tisdag 12 september 2017

Födslovåndorna ökar drastiskt – Jesus kommer snart!
I november 2016, skrev jag följande i ett inlägg – ”USA, en nation under dom”:

”USA som nation är på väg mot dramatiska tider. Jag tror, att vi inom en snar framtid, kommer att få se kraftiga naturkatastrofer, våldsamma terrorhandlingar, och ett förökat uppror, med våldsamma massdemonstrationer i USA. Jag tror samtidigt, att USA med stora steg är på väg mot en ekonomisk katastrof, och att denna katastrof är mycket närmare än vi tror.”

Den 21 augusti 2017 inträffade en total solförmörkelse över hela USA, och var en av världens mest omtalade astronomiska fenomen. I judisk tradition står solförmörkelse för dom över hedningarna.

Orkanen Irma och Harvey

Bara fyra dagar efter solförmörkelsen träffade orkanen Harvey delstaten Texas, där bland annat staden Houston upplevde katastrofal översvämning. Harvey var den kraftigaste orkanen som dragit in över Texas, sedan orkanen Carla år 1961.

Tre veckor efter, så kom monsterorkanen Irma, som just nu härjar i USA. Det är den mest kraftfulla orkanen på 100 år, och är en så kallad kategori-5 orkan. I följe National Hurrican Center, så är Irma den farligaste orkan någonsin och den orsakar massiv förstörelse på sin väg.

Kapitel 21 vers 25

Luk 21:25 - Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån

I Lukas 21 profeterar Jesus, och beskriver tiden runt omkring hans komma, för att hans barn ska kunna känna igen och veta när Herrens återkomst är nära. I Lukas kap 21 vers 25, så nämner Jesus i samma vers både ”tecken i solen och månen”, och ”havets och vågornas dån”.

Är det här något tillfälligt, eller är det en profetisk uppfyllelse när vi upplever dels en solförmörkelse, som är ett tecken i solen och månen, och orkaner som orsakar havets och vågornas dån på samma gång? Något annat som är värt att nämna, är att solförmörkelsen och orkanen Harvey, inträffade samma datum som kapitel och vers i Lukasevangeliet, nämligen den 21 och 25 augusti.

Avslutning

Det finns många profetior om just Guds dom över nationen USA, och att Herren kommer att förlösa dessa om inte nationen gör bättring och vänder om. Många syskon runt omkring har fått tilltal från Herren, som både handlar om kraftiga naturkatastrofer som jordbävningar och kommande tsunami - en jättevåg som kommer att träffa USA:s kust. Andra tilltal handlar om våldsamma terrorhandlingar, och kärnvapenattacker från andra nationer.

Om USA är ett land under Guds domslut, kommer inte dessa händelser att sluta efter orkanen Irma. Men vi kommer i så fall att få se fler och kanske ännu mer våldsamma händelser utspela sig. Vi lever i absolut den sista tiden, och Herren gör allt för att få vår uppmärksamhet, där han manar till omvändelse och frälsning medan tid är.

” men mitt folk, som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land”. – 2 Krön 7:14

Jesus kommer snart!


Källa:11 kommentarer:

 1. Hej Mikael!

  Först och främst, tack för en intressant läsning!

  Du skriver väldigt bra!

  Bra flyt och med källor som stämmer.

  En sak skulle jag dock vilja anmärka på och det är det där med att guds dom över USA skulle stämma, det hoppas jag att du inte tror på för den profetian stämmer nämligen inte! (trots alla tecken). Fråga dig nu inte hur jag kan veta detta stora mysterium utan tänk hellre på hur många saker i bibeln som inte är sanningsenliga men om man sållar i texten så kommer riktlinjerna fram.

  Jag kommer börja följa din blogg.


  Tack för ordet!

  /J


  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej J,

   Bibeln talar tydligt om att vi "inte ska förakta profetiskt tal, men pröva allt och behålla det goda. Samtidigt säger Guds ord om sig själv, att "hela skriften är uttandad av Gud, och nyttig till undervisning, tillrättavisning osv.. (2 Tim 3).

   Det betyder att vi skiljer på profetiskt tal, som vi prövar inför Herren, och Bibeln, där allt som står i den är trovärdigt, givet av Gud och helt sanningsenligt på alla områden.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Korrekt Mikael, du kan din bibel!

   Jag vet dock att det inte riktigt stämmer...men men vi går vidare.

   Fråga:

   Jag märker att du ofta avslutar med Jesus kommer snart.

   Detta underbara påstående har jag inga problem tvärtom men tänk om han redan går bland oss? Hur ser du på den saken? Och opponera om han redan gör det (svårt att bevisa iof haha) stämmer då allt i bibeln om den yttersta tiden?

   Jag vill bara höra dina tankar.

   Trevlig Helg! :)

   /J

   Radera
  3. Hej igen, och tack för din fråga.

   Även om du inte håller med om att allt i bibeln stämmer, så vill jag ändå använda Guds ord som utgångspunkt i mitt svar.

   Apg 3:21 - Honom måste himlen ta emot tills de tider kommer då allt det återupprättas som Gud från urminnes tid har förkunnat genom sina heliga profeters mun.

   Jesus kommer alltså att vara i himlen, tills de tider kommer som Herren har bestämt, där allt ska återupprättas eller bli iordningsställt, utifrån de löften som vi har. När Jesus kommer tillbaka till jorden nästa gång, så kommer han synligt, där alla ögon kommer att se honom. Han kommer sedan att upprätta ett synligt Gudsrike på jorden, som vi kallar tusenårsriket. Herren kommer att sitta fysiskt i Jerusalem och regera där ifrån. Det är det messianska riket som är profeterat om i gamla testamentet, där Herren kommer att fullborda sina löften och förbund med Israel. Det finns alltså ingen möjlighet för att Jesus redan nu är på jorden och går omkring ibland oss.

   Jag hoppas att det gav svar på din fråga.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  4. Hej igen Mikael och tack för ditt svar.

   Hur än tokigt, osannoligt och helt underbart detta påstående låter så vet jag med 100 procent säkerhet att Jesus redan nu går här på jorden.

   Nu kanske du med fler skrattar och tänker vad är nu detta för en tok..

   Jag har bevis Mikael!

   Ställ en fråga som bara du vet svaret på så vidarebefordrar jag den till honom och du kommer bli förvånad av hans rätta svar..

   ja, jag känner honom.

   Nu kan man ju fråga sig om han nu redan går här på jorden varför blir han då inte offentlig?

   Han har sagt att det inte är dax än.

   Ps. Detta är inte ett skämt!


   Mvh

   /Jörgen

   Radera
 2. Guds frid!

  Tack Mikael för att du skriver! Herren med dig!

  Anngående kommentaren ovan, ifall vi börjar anse att det finns saker i Bibeln som inte är sanningsenliga, går vi vilse..

  Nej,vi håller fast vid Bibelns ord,vid profeternas och apostlarnas lära,där Kristus är hörnstenen.Däremot prövar vi alltid våra egna tankar.

  Då ses vi en gång där hemma, i den vitklädda skaran inför tronen. Välsignad hemfärd!

  Fridens hälsningar, Kristian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Kristian, och tack för din hälsning.

   Det är så sant, vi prövar det profetiska ordet och dom tankar vi upplever och får av Herren. Guds ord är odiskutabelt och är själva fundamentet, och sanningen.

   Jag tror att vi mycket snart ses inför Herrens tron. Må Herren välsigne dig i hoppet om Herrens tillkommelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. @Kristian

  Enligt mig så gäller det att läsa mellan raderna och inte tro på ALLT som skrivs men visst, det är väl upp till var och en att tolka bibeln.

  Oavsett hur man än ser på saker ingen kommer att gå vilse i slutändan...

  En annan sak som Mikael skriver ofta är:

  Jesus kommer snart!

  Fråga kolon: Tänk om han redan är här??

  Trevlig Helg! ��


  /J

  SvaraRadera
 4. Hej Mikael
  Jag försökte hitta dig genom FB för att ställa lite frågor till dig men det gick inte bra. Jag ställer min fråga här om du inte har en annan plats än den här sidan.
  frågan är
  Många av frikyrkor i Sverige pratar inte om Uppenbarelseboken och det är många troende som är rädda att höra om det.
  Jesus har uppmuntrat oss om att läsa ochlyssna i Rev1.
  Varför är vår kyrkor så tysta om en så viktigt ämne?
  Det är Heliga Anden som predikar genom vår pastorer. Gods ord kommer i konflikt.
  i so fall varför är vi så tysta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Shamret,

   Tack för din hälsning, och din kommentar. Det stämmer, jag är inte på facebook, så därför måste man skriva och fråga här.

   I uppenbarelseboken så hittar man den 7 faldiga välsignelsen, där Herren visar på en särskild välsignelse för den som lyssnar och ta vara på det profetiska ordet där i. Jesus var väldigt hård mot dåtidens prästeskap, för att dom inte kunde tyda eller var uppmärksamma gentemot tidens tecken. Man kan märka Jesu hjärta när han uppmanade sina lärljungar, och oss, att vaka och be.

   Jag tänker, att det att det inte pratas om Jesu återkomst, på trots av att vi är så nära, eller att man helt förnekar tidens tecken, och påstår att "så har det ju alltid varit" - det är nog ett tidstecken i sig själv. Petrus uttrycker det så här, att i den sista tiden ska det kommma människor, som just ifrågasätter Herren och hans tillkommelse (2 Pet 3:4)

   Lyssnar man in Herrens röst, och hör det han talar till sin församling genom den helige Ande, så talar han tydligt om den tid vi lever i, och att vi är nära Herrens tillkommelse. Sedan har vi tecken som just bekräftar detta. Så jag menar, att en viktig uppgift för Herrens brud, är det att veta och ha kännedom om den tid vi lever i, och ha en förväntan till att brudgummen mycket snart kommer tillbaka för att hämta sin trolovade.

   Så låt ingen ta bort detta saliga hopp, men låt blicken vara vänd mot himlen, och fråga dig själv om det just är i dag att Herren vänder åter för att hämta oss hem.

   Guds rika välsignelse i din fortsatta vandring med Herren,

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 5. Svar till Jörgen ! Jesus går här på jorden. Ja ! Men ändock i den specifika gåva du och jag fick av Herren Sebaot Jesus Kristus Helige Ande. Jesus vill att vi ska växa i den nådegåva vi fick av Gud. Och den känner vi till när vi ber Den Helige Ande visa oss den. Så böne relationen är viktig med Gud, för att du ska bli utrustad av Herren Sebaot själv. Det är ingen mening att skaka egen prestation. Bygg relationen i din hemgrupp eller enskilt. Vänligen Bengt.

  SvaraRadera