torsdag 23 november 2017

En öppen dörr väntar på oss!


      ”Se, jag har ställt en dörr öppen för dig som ingen kan stänga” (Upp 3:8)

Filadelfia församlingen är en bild på Herrens väntande brud, som får löfte om att bli bevarad från vedermödans tid. Den öppna dörr som Herren hade ställt framför dem, kan också jämföras med den öppna dörr som Johannes får se i himlen, då han som en prototyp på församlingen, blir uppryckt till Guds tron, när han hör Guds röst som kallar honom att ”komma hit upp” (Upp 4)

Filadelfia och Laodicea

Dom två sista församlingarna som Johannes sänder brev till i uppenbarelseboken, är församlingen Filadelfia och Laodicea. Min förståelse är, att dessa 7 brev som Johannes skickar till dessa församlingar i mindre Asien, både innehåller ett specifikt tilltal och ord till var och en av dem, men också är en profetisk och historisk tidslinje för församlingen, som sträcker sig allt ifrån dess födelse på pingstdagen och fram till Jesu synliga återkomst.

Filadelfia är alltså den vakande och väntande församlingen, som blir bortryckt före vedermödan, och Laodicea är en bild på den avfälliga församlingen, som blir utspydda, kvar lämnade, och kommer att vara en del av det religiösa skökosystem som kommer att finnas till.

En öppen dörr

”Jag hörde en mäktig dånande röst, och den överdövade allting annat. Allt runt omkring mig tystnade, och fick lov till att ge plats och uppmärksamheten vidare till denna röst. När jag hörde rösten, så kände jag igen den med det samma. Det var samma röst som en gång hade kallat mig, och vädjat till mitt hjärta att överlåta mitt liv till honom. Det var samma röst som många gånger sedan, hade talat ömt och uppmuntrande till mitt hjärta i min vandring med honom. Rösten var den samma, men tonläget var ett annat. Nu talade han med auktoritet, och det var en mäktig befallning som gick ut. Det var som ett dånande vatten, ett åskväder och en stormvind på samma gång. Rösten krävde, och lät befallningen ljuda genom universums galaxer. Ingen skulle missta sig, eller ha fel om dess betydning eller innebörd. Budskapet var tydlig och klart – och det var rättat till en person och ett folk.-”Kom hit upp mitt folk”!

Så snart jag hörde denna basun och befallning ljuda, stannade världen och allt såg ut att gå i stå. Samtidigt med att jag lyftes från marken, började min kropp snabbt att förändras. Det var som ett ljus som sköts ner från himlen som träffade min kropp, som gjorde att detta ljus och en härlighet omslöt mig och blev en del av mig. Jag blev uppslukat av liv, och det livet gjorde slut på allt som hade med död och svaghet att göra. Jag fortsatte uppåt medans Guds kärlek, liv och härlighet fyllde mig och förvandlade varje del av min kropp. Det var en reningsprocess där inte bara kroppen förvandlades, men hela mitt sinne och varelse fick nytt och evigt liv.

Jag visste från första ögonblicket, att det här var stunden som jag hade väntat på. Den befallningen som ljöd i hela andevärlden gällde mig, och stunden vi hade väntat på i så lång tid hade kommit. Jag visste med säkerhet, att den rösten som precis hade kallat mig att komma till honom, var min underbare frälsare och Gud, och att jag nu skulle få se honom för första gången i mitt liv.
När jag mötte min frälsare i himlarymden tillsammans med millioner av andra själar, såg jag för första gången hans härlighet. Jag stod framför honom som var nåden, sanningen och kärleken personifierad. Ögonblicket var obeskrivligt, ojämförbart och något som inte kan beskrivas med mänskliga ord.

Bakom min frälsare, såg jag något som var ett uttryck för Herrens löften, och den evighet som väntade oss. Det var en stor kraftig dörr som stod öppen och på vid gavel, så att vi kunde träda in. Genom dörren kunde jag se Guds härlighet, tusentals av änglar och kände en ljuvlighet strömmade ut genom denna mäktiga dörr. Jag fick en längtan att träda in – att gå igenom denna dörr och ta del av dess härlighet. Jag visste att den var skapad för mig, och att jag hade en hel evighet att utforska denna underbara plats. Jag var där nu, och jag tog mitt första steg för att gå in..

Avslutning

En broder i Herren skickade ett uppmuntrande vittnesbörd till mig för ett par dagar sedan. Han berättade, att han i en ”dröm hade sett himlen som var helmulen, och mitt på den öppnade sig ett runt fönster eller hål som hade vita kanter i öppningen hela vägen till andra sidan. Längre in var det alldeles ljusblå himmel och mycket små molntussar. Allt såg ljust och fint ut där inne - det kändes fint och inbjudande”.

Herren har öppnat himlens dörr, för att göra plats och ta emot sin brud och sitt folk. Snart en dag, kommer vi att få lov till att uppleva just det, att Herren kommer att kalla oss hem och förvandlar våra jordiska kroppar. Tillsammans kommer vi att tåga igenom himlens portar, för att uppleva dess härlighet.

Har du din sak klar med Gud, och har du bett honom om att förlåta din synd? Vet du med säkerhet att du är hans barn, och att ditt namn är skrivet i Livets bok? Om du inte har din relation klar med Herren, kan du överlåta och ge honom ditt hjärta, för första gången eller på nytt igen. Han älskar dig, och väntar på att du skal komma och överlåta ditt liv till honom. Vänta inte, för tiden är snar och han kommer mycket snart tillbaka.

Guds rika välsignelse


Mikael 

9 kommentarer:

 1. Jag håller med om det mesta som du skriver om men denna mening nedan stämmer inte!

  "Har du din sak klar med Gud, och har du bett honom om att förlåta din synd?"

  Mikael, herren kommer förlåta alla människor med synder oavsett dom ber om förlåtelse eller inte!

  Frid med dig Mikael.  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen hit.

   Det som jag skriver och ger uttryck för just i det du citerar - är en appell till människor, som inte har tagit emot Jesus och fått sina synder förlåtna, eller människor som helt enkelt har kommit bort från vägen i sin vandring med Herren.

   1 Joh 1:8 - Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss. 9 Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.

   Alla människor har syndat och gått miste om Guds härlighet. Det gör att varja människa måste bli födda på nytt, och få sin synd förlåten. Det Jesus gjorde på korset, kan bara bli en verklighet i en människas liv, om man väljer att ta emot det som Jesus redan gjort. Därför blir vi tvugna till att bekänna våra synder, då vi i vårt frälsningsögonblick, har en förståelse av att vi är en syndig människa som behöver en frälsare.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Guds frid Mikael!

  Tack för det du skriver.
  Jag tyckte följande var en mycket intressant tanke (som var något nytt för mig): "Min förståelse är, att dessa 7 brev som Johannes skickar till dessa församlingar i mindre Asien, både innehåller ett specifikt tilltal och ord till var och en av dem, men också är en profetisk och historisk tidslinje för församlingen, som sträcker sig allt ifrån dess födelse på pingstdagen och fram till Jesu synliga återkomst." Jag läste genast igenom de sju breven med ett nytt tankesätt:) Utveckla gärna dina tankar vid tillfälle.
  Tack än en gång för det du skriver!

  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel,
   Tack för din hälsning. Jag hoppas att allt står bra till med dig.

   Jag har faktiskt skrivit ett längre inlägg om just de 7 församlingarna i uppenbarelseboken som du kan läsa om du har tid och lust:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.dk/2013/07/de-7-forsamlingarna-i-uppenbarelseboken.html

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack för din omtanke Mikael! Jag mår bra, längtar efter Herren! Jag hoppas verkligen allt står väl till med dig.

  Vill än en gång tacka för din undervisning, som det i övrigt är så tyst om.

  Underbart! Då ska jag genast in och läsa!

  Guds frid!
  Emanuel

  SvaraRadera
 4. Frid bröder!
  Tack för din undervisning Mikael. Det är väldigt intressant att Filadelfia och Laodicea står som profetiska förebilder innan Jesus kommer. Jag ber till Jesus att vi ska be och vaka. Hjälp oss Herre att inte sträva efter bekvämlighet och njutningslystnad .
  Jag kanske svävar ut i känslorna lite nu men jag upplever att Uppenbarelseboken på något vis öppnas för förståelse i den tid vi nu lever i.
  Jesus står vid porten och bultar.
  Gud välsigne er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marcus,

   Tack för din hälsning. Jag håller helt med dig och upplever det på samma sätt. Uppenbarelseboken känns mer och mer relavant i förhållande till den tid vi lever i, där Guds profetiska löften känns mer påtagliga än någonsin.

   Men det är ju också det Herren önskar. Han vill att vi ska titta efter tidstecken, och tyda den tid vi lever i - för att vår uppmärksamhet och fokus ska vara på honom.

   Som du skriver - Herren står vid dörren och bultar. Han är på väg för att hämta sitt folk.

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Guds frid Mikael ! Tack för detta du skriver, min själ ropar" Herre Jesus Kom"! Detta behöver vi ofta höra om,, och våra medmänniskor som ännu inte är med på vägen hem. Det predikas inte i våra kyrkor om att Jesus kommer ! Han kommer snart , väldigt snart ! Alla är upptagna med sitt , att få ut så mkt som möjligt av livet här, verkar det som. Men vår tid här är ju så kort, och vi vet inte alls hur lång levnad vi får här. Av erfarenhet vet jag hur snabbt det kan gå då våra kära bara rycks bort i tidig ålder. Men, tack Gud de är hemma hos Gud, så jag väntar att få se dem då Jesus hämtar oss hem. Men så är det verkligen, vi tror att denna dagen blir som vi tänkt oss,, och så plötsligt rycks vi bort! Det gäller att ha allt klart med vår Jesus NU för vi vet inte alls hur lång vår vandring är här. Då vi har allt klart med Jesus Kristus , ja då behöver vi inget frukta för vi går från denna jämmerdalen in i Guds härliga eviga Himmel och det för evigt ! Gud välsignar dig och din familj. Din syster i Herren : Lill.

   Radera
  3. Guds frid Lill,

   Stort Amen till det du skriver! Vårt hopp, längtan och tröst är vårt himmelska hem och denna ljuvliga dag, då Herren kommer för att hämta oss hem. Må våra hjärtan vara redo, överlåtna och avgjorda för honom - så att hela våra liv och allt det vi gör är i och på grund av honom. "Tack Herre för att du mycket snart kommer för att hämta oss hem"

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar
   Miakel

   Radera