

   Vi får se hur Herren kommer att fullborda sitt ord gentemot uppryckandet, men en möjlighet är absolut att Herren kommer att använda pingsten för att upprycka och hämta sin församling. I år ligger den judiska och vår pingst på samma datum, som alltså är den 3 och 4 juni. Om Herren väljer att inte komma den här helgen, får vi fortsätta vänta och bida efter Herrens tillkommelse – alla tecken pekar på att han kommer mycket snart!

   Maranatha

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. På vad bygger du påståendet:

   "planeten jupiter, som är en symbol på Jesus eller brudgummen. "


   Mvh

   Berndt Isaksson

   Radera
  3. Hej Berndt,
   Det var länge sedan. Jag hoppas att du har det bra?

   När det gäller stjärnbilder och konstellationer, så tycker jag att Aletheia har skrivit ett bra inlägg som man kan ta del av:

   http://aletheia.se/2017/05/24/intressant-boktips-kring-stjarnkonstellationer-ur-ett-bibliskt-perspektiv/

   Som mycket annat, så är det just ett område som fienden har lyckats pervertera och göra till något ockult i stället för det som det är tänkt att vara. När det gäller månen och jupiter, så är dom symboler på grund av deras storlek och funktion. Månen skiner ju inte av sig själv, men återspeglar solen, på samma sätt som församlingen och Herren. I Höga Visan 6:9, jämförs bruden med månen. Jupiter er den största och ”Kunga planeten” i vårt solsystem. På hebreiska och i den judiska traditionen, så är jupiter nämnd som ”rättfärdighet”, ”Kung Davids Planet” och ”Messias”.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera