torsdag 9 november 2017

Tecken i himlen och på jorden: Betlehemsstjärnan på himlen i novemberKära vänner,

Här delar jag en kort översikt, med senaste händelser i världen. Oroligheter som bara tycks eskalera, och som pekar på en värld som bokstavligt talat skakar i sina grundvalar.

Om vi tror på att Herren använder tal och särskilda tidsperioder, så är november en högaktuell månad, som kanske kräver extra uppmärksamhet. Den 11-12 november kommer bland annat ”Betlehemsstjärnan” att visa sig på himlen. Det är bara andra gången, att vi ser den på himlen sedan Jesu födelse. För 2000 år sedan pekade denna stjärna på Jesu födelse – pekar den denna gång på Jesu återkomst?

Krig är närstående

Nordkorea är nu närmast helt omgivet av en mur av amerikanska krigsfartyg, bombflygplan, missiler och cirka 80 000 soldater. Trump är just nu på resa genom Asien, och besöker några av de länder som stöder USA mot den Nordkoreas diktator. En situation som blir allt mer krisartad.

Saudiarabien i krig med Iran?

Michael Snyder har skrivit en intressant artikel, där han ställer frågan, om det är ett stort krig på väg i Mellanöstern mellan Saudiarabien och Iran? Dessa två länder representerar två motsättningar i den muslimska världen, där Saudiarabien står för sunni och Iran för shiamuslimer.

Dessa länder är alltså varandras huvudfiender, och stödjer ofta var sin sida i olika konflikter i Mellanöstern. Saudiarabien har precis skjutit ner en missil, som blev skickat från Yemen, från en organisation som Iran indirekt stödjer. Mellanöstern är en kruttunna som potentiellt kan utlösa ett tredje världskrig.

Australien upplever våldsamt oväder

I dag upplever vi gigantiska avvikelser, från det vi normalt kallar ”vanligt väder”. Delar av Australien upplevde häromdagen både snö, stormar och jättestora hagel, där flera människor efterföljande behövde vård. Vissa beskriver hagel stormen, som den värsta i över 30 år.

November 2017

Vi vet att det finns viktiga tal och perioder av år i bibeln, som är symboler för det som Herren är och ger uttryck för. Herren kommunicerar genom tal, och visar på sin fullkomlighet och precision i det han gör. Vi ser bland annat tal som 7, 40, 70 och 120 som viktiga tal i förbindelse med år och tidsperioder. Här i november, är det flera datum som ”tillfälligtvis” händer på nästan en och samma gång, som kanske gör att vi borde vara extra uppmärksamma i denna sena tid.

Den 11-12 november möter Venus planeten Jupiter på himlen, i det man kallar en ”konjunktion”. Många menar att det var just denna planetkonjunktion mellan Venus och Jupiter, som var ”Betlehemsstjärnan” som pekade på Messias födelse. Denna konjunktion, har bara hänt en gång sedan i historien, och var alltså något helt unikt. Den händer precis 50 dagar efter den 23 september, där vi upplevde tecknet i himlen som Upp kap 12 talar om.

Andra intressanta datum här i november, visar att det är exakt 70 år sedan Jerusalem blev Israels huvudstad. Om vi gör 70 år om till dagar, blir det 25 550 dagar och vi hamnar exakt på den 11 november.  Det är samtidigt precis 777 dagar efter den tetrad av blodröda månar som avslutades i på hösten 2015. Sedan har vi den mycket intressanta utombibliska profetian av Rabbi Ben Judah från 1200 talet, som pekar på att Herren att fortsätta sitt profetiska program med Israel här i 2017.

Vi lever i mycket intressanta tider, där tecken i himlen och på jorden pekar på Jesu dyrbara återkomst

Mikael


Källa:

5 kommentarer:

 1. Vad tror du om det Stig Melin skriver på sin blogg om att Jesus kommer år 2036 enligt författaren Anders Gärdeborn? Jag hoppas han kommer före dess, känns så långt till dess...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din fråga.

   Jag har inte själv läst Anders inlägg och vad han lägger i just det årtalet. Men själv kan jag inte alls få Jesu återkomst till att gå i hop det så lång fram i tiden.

   Dels har vi ju Jesu löfte i Matt 24, där Jesus säger, att den generation som såg Israel bli upprättad som nation, också skulle se slutet på ändetiden och dessa profetiors uppfyllande. Så beror det lite på vad vi lägger i en generation, men år 2036 ligger bortom både 70 eller 80 år.

   Sedan har vi precis upplevt Upp kap 12 fullbordas här den 23 September, tecknet i himelen, och det är ju direkt knutet till vedermödan och den sista årsveckan. Om tecknet skulle visa sig på himlen i 2017, men först uppfyllas i en årsvecka 20 år senare, låter heller inte troligt.

   Sedan har vi så många andra tecken som händer i dag, och det inre vittnesbördet som talar om den tid vi lever i. Tänk också på hur många syskon som just nu får bekräftat Jesu återkomst genom syner, drömmar och visioner.

   Nej, jag kan inte se annat än att vi lever i den tid där vi kan förvänta att Jesus kommer tillbaka. Precis när är det ingen som vet, så vi måste fortsätta att tolka tidens tecken och vara vakna för de profetior som får sitt uppfyllande.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Tack för dina tankar. Jag tror precis som du, att Jesu återkomst borde ligga närmre i tiden med tanke på alla tecken som sker just nu. Gud välsigne dig!

   Radera
 2. Jag tror det är ganska farligt att komma med ett datum rätt långt fram i tiden. Gud kommer ju att förkorta tiden för de utvaldas skull..

  trogen läsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din kommentar.

   Ja, det kan också bli lätt att tänka som den dålige tjänaren i Matt 24:45 som sa: "Min herre dröjer". För det första ska vi vänta att Jesus kan komma när som helst, då Herrens ankomst är "imminent" och teckenlös. Sedan som du kan se i min tidigare kommentar, har jag svårt att se hur tidens tecken med allt det vi upplever i dag, kan peka på en tid 20 år längre fram i tiden.

   Vi ska inte känna till själva dagen, men tiden runt omkring ska vi ha kännedom om, och ha en forståelse för när vi börjar närma oss.

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera