söndag 21 maj 2017

Vi närmar oss fullbordan av ”förbundet med de många”


De allra största tidstecken som har med Jesu återkomst att göra, och som visar var i tiden vi befinner oss, har med Israel och Mellanöstern att göra. Stora delar av det profetiska ordet, har med Israel och Herrens görande med det judiska folket att göra.

Sedan FN grundades i 1945, har orden ”fred och säkerhet” varit högt upp på dagsorden, och något som bara har förstärkts de senaste åren. Särskilt i förbindelse med utvecklingen i Mellanöstern, har denna slogan upprepats om och om igen. Världens ledare har varit eniga i, att den lösning som ska gälla i Mellanöstern, måste vara ett avtal som både innehåller just ”fred och säkerhet”.

Vedermödans profetia

1 Thess 5:1 – Om tider eller stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva att mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.

Det här är en profetia som jag ofta återkommer till, då den på ett fantastiskt sätt bekräftar just det som händer i dag.

Denna profetia relaterar och är tätt knuten till Herrens dag, som är vedermödan och den tid av dom som är på väg in över världen. Den säger just det, att i de tider när folk säger ”fred och trygghet”, så kan vi förvänta att ”undergången”, eller vedermödans tid är alldeles nära. När vi samtidigt ser alla övriga tidstecken, så bekräftar det att vi faktiskt lever i den tid, där vi kan förvänta att Jesus kommer tillbaka, och vi kommer få uppleva början av den absolut sista och avslutande tiden.

Antikrist och det kommande förbundet

Många av er har säkert tagit del av de senaste nyheter när det gäller Israel och Palestina. I många år har fred i Mellanöstern varit ett rop från världens ledare, och många har förhandlat fred mellan Israel och dess grannländer.

Orsaken till att det ännu inte lyckats, är på grund av att just det specifika förbundet som bibeln talar om, och som kommer att vara början på den sista årsveckan, kommer Antikrist som att vara arkitekten bakom. Det måste, och kommer att vara Antikrist som kommer att sluta förbundet mellan Israel och arabländerna, som också kan betyda en ytterligare delning av Israel.

Samtidigt är det bekräftande när Israels grannländer börjar acceptera ett fredsförbund, och visar en villighet att skriva under på ett kommande avtal. Det visar oss att vi är på väg, och att ett kommande förbund är oundvikligt.

Abbas går med på fred

Den 3 maj mötte Trump Palestinas ledare för att tala fredsprocess mellan Israel och Palestina. Där lovade Trump att göra ”det som är nödvändigt för att nå ett fredsavtal i Mellanöstern”.

Abbas fortsatte, och gav uttryck för att det nu ”finns en ny möjlighet, en ny horisont, som skulle kunna göra det möjligt att skapa fred”. Jerusalem Post var frimodiga, och hade som överskrift att "Abba har beslutat att skriva under på ett fredsavtal med Israel”.

Trumps första utlandsresa som president går bland annat till Israel den 22 maj, där det förväntas att fredsprocessen fortsätter. Vi får se om vi upplever några beslut som kan peka på hur nära vi är ett slutligt förbund mellan Israel och Palestina.

Avslutning

Tidens tecken pekar och ropar om Jesu dyrbara återkomst, och där Israel lyser som ett profetiskt bloss på himlen. Herren står utanför och knackar på, och uppryckandets dag närmar sig allt mer med hast.

Varje gång jag skriver ett inlägg, så kan jag inte låta bli att undra och tänka på, om just detta är det sista inlägg jag skriver? Avslutningsvis när jag skriver ett inlägg, försöker jag att ge uttryck för den "urgency" som finns på Herrens hjärta, och vigtigheten av att hålla sig nära och ha sin relation klar med Herren, då tiden är mycket kort. I bland blir dessa appeller återupprpepningar av det jag tidigare har skrivit, men det är verkligen ett försök att tala och ge en förståelse för hur nära vi är Jesu dyrbara återkomst. Min tro och min överbevisning är, att Herren står för dörren och vi är bokstavligt talat på väg hem. 


Jesus kommer snart!


Källa:


4 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Tiden får visa om Israel Palestina konflikten kan komma närmare en överenskommelse. Om den dessutom kan leda till ett Fredsdokument kan det vara ett tecken i tiden som kan leda till det kommande förbundet med de många. Vem det är som träder fram får visa sig därefter.
  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,
   Ja, det är många frågor som kommer att besvaras den närmaste tiden. Det är svårt att hinna med i den takt som tidstecken och profetiska tecken visar sig och blir uppfyllda. Jag tror, att den nästa stora händelse på Herrens agenda, är uppryckandet av Guds församling. Vi är på väg hem, och Jesus kommer mycket snart.

   Maranatha!

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Nej. Det finns fortfarande extremt fattiga människor som inte ens har tillgång till elekticitet. Hur ska de då ens kunna använda chippet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,

   Tack för din kommentar som är intressant. Men jag tänker vad den har med själva inlägget att göra?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera